Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ανατροπή του δικομματισμού»

  • [01] «Ανατροπή του δικομματισμού»

    Ένα τεράστιο «ριάλιτι σόου» χαρακτήρισε την πολιτική ζωή της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα για το συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα.

    Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι είπε ότι στις μέρες μας οι πολίτες έχουν και κρίση και άποψη, ενώ χαρακτήρισε ως στόχο την "ανατροπή ενός συναινετικού δικομματισμού". Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη φημολογούμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη κινητοποίησης του λαού προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να ανατραπούν σχεδιασμοί που στοχεύουν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συμπλήρωσε: «εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή γιατί πιστεύουμε πως αν είναι να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, θα αλλάξει με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

    «Οι επιδιώξεις της ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «έχουν να κάνουν με τις προθέσεις της κυβέρνησης, να ξεπουλήσει τον ενεργειακό πλούτο σε μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και ταυτόχρονα να μη δώσει δεκάρα για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τη στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης προχωράνε σε προγράμματα απεξάρτησης από τα στερεά καύσιμα, τη στιγμή που υπάρχουν διεθνείς συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος, η χώρα μας φαίνεται να μη δίνει λογαριασμό σε όλα αυτά».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είπε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα λογαριάζοντας όμως, όπως σημείωσε, «χωρίς το ξενοδόχο γιατί η κοινωνία πια δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε πριν από λίγα χρόνια».

    «Οι πολίτες», υπογράμμισε, «δεν είναι πολίτες του καναπέ, του εφησυχασμού και της αδιαφορίας. Είναι αποφασισμένοι να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και κανείς δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει. Και ας λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ πως η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα είναι σαν το αέριο που πίνουμε στην πορτοκαλάδα. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργήσει τεράστιες αλλαγές στο οικοσύστημα».

    Σχολιάζοντας, τέλος, το συλλαλητήριο της Καβάλας είπε ότι «το ηχηρό μήνυμα των χιλιάδων πολιτών απευθυνόταν προς μια κυβέρνηση που το τελευταίο διάστημα είναι όχι μόνο απλά κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας αλλά κυβέρνηση σε πανικό που προσπαθεί να κρύψει τις ανικανότητές της, τα σκάνδαλα που η ίδια δημιούργησε προωθώντας μια πολιτική ατζέντα ιδιαίτερα σκληρή».

    Ηράκλειο-Επίσκεψη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Αλ. Αλαβάνου

    Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, όπου είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Ενιαίο Σύλλογο των Εργαζομένων, το Σωματείο των Ειδικευομένων και την Επιτροπή των Γιατρών.

    "Η εικόνα που έχουμε και από το Βενιζέλειο είναι η εικόνα που υπάρχει σε όλο το νοσοκομειακό τομέα της χώρας μας", δήλωσε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε :Έχουμε νοσοκομεία στην πραγματικότητα υπό διωγμό. Νομίζω ότι τα προβλήματα και εδώ είναι ακραία και τα προβλήματα αυτά τα πληρώνουν και οι καταναλωτές των υπηρεσιών υγείας, οι απλοί πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτόν τον τομέα. Το κύριο ζήτημα, είναι το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού. Έχουμε ένα νοσοκομείο -όπως εύστοχα ειπώθηκε από κάποιον γιατρό- των 2/3, δηλαδή το 1/3 των θέσεων του οργανογράμματος της δεκαετίας του β80 είναι ακάλυπτο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερεντατική δουλειά, την μη ανανέωση του προσωπικού, τη γήρανση του προσωπικού, την ηρωική δράση που απαιτείται από τους γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να λειτουργήσει το Νοσοκομείο. Από κει και πέρα- πρόσθεσε- σωρεύονται και ζητήματα υποδομών, ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου, ζητήματα εξοικονόμησης πόρων, τα οποία δείχνουν την πλήρη κατάρρευση της πολιτικής υγείας της ΝΔ".

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη συνένωση των ΚΤΕΛ, ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε τη θεση του για ενιαίο ΚΤΕΛ στην Κρήτη, προσθέτοντας ότι όποιες διαφορές και αν υπάρχουν, μπορούν με διαπραγματεύσεις να επιλυθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    "Από κει και πέρα, είπε, δεν μένουμε μόνο εκεί. Σήμερα το πρωί αποφασίσαμε να ζητήσουμε -και να καλέσουμε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης- ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή στο σύνολο του Ν/Σ για την Οδική Ασφάλεια, εφόσον περάσει η τροπολογία σε σχέση με τα ΚΤΕΛ, δηλαδή η τροπολογία Μητσοτάκη. Χρειάζεται 15 βουλευτές για να το ζητήσουμε. Εμείς έχουμε 14 βουλευτές. Θέλω να ελπίζω συνέχισε ο κ. Αλαβάνος ότι από αυτούς τους επαναστάτες βουλευτές της ανατολικής Κρήτης των δύο μεγάλων κομμάτων, κάποιοι θα συνυπογράψουν και με αυτήν την έννοια «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2008 - 17:30:12 UTC