Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Υπέρ ενιαίας ονομασίας»

  • [01] «Υπέρ ενιαίας ονομασίας»

    Τη θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α υπέρ μιας ενιαίας ονομασίας της ΠΓΔΜ, με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό, διατύπωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, με δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης της «Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών» η οποία έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

    Σε ερώτηση για το συλλαλητήριο που οργανώνει τα Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ιων Δραγούμης» στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και τη συγκέντρωση της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, την ίδια μέρα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α απάντησε: «Ας συγκριθούν τα συλλαλητήρια που θα γίνουν με αυτά στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και θα δείτε ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο λαός της Μακεδονίας, πάντα με ενδιαφέρον για την ταυτότητα του είναι πιο σοφός, έχει πιο πλατείς ορίζοντες και ξέρει ότι με άλλους δρόμους βρίσκονται οι λύσεις».

    Σε ότι αφορά τη λειτουργία των ιστολογίων στο διαδίκτυο επισήμανε ότι «πρέπει να συνδυαστεί η ελεύθερη έκφραση, που είναι μια μεγάλη κατάκτηση μέσα από το διαδίκτυο, με τον σεβασμό ορισμένων κανόνων ώστε να προστατευθεί ο πολίτης, τα προσωπικά δεδομένα του ακόμα και να προστατευθεί και από εκβιασμούς. Αυτό δεν γίνεται με νομοθετήματα, στα γρήγορα, που αποσκοπούν στον έλεγχο. Γίνεται με μια μεγάλη συζήτηση μέσα στην κοινωνία με διαδικασίες αυτοελέγχου όσων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο».

    Στην ομιλία του ο κ. Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ του ελεύθερου, δημοκρατικού δημόσιου Πανεπιστημίου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, που συνδέονται με ξένα Πανεπιστήμια, μέσω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

    Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τάσος Κουράκης και οι καθηγητές Λόης Λαμπριανίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 February 2008 - 21:30:10 UTC