Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τιμή στην Ελληνίδα αγρότισσα

  • [01] Τιμή στην Ελληνίδα αγρότισσα

    Ειδική συνεδρίαση πραγματοποιείται στη Βουλή αφιερωμένη στην Ελληνίδα αγρότισσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

    Η Ελληνίδα αγρότισσα υπήρξε και παραμένει η ψυχή της ελληνικής αγροτικής οικογένειας, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής κ.Δ.Σιούφας.

    Αποτίουμε φόρο τιμής στις γυναίκες της υπαίθρου και ανανεώνουμε τη δέσμευση μας για εθνική στρατηγική στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ανέφερε ο κ. Κ.Καραμανλής στην ομιλία του.

    Οι σύγχρονες αγρότισσες αναλαμβάνουν δραστηριότητες, δημιουργούν επιχειρήσεις, οργανώνουν γυναικείους συνεταιρισμούς αγροτοτουρισμού και οικοτεχνείες, που προάγουν την ανάπτυξη της συλλογικής ταυτότητας των γυναικών και συνεισφέρουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Εφαρμόζουμε πολιτικές για τη διευκόλυνση της αγρότισσας, ανέφερε ο κ.Κ.Καραμανλής. Στηρίζουμε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ενισχύουμε την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων, δημιουργούμε εργα κοινωνικών υποδομών και λαμβάνουμε μέτρα για την προώθηση τοπικών προϊόντων. Το 80% του ΕΣΠΑ πάει στην ελληνική περιφέρεια για δράσεις αγροτικής ανάπτυξης και θα ενισχυθεί με περισσότερο από 22 εκατομμύρια ευρώ. Αναπτύσσουμε προγράμματα προώθησης τοπικής ανάπτυξης για τη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού στη γη του και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου

    "Η ύπαρξη μιας γυναίκας σε μια πολιτική συγκέντρωση στην περιφέρεια ήταν μια ηχηρή εξαίρεση" τόνισε ο Γ.Παπανδρέου "η προσφορά της ελληνίδας αγρότισσας που σήκωνε όλα τα βάρη ελάχιστα αναγνωρίστηκε".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο αυξημένο ποσοστό αναλφαβητισμού της αγρότισσας, κατά το παρελθόν, και στα βήματα που έγιναν προκειμένου να μπουν οι γυναίκες σε μια οποιαδήποτε μορφωτική διαδικασία.

    "Η γυναίκα της υπαίθρου είναι χαμηλά αμειβόμενη. Μόλις το 1983 επι ΠΑΣΟΚ οι γυναίκες απέκτησαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες" τόνισε ο κ.Παπανδρέου και πρόσθεσε "ο ρόλος των γυναικών στην ύπαιθρο μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί.Πρέπει να δοθεί ουσιαστική ώθηση στην επιχειρηματικότητα των γυναικών που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική συμφωνία".

    Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα

    "Διαφωνούμε ριζικά και με την πολιτική της ΕΕ που παράγει εξειδικευμένες αποφάσεις για τη γυναίκα αγρότισσα" τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    "Τα προγράμματα δεν μπορούν να ανακόψουν την επιδείνωση της θέσης της αγρότισσας" ανέφερε και διερωτήθηκε "πώς μπορούμε να μιλήσουμε για τη θέση της Ελληνίδας αγρότισσας και του αγρότη όταν στην Ελλάδα το εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων είναι ελλειμματικό κατά 25 δισ ευρώ;"

    Θέση του ΚΚΕ, ανέφερε η κ.Παπαρήγα, είναι σύνταξη του ΟΓΑ στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2008 - 9:30:10 UTC