Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Ξεκίνησε το 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Αρχισαν το απόγευμα οι εργασίες του 8ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβον Ντο. Αυτή την ώρα μιλά ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου θα μιλήσει ο συντονιστής της ΚΟΕΣ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων των κομμάτων.

    Ομιλία Ν. Αθανασάκη

    «Είμαστε όλοι εδώ με την καρδιά μας και την ψυχή μας και με πλήρη επίγνωση της συλλογικής και προσωπικής μας ευθύνης». Με αυτά τα λόγια ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 8ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Αθανασάκης απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους προσκεκλημένους του Συνεδρίου, τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, τον γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λούις Αγιάλα, τους εκπροσώπους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία του Βάσου Λυσσαρίδη.

    Ο κ. Αθανασάκης από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, έστειλε χαιρετισμό του σώματος σε όλους τους: «εργαζόμενους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει τα δικαιώματά τους και θέλει να υπονομεύσει την κοινωνική ασφάλιση».

    Αναφερόμενος, επιγραμματικά στο Συνέδριο, ο κ. Αθανασάκης είπε ότι «θέλουμε να είναι καθοριστικός σταθμός στην πορεία μας», ενώ μίλησε και για το «διπλό χρέος του ΠΑΣΟΚ να απαλλάξει την χώρα από την συντηρητική κυβέρνηση και να ανοίξει ξανά τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών».

    Στην συνέχεια το σώμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε την πρόταση του κ. Αθανασάκη για το προεδρείο των εργασιών του σώματος η οποία έχει ως εξής:

    Θανάσης Τσούρας (πρόεδρος), Γιάννης Μίχας, Γιώτα Γαζή, Γιάννα Καραντινάκη, Γιώργος Κουτρουμάνης, Σταύρος Γρηγοριάδης, Θάνος Μωραίτης, Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Βάσω Τσιμπίδα, Νάσος Αλευράς, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, Χρήστος Σμυρλής, Σωκράτης Ξυνίδης, Χίβα Παναχί, Ζέφη Δημαδήμα, Αλμπανίδου Μαρία και Γιάννης Μετεκίδης ο οποίος είναι μαθητής της Β' Λυκείου και ο νεώτερος σε ηλικία σύνεδρος.

    «Ευχαριστούμε για την τιμή και την εμπιστοσύνη σας» είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Θανάσης Τσούρας, προσθέτοντας ότι το Συνέδριο θα είναι σταθμός στην πορεία ευθύνης και την πορεία αλλαγής, η οποία για το ΠΑΣΟΚ είναι «εθνική επιταγή και αδιαπραγμάτευτη αριστερή επιλογή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2008 - 19:30:18 UTC