Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν δρόμους"

  • [01] "Μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν δρόμους"

    "Παιχνίδι στον ανταγωνισμό πυροτεχνήματων της αντιπολίτευσης", χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πρόταση μομφής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, αλλά και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

    "Δεν απλουστεύονται έτσι πολύπλοκα ζητήματα. Δεν απαντιέται με ένα ή ένα όχι ένας νόμος που αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα. Παιχνίδι εντυπώσεων επιχειρεί και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δεν ανταγωνιζεται την κυβέρνηση αλλά αυτούς που ζήτησαν πρώτοι δημοψήφισμα. Προσπαθεί να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο κ.Κ.Καραμανλής.

    "Εμάς μας αφορά η παραγωγή πολιτικής. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε το παιχνίδι του λαϊκισμού της οξύτητας και της ανευθυνότητας. Δεν θα βάλουν τη χώρα σε κατάσταση ομηρίας. Τα παιχνίδια που ξεκίνησαν δεν τους βοηθούν, τους εκθέτουν. Εμείς με συνέπεια κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία του τόπου", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    "Αποστολή της κυβέρνησης είναι να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να εξασφαλίζει συνθήκες και όρους για ένα καλύτερο μέλλον. Δρομολογούνται μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν δρόμους ευκαιριών. Δεν είναι εύκολες οι αλλαγές, οι αποφάσεις που εγγυώνται πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος, προσκρούουν στο φόβο του πολιτικού κόστους. Οι μεγάλες αποφάσεις έρχονται πάντα σε σύγκρουση με δυνάμεις της συντήρησης", ανέφερε.

    "Η επίλυση του ασφαλιστικού είναι ζήτημα κοινωνική δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης" τόνισε ο κ.Καραμανλής "ό,τι είπαμε το κάνουμε, δέσμευση μας είναι να προχωρήσει η μεγάλη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Περιορίζουμε σταδιακά και ήπια τις μεγάλες στρεβλώσεις και αδικίες του συστήματος και ταυτόχρονα θεσμοθετούνται πρωτοποριακές ρυθμίσεις για την εργαζόμενη μητέρα".

    "Αποφάσεις όπως αυτή για το ασφαλιστικό δεν είναι ποτέ εύκολες. Είμαστε στο ξεκίνημα ενός αποφασιστικού κύκλου σημαντικών μεταρρυθμίσεων" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός "αναλαμβάνουμε στο ακέραιο το βάρος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, όλη μαζί η ΚΟ της ΝΔ".

    Αναφέρομενος στο θέμα της ΠΓΔΜ ο κ.Κ.Καραμανλής τόνισε ότι "ψευδεπίγραφη λύση δεν είναι λύση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 March 2008 - 9:30:13 UTC