Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα πορεία στο λαό"

  • [01] "Νέα πορεία στο λαό"

    «Το ΚΚΕ θα ξεκινήσει μια νέα πορεία στο λαό αυτή την περίοδο όπου θα αναπτύξει και τις θέσεις του πάνω στα μεγάλα προβλήματα, στις διεκδικήσεις του σήμερα, αλλά και στην πολιτική πρόταση διεξόδου που έχει ανάγκη ο λαός, μακριά και πέρα από τους ψεύτικους ανταγωνισμούς και την ψεύτικη αντιπολίτευση που κάνουν στην άγρια πολιτική της ΝΔ», ανέφερε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χθες στην Πύλο όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της στη Μεσσηνία.

    «Με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να κάνουν διαγωνισμό ομορφιάς μεταξύ τους, ποιος θα ξεγελάσει περισσότερο το λαό, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πραγματικά δεν πάει άλλο, πολύ περισσότερο που μετά το Ασφαλιστικό έρχονται και νέα μέτρα, με απολύσεις, με αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.α.», τόνισε η κα Παπαρήγα .

    Το πρόγραμμα της πορείας του ΚΚΕ στο λαό

    «Κέντρο των εξελίξεων δεν είναι η Βουλή. Η πραγματική αντιπαράθεση γίνεται στην κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με την οποία προαναγγέλεται το πρόγραμμα της πορείας του κόμματος στο λαό.

    Είναι πια καιρός να πάρουν στα χέρια τους, ο λαός και η νεολαία του, το μέλλον που τους αξίζει και τους ανήκει, τονίζει το ΚΚΕ και ως εκ τούτου οργανώνει «νέα πορεία προς το λαό, για να αναπτύξει την πρότασή του εξουσίας, να ακούσει γνώμες και προτάσεις από τους εργαζόμενους, να συμβάλει στην αποφασιστική οργάνωση της λαϊκής πάλης για όλα τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή του λαού και της νεολαίας».

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα της πορείας του ΚΚΕ στο λαό «συνδυάζει την ένταση των αγώνων, παράλληλα με πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, συνεντεύξεις Τύπου, περιοδείες σε τόπους δουλειάς και μόρφωσης, επαφές με συνεργαζόμενους και άλλους φίλους του Κόμματος».

    Στη δραστηριότητα αυτή θα πάρουν μέρος ως ομιλητές δεκάδες στελέχη του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Το πρόγραμμα συγκεντρώσεων, στις οποίες θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζει με συγκεντρώσεις των φοιτητών και σπουδαστών τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στα Γιάννενα και την Πέμπτη 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

    Και συνεχίζεται με ανοιχτές συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις: Αλεξανδρούπολη (Σάββατο 5/4), Καβάλα (Κυριακή 6/4), Θεσσαλονίκη (Πέμπτη 10/4), Κοζάνη (Σάββατο 12/4), Πάτρα (Κυριακή 13/4), Γιάννενα (Παρασκευή 18/4), Αγρίνιο (Σάββατο 19/4).

    Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

    Συνέντευξη Τύπου

    "Το κέντρο των εξελίξεων δεν είναι το Κοινοβούλιο. Εκεί έχουμε γελοιογραφία, διαξιφισμούς και ποιηματάκια. Εκεί χάνεται η πραγματική αντιπαράθεση. Το ΚΚΕ συνδυάζει την πάλη μέσα και έξω από τη Βουλή, στον τόπο εργασίας, γιατί εκεί υπάρχει η πραγματική αντιπαράθεση. Και αυτή είναι η βασική διαχωριστική γραμμή" τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα.

    Η γραμμή αντιπαράθεσης, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, είναι ή μαζί με το λαό ή με τα μονοπώλια. Και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ μεταφέρει το κέντρο βάρους στο λαό. "Ξεκινάμε μια νέα πορεία στο λαό και θα εγκαινιαστεί αυτή η πορεία στις 5 Απριλίου από την Αλεξανδρούπολη και θα φθάσει σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της χώρας" είπε η γγ του ΚΚΕ. Το κάνουμε αυτό, τόνισε, γιατί μέσα στο λαό υπάρχουν ερωτήματα, απορίες αλλά και διάθεση για αντιρρήσεις και για κριτική. Χρειάζεται, είπε, να τονώσουμε τον αγώνα για να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

    Θεωρούμε είπε ότι πρέπει να υπάρχει αντεπίθεση και κάλεσε το λαό σε συσπείρωση. Για τα ΤΕΙ η γγ του ΚΚΕ είπε ότι είναι "ο φτωχός συγγενής και εκεί συνωστίζονται τα παιδιά του λαού. Θεωρούμε ότι είναι αντιλαϊκό και απαρχαιωμένο να διατηρείται ο διαχωρισμός σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και το ΚΚΕ υποστηρίζει ενιαία ανώτατη εκπαίδευση".

    Η πολιτική μας, σημείωσε, είναι στοχευμένη υπέρ της παιδείας, με αναπτυξιακό σχεδιασμό όπου το κάθε παιδί πριν πάρει το πτυχίο του να έχει εξασφαλίσει δουλειά.

    Σε ερώτηση που έγινε στην κ. Παπαρήγα σχετικά με το θέμα της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι σήμερα είναι χειρότερα τα πράγματα από το 1992 διότι "Η FYROM είναι ένα αμερικανικό προτεκτοράτο των Βαλκανίων και υπάρχει και η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου".

    Ερωτηθείσα για την ανανέωση στο Συνασπισμό είπε ότι οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται από τα προγράμματα και τις προτάσεις τους. Το ΚΚΕ, σημείωσε, οφείλει και πρέπει να ανανεώνει συνεχώς τις μορφές δράσης του με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Τέλος, χαρακτήρισε "επιδερμική" την ανανέωση στον ΣΥΝ.

    Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι: "δεν θα πω μεγάλα λόγια όπως λένε τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιουργώντας αυταπάτες στο λαό. Για να μην περάσει αυτός ο νόμος χρειάζεται να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού πρώτον, δεύτερον να συνεχιστούν οι αγώνες και τρίτον να δημιουργηθούν οι συνθήκες ρήξης και ανατροπής. Χρειάζεται μεγάλος δρόμος για να προχωρήσει αυτό το ασφαλιστικό διότι απαιτούνται πολλά προεδρικά διατάγματα και απαιτείται εγρήγορση του λαού, συσπείρωση και αγώνας" κατέληξε.

    Ομιλία Α.Παπαρήγα στην Καλαμάτα

    Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πραγματοποίησε ομιλία στην Καλαμάτα.

    Μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι το 2008 συμπληρώνονται 90 χρόνια του κόμματος και ένα σημαντικό μέρος του λαού, όταν μιλά για το ΚΚΕ, λέει ότι είναι το κόμμα του αγώνα. Μας αναγνωρίζουν, είπε, τον αγώνα μας, όμως η μεγάλη συμβολή μας δεν είναι μόνο στα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα, αλλά όταν το κίνημα δεν ήταν ισχυρό.

    Το ΚΚΕ, είπε, άνοιξε το δρόμο στις πιο προοδευτικές και πρωτοποριακές ιδέες, όπως για παράδειγμα, πρώτοι μιλήσαμε για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας και όλα αυτά, σημείωσε, είναι η αναντικατάστατη προσφορά του κόμματος και τόνισε ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ρόλο του κόμματος στην πρωτοπορία, στις ιδέες και τα συνθήματα.

    Σε δύσκολες ώρες είπαμε πράγματα σκληρά, αλλά σήμερα είμαστε δικαιωμένοι. Αυτό λέμε και σήμερα. Ακούστε τι λέμε και πάρτε τα σοβαρά. Αυτά που λέει το ΚΚΕ δεν είναι ξεπερασμένα, είναι στόχοι προς κατάκτηση και επίτευξη, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    Την πολιτική μας πρόταση, είπε, την διακωμωδούν και την κοροϊδεύουν οι αντίπαλοι. Είμαστε σε μια πορεία, ανέφερε, όπου σε σύντομο διάστημα θα ανοίξουμε διάλογο για τα μεγάλα θέματα του σοσιαλισμού. Ανέφερε ότι η πολιτική πρόταση που γίνεται σήμερα πατάει σε μια πείρα 90 χρόνων και σε αυτό που ζούμε σήμερα. Είναι πρόταση, είπε, που θα προκαλέσει και εμείς προτείνουμε, σημείωσε, ένα δρόμο με τη συμμετοχή του λαού. Ξεκινάμε από τη βάση μιας σύγχρονης ποιότητας ζωής με δουλειά για τους νέους, μιλάμε για μια Ελλάδα παράγοντα ειρήνης στην περιοχή, ουσιαστικά, μια Ελλάδα παράγοντα σταθεροποίησης στην περιοχή.

    Είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναπτυγμένη μορφή διακρατικής οργάνωσης που επιβάλλει προϊόν διακρατικών δυνάμεων. Πρέπει να συγκρουσθούμε, είπε, με τα μονοπώλια, με τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρειάζεται, είπε, αντικαπιταλιστική πάλη. Προτείνουμε, συμμαχία αντικαπιταλιστική. Και πρέπει να οικοδομηθεί αυτή η συμμαχία μέσα από συσπείρωση κινήσεων σε αντίθεση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό και χαρακτήρισε ξεπουλημένες τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

    Για το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό ανέφερε ότι ανακάλυψαν θεωρίες που υπάρχουν εδώ και 90 χρόνια και είναι ανεφάρμοστες. Και απευθυνόμενη στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ρήξη θα έρθει αργά ή γρήγορα. Τους κάλεσε να συσπειρώσουν τη νέα πρόταση και χαρακτήρισε γελοία αυτά τα ροζ ειδύλλια ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού ακόμα και μέσα στη Βουλή.

    Το ΚΚΕ, είπε, δεν καθορίζει την πολιτική του σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά με τις εξελίξεις και τις καταστάσεις που ζούμε. Και μας απασχολεί, είπε, να μην εγκλωβιστεί ο λαός. Δεν θέλουμε, είπε, να είμαστε αντιπολίτευση γι' αυτό και καταθέτουμε πρόταση εξουσίας. Αλλά ξέρουμε και να περιμένουμε.

    Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι τώρα είναι η στιγμή να γίνει το μεγάλο βήμα χειραφέτησης του λαού και αξίζει το κόπο, να ανοίξει πλατιά συζήτηση γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Δεν μπορείς, τόνισε, να περιορίσεις την αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να βάλουμε πλώρη να την ανατρέψουμε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2008 - 13:30:16 UTC