Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Τσίπρα στην Μακεδονία

  • [01] Περιοδεία Τσίπρα στην Μακεδονία

    Περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ιβανώφειο» αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Στο θέμα του ντόπινγκ σε αθλητές της ελληνικής ομάδας άρσης βαρών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρατήρησε: "Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον αθλητισμό γνώριζαν από πολλά χρόνια ότι υπάρχει ζήτημα ντόπινγκ. Ομως η ελληνική κοινωνία δεν το γνώριζε, παραμυθιάζοταν και σήμερα βρίσκεται σχεδόν σοκαρισμένη".

    Το μεγαλύτερο σοκ, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, είναι ότι το ντόπινγκ δεν υπάρχει μόνο στον αθλητισμό των μεγάλων επιδόσεων αλλά δυστυχώς υπάρχει και σε νέα παιδιά, 12-13 ετών που βγαίνουν τώρα στον αθλητισμό. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τις αξίες του αθλητισμού, είπε, θα πρέπει να απομακρυνθούμε από τη λογική των μεγάλων επιδόσεων αν θέλουμε να είμαστε πιο ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

    Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην κεντρική Μακεδονία, επισκέφθηκε τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματος.

    Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Κορώνεια η οποία απειλείται με οικολογική καταστροφή και σημείωσε πως η βροχή που πέφτει είναι το μόνο μέτρο που ελήφθη για τον εμπλουτισμό της Κορώνειας, ασκώντας έτσι κριτική στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους που δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα τα απαραίτητα μέτρα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Χορτιάτη όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

    Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε συνεστίαση του ΣΥΝ στο Κιλκίς και αύριο στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο "Ιβανώφειο αθλητικό κέντρο Θεσσαλονίκης", στην οποία θα παρευρεθεί και ο Λεωνίδας Κύρκος.

    Πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης του ΠΓΔΜ

    «Τώρα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσουν επαφές, συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δυστυχώς παραμένει άλυτο», δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

    Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και τη μη πρόσκληση στην ΠΓΔΜ, επισήμανε: «Εμείς θα είμαστε χαρούμενοι εάν είχαμε λύση στο πρόβλημα. Και, βεβαίως, είπαμε από την αρχή ότι δεν περιμέναμε να λυθεί η διαφορά μας με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ στην περιοχή. Επιδιώξεις που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και για τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και για την ευρύτερη προοπτική ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια».

    Σε ερώτηση για την γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που του καταλόγισε άγνοια, λόγω ηλικίας, απάντησε: «Είδαμε τόσα χρόνια αυτούς που είναι μεγαλύτεροι που ξέρουν ιστορία και ξέρουν πολιτική που έχουν φέρει τον τόπο».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μανώλη Λαμτζίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα των δικηγόρων της πόλης που βρίσκονται σε αποχή μέχρι τις 16 Απριλίου για το Ασφαλιστικό.

    Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο νόμος για το Ασφαλιστικό δεν θα εφαρμοστεί, διότι βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, κι επισήμανε: «Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, διότι η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί έναν Ασφαλιστικό νόμο που συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτές τις κινητοποιήσεις εμείς θα σταθούμε δίπλα. Ευχόμαστε καλή δύναμη. Ηρθαμε εδώ, είδαμε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που εκλέχθηκε πριν από λίγες μέρες, και αυτό είναι ένα μήνυμα για μας. Ότι η Αριστερά μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς. Και μέσα στους συνδικαλιστικούς χώρους, μέσα στα συνδικάτα, και στους επιστημονικούς φορείς».

    Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΝ θα συνεχίσει την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει με την πρόταση για δημοψήφισμα, μέσα από μια μεγάλη καμπάνια συλλογής υπογραφών στους κοινωνικούς χώρους ώστε να απονομιμοποιηθεί ηθικά ο νόμος για το Ασφαλιστικό.

    Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις «ΣΙΔΕΝΟΡ» και «ΝΕΣΤΛΕ» και το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει περιοδεία στους νομούς Ημαθίας και Πιερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 April 2008 - 11:30:15 UTC