Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή της απεργίας στην ΤτΕ
  • [02] Ελεγχοι και Πασχαλινό ωράριο
  • [03] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ
  • [04] Καμήλα 2,5 εκ. δολαρίων

  • [01] Αναστολή της απεργίας στην ΤτΕ

    Την αναστολή απεργίας των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.).

    Ειδικότερα σε συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη κατέληξε σε συμφωνία για την σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου, της Τράπεζας Ελλάδος και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, προκειμένου να εξετασθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του πρόσφατου ψηφισθέντος νόμου για το Ταμείο Συντάξεων του προσωπικού της Τράπεζας Ελλάδος, υπό το φως της ιδιαιτερότητας του Ιδρύματος εκ της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών και της απαραίτητης αυτοτέλειας στη λειτουργία του.

    Η Επιτροπή θα διαμορφώσει σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός από την σύστασή της και το αργότερο μέχρι τις 10/5/2008.

    [02] Ελεγχοι και Πασχαλινό ωράριο

    Εντατικούς ελέγχους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς θα κάνει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Στο επίκεντρο των ελέγχων που στοχεύουν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής μπαίνουν όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους τροφίμων, εστίασης, ξενοδοχείων. Παράλληλα εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι και για τον περιορισμό του παραεμπορίου, της ελληνοποίησης εισαγόμενων αμνοεριφίτων και των νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών.

    Σχετική εγκύλιο που απέστειλε η ΥΠΕΕ σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις.Ειδικότερα, για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την απόδοση του ΦΠΑ και την τήρηση βιβλίων θα ελεγχούν επιχειρήσεις και καταστήματα πώλησης, διακίνησης και λιανικήςπώλησης τροφίμων, επιχειρήσεις φιλοξενίας (ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία κλπ) σε δημοφιλείς προορισμούς των εορτών, κομμωτήρια και κέντρα διασκέδασης. Στα κέντρα διακέδασης θα διενεργούνται και δειγματοληψίες οινοπνευματωδών ποτών προκειμένου να εντοπίζονται περιπτώσεις νόθευσης τους.

    Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι στα κεντρικά σημεία των πόλεων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου ενώ λόγω της αύξησης της ζήτησης κατά την περίοδο των εορτών θα διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με στόχο την καταπολέμηση της "ελληνοποίησης" εισαγόμενων αμνοεριφίων. Επίσης, οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ θα κάνουν ελέγχους στους εμπορικούς δρόμους των αστικών κέντρων με στόχο, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, την "ουσιαστική συμμόρφωση των επιχειρήσεων προς τις υποχρεώσεις τους για την εμφάνιση των συναλλαγών τους, με στόχο τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων".

    Πασχαλινό ωράριο

    Aρχιζει στις 17 Απριλίου, ημέρα Πεμπτη, το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των εμπορικών συλλόγων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

    Το Πασχαλινό ωράριο είναι το ακόλουθο:

    ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 & 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 09:00 - 21:00

    ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:00 - 16:00

    ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ έως και ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έως και

    24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:00 - 21:00

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 13:00 - 19:00

    ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 09:00 - 15:00

    Τα καταστήματα του Πειραιά θα ανοίγουν το πρωί στις 08:00 λόγω της ιδιαιτερότητάς του ως πόλη-λιμάνι.

    Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2008 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 29 Απριλίου 2008, επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

    [03] Στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

    Παναγιώτη να μπει 5ο θέμα

    Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί εως τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιεί σήμερα η ΕΣΗΕΑ, για το ασφαλιστικό. Επίσης, σημέρα διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των μελών της 'Ενωσης.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ που συμμετέχει στη στάση εργασίας δεν θα μεταδίδει ειδήσεις το διάστημα αυτό.

    [04] Καμήλα 2,5 εκ. δολαρίων

    Ο πρίγκιπας διάδοχος του Ντουμπάι πλήρωσε ούτε λίγο, ούτε πολύ 10 εκατ. ντιρχάμ (2,72 εκατ. δολάρια) για μία καμήλα, τιμή ρεκόρ για τέτοιο ζώο, στα πλαίσια διαγωνισμού ομορφιάς ζώων, που συγκέντρωσε 10.000 καμήλες, στην έρημο του Άμπου Ντάμπι, ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές των καλλιστείων.

    Ο σεΐχης Χαμντάν Μπεν Μοχάμεντ Μπεν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, ο οποίος επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των καλλιστείων «αγόρασε καμήλες αξίας 16,5 εκατ. ντιρχάμ (4,49 εκατ. δολαρίων), και πλήρωσε για μία εξ αυτών 10 εκατ. ντιρχάμ, ποσόν ρεκόρ», τόνισε μέλος της οργανωτικής επιτροπής

    Οι κάτοικοι των μοναρχιών του Κόλπου είναι γνωστοί για το πάθος τους στην εκτροφή καμηλών, πιστοί στις παραδόσεις των βεδουΐνων της περιοχής, όπου το ζώο αυτό με την τεράστια αντοχή αποτελούσε για αιώνες τον πλέον πιστό σύντροφο του ανθρώπου στις άνυδρες ερήμους.

    Συνεχίζοντας τις παραδόσεις, καλλιστεία και ζωοπανηγύρεις διοργανώνονται συχνά στις χώρες του Κόλπου, για την πώληση ειδικών δρομάδων, οι οποίες συμμετέχουν σε καμηλοδρομίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 April 2008 - 6:30:23 UTC