Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κοζάνη η Αλέκα Παπαρήγα

  • [01] Στην Κοζάνη η Αλέκα Παπαρήγα

    Επίθεση στους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι - όπως είπε - προσπαθούν να αξιοποιήσουν υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα, ώστε να συντηρούν αντιθέσεις και εντάσεις μεταξύ των λαών, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από την Κοζάνη, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

    Αφορμή για τις δηλώσεις της κ. Παπαρήγα - η οποία θα μιλήσει απόψε στις 8 μμ, σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης - αποτέλεσε η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο. Όπως ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ, κεντρικό θέμα της είναι «η υπεράσπιση της τουρκικής, όπως λένε, μειονότητας στην Ελλάδα και της βμακεδονικήςβ εθνότητας».

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, «αυτοί που κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, ούτε για τη μουσουλμανική μειονότητα, ούτε για τους σλαβόφωνους της περιοχής. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Προσπαθούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και διενέξεις ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής. Εμείς καταγγείλαμε αυτό το ζήτημα. Αφορά όλη την περιοχή των Βαλκανίων, δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Αφορά μειονοτικές ομάδες με πρόσχημα τον πολιτισμό, την παιδεία».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το μεγάλο θέμα του ντόπινγκ, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε πως «είναι φανερό πια, ότι από τη στιγμή που οι αθλητές, είτε κάνουν ατομική προσπάθεια, είτε και συλλογική, δυστυχώς, γίνεται σε επαγγελματική βάση. Υπάρχουν χορηγοί - επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν πρωταθλητές για να φοράνε τα προϊόντα τους, αλλά ακόμη και για να τους χρησιμοποιούν και για άλλους πολιτικούς σκοπούς. Επομένως έχουν τελειώσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι ένας βούρκος και δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδας αυτό».

    Η κ. Παπαρήγα μίλησε ακόμη για πολιτική ξεπουλήματος του ενεργειακού τομέα, που οδηγεί σε ενεργειακή εξάρτηση. Επικαλέστηκε, μάλιστα, το παράδειγμα της ΔΕΗ και τόνισε ότι έχει δημιουργήσει αδιέξοδα στο λαό της περιοχής.

    Στη συνέχεια μετέβη στη Σιάτιστα, όπου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του σωματείου γουνεργατών - γουνεργατριών της πόλης. Αναφερόμενη στα προβλήματα του κλάδου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, μίλησε για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στους μικρούς, αυτοαπασχολούμενους γουνοποιούς και στους εργαζόμενους ο έλεγχος του κλάδου από τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματίες και τόνισε ότι οι πρώτοι απειλούνται από την ανεργία, τα χρέη και τον αφανισμό.

  • Την Κυριακή, η ΓΓ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την Πάτρα και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, αφιερωμένη στο Νίκο Μπελογιάννη, στο Κλειστό Θέατρο (Λαδόπουλου) στην Ακτή Δυμέων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2008 - 14:30:19 UTC