Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιλογή ευθύνης οι μεταρρυθμίσεις"

  • [01] "Επιλογή ευθύνης οι μεταρρυθμίσεις"

    Το ζήτημα της διοικητής μεταρρύθμισης συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλη -Πετραλιά.

    Η κα Πετραλιά μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό και πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων.

    Ενημέρωσα αναλυτικά τον πρωθυπουργό, τόνισε η κ. Πετραλιά, για το λεπτομερές σχέδιο στο οποίο προχωρούμε σχετικά με τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων, καθώς και για την πολιτική που έχει στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ετοιμάζεται απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η κα Πετραλιά υπογράμμισε πως "τόσο η θέση της κυβέρνησης, όσο και η προσωπική μου είναι συγκεκριμένη και απόλυτη".

    Το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο οποίο κινούμεθα, είπε η υπουργός Απασχόλησης, αφορά ένα και μόνο πράγμα, το μοντέλο της πλήρους και ποιοτικής εργασίας.

    Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής Π.Τατούλης ανέφερε ότι η κοινωνία "είναι απέναντι" στις αλλαγές για το ασφαλιστικό, η κα Πετραλιά απάντησε: "με καλύπτουν οι δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη".

    Ομιλία Κ.Καραμανλή στην ΚΕ της ΝΔ

    Το δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση προέταξε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Καραμανλής.

    "Οι μεταρρυθμίσεις είναι επιλογή ευθύνης και δεν την αλλάζουμε , δεν τη διαπραγματευόμαστε. Η Ελλάδα δεν γυρίζει στο χθες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έστειλε ξανά μήνυμα στην ηγεσία των Σκοπίων να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εκκρεμότητα της ονομασίας και απέδωσε τη στασιμότητα στην αδιαλλαξία που έχει επιδείξει εδώ και χρόνια η ηγεσία των Σκοπίων.

    Ξεκαθαρίσαμε ότι μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε :"δεν το κατάλαβαν και επέμειναν στην αδιαλλαξία και στην αντιπαραγωγική στάση. Εμείς αυτό που είπαμε το κάναμε. Η θέση μας υιοθετήθηκε από τη Συμμαχία και έγινε πολιτικός όρος για την ένταξη των Σκοπίων. Τώρα απευθύνουμε νέα δημόσια πρόσκληση για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ας ελπίσουμε ότι η ηγεσία της ΠΓΔΜ θα πάρει τις αποφάσεις της θα εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και τη νοοτροπία του βαλκανικού παρελθόντος για να συναντηθούμε στο ευρωπαϊκό μέλλον. Ολοι οι Ελληνες , υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επιθυμούμε σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και καλής γειτονίας."

    Κάνοντας απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο κ. Καραμανλής μίλησε για τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος που υλοποίησε η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευθεί. "Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο" , ανέφερε ο κ. Καραμανλής και εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει αταλάντευτα την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου ,των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος προς το Σώμα των συνέδρων τόνισε "Μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα, η εποχή δεν συγχωρεί τη στασιμότητα και την αδράνεια, είμαστε η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων".

    Κάνοντας επίθεση στην αντιπολίτευση ανέφερε ότι κάποιοι ανταγωνίζονται σε ασκήσεις αντίδρασης, καταφεύγουν στα άκρα και στην ανευθυνότητα και μεμψιμοιρούν. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Συνεχίζουμε τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης και της ειλικρίνειας.

    Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νόμο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Είναι μια δίκαιη και απόλυτα αναγκαία μεταρρύθμιση για το συμφέρον των πολλών , ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε λέγοντας ότι δίνει μακρόπνοη προοπτική ασφάλειας σε όλους τους εργαζομένους και εξασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών. Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό απαντά στα προβλήματα του χθες και στις δημογραφικές προκλήσεις του αύριο, είναι αναγκαίος όρος για να σταθεί το σύστημα στα πόδια του , είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ακολούθως αναφέρθηκε στη μεταρρυθμιστική στρατηγική στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο μεγάλος ασθενής είναι το κράτος, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει κάνοντας διάλογο με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας. Ακολούθως ανέφερε ότι συνεχίζονται οι δράσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας , για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της Ολυμπιακής. Παράλληλα, είπε ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται στρατηγική συμμαχία στον ΟΤΕ.

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για το εθνικό πλαίσιο αναφοράς που κατευθύνεται κατά 80% στην Περιφέρεια και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που γνώρισε ο τόπος και που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μίλησε ακόμη για τις ενεργειακές συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και που καθιστούν την Ελλάδα διεθνή ενεργειακό δίαυλο.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στις φοιτητικές εκλογές, συνεχάρη και ευχαρίστησε τη ΔΑΠ -ΝΔΦΚ που για μία ακόμη φορά ήταν πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές. "Είσαστε δύναμη πρωτοπορίας, οδηγός για την Ελλάδα που θέλουμε, είμαστε περήφανοι για τις νίκες σας και τους αγώνες σας", ανέφερε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος προς τις νέες και τους νέους της παράταξης.

    Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις κόμματος -κυβέρνησης. Το κόμμα δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση και το κράτος , στηρίζει την κυβέρνηση και είναι δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία, ανέφερε ο κ. Καραμανλής. Σε μία έμμεση αναφορά προς τους υπουργούς και τα στελέχη του δημοσίου τομέα ανέφερε ότι κλειστές πόρτες δεν νοούνται να υπάρχουν ούτε στα υπουργεία ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες.

    Ομιλία Λ.Ζαγορίτη

    Στην μεγάλη εθνική επιτυχία στο Βουκουρέστι αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ Λευτέρης Ζαγορίτης μιλώντας στην Σύνοδο της ΚΕ της ΝΔ.

    Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, λειτούργησε με σχέδιο, ξεκάθαρες θέσεις, ξεκάθαρη θέση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, εκφράζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Ζαγορίτης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμεύσεών της έγινε πράξη. Προχωρούμε στις αλλαγές ανέφερε ο γραμματέας και πρόσθεσε προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι έστω κι αν γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι.

    Ο κ. Ζαγορίτης εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ο κ. Ζαγορίτης έκανε εκτεταμένη αναφορά στη μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λέγοντας ότι η ΔΑΠ είναι μακράν πρώτη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και έχει ένα ρεκόρ που δεν πρόκειται να σπάσει καμία άλλη φοιτητική παράταξη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2008 - 10:30:18 UTC