Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών
  • [02] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κυβερνητική για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών

    Θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που θα συνεδριάσει, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον κ.Γ.Αλογοσκούφη.

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε χθες ο πρωθυπουργός, σχετικά με το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

    Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η συζήτηση με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι "μπήκε στη σωστή βάση το ζήτημα των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο είναι δυνατόν να στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση".

    Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της μεταρρύθμισης την οποία προωθεί η κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ιδίως με τον "Καποδίστρια", δημιούργησε δομές και μάλιστα εν κρυπτώ και στη συνέχεια τις άφησε χωρίς καμιά οικονομική στήριξη.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι "εμείς πρώτα βάζουμε τα θεμέλια της οικονομικής στήριξης, ώστε να μπορούν οι πιο ισχυροί πια οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους και κατόπιν προχωράμε στην κεντρική μεταρρύθμιση".

    Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κατέληξε σε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ για την ενίσχυση των οικονομικών των δήμων, καθώς το 90% των τελών κυκλοφορίας και έκτακτη οικονομική ενίσχυση μεταφέρονται στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού, ενώ συνεχίζεται και η συζήτηση με την ΕΝΑΕ.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αναμένονται οι μελέτες από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και όταν ολοκληρωθούν, με βάση και τη νέα οικονομική βάση, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τα διοικητικά συμβούλια των δυο οργανώσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις δομές και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή.

    Συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης

    Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλη -Πετραλιά.

    Η κα Πετραλιά μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό και πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων.

    Ενημέρωσα αναλυτικά τον πρωθυπουργό, τόνισε η κ. Πετραλιά, για το λεπτομερές σχέδιο στο οποίο προχωρούμε σχετικά με τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων, καθώς και για την πολιτική που έχει στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ετοιμάζεται απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η κα Πετραλιά υπογράμμισε πως "τόσο η θέση της κυβέρνησης, όσο και η προσωπική μου είναι συγκεκριμένη και απόλυτη".

    Το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο οποίο κινούμεθα, είπε η υπουργός Απασχόλησης, αφορά ένα και μόνο πράγμα, το μοντέλο της πλήρους και ποιοτικής εργασίας.

    Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής Π.Τατούλης ανέφερε ότι η κοινωνία "είναι απέναντι" στις αλλαγές για το ασφαλιστικό, η κα Πετραλιά απάντησε: "με καλύπτουν οι δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη".

    [02] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συνεδριάσει το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συζητήσει μια σειρά εισηγήσεις που έχει ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου κι οι οποίες αφορούν τον πολιτικό, οργανωτικό και εκλογικό σχεδιασμό και την ανάθεση αρμοδιοτήτων,καθώς και όλα τα ζητήματα της συγκυρίας,με κυρίαρχα τα ζητήματα της οικονομίας και της κατάστασης του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει σήμερα κατανομή αρμοδιοτήτων, αλλά, σε συνέχεια των εισηγήσεων που θα γίνουν από τα μέλη του ΠΣ, θα γίνει μια περαιτέρω συζήτηση πως και που θα διανεμηθούν αρμοδιότητες.

    Επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στον ΟΤΕ

    Το Μέγαρο το ΟΤΕ θα επισκεφθεί, στις 10.30 το πρωί, ο κ.Γ. Παπανδρέου, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και τους εργαζόμενους.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι το "ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στην απώλεια του δημοσίου ελέγχου και την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom, τόσο για λόγους αρχής,όσο και γιατί έχει σοβαρά προβλήματα με την διαδικασία της πώλησης,δηλαδή με τον τρόπο και το τίμημα που πληρώνει η Deutsche Telecom".

    "Θεωρούμε ότι ο μεγάλος αυτός επικοινωνιακός οργανισμός με σημαντική θέση στα Βαλκάνια εκχωρείται σε τιμή που κατά κανένα τρόπο δεν συνάδει με την αξία του σήμερα",είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή θα συζητηθεί και το θέμα του ΟΤΕ και εν γένει των ιδιωτικοποιήσεων που "επιχειρεί αυτή η κυβέρνηση φέρνοντας ένα τριτοκοσμικό μοντέλο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα,μέσα στην εβδομάδα αυτή,με ημερομηνία που μάλλον θα καθοριστεί αύριο,ενώ σε ό,τι αφορά ανάλογη κίνηση για τον ΟΤΕ, το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να μελετήσει το πλήρες κείμενο της συμφωνίας,προτού προχωρήσει σε κινήσεις που θεωρεί επιβεβλημένες.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ, κλιμάκια του κινήματος θα επισκεφθούν δημοτικές οργανώσεις της Αθήνας και του Πειραιά, θα περιοδεύσουν σε εργασιακούς και δημόσιους χώρους και θα έχουν συναντήσεις με φορείς αυτών των περιοχών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2008 - 4:32:09 UTC