Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ξάνθη ο Γ.Καρατζαφέρης

  • [01] Στην Ξάνθη ο Γ.Καρατζαφέρης

    Την Ξάνθη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

    Οι σχέσεις ΜΜΕ και πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου.

    O κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι "υπάρχει μια ομάδα μισθοφόρων, μια ομάδα του κ. Ρουσόπουλου και μια ομάδα του κ. Καραχάλιου, που ενεργούν άλλοτε έξυπνα και άλλοτε άκομψα σε σχέση με την ενημέρωση".

    Επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για "μυστικά κονδύλια" του υπουργείου εξωτερικών και "παιχνίδια που γίνονται", ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε: "Θα ήθελα να πω τούτο για εκείνο το αφτί που πρέπει να το ακούσει: Μην χαϊδεύεις το ποντίκι, κινδυνεύεις από πανώλη. Μην παίζεις στο παρασκήνιο, κινδυνεύεις να βγεις στην σέντρα. Μην παίζεις στο παρόν, διακινδυνεύοντας το μέλλον. Μην εκτίθεσαι στον ιό, γιατί κινδυνεύεις από ανήκεστο βλάβη της υγείας σου. Μην εμπιστεύεσαι την αυριανή ημέρα, ξεχνώντας την χθεσινή και την προχθεσινή". Απευθυνόμενος δε στον Κ. Καραμανλή σημείωσε: "κε Πρωθυπουργέ γνωρίζετε πολύ καλά από ιστορία. Εξάλλου η διατριβή σας έχει να κάνει με ιστορικό πρόσωπο. Σας θυμίζω λοιπόν ότι πολλοί καίσαρες και πάρα πολλοί αυτοκράτορες δεν έπεσαν από εχθρικό στρατό, αλλά από τους μισθοφόρους των πραιτοριανών τους".

    Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού στις θέσεις Καρατζαφέρη περί ελεγχόμενης ενημέρωσης και χειραγώγησης της από την κυβέρνηση, με μια ομάδα δημοσιογράφων.

    "Εγώ, ούτε ομάδες ξέρω, ούτε μισθοφόρους ξέρω, ούτε μυστικά κονδύλια ξέρω. Είναι αντίθετα στη φιλοσοφία μου και δεν έχουν σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν γίνονταν στο παρελθόν, ούτε με ενδιαφέρει. Αν γίνονταν τα καταδικάζω. Αν έστω και στο ελάχιστο ποσοστό συνέβαιναν θα είχα διαφορετική μεταχείριση και δεν θα έφτανα στο 12ο χρόνο να είμαι πάντα στο στόχαστρο σχεδόν του συνόλου του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Αυτή είναι η πραγματικότητα", δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαιρώντας την δημόσια τηλεόραση, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα ή την πληρότητα της ενημέρωσης.

    Πρόσθεσε ότι "η πολιτεία ούτε λογοκρίνει, ούτε επιβάλλει αυθαίρετα το περιεχόμενο, αλλά κινείται, ως οφείλει, στο πλαίσιο των νόμων, με τα συντεταγμένα της όργανα".

    "Υπάρχουν σήμερα πολλοί τρόποι ευρείας πληροφόρησης και η νέα γενιά τους αξιοποιεί. Νομίζω ότι περνάμε ακόμα μια μεγάλη παρένθεση εσωστρέφειας στην τηλεοπτική ενημέρωση. Αυτή η παρένθεση μπορεί να κλείσει μόνο με τη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας μας, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με τη στάση και τη συμπεριφορά όλων μας", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε γραφεία Τύπου του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 April 2008 - 12:30:46 UTC