Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα"
  • [02] "Αλληλεγγύη στους εργάτες γης"

  • [01] "Νέα εποχή για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα"

    Ως τα μέσα της εβδομάδας θα παραμείνει στο νοσοκομείο ο κ. Γ.Παπανδρέου μετά το μικροατύχημα που είχε χθες ενώ έκανε ποδήλατο. Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον πολιτικό κόσμο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ΚΑΤ, ο Γιώργος Παπανδρέου υπέστη από την πτώση με το ποδήλατο κάταγμα στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο, στο ύψος της πλάτης, και κάταγμα μέσης φάλαγγας στον παράμεσο δάκτυλο του δεξιού του χεριού.

    Ο εργαστηριακός και κλινικός έλεγχος έδειξε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει νευρολογική συμπτωματολογία αλλά και βλάβες που να ανησυχούν τους γιατρούς. Η εκτίμηση των ειδικών στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται, είναι ότι ο ασθενής θα παραμείνει τουλάχιστον για τρεις-τέσσερις ημέρες προκειμένου να διερευνηθεί συνολικά η κατάσταση της υγείας του μετά το ατύχημα αυτό.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην ΠΑΣΠ

    Σε εσωτερικές συγκρούσεις συμφερόντων μέσα στη ΝΔ απέδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου την παραίτηση Κλάδα μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΠΑΣΠ. "Δεν μπορεί, είπε, να εγκλωβίζονται οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας σε μια αντίληψη ρουσφετιού και διαφθοράς, κάτι που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες συνεχώς, ακόμη και με τις εσωτερικές συγκρούσεις στη ΝΔ, όπως η πρόσφατη μεταξύ του κ. Κλαδά και Αλογοσκούφη. Εσωτερικές συγκρούσεις ισχυρών συμφερόντων και των εκπροσώπων τους που βρίσκονται μέσα στη ΝΔ."

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για τον ΟΤΕ υποστηρίζοντας ότι "δεν μπορεί πίσω από τα ψέματα της κυβέρνησης να εκποιείται ο τεράστιος και στρατηγικής σημασίας οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας". Ανέφερε ότι καμία από τις δεκαπέντε χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ δεν έχει εκποιήσει το δικό της οργανισμό τηλεπικοινωνιών που είναι με τη μία ή την άλλη μορφή υπό δημόσιο έλεγχο και είπε ότι "στην ΝΔ δεν υπάρχει καμία πρόθεση εξυγίανσης του δημόσιου τομέα πίσω από αυτή την εκχώρηση".

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι "υπάρχει σχέδιο παράδοσης του Οργανισμού με αδιαφάνεια κάτω από το τραπέζι και εξυπηρετούνται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και πρόσθεσε ότι αυτό δεν είναι πρόσφατη υπόθεση αλλά πιστεύω ότι όλο και περισσότερο θα φανεί τις επόμενες μέρες ότι η κυβέρνηση μεθόδευση αυτή την ιστορία για το ξεπούλημα του ΟΤΕ εδώ και χρόνια από τα παρασκήνια".

    Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ δύναμη ευθύνης και ανέφερε ενδεικτικά τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι χθες είχε την ευκαιρία να δώσει τρία ξεκάθαρα μηνύματα στον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς: "Πρώτα από όλα, είπε, ότι στηρίζουμε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης πάντα στο πλαίσιο του ΟΗΕ και μόνο, δεύτερον ότι έχουμε χαράξει κόκκινη γραμμή, αυτή που έχει υιοθετήσει και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και τρίτον θα πρέπει να υπάρξει από πλευράς του (του κ. Νίμιτς) αντικειμενικότητα απέναντι στις ελληνικές θέσεις και ευαισθησίες".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε επίσης μήνυμα όπως είπε στη νέα γενιά της γείτονος χώρας ότι "από την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να βγουν νικητές και ηττημένοι αλλά και οι δύο νικητές" και στο τέλος, είπε "η καλύτερη σύμμαχοι σε όλη αυτή την ιστορία δεν θα είναι κάποιες μεγάλες δυνάμεις, ούτε καν οι Βρυξέλλες, αλλά οι ίδιοι οι λαοί και ακόμα περισσότερο η νέα γενιά της Ελλάδα και της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου (τονίζοντας ότι σήμερα το ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται κάτω από ένα κατεστημένο κρατικό και ιδιωτικό που θέλει να μπει στο χώρο της γνώσης), κατέθεσε προτάσεις για τους νέους επιστήμονες και την ανεργία, μίλησε για την ακρίβεια και το περιβάλλον.

    Απευθυνόμενος τέλος στην αριστερά είπε ότι "το ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΠ δεν είναι η αριστερά της ιστορικής περιχαράκωσης και της ιστορικής φοβικότητας απέναντι στις εξελίξεις. Είμαστε, πρόσθεσε, η αριστερά που μετουσιώνει το λόγο σε πράξη που αλλάζει καταστάσεις και κάνει τη ζωή καλύτερη".

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση, αποτελούμενο από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και πολιτικούς εκπροσώπους, θα μεταβεί, με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, την Μεγάλη Τετάρτη, 23 Απριλίου, στην Ηλεία.

    Το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τοπικών και κοινωνικών φορέων του Νομού και θα επισκεφθεί πυρόπληκτες περιοχές, προκειμένου να εξετάσει επιτόπου την κατάσταση που επικρατεί οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και να προετοιμάσει την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Τα μέλη του Κλιμακίου, κατά την μετάβασή τους στην Ηλεία, θα σταθμεύσουν σε διόδια της Εθνικής Οδού, όπου μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό για την ακρίβεια και τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

    [02] "Αλληλεγγύη στους εργάτες γης"

    "Τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες γης - οικονομικούς μετανάστες", καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στη Μανωλάδα Ηλείας.

    Ο αγώνας είναι κοινός, κοινός είναι και ο αντίπαλος, η αντιλαϊκή πολιτική και τα οικονομικά της στηρίγματα.Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους οικονομικούς μετανάστες που αγωνίζονται μέσα σε άθλιες συνθήκες για να επιβιώσουν, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Επίσκεψη Παπαρήγα στο Αγρίνιο

    Απέκλεισε κάθε κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ η κα Αλ. Παπαρήγα η οποία επισκέφθηκε το Αγρίνιο.

    Σε συνέντευξη Τύπου και σε ερώτηση εάν το ΚΚΕ πάρει ρίσκο συμμετοχής σε κυβερνητικά σενάρια η γγ του ΚΚΕ απάντησε:

    «Τι ρίσκο να πάρουμε; Να ακούσουμε αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχτές στη Βουλή, αφού «διαρρήγνυε τα ιμάτιά του» ότι δεν πάει με το ΠΑΣΟΚ, στο τέλος κατέληξε στο εξής: Πρέπει να πέσει τώρα η ΝΔ και όλοι οι υπόλοιποι να δούμε τι θα κάνουμε; Δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να μαζευτούμε όλοι μαζί και μάλιστα μας είπε υπό την ηγεσία του Συνασπισμού! Αυτό δεν είναι ρίσκο. Αυτό είναι έγκλημα αν το κάνουμε».

    «Δηλαδή τι θα γίνουμε;», διερωτήθηκε η κα Παπαρήγα, «ο Ντβ Αλέμα και ο Πρόντι που άνοιξε δυο φορές το δρόμο στον Μπερλουσκόνι; Ο Ζοσπέν με τις συνεργασίες που έκανε με τους κομμουνιστές, να ανοίξουμε το δρόμο στον Σαρκοζί; Ή οι πράσινοι, οι μεγάλοι «επαναστάτες» της Γερμανίας που πήγαν με την Μέρκελ;» «Αυτός ο δρόμος», πρόσθεσε η γγ του ΚΚΕ, «είναι πολύ ολισθηρός, δεν συγκρατείσαι, δεν μπορείς να πεις ρισκάρω μέχρι εκεί. Γλιστράς και πας στον κατήφορο. Τέτοιο ρίσκο δεν θα πάρουμε. Με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό».

    «Να ρισκάρουμε για το λαό οτιδήποτε, ακόμα και διώξεις σε βάρος μας, δεν φοβόμαστε, αλλά να εγκληματήσουμε και μάλιστα μετά από την εμπειρία της Ιταλίας, της Γαλλίας και τόσων χωρών;», είπε η κα Παπαρήγα και τόνισε: «Θα είμαστε στην αντιπολίτευση, όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση. Όταν ο λαός έρθει στην εξουσία και εμείς θα στηρίξουμε και θα πρωτοπορήσουμε σε αυτή την υπόθεση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2008 - 4:31:37 UTC