Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών"
  • [02] Στα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ

  • [01] "Οχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών"

    «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, ούτως ώστε ο αγώνας εναντίον της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και των άλλων λιμανιών της χώρας, να οδηγήσει σε μια πανστρατιά όλους τους εργαζόμενους», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι «το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους λιμενεργάτες, ούτε αν θέλετε μόνο τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Αυτός ο αγώνας πρέπει να έχει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, να ματαιώσει τα σχέδια αυτά που υπάρχουν. Να τα βάλει τουλάχιστον άμεσα στο συρτάρι, για να μπορέσουμε στη πορεία να μιλάμε για ριζική ανατροπή αυτής της επιλογής».

    "Αλληλεγγύη στους μετανάστες"

    "Τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες γης - οικονομικούς μετανάστες", καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στη Μανωλάδα Ηλείας.

    Ο αγώνας είναι κοινός, κοινός είναι και ο αντίπαλος, η αντιλαϊκή πολιτική και τα οικονομικά της στηρίγματα.Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους οικονομικούς μετανάστες που αγωνίζονται μέσα σε άθλιες συνθήκες για να επιβιώσουν, τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [02] Στα Σκόπια ο γγ του ΝΑΤΟ

    Μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ να επιδιώξει την επίτευξη ενός συμβιβασμού με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας, μέχρι τις 9 Ιουλίου, για να καταστεί δυνατή η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Κροατία και την Αλβανία, απέστειλε σήμερα από τα Σκόπια ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ.

    «Ήρθα να συνομιλήσω με την ηγεσία της χώρας σας, για να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Στις 9 Ιουλίου, η Κροατία και η Αλβανία θα υπογράψουν το πρωτόκολλο για την ένταξή τους στη Συμμαχία. Θέλω το ίδιο, να είναι σε θέση να πράξει και μία ακόμη χώρα, η δική σας. Έχετε τη δυνατότητα μέχρι τις 9 Ιουλίου να βρείτε λύση στο θέμα του ονόματος», δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γιάπ ντε Χοπ Σέφερ, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι και τον υπουργό Άμυνας Λάζαρ Ελένοφσκι.

    «Είμαι αισιόδοξος. Η φιλοδοξία μου, ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ είναι να δω τη χώρα σας να εντάσσεται στη Συμμαχία. Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευσή σας για το γεγονός ότι η χώρα σας δεν έλαβε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. Όμως εγώ θέλω να κοιτάω μπροστά και ελπίζω το ίδιο να επιθυμείτε κι εσείς, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση του προβλήματος με την ονομασία», επεσήμανε ο κ. Σέφερ και πρόσθεσε:

    «Έχετε δύο επιλογές. Είτε να κοιτάτε πίσω κρατώντας το θυμό, είτε να κοιτάξετε μπροστά».

    Ο κ. Σέφερ ανέφερε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι μία συμμαχία η οποία λαμβάνει αποφάσεις στη βάση της αρχής της ομοφωνίας.

    «Για να ληφθεί μία απόφαση πρέπει να συμφωνήσουν και οι 26 χώρες της Συμμαχίας. Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό στο Βουκουρέστι, όμως θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να υπάρξει ομοφωνία, σχετικά σύντομα», διαμήνυσε ο ίδιος.

    Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ και ο ίδιος ως γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, δεν έχουν άμεσο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.

    Ο γ.γ του ΝΑΤΟ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας θα συνεχισθούν και μετά τις πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ, οι οποίες θα διεξαχθούν την 1η Ιουνίου. Ο κ. Σέφερ επεσήμανε την ανάγκη οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν σύμφωνα με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2008 - 14:30:22 UTC