Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων
  • [02] Το Πάσχα των πολιτικών
  • [03] "Αμοιβαία συμφέροντα"

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

    Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος για το Πάσχα, που άρχισε από χθες και αναμένεται ότι θα κορυφωθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο.

    Όλη η δύναμη της Τροχαίας βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ τροχονόμοι βρίσκονται στα διόδια όπου μοιράζουν φυλλάδια με χάρτες που είναι σημειωμένα τα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών και συνιστούν στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο τα τροχαία ατυχήματα.

    Η κίνηση στους δρόμους θα παρακολουθείται από αέρος με τα ελικόπτερα της αστυνομίας απ΄όπου θα δίνονται υποδείξεις στις επίγειες δυνάμεις να παρεμβαίνουν όπου παρατηρείται πρόβλημα.

    Ιδιαίτερα θα είναι αυξημένη η αστυνομική παρουσία στα επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών, στα διόδια, στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων πόλεων, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων.

    Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών για την έξοδο σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Για την επιστροφή τα φορτηγά θα απαγορεύονται τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το μεσημέρι. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και για την Πρωτομαγιά με απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών. Την Τετάρτη 30 Απριλίου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Πέμπτη 1η Μαΐου από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Τα φορτηγά θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσουν και την Παρασκευή 2 Μαΐου για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και για την επιστροφή την Κυριακή του Θωμά από τις 3 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

    Επίσης από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα θα είναι ανοικτά τα διόδια του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) και θα περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στην Ελευσίνα, τον Ισθμό της Κορίνθου, το Ζευγολατιό, του Ρίου, του Ακτιου και των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.

    Ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί στο Πέταλο του Μαλιακού όπου αναμένεται ότι το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από οπουδήποτε, λόγω των έργων που εκτελούνται στο τμήμα από το 195 χιλιόμετρο έως το 214 και ειδικότερα στα σημεία που ενώνονται τα κομμάτια τα οποία έχουν δοθεί στην κυκλοφορία με το παλιό τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στένωση αφού από δύο λωρίδες γίνονται μία.

    Τα σημεία αυτά είναι το 195 χιλιόμετρο, η υπόγεια διάβαση Δαμάστας στο 201, η παράκαμψη Ανθήλης από το 204,5 μέχρι το 206, το 208,5 και από το 212 έως το 214 στην περιοχή Αγίας Παρασκευής.

    Η Τροχαία επισημαίνει ότι στο Πέταλο του Μαλιακού δεν μπορεί να γίνει μονοδρόμηση λόγω του ότι δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι και τα αυτοκίνητα στις στενώσεις αναγκαστικά θα κινούνται σε μονό στοίχο γι αυτό συνιστά στους οδηγούς υπομονή και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων που θα βρίσκονται συνεχώς στα σημεία αυτά ή θα περιπολούν με μοτοσικλέτες και περιπολικά για να επιταχύνουν την κυκλοφορία.

    Στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας υπάρχει εναέρια ηλεκτρονική πινακίδα από την οποία θα μεταδίδονται μηνύματα για την κίνηση το Πέταλο του Μαλιακού και σε περίπτωση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν το εναλλακτικό δρομολόγιο από Κάστρο Βοιωτίας - Ορχομενό, Τιθορέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Δαμάστα, Ηράκλεια, Μοσχοχώρι, Λαμία.

    Παράλληλα, από τον ίδιο δρόμο θα γίνεται εκτροπή όσων κινούνται για Καρδίτσα - Γρεβενά και γενικά τη δυτική Στερεά.Το ίδιο θα εφαρμοστεί και τις μέρες τις επιστροφής.

    Ελεύθερα τα διόδια

    Ακριβότερη θα είναι φέτος η μετακίνηση με το αυτοκίνητο, καθώς εκτός από την αύξηση στα καύσιμα έχουν αυξηθεί, από τις 2 Απριλίου, και τα διόδια τόσο στον οδικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη όσο και προς την Πελοπόννησο.

    Πάντως, από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ανακοινώθηκε ότι στα διόδια Μαλγάρων, Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού και Ρίου, η διέλευση από τις 20:00 του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη.

    Πληρότητα στα Μέσα Μεταφοράς

    Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς. Στα υπεραστικά λεωφορεία, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα έκτακτα δρομολόγια.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%, ενώ ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για τα Ι.Χ., αλλά και της επιστροφής για Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.

    Με δεκάδες έκτακτες πτήσεις αλλά και πτήσεις τσάρτερ οι αεροπορικές εταιρίες θα καλύψουν την αυξημένη επιβατική κίνηση ενόψει των εορτών του Πάσχα. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν 476 τακτικές πτήσεις, 33 τσάρτερ και 16 έκτακτες, συνολικά 525 πτήσεις.Το Μεγ.Σάββατο θα πραγματοποιηθούν 443 προγραμματισμένες πτήσεις και 38 τσάρτερ, σύνολο 481.

    Με επιπλέον βαγόνια στους συρμούς ο ΟΣΕ θα καλύψει την αυξημένη επιβατική κίνηση, ενώ στα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί δεκάδες έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.

    Χαλάει ο καιρός

    Οι εκδρομείς δεν θα έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό καθώς για σήμερα προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

    Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά. Για την Κυριακή του Πάσχα στην Κεντρική και νότια Ελλάδα τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ.

    [02] Το Πάσχα των πολιτικών

    Στο χωριό Φραγκάδες Ιωαννίνων βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για τις γιορτές του Πάσχα.

    Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, την Κυριακή του Πάσχα θα γιορτάσει το Πάσχα κοντά στους στρατευμένους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο φυλάκιο Σαγιάδας και στο στρατόπεδο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

    Στο νομό Ιωαννίνων θα περάσει τις εορτές του Πάσχα και ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Σήμερα, ο κ.Καραμανλής με την οικογένειά του θα ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου της Πωγωνιανής εκκλησίας, ενώ Ανάσταση θα κάνουν στο χωριό Δολό Πωγωνίου. Την Κυριακή του Πάσχα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το φυλάκιο Δρυμάδων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει στην Αθήνα, μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή.

    Στην Αθήνα θα παραμείνει και η κ.Παπαρήγα, η οποία την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα Αττικής.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας θα περάσει τις μέρες του Πάσχα στη Βιέννη, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος θα επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα γιορτάσει την Ανάσταση στο Λιτόχωρο Πιερίας, όπου το μεσημέρι του Πάσχα θα επισκεφθεί την XXIV Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων.

    [03] "Αμοιβαία συμφέροντα"

    Ελλάδα και Ρωσία προωθούν με τη σταθερή πολιτική τους τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, διαπίστωσε ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτoρείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα την Τρίτη του Πάσχα.

    "Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα στη σφαίρα της ανάπτυξης και της ευημερίας και εγγύς απόψεις, σε πολλά διεθνή ζητήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, που επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Μόσχα και τον Πρόεδρο Πούτιν, "ένα μεγάλο Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά και φίλο της χώρας μου".

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Κ.Καραμανλής δηλώνει ικανοποιημένος γιατί "τα τελευταία τέσσερα χρόνια Ελλάδα και Ρωσία ήρθαν κοντύτερα, μέσα από την ουσιαστική, εντατική όσο και στενή συνεργασία σε καίρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος" και προσθέτει ότι η "στρατηγική", όπως την χαρακτήρισε το 2004 ο Β.Πούτιν, συνεργασία αυτή "απέδειξε το ειδικό βάρος και τη σημασία της όχι μόνο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, αλλά και ως προς το ευρωπαϊκό μας μέλλον".

    Οι υπάρχουσες προϋποθέσεις συνηγορούν ότι και αυτή η επικείμενη συνάντηση θα αποδειχθεί "πολλαπλά επωφελής για τον ελληνικό και το ρωσικό λαό", εκτιμά ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι προσβλέπει και στη συνάντησή του με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, "δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη μπροστά μας πολλές προκλήσεις και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας και την ενδυνάμωση της φιλίας μας σε όλους τους τομείς".

    Σε ερώτηση για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καραμανλής την χαρακτήρισε "ουσιαστική, αλλά και με διευρυνόμενη προοπτική", επισημαίνοντας ότι στο τέλος του 2015 η χώρα μας θα καταναλώνει 7 δισεκατομύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, το 80% του οποίου θα προέρχεται από τη Ρωσία. Υπογράμμισε, τη σημασία της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, προσθέτοντας ότι "η ανάγκη για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας συνιστά πλέον προτεραιότητα για τις χώρες της Ευρώπης, δεδομένου ότι σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εισρεύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά από την περιοχή της Κασπίας στο εγγύτερο μέλλον".

    Αναφερόμενος ειδικότερα στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ότι η πορεία του έργου εξελίσσεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, καθώς "το διεθνές κονσόρτσιουμ που θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείρισή του έχει ήδη δημιουργηθεί στην Ολλανδία και δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του έργου".

    Ο κ. Καραμανλής θα έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον απερχόμενο πρόεδρο Πούτιν και το νέο πρόεδρο Μεντβιέντεφ.

    Ο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ ορκίζεται και αναλαμβάνει επισήμως την προεδρία της Ρωσίας στις 7 Μαΐου, ενώ την επομένη αναμένεται ότι η Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) θα επικυρώσει την προεδρική πρόταση και θα εκλέξει τον Βλαντίμιρ Πούτιν πρωθυπουργό της χώρας. Οι συνομιλίες με τον κ. Κώστα Καραμανλή είναι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κρεμλίνου, από τις τελευταίες συναντήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με ξένους ηγέτες υπό την προεδρική του ιδιότητα.

    Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Απριλίου.

    Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Πρακτορείο ΡΙΑ-ΝΟΒΟΣΤΙ

    Τη συνέχεια στις ελληνορωσικές σχέσεις και την πολιτική βούληση για εμβάθυνση και διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας ευρείας συνεργασίας θα υπογραμμίσει η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα την Τρίτη του Πάσχα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι».

    Εκφράζοντας τη χαρά του, που θα επισκεφθεί ξανά τη Μόσχα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου Πούτιν, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Η συνάντηση αυτή θα δημιουργήσει έναν ακόμη κρίκο στη μακρά και σταθερή αλυσίδα τακτικών, αποδοτικών συναντήσεων. Συνεργαστήκαμε στενά ο ένας με τον άλλον τα τελευταία τέσσερα χρόνια για σειρά σημαντικών ζητημάτων, με στόχευση να ανορθώσουμε τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα και είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες για το καλό των λαών μας».

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι θα ευχαριστήσει τον Πρόεδρο Πούτιν για τις «ενεργητικές του προσπάθειες» προς αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας τη σημασία των «στρατηγικών», όπως τις είχε χαρακτηρίσει ο Β.Πούτιν, σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός θα επιβεβαιώσει την προσωπική του βούληση να συμβάλει στην εδραίωσή τους και στο μέλλον, και προσβλέπει στη συνάντησή του με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, «καθόσον είμαι πεπεισμένος ότι και εκείνος θα συμφωνήσει με την αναγκαιότητα να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες, που οπωσδήποτε θα ανοιχθούν στο μέλλον».

    Αναφερόμενος στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετικά υψηλή» τη σημασία αυτού του σχεδίου για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, σημειώνοντας ότι «η διαφοροποίηση των προμηθειών πρέπει να αντιμετωπίζεται ως θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας». Το σχέδιο του πετρελαιαγωγού, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, «θα μας δώσει μια εναλλακτική και πρόσθετη διαδρομή, που θα επιτρέπει τη διαφοροποίηση των εξαγωγών του ρωσικού αργού πετρελαίου μέσω της νότιας πύλης, η οποία εξαρτάται αυτή τη στιγμή από τη διέλευση μέσω των Στενών του Βοσπόρου», όπου παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι μετά την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας στην Ολλανδία, εντός μερικών μηνών το κονσόρτσιουμ θα παρουσιάσει τις απαραίτητες τεχνικο-οικονομικές μελέτες και θα προετοιμάσει τις συμφωνίες διέλευσης (τράνζιτ), οι οποίες πρέπει να υπογραφούν με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, συμπεραίνοντας ότι «το σχέδιο προχωρά επιτυχώς και δεν υπάρχει αναγκαιότητα οποιασδήποτε κυβερνητικής μεσολάβησης στην εξέλιξή του, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο».

    Ερωτηθείς για τον αγωγό φυσικού αερίου «Νότιο Ρεύμα» (South Stream) ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το σχέδιο για την Ελλάδα «πολλά υποσχόμενο, καθώς θα εγγυηθεί τη διαφοροποίηση πηγών για την Ευρώπη, ενισχύοντας κατβ αυτόν τον τρόπο την ενεργειακή ασφάλεια και κατοχυρώνοντας μια πιο ανοιχτή και ανταγωνιστική εσωτερική αγορά φυσικού αερίου». Για τους λόγους αυτούς το σχέδιο έχει «την ευρεία στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης» και έχει ήδη συνεξεταστεί από την αρμόδια ελληνο-ρωσική ομάδα εργασίας, με την οποία συνεχίζεται η 20ετής συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

    Στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός χαιρετίζει την αύξηση του ρεύματος Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, που παρέχει η ΕΕ, για να συνδράμει τον διμερή τουρισμό, έναν παράγοντα, ο οποίος «επιτρέπει την εξισορρόπηση των εμπορικών - οικονομικών σχέσεων», αλλά και «φέρνει πιο κοντά τους λαούς μας». Απαριθμεί επίσης τομείς όπως ο κατασκευαστικός, ο τραπεζικός, οι νέες τεχνολογίες και οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα οίνου, γύρω από τους οποίους διαμορφώνεται πλαίσιο «σαφών προοπτικών και αυξανόμενης αισιοδοξίας», σε ό,τι αφορά στις διμερείς σχέσεις.

    Αναφερόμενος στις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι, όπως αποφάσισαν με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη Μόσχα το Δεκέμβριο, το 2013 να εορταστεί ως έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα, την παραμονή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μ.Θάλασσα.

    Ερωτηθείς για το θέμα του Κοσόβου ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα «πάντοτε προτιμούσε τις συμφωνημένες αποφάσεις και ήταν αντίθετη με την αρχή της αναγνώρισης των τετελεσμένων», γιβ αυτό και θα λάβει τις αποφάσεις μετά από λεπτομερή ανάλυση των εξελίξεων, των συνεπειών τους στην περιφερειακή ασφάλεια και των εθνικών της συμφερόντων. Σε ό,τι αφορά, δε, στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για «τη δέσμευση της Ρωσίας να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας για μια οριστική λύση του προβλήματος, η οποία επεδείχθη με τις πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ότι η Μόσχα θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων και θα αναγνωρίσει ένα όνομα αμοιβαίως αποδεκτό».

    «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ δεν θα φεισθεί προσπαθειών για την υπεράσπιση του κύρους του κεντρικού αυτού οργάνου του ΟΗΕ και τη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των ψηφισμάτων του, καθώς και για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αξιών και αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, στον οποίον βασίζονται οι διεθνείς σχέσεις», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 April 2008 - 4:32:12 UTC