Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη στην Κούβα
  • [02] "Στο πλάι των εργαζομένων"
  • [03] Πωλούνται για... μισό δολάριο!

  • [01] Επίσκεψη στην Κούβα

    Επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Γενική Γραμματεα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, από σήμερα μέχρι τις 4 Μαίου, μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και η Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτης του τμήματος διεθνών σχέσεων, θα πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην Αβάνα.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες και συναντήσεις με στελέχη του ΚΚ Κούβας και της κυβέρνησης της χώρας, με τμήματα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και κρατικούς φορείς, αρμόδιους για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, οικονομίας και παιδείας. Επίσης θα επισκεφθεί τόπους δουλειάς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα.

    Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν και σε αποστολές του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ζήτησε η κ.Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε την Κυριακή του Πάσχα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής.

    ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, την Πέμπτη, τονίζονταςι ότι η απεργία την 1η Μάη αποτελεί κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός με μεγάλο ιστορικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό βάρος".

    [02] "Στο πλάι των εργαζομένων"

    Σε αγώνα "ενάντια στην ακρίβεια και στις πολιτικές που τη γεννούν" κάλεσε τους εργαζόμενους ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του.

    "Με νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, που θα κυμαίνονται από 60 έως 100% και θα εφαρμοστούν από την Πρωτομαγιά, ετοιμάζεται να τιμήσει την φετινή επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση της Ν.Δ", αναφέρει ο ΣΥΝ.

    "Τα παζλ της ακρίβειας στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα τιμολόγια των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, στα ναύλα της ακτοπλοΐας συμπληρώνεται και με τις αυξήσεις των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες αλλά και τη διαφαινόμενη νέα αύξηση των επιτοκίων", τονίζει και καταλήγει:

    "Ο ΣΥΝ θα βρεθεί στο πλάι των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια και στις πολιτικές που την γεννούν".

    [03] Πωλούνται για... μισό δολάριο!

    Χιλιάδες παιδιά στη νοτιοδυτική Κίνα πωλούνται σαν να ήταν αντικείμενα για να δουλέψουν σε άλλες πλουσιότερες περιοχές, όπως η επαρχία Γκουαντόνγκ, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Southern Metropolis.

    Η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι καταβάλλει προσπάθειες για την καταστολή της δουλείας και της παιδικής εργασίας, μετά τις αναφορές ότι φτωχοί αγρότες, παιδιά και άνθρωποι με διανοητικά προβλήματα εξαναγκάζονται να δουλέψουν σε ορυχεία και σε υψικάμινους στις επαρχίες Σαντσί και Χενάν.

    "Η άνθιση της αγοράς παιδικής εργασίας (στην επαρχία Σετσουάν) οφείλεται στους τοπικούς αρχιεργάτες που ο κάθε ένας ελέγχει από 50 ως 100 παιδιά", επισημαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας στο οποίο προστίθεται πως γενικά τα παιδιά είναι από 13 ως 15 ετών, αλλά αρκετά φαίνονται μικρότερα από δέκα χρόνων.

    Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι από τις γιορτές για το Νέο Έτος στην Κίνα, τον Φεβρουάριο, αγνοούνται 76 παιδιά από την περιοχή Λιανγκσάν και πιστεύεται ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν πουληθεί ως σκλάβοι.

    Στην παιδική αγορά εργασίας υπάρχουν παιδιά ακόμα και επτά ετών. Σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδας που έκανε την έρευνα, ένα παιδί πληρώνεται με 3,5 γιουάν την ώρα (περίπου μισό δολάριο) και είναι υποχρεωμένο να δουλεύει τουλάχιστον 300 ώρες το μήνα.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, τοπικοί αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να σώσουν τα παιδιά αυτά, αλλά ορισμένα αρνούνται να φύγουν λέγοντας ότι τα πούλησαν οι γονείς τους ή προσφέρθηκαν μόνα τους να δουλέψουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2008 - 10:30:25 UTC