Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαισιοδοξία εκφράζουν οι πολίτες
  • [02] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ αύριο
  • [03] Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα
  • [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αρτεμίσιο
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] "Οχι στις ίσες αποστάσεις"
  • [07] "Η νέα γενιά μπαίνει μπροστά"
  • [08] "Να πάρουμε πρωτοβουλίες"
  • [09] Μείωση στη ροή φυσικού αερίου
  • [10] Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

  • [01] Απαισιοδοξία εκφράζουν οι πολίτες

    Απαισιοδοξία κυριαρχεί στους πολίτες, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για την αποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research,για το "Βήμα της Κυριακής".

    Περίπου το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το 2009 θα ενταθεί η οικονομική κρίση, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49,4%) θεωρούν ότι θα είναι έτος εθνικής κρίσης αντίστοιχης με εκείνης του 1974 και της Μεταπολίτευσης. Το 43% απαντά αρνητικά σε αυτή την τοποθέτηση.

    Οι πολίτες με ποσοστό που αγγίζει το 70% εκτιμούν ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ το 75,8% εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συναγωνίζονται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

    Το 53,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, ενώ το 38% εκτιμά ότι θα δώσουν λύση.

    Σχετικά με τους θεσμούς που οι πολίτες εμπιστεύονται, μόνο ο πνευματικός κόσμος συγκεντρώνει θετικό ποσοστό πάνω από 50%.Το 93,9% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου (ή εμπιστεύεται λίγο) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Σχετικά με τις αντιδράσεις των μαθητών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 55,4% θεωρεί ότι ήταν μια ουσιαστικότερη διαμαρτυρία για την οικονομική και πολιτική κρίση, ενώ για τα βίαια επεισόδια το 63,3% των ερωτηθέντων τα θεωρεί απαρχή μιας βίαιης περιόδου που συνδέεται με την είσοδο της Ελλάδας σε ύφεση.

    [02] Νέα συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ αύριο

    Την πρώτη για το 2009 και την 14η συνάντηση, από την αρχή της διαδικασίας των απευθείας διαπραγματεύσεων, θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου ο πρόεδρος Χριστόφιας και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Η τελευταία συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων ήταν στις 22 Δεκεμβρίου 2008, όπου είχαν συνεχίσει τη συζήτηση για τις εξωτερικές σχέσεις. Στη συνάντηση της 5ης Ιανουαρίου αναμένεται να συζητηθούν θέματα που έχουν απομείνει από το συνταγματικό κεφάλαιο.

    Οπως είχε ανακοινώσει μετά το τέλος της συνάντησης της 22ας Δεκεμβρίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, τόσο ο πρόεδρος Χριστόφιας όσο και ο κ. Ταλάτ έδωσαν τη διαβεβαίωση πως θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για να φθάσουν σε μια λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.

    Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο ηγέτες ανέφεραν επίσης ότι αναγνωρίζουν πως αν και έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος, αυτή ήταν ανεπαρκής. Αναγνωρίζουν δε το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμη να μελετήσουν μια μακρά λίστα κεφαλαίων, ωστόσο, επαναβεβαιώνουν τη σθεναρή τους δέσμευση για εξεύρεση μιας συνολικής λύσης στο Κυπριακό.

    [03] Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

    Χιονισμένο και σήμερα το σκηνικό σε πολλές περιοχές τη χώρας, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Στα λευκά ήδη έχει ντυθεί η βόρεια Ελλάδα. Πρόσκαιρη χιονόπτωση ίσως σημειωθεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, ενώ το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

    Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται αύριο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

    Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Στερεά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Την Τρίτη, ημέρα των Θεοφανίων, στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται στην κεντρική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

    Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Εξαιτίας του χιονιού οι οδηγοί αυτοκινήτων που κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, από το ύψος του Αγίου Αθανασίου, καθώς και σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου του Κιλκίς, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Λόγω των χιονοπτώσεων, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σ' όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στο νομό Κοζάνης, όπως επίσης και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου.

    Χιονόπτωση σημειώνεται, επίσης, και στη Θεσσαλονίκη. Κλειστές είναι για τα οχήματα, λόγω παγετού, η επαρχιακή οδός Αγ.Βασιλείου-Χορτιάτη και ο δρόμος Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου, ενώ εξαιτίας της χιονόπτωσης απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από τη διασταύρωση Σοφούλας μέχρι τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στο ύψος της Ν.Χαλκηδόνας προς τα Γιαννιτσά.

    Απαραίτητες συνεχίζουν να είναι λόγω της χιονόπτωσης, οι αλυσίδες σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στο νομό Κοζάνης.

    Με αλυσίδες διεξάγεται, επίσης, η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, καθώς και στο δρόμο από Καστοριά προς Αμύνταιο μέσω Κλεισούρας.

    [04] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Αρτεμίσιο

    Τα ξημερώματα, της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου 2009 από ώρα 02:30 μέχρι και τις 03:30 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην σήραγγα Αρτεμισίου, με διακοπή της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων, στο ρεύμα προς Κόρινθο και από 03:30 ως και τις 04:30 στο ρεύμα προς Τρίπολη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στην σήραγγα.

    Με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών διακοπής της κυκλοφορίας, για πεντάλεπτο θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων αφού το μηχάνημα που πραγματοποιεί τις εργασίες θα σταθμεύει στο εσωτερικό πάρκιγκ της σήραγγας για να εξυπηρετηθούν οι διερχόμενοι οδηγοί.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου (10:00:00, Αθήνα/Αθηνάς 63)

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (16η αγωνιστική)

    15:00 Πανσερραϊκός-Ηρακλής

    16:45 Λεβαδειακός-Αρης ALPHA

    16:45 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ NOVA

    19:00 Θρασύβουλος-Λάρισα NOVA

    19:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ΝΕΤ

  • Χάντμπολ-Φιλικός ανδρών: Γερμανία-Ελλάδα - 16:00:00, Κάσελ (DEU)

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (12η ημέρα),

    [06] "Οχι στις ίσες αποστάσεις"

    Επίσκεψη στη Ραμάλα θα πραγματοποιήσει αύριο η κ.Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ.

    Σήμερα το απόγευμα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

    "Το νέο έγκλημα κατά του λαού της Παλαιστίνης από το ιμπεριαλιστικό Ισραήλ, που έχει τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά! Οι λαοί με την πάλη τους μπορούν να σταματήσουν το χέρι των δολοφόνων που σφάζουν τον Παλαιστινιακό λαό.

    Να υποχρεώσουμε την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα.

    Όλες και όλοι με το λαό της Παλαιστίνης που έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Με το λαό που του στερούν το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα", τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ.

    [07] "Η νέα γενιά μπαίνει μπροστά"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολυσυλλεκτικό ρεύμα κοινωνικής αντίστασης και ουσιαστικής αντιπολίτευσης είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ρεύματος εξουσίας, τονίζει ο κ.Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία".

    Υπερασπίζεται τη νέα γενιά που, όπως αναφέρει, "μπαίνει μπροστά και κουβαλάει στις πλάτες της ολόκληρη την Κοινωνία" και τόνιζει ότι το κίνημα της νεολαίας θα νικήσει, παρά τις προσπάθειες να το απομονώσουν πολιτικά και κοινωνικά.

    Κάνει διαχωρισμό μεταξύ "κοινωνικής διαμαρτυρίας, ακόμα και όταν εκφράζεται με τον πιο επιθετικό τρόπο" και "καταστροφών στα τυφλά" και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα τα έβαζε στο ίδιο τσουβάλι.

    "Ο κόσμος δεν αλλάζει χωρίς όραμα. Και το δικό μας όραμα είναι ο σοσιαλισμός με ελευθερία και δημοκρατία", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ και κάνει λόγο για μια Αριστερά ως "δυναμη εφόδου προς το μέλλον, που να μπορεί να εγγυηθεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην προοπτική της υπέρβασης των χρεοκοπημένων μοντέλων οικονομικής ανάπτυξης".

    Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όλα τα δεινά δεν ξεκίνησαν το 2004, λέγοντας ότι "η υπερχρέωση στις τράπεζες, η απαξίωση της δημόσιας παιδείας και υγείας, είναι κληρονομιές του πρώτου εκσυγχρονιστικού κύκλου διακυβέρνησης Σημίτη".

    Τονίζει οτι η "αιτία της σημερινής ακυβερνησίας δεν είναι η ισχνή πλειοψηφία, αλλά η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κοινωνική κρίση. Το ίδιο πρόβλημα θα υπάρχει και αν η σημερινή κυβέρνηση αντικατασταθεί με αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

    Προτρέπει επίσης, για την προώθηση του πολιτικού διαλόγου, το ΠΑΣΟΚ "να κατανοήσει ότι με τις ίδιες συνταγές δεν γίνεται να προχωρήσουμε και να τοποθετηθεί στα 15 σημεία που δώσαμε στη δημοσιότητα".

    Δηλώσεις για το Παλαιστινιακό

    "Τούτες τις ώρες ο Παλαιστινιακός λαός δεν έχει να αντιμετωπίσει μονάχα την κτηνωδία του Ισραήλ, που έχει μετατρέψει τη λωρίδα της Γάζας σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, εξοντώνοντας άμαχους, γυναίκες και μικρά παιδιά. Έχει να αντιμετωπίσει και τις χώρες του δυτικού κόσμου που είτε έμμεσα είτε άμεσα παρέχουν στήριξη σβ αυτήν την κτηνωδία. Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει τόσα εγκλήματα χωρίς την κάλυψη των ΗΠΑ και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για τις δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

    Πρόσθεσε οτι, "Τούτες τις ώρες κανείς δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η χώρα μας οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ως χώρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και μέλος της Ε.Ε. με παραδοσιακούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο. Να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας".

    [08] "Να πάρουμε πρωτοβουλίες"

    Στην εκλογική του περιφέρεια στην Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται την ημέρα των Θεοφανείων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, όπου θα παραστεί στη δοξολογία και τον Αγιασμό των Υδάτων.

    «Αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό, δύο χιλιάδες χρόνια μετά, σταυρώνουν ένα λαό. Ανερυθρίαστα, εκτελούν παιδιά. Το να παριστάνουμε όλοι μας, με πρώτο τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής κ. Ομπάμα, τους σύγχρονους Πόντιους Πιλάτους, αποτελεί ντροπή. Το αίμα που συνεχίζει να χύνεται, βάφει και τα δικά μας χέρια, όσο δεν παίρνουμε πρωτοβουλίες», δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

    "Είμαστε σε μια μεγάλη κρίση και δεν μιλιούνται μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Χρειάζεται, επιτέλους, να ακούσουμε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη πείρα. Σήμερα, αντί να χρησιμοποιούμε ο ΄ένας την πείρα του άλλου, τον ρίχνουμε στην πυρά. Μου προξενεί κατάπληξη ότι τόσο ο κ.Καραμανλής, όσο και οι υπόλοιποι αρχηγοί φοβούνται να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με ευθύνη και σοβαρότητα...", τονίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ σε συνέντευξη στη "Real News".

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών αναφέρει ότι "η ρευστότητα στο εσωτερικό της ΝΔ, όπως και η αμηχανία του Γ.Παπανδρέου,δεν επιτρέπουν προβλέψεις. Με τα σημερινά δεδομένα δεν κερδίζει εκλογές ο Κ.Καραμανλής. Αλλά θα είναι τα ίδια έπειτα από 6 μήνες";

    Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τονίζει, ότι "διαθέτει πολιτική παιδεία και είναι ευφυής, ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλους εκείνους που η τύχη υπήρξε απλόχερη μαζί τους, δεν καταβάλλει την προσπάθεια που επιβάλλεται από τα γεγονότα".

    Εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία του κόμματος και τα "ποσοστά που μου δίνει η κοινωνία", όπως αναφέρει, και πιστεύει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ στις ευρωεκλογές μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ το ποσοστό που έλαβε στις προηγούμενες.

    [09] Μείωση στη ροή φυσικού αερίου

    Ο αντιπρόεδρος της Gazprom ζήτησε από τα ευρωπαϊκά κράτη να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της Ουκρανίας την οποία κατηγορεί ότι παραβιάζει την συνθήκη για την μεταφορά ενεργειακών προϊόντων.

    "Ήρθε η ώρα να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη", τόνισε ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι η μείωση της παροχής φυσικού αερίου που παρατηρήθηκαν στην Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία οφείλονται στο ότι η Ουκρανία παρακρατεί αέριο που περνά από το έδαφός της και από τα αποθέματα στην Ουκρανία της εταιρίας RosUkrEnergo.

    Ο αντιπρόεδρος της Gazprom κάλεσε τις χώρες που έχουν υπογράψει τον Χάρτη Ενέργειας να χρησιμοποιήσουν τα άρθρα του για να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

    Νωρίτερα, ο ρωσικός κολοσσός στον τομέα της ενέργειας είχε ανακοινώσει πως θα καταθέσει προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης ζητώντας από την ουκρανική εταιρία Naftogaz να διασφαλίσει τη μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

    Ο όμιλος θα ζητήσει από το δικαστήριο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσει κάθε ενέργεια της Naftogaz με στόχο την μείωση των ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

    Η σύγκρουση για το φυσικό αέριο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει "πολύ σοβαρά προβλήματα" για τη διέλευση (μέσω αγωγού) του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη "σε περίπου δέκα ημέρες", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Προεδρίας για την ενεργειακή ασφάλεια, Μπογκντάν Σοκολόφσκι.

    "Αν η ρωσική πλευρά δεν παραδώσει περισσότερο φυσικό αέριο από όσο τώρα, μέσα σε περίπου δέκα ημέρες μπορεί να υπάρξουν πολύ σοβαρά τεχνολογικά προβλήματα" σχετικά με τη διέλευση του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, δήλωσε.

    "Μπορεί να φθάσει μια στιγμή όπου η διέλευση (του αερίου) θα διαταραχθεί", πρόσθεσε ο Σοκολόφσκι σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

    Η Ρωσία διέκοψε την Πέμπτη τον ανεφοδιασμό με φυσικό αέριο της Ουκρανίας, επειδή δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τις τιμές των παραδόσεων για το 2009 και για την καθυστέρηση πληρωμών για προηγούμενα χρέη.

    Πολλές χώρες της ΕΕ ανάμεσα τους η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν ήδη διαπιστώσει μια μείωση της παροχής φυσικού αερίου που προέρχεται από την Ρωσία μέσω της Ουκρανίας.

    [10] Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ

    Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, σήμερα (19:00), δεσπόζει από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Αγγελο Μπασινά σε θέση δεξιού αμυντικού.

    Ο προπονητής των «πρασίνων» έχει τονίσει στους παίκτες του ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο και πως το ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα πρέπει να είναι η αρχή της αντεπίθεσης προς την κορυφή της βαθμολογίας. Από την πλευρά τους, οι παίκτες της ΑΕΚ, θέλουν οπωσδήποτε το θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να παραμείνουν σε τροχιά Ευρώπης.

    Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ και είναι το φαβορί για την νίκη, ενώ, ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα είναι οι αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον Ηρακλή.

    Τέλος, ο Αρης φιλοξενείται από τον ισχυρό στην έδρα του Λεβαδειακό, ενώ ο Θρασύβουλος υποδέχεται την Λάρισα και παίζει ένα από τα τελευταία «χαρτιά» του για παραμονή στην κατηγορία.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μπήκε με νίκες στο 2009 αφού επικράτησε χθες στην Τρίπολη με 1-0 του Αστέρα, με γκολ - πέναλτι του Γκαλέτι. Νωρίτερα, ο Πανθρακικός πέτυχε σπουδαία νίκη στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη, ενώ Ξάνθη και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0.

    Το πρόγραμμα:

    Κυριακή 4 Ιανουαρίου 15:00 Πανσερραϊκός-Ηρακλής

    16:45 Λεβαδειακός-Αρης ALPHA

    16:45 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ NOVA

    19:00 Θρασύβουλος-Λάρισα NOVA

    19:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ΝΕΤ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2009 - 7:30:26 UTC