Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η χερσαία επιχείρηση

  • [01] Σε εξέλιξη η χερσαία επιχείρηση

    Είκοσι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας -οι 20 από αυτούς στο βόρειο τμήμα της όπου εισέβαλαν τα ισραηλινά στρατεύματα- από τα πυρά του στρατού ή τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με νέο απολογισμό από παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

    Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 17 άμαχοι, δήλωσε ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Μουαουίγια Χασανέιν.

    Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν επίσης προκαλέσει περισσότερους από 200 τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Από τις 27 Δεκεμβρίου, που έχει αρχίσει η ισραηλινή επιχείρηση έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 490 Παλαιστίνιοι.

    Μάχες ανάμεσα σε άνδρες του ισραηλινού στρατού και μαχητές της Χαμάς διεξάγονται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού έχουν διεισδύσει στη Λωρίδα της Γάζας και από το βράδυ έχουν αναπτυχθεί έξω από την πόλη της Γάζας, όπου ζουν 500.000 Παλαιστίνιοι.

    Στην περιοχή Νετζαρίμ, συγκεκριμένα, έχουν αναπτυχθεί άρματα μάχης και μονάδες του ισραηλινού πυροβολικού, που συνάντησαν την αντίσταση των ανδρών της Χαμάς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 30 άνδρες του τραυματίσθηκαν στη χερσαία επιχείρηση που οι δυνάμεις του διεξάγουν στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

    Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει καλέσει χιλιάδες εφέδρους σε υπηρεσία και εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων εκτίμησε ότι η χερσαία επιχείρηση θα διαρκέσει "πολλές ημέρες". Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και στα σύνορα με το Λίβανο, προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την λιβανική Χεζμπολάχ.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Ολμερτ δήλωσε σήμερα ενθαρρυμένος στην πολιτική του στη Λωρίδα της Γάζας από τις συνομιλίες που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζόρτζ Μπους.

    "Ενθαρρύνθηκα από τη θέση του αμερικανού προέδρου που μου είπε ότι όχι μόνο θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα σταματήσει τις εκτοξεύσεις των πυραύλων της αλλά επίσης ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να ξαναρχίσει στο μέλλον", δήλωσε στο Τελ Αβίβ κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

    Η Χαμάς υποσχέθηκε πως θα μετατρέψει την Λωρίδα της Γάζας σε ένα "νεκροταφείο" για τον ισραηλινό στρατό.Το Ισραήλ θα πληρώσει "βαρύ τίμημα" ως αντίποινα για την χερσαία επίθεσή του στην Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε με ανακοίνωσή του το ένοπλο σκέλος της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ.

    Το ενδεχόμενο η χερσαία επιχείρηση να προκαλέσει ακόμη βαρύτερο απολογισμό νεκρών αναμένεται να εντείνει τις διεθνείς πιέσεις προς το Ισραήλ να σταματήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση των ενόπλων του δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Η επιχείρηση ενέχει εκτός των άλλων και σοβαρά πολιτικά ρίσκα για τους Ισραηλινούς πολιτικούς εν όψει των εκλογών της 10ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με Ισραηλινούς και δυτικούς αναλυτές.

    Τα δεινά του 1,5 εκατ. Παλαιστινίων που συνωστίζονται στη Λωρίδα της Γάζας γίνονται όλο και πιο απελπιστικά. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κλειστεί στα σπίτια τους εδώ και ημέρες, υπό τον τρόμο των διαρκών βομβαρδισμών, και οι προμήθειές τους σε νερό, τρόφιμα και φάρμακα εξαντλούνται ταχύτατα.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι Ισραηλινές δυνάμεις -κυρίως άρματα μάχης- έχουν λάβει θέσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σε περιοχές που χρησιμοποιούν συχνά Παλαιστίνιοι μαχητές για να εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, καθώς και κοντά στη νότια πόλη Ράφα, πλησίον του σημείου ελέγχου Ερέζ, στην μεθόριο της Λωρίδας με την Αίγυπτο.

    Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζ ελ Ντίν αλ Κάσαμ, δήλωσε ότι πολλοί Ισραηλινοί στρατιώτες θα βρουν το θάνατο ή θα αιχμαλωτισθούν. "Ο σιωνιστικός εχθρός πρέπει να ξέρει ότι θα τη χάσει τη μάχη του στη Γάζα", είπε ο εκπρόσωπος, Άμπου Ουμπέιντα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Ha'aretz, Ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν χθες Σάββατο να εισδύσουν στην περιοχή Σατζαΐγιεχ στην πόλη της Γάζας αλλά απωθήθηκαν.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον το 25% των 463 Παλαιστινίων που έχουν βρει το θάνατο έως σήμερα από την επιχείρηση είναι άμαχοι. Ωστόσο Παλαιστινιακές πηγές ανεβάζουν το ποσοστό στο 40%. Πάνω από 2.050 άλλοι έχουν τραυματισθεί.

    Δηλώσεις Ντ. Μπακογιάννη

    Τον άμεσο τερματισμό των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα και την ανάληψη άμεσης δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας, προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία και να εφαρμοστεί η ελληνική θέση των τριών σημείων, που υιοθετήθηκε από το σύνολο της ΕΕ στο Παρίσι, ζητάει η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, με ανακοίνωσή της, καθώς συνεχίζεται η εισβολή των χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: "Οι χερσαίες επιχειρήσεις επιδεινώνουν την τραγική ανθρωπιστική κρίση. Επιδεινώνουν την επικίνδυνη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή ενισχύοντας απαράδεκτες και ακραίες θέσεις. Πλήττονται έτσι σοβαρά οι προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας, που είναι η μόνη οδός για λύση.

    Η Διεθνής Κοινότητα δεν μπορεί να μένει αδρανής παρατηρητής ή και σχολιαστής των τεκταινομένων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει κομβικό ρόλο. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Πρέπει να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία. Η βία δεν είναι λύση. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι χερσαίες επιχειρήσεις και να επιτευχθεί εκεχειρία. Πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική των τριών σημείων (εκεχειρία - ανθρωπιστική βοήθεια - ειρηνευτική διαδικασία) που ήταν εξαρχής η ελληνική θέση και αποφασίσαμε οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

    Θα πρέπει επίσης, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο ανάπτυξης Διεθνούς παρουσίας -όπως για παράδειγμα Διεθνών Παρατηρητών- στην περιοχή.ββ

    Ακαρπη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τη συνεδρίασή του στην διάρκεια της οποίας εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την έκδοση ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, ανακοίνωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του ΣΑ, ο Γάλλος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Ζαν-Μωρίς Ριπέρ.

    Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και πιθανώς κάποια ακόμη χώρα-μέλος του Συμβουλίου απέρριψαν το σχέδιο ανακοίνωσης της Λιβύης με το οποίο εκφραζόταν ανησυχία για την χερσαία επιχείρηση και απηύθυνε έκκληση για άμεση εκεχειρία, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Ο Αλεχάνδρο Γουλφ, αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αισθάνεται ότι δε χρειάζεται η έκδοση τέτοιου κειμένου διότι το Ισραήλ, ένα "κράτος-μέλος του ΟΗΕ" έχει δικαίωμα "να αμυνθεί" εναντίον των "τρομοκρατών" της Χαμάς, στην οποία επέρριψε ακέραια την ευθύνη για "τα δεινά του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα".

    Ο Ριπέρ στις δηλώσεις του επισήμανε ότι παρά το ότι πολλές χώρες του Συμβουλίου συμφώνησαν σε θεμελιώδη ζητήματα, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία.

    Ο Γουλφ απέρριψε επικρίσεις περί "δυσλειτουργίας" του Οργανισμού εξ αιτίας της στάσης της Ουάσινγκτον.

    Αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα

    Ο τσέχος υπουργός Εξωτερικών Κάρελ Σβάρτζεμπεργκ, παραδέχτηκε σήμερα από την Πράγα το σοβαρό λάθος ενός εκπροσώπου της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ που είχε χαρακτηρίσει χθες "αμυντική" την χερσαία επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

    "Ηταν προσωπικό του λάθος. Δυστυχώς ήταν ένα σοβαρό λάθος", δήλωσε ο Σβάρτζεμπεργκ σε συζήτηση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση CT1.

    Ο Γίρι Φράντισεκ Πότουζνικ, εκπρόσωπος του τσέχου πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολανεκ για την προεδρία της ΕΕ , είχε σε μια πρώτη του δήλωση χαρακτηρίσει την επιχείρηση του Ισραήλ "περισσότερο αμυντική παρά επιθετική".

    Ο αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, κάλεσε σήμερα τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να κάνουν εκεχειρία στην Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε μιαν αποστολή διεθνών παρατηρητών για την διατήρηση της ειρήνης.

    Η Γαλλία καταδικάζει την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας και κρίνει ότι "η επικίνδυνη αυτή στρατιωτική κλιμάκωση περιπλέκει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας" για να εξασφαλίσει μια εκεχειρία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Η Γαλλία καταδικάζει την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση κατά της Γάζας, όπως καταδικάζει τη συνέχιση της ρίψης ρουκετών", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου.

    "Η επικίνδυνη αυτή στρατιωτική κλιμάκωση περιπλέκει τις προσπάθειες που έχει αναλάβει η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία, τα μέλη του Κουαρτέτου και τα κράτη της περιοχής για να σταματήσουν οι μάχες, να χορηγηθεί άμεσα βοήθεια στους αμάχους και να επιτευχθεί μια μόνιμη εκεχειρία, όπως ζήτησαν οι 27 υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 30 Δεκεμβρίου", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ ζήτησε σήμερα να ενταθούν οι προσπάθειες για να επιτευχθεί εκεχειρία μετά την έναρξη της ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Γάζα, εκτιμώντας ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η ασφάλεια του Ισραήλ.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, σε συνέντευξή του στο BBC χαρακτήρισε την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ως "μια πολύ επικίνδυνη στιγμή" στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

    "Είναι μια πολύ επικίνδυνη στιγμή. Πιστεύω ότι ο κόσμος εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο BBC1, επαναλαμβάνοντας την έκκληση του για εκεχειρία.

    "Αυτό που πρέπει να κάνουμε σχεδόν αμέσως είναι να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για μια άμεση εκεχειρία", τόνισε ο Γκόρντον Μπράουν.

    Η Ιταλία εξέφρασε σήμερα τη "μεγάλη ανησυχία της" για την ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας τους "ισραηλινούς φίλους" να διασφαλίσουν την προστασία των "αθώων" πολιτών και να αφήσουν να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

    "Τα νέα που φθάνουν από τη Γάζα προκαλούν μεγάλες ανησυχίες για την τύχη τόσων αθώων πολιτών, και μια ειλικρινή συγκίνηση για τον αριθμό των θυμάτων που δυστυχώς επιβαρύνεται ώρα με την ώρα", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Η ιταλική κυβέρνηση, που πρόσφατα υποστήριξε με μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, απευθύνει μια γεμάτη θλίψη έκκληση στους ισραηλινούς φίλους ώσε να γίνει ότι είναι δυνατό για να εξασφαλιστεί η προστασία των αμάχων και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι "ανησυχεί πάρα πολύ" για την επίθεση των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα και στέλνει έναν απεσταλμένο της στην περιοχή για να συνεισφέρει στις διπλωματικές προσπάθειες που έχουν ως στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.

    "Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Γάζα είναι μια πηγή πολύ μεγάλης ανησυχίας", αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

    "Είναι πολύ σημαντικό να θέσουμε τέρμα, χωρίς καθυστέρηση, στα δεινά του πληθυσμού των αμάχων και από τις δυο πλευρές, να σταματήσουμε το λουτρό αίματος, και να διασφαλίσουμε μια αμοιβαία εκεχειρία", προσθέτει το υπουργείο.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για την Μέση Ανατολή Αλεξάντερ Σαλτάνοφ θα μεταβεί στην περιοχή.

    Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

    Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ στο Τελ Αβίβ καταδικάζοντας τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή 463 Παλαιστινίων.

    Φωνάζοντας "συλλάβετε τους δολοφόνους παιδιών" και "αλληλεγγύη στη Γάζα", οι χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους στο κέντρο του Τελ Αβίβ, την ώρα που οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυαν τη χερσαία επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

    Ο Ντοβ Χανίν, βουλευτής του αριστερού κόμματος "Χαντάς", δήλωσε ότι είναι καιρός πια να δωθεί τέλος στην αιματοχυσία. "Είμαστε ενωμένοι, απόψε, εδώ, για να διακηρύξουμε ότι τα παιδιά θέλουν να ζουν ειρηνικά στη Γάζα και στο νότιο Ισραήλ", δήλωσε ο Ντον Χανίν. "Ο αγώνας μας είναι για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο", πρόσθεσε ο Ισραηλινός βουλευτής.

    Την ίδια ώρα οργανώθηκε αντιδιαδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 150 ατόμων που κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και φώναζαν "σεβασμός για τον ισραηλινό στρατό".

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια συμπλοκής που έγινε ανάμεσα σε μέλη αντιπάλων ομάδων διαδηλωτών.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Ευρώπη για τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Διαδηλώσεις έγιναν στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Τουρκία, την ώρα που οι Ισραηλινοί ξεκινούσαν τη δεύτερη φάση της επίθεσης, με τις χερσαίες δυνάμεις.

    Στο Παρίσι, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας "Ισραήλ-δολοφόνε". Πολλοί φορούσαν τα παραδοσιακά παλαιστινιακά μαντήλια και κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες. Ομάδες διαδηλωτών συγκρούσθηκαν με την αστυνομία. Στη διάρκεια των ταραχών πυρπολήθηκαν τρία αυτοκίνητα και άλλα 20 υπέστησαν ζημιές.

    Στο Λονδίνο, περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο. Ανάλογες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις έγιναν σε άλλες 30 βρετανικές πόλεις. Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν παπούτσια στα χέρια, μία εικόνα που θυμίζει τον Ιρακινό δημοσιογράφο που πέταξε τα παπούτσια του εναντίον του προέδρου Μπους, στη Βαγδάτη.

    Οι Βρετανοί διαδηλωτές πέταξαν δεκάδες παπούτσια καθώς περνούσαν μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ. "Βγες να πάρεις τα παπούτσια σου, Γκόρντον", φώναξε μία γυναίκα, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Μπράουν, την ώρα που οι υπόλοιποι φώναζαν "Ντροπή".

    Περίπου 3.500 Γερμανοί πήραν μέρος σε αντιπολεμική διαδήλωση στο Βερολίνο και άλλοι 4.000, συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Ντίσελντορφ.

    Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στο Δουβλίνο, ενώ ογκώδεις ήταν οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν κούκλες βαμμένες κόκκινες.

    Συγκέντρωση στην Αθήνα

    Με συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, και μετά από επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

    Στο συλλαλητήριο κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας συμμετείχαν ο ΣΥΝ, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, καθώς επίσης και συνδικαλιστικές, αντιπολεμικές και παλαιστινιακές οργανώσεις, παραβρέθηκαν δε, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας και Σοφία Σακοράφα.

    Στη Θεσσαλονίκη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για τις επιθέσεις που πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, μετά το μεσημέρι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καθώς και Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ). Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

    Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και ακολούθησε η πορεία σε κεντρικούς δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. Οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν με ηρεμία, ενώ ούτε κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 January 2009 - 13:30:12 UTC