Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών
  • [02] Παραμένουν στα μπλόκα
  • [03] Ερευνες στο Λούσιο
  • [04] "Δικαίωμα στη διατροφή"

  • [01] Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Στυλιανίδης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κεντρικός στρατηγικός στόχος είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημαντικό διεθνές διαμετακομιστικό εμπορευματικό και επικοινωνιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή, με τρεις βασικές προτεραιότητες:

    Η πρώτη προτεραιότητα, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από το υπουργείο.

    Η δεύτερη, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, με στόχο την εναρμόνιση και την εξυγίανση των επιχειρήσεων του δημοσίου, με τα νέα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα και η τρίτη είναι η συνεχής και συστηματική συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους κλάδους των ελευθέρων επαγγελματιών που συνεργάζονται με το υπουργείο, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη διεθνή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Ολυμπιακής, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχουν προσδιοριστεί τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στα τέλη της εβδομάδας.

    Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, πρόσθεσε ο υπουργός. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον ΟΣΕ, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι οι προτεραιότητες είναι γνωστές και κάθε φορά που θα ωριμάζει ένα θέμα θα γίνονται λεπτομερείς ανακοινώσεις.

    Τέλος, στην ερώτηση πότε θα γίνουν εφάμιλλα των ευρωπαϊκών τα ελληνικά τρένα, ο υπουργός απάντησε ότι "γίνεται συστηματική προσπάθεια".

  • ** Το απόγευμα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα παραστεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

    Ομιλία στην ΟΝΝΕΔ

    Σε εκδήλωση της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα, μίλησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Καραμανλής εκτίμησε ότι είναι απρόβλεπτη τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια και είπε ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερνήσεις η αντιμετώπισή της αλλά και από την υπευθυνότητα και τη στάση όλων των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα.

    Η κρίση επισημαίνει στους Ευρωπαίους πολίτες πόσο πιο βαριές συνέπειες θα είχαν οι οικονομίες των χωρών αν ήταν εκτός ΕΕ είπε ο πρωθυπουργός, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση -χωρίς να την κατονομάσει- ότι παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με την κρίση: Κάποιοι βρήκαν την ώρα να κινδυνολογήσουν. Να καλλιεργήσουν απαισιοδοξία και να παίξουν κομματικά παιχνίδια ενόψει ευρωεκλογών είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: "Κάποιοι επενδύουν ανεύθυνα στα προβλήματα. Επιδίωξή μας είναι να συγκρουστούμε με τα προβλήματα".

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ευρωπαίους νέους να βγαίνουν πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και είπε ότι το όνειρο της ΝΔ ήταν η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη. Τότε μας έλεγαν ουτοπιστές. Οι ουτοπίες του χθες είναι πια αυτονόητο κεκτημένο του σήμερα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Μιλώντας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είπε ότι χρειάζονται ισχυρά αντανακλαστικά και κοινωνική ευαισθησία. Χρειάζονται πολιτικές για τις τάξεις που πλήττονται περισσότερο, χωρίς όμως να θέτουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική ισορροπία, είπε ο πρωθυπουργός. Οι επόμενοι μήνες, πρόσθεσε, θα είναι δύσκολοι αλλά η εμπειρία από το παρελθόν αποδεικνύει ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι καθοριστικές για τις επόμενες σελίδες της ιστορίας είπε ο κ. Καραμανλής. Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσουν τις κοινές εμπειρίες και να λάβουν αποφάσεις τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε, χρειάζεται συλλογική απάντηση από την ΕΕ στην οικονομική κρίση.

    Θέλουμε μια Ευρώπη που απαντά εμπράκτως στις προσδοκίες των πολιτών της, είπε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε πρόκληση για όλους τη σημερινή κρίση και εκτίμησε ότι μπορούμε, με συντονισμένες πολιτικές εντός της ΕΕ, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις και "να μεταβάλλουμε τη διεθνή πρόκληση σε ευρωπαϊκή ευκαιρία".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση λέγοντας ότι είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής της κυβέρνησης και είπε ότι στοχεύει σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο θα απαντά στις αυριανές ανάγκες της οικονομίας της εργασίας. Δημιουργούμε, το σχολείο του μέλλοντος, αναβαθμίζουμε ποιοτικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ξεκινούμε διάλογο για εξεταστικό σύστημα και αναμόρφωση του λυκείου είπε ο πρωθυπουργός.

    Τέλος ο πρωθυπουργός κάλεσε τους ευρωπαίους νέους να μετέχουν ακόμα πιο έντονα στα κοινά..

    [02] Παραμένουν στα μπλόκα

    Κρίσιμη συνάντηση με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την κατανομή (εξειδίκευση) των 500 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

    Αυτό δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης μετά από σύσκεψη που είχε χθες με εκπροσώπους αγροτών από πολλά μπλόκα απ`όλη τη χώρα (Τέμπη, Μικροθήβες, Γιαννιτσά, Προμαχώνα, κ.α.).

    Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα τους και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Σε αυτή την απόφαση ο κ. Χατζηγάκης απάντησε επισημαίνοντας ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των αγροτών, πρόσθεσε, δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι.

    Γι` άλλη μια φορά επεσήμανε ότι το πακέτο ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος δεν αλλάζει. Μένουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσόν αυτό δεν συνδέεται με καμία άλλη παροχή (π.χ. αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, επιδοτήσεις, κ.α.).

    Ο κ.Χατζηγάκης ανέφερε ακόμη ότι έγινε δεκτή η πρόταση των αγροτών για συζήτηση θεσμικών θεμάτων που αφορούν τους αγρότες και στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως ενεργοποιεί το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής.

    Παραμένουν στα μπλόκα

    Τα μπλόκα παραμένουν στη εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο Καστρο Βοιβτίας, στην Αλαμάνα, στις Μικροθήβες, στη Νίκαια Λάρισας και στα Τέμπη.

    Αποκομμένη είναι από το μεσημέρι η Πελοπόννησος από την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς αγρότες από την Πελοπόννησο προχώρησαν σε κλείσιμο της νεάς εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, άλλη ομάδα έστησε μπλόκο και στην παλαιά εθνική οδό, στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου. Επίσης, αγρότες του νομού Μεσσηνίας απέκλεισαν την εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, στον κόμβο του Ασπροχώματος.

    Κλειστές παραμένουν οι συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα, της Εξοχής και του Ορμενίου Έβρου, καθώς και τα τελωνεία Κήπων και Δοϊράνης, ενώ απο τις 11.00 το πρωί έκλεισε και πάλι, επβ αόριστον, το τελωνείο των Ευζώνων.

    Στη Θεσσαλονίκη, στη μιάμιση μετά το μεσημέρι, αγρότες έκλεισαν για μια ώρα τον κόμβο, στα διόδια των Μαλγάρων.

    Στη μία μετά το μεσημέρι έκλεισε και ο κόμβος «Πράσινα Φανάρια», ενώ τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα και στη διασταύρωση της Λητής.

    Τον κόμβο των Γρεβενών στην Εγνατία Οδό ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν στις έξι το απόγευμα αγρότες της περιοχής, ενόσω θα διαρκεί η συνάντηση του πανελληνίου συντονιστικού οργάνου τους, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ και στη λίμνη Πολυφύτου, ενώ παραμένει κλειστός ο δρόμος Κοζάνης - Πτολεμαΐδας, στο ύψος της ΑΕΒΑΛ.

    Κλειστή είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλίων και στη Χρυσούπολη Καβάλας (Στρυμόνας - Νέστος), ενώ στη μία μετά το μεσημέρι, οι αγρότες έκλεισαν στα ίδια σημεία και την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Μπλόκα υπάρχουν, επίσης, στο Στρυμονικό Σερρών, στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

    Κλειστός είναι, επίσης, ο κόμβος στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, προς τη Βέροια.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, του Κιλκίς, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και στον κόμβο της Τρίγλιας, στο νομό της Χαλκιδικής.

    Οι αγρότες έχουν κινητοποιηθεί και στο νομό της Κοζάνης, καθώς έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος ΑΕΒΕΛ του δρόμου Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, αλλά και στη γέφυρα των Σερβίων, στο δρόμο Κοζάνης - Λάρισας.

    Το μεσημέρι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας, στο ύψος του κόμβου Βασιλικής στο νομό Τρικάλων.

    Μπλόκο των αγροτών υπάρχει στην Τσαριτσάνη, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας - Ελασσόνας - Κατερίνης. Κινητικότητα των αγροτών παρατηρείται και στο Δάμασι, κοντά στον Τίρναβο, ενώ περιστασιακά οι αγρότες κλείνουν το δρόμο στο Γερακάρι Αγιάς.

    Με αποκλεισμό των δύο δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Χανίων. Οι αγρότες έβαλαν ένα τρακτέρ στην είσοδο των δύο υπηρεσιών ενώ μοίρασαν πορτοκάλια μέλι και καρύδια στους πολίτες.

    Αποκλεισμένη στη θέση "Πλατάνι" εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Χανίων - Ηρακλείου καθώς οι αγρότες στις 3 μετά το μεσημέρι θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.

    Στα μπλόκα και οι κτηνοτρόφοι

    Στο μπλόκο των Μαλγάρων βρίσκονται και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα ΤΕΙ της Σίνδου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, αν δεν ικανοποιηθούν και ανεξάρτητα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

    Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα, αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή ξηρασία και έλεγχο της αγοράς και των τιμών κτηνοτροφικών προϊόντων κ.α.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ενωσης και πρόεδρος της Ενωσης Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής Δημήτρης Καμπούρης ανάλογες προετοιμασίες κινητοποιήσεων γίνονται από συναδέλφους του και σε άλλες περιοχές της χώρας.

    [03] Ερευνες στο Λούσιο

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων τόσο στον ποταμό Λούσιο όσο και στον Αλφειό, για τον εντοπισμό του 30χρονου άνδρα του οποίου η τύχη αγνοείται από χθες το μεσημέρι.

    Ολα ξεκίνησαν στις 3:00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν γκρουπ δεκαέξι ατόμων που επέβαιναν σε τρεις βάρκες, έκαναν «ράφτινγκ» (που είχε οργανώσει εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού με έδρα την Αθήνα) στον ποταμό Λούσιο και Αλφειό.

    Μετά την εκβολή του Λούσιου ποταμού στον Αλφειό, περίπου εκατό μέτρα πριν το σημείο «του Κούκου το Γεφύρι», μεταξύ Βλαχόρραφτη και Κοτυλίου του Δήμου Γόρτυνος-Αρκαδίας, η μια βάρκα στην οποία επέβαιναν τέσσερα άτομα ανετράπη μέσα στον Αλφειό ποταμό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα νερά ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος αγνοείται μέχρι τώρα, ενώ τα υπόλοιπα τρία άτομα κατόρθωσαν και εξήλθαν σώα από τα νερά του ποταμού.

    Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπήρξε κινητοποίηση, για παροχή βοήθειας διάσωσης με μεγάλο αριθμό αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς κι από άνδρες εθελοντικών ομάδων έρευνας-διάσωσης, αλλά κινητοποίηση υπήρξε κι από τις διοικητικές αρχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, του νομού Αρκαδίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συνεχίζονται αδιάκοπα.

    Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διοργάνωσε το «ράφτινγκ» και ο οδηγός της ανατραπείσας βάρκας συνελλήφθησαν για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο και με τη σε βάρος τους σχηματιζόμενη δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, η οποία αφού τους άκουσε διέταξε συνέχιση της προανάκρισης και οι δύο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι.

    [04] "Δικαίωμα στη διατροφή"

    Η παγκόσμια επισιτιστική κατάσταση κινδυνεύει να επιδεινωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αστάθειας των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ κατά την έναρξη διήμερης διεθνούς διάσκεψης για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη.

    "Εχουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που πεινούν στον κόσμο", δήλωσε ο Ντιούφ. Η οικονομική αβεβαιότητα κινδυνεύει να επιβραδύνει τις επενδύσεις των αγροτών και να επιφέρει σημαντική μείωση της παραγωγής το 2009/2010", πρόσθεσε.

    «Οι τιμές στα τρόφιμα, σε συνδυασμό με την χρηματοοικονομική κρίση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν τις δυσκολίες στον αναπτυσσόμενο κόσμο», δήλωσε λίγο πριν την έναρξη της διάσκεψης η διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας Νγκόζι Οκόνζο-Ιουεάλα.

    «Αναμένουμε πως η μεγάλη αστάθεια στις τιμές των τροφίμων θα συνεχισθεί και πως οι πτωχοί θα είναι οι σκληρότερα πληγέντες, διότι ξοδεύουν το μισό τους εισόδημα για τη διατροφή τους», τονίζει στο ανακοινωθέν της η Οκόνζο-Ιουεάλα.

    Σχεδόν 960 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται, ενώ τουλάχιστον άλλοι 100.000 πεθαίνουν καθημερινά από αιτίες που οφείλονται στην πείνα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα υπογραμμίζει πως οι καταναλωτές δεν επωφελούνται πάντοτε από τη μείωση της τιμής στις πρώτες ύλες. Στην περίπτωση του αραβόσιτου, του οποίου η τιμή έχει πέσει παγκοσμίως κατά 32% σβ ένα τρίμηνο, στη Μομπάσα της Κένυας η τιμή για τους καταναλωτές μειώθηκε μόνον κατά 1%.

    Η Τράπεζα τονίζει πως 13 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει βοήθεια από τον περασμένο Μάιο, μέσω των κέντρων διάθεσης, των συστημάτων τροφοδοσίας και τη διάθεση σπόρων και λιπασμάτων στους μικρούς καλλιεργητές, κυρίως στο Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, τη Σομαλία, τον Νίγηρα, την Αιθιοπία και το Τόγκο.

    Άλλα 700 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για το ίδιο πρόγραμμα στο επόμενο εξάμηνο, έπειτα από τα 500 εκατ. δολάρια, που ήδη έχουν διατεθεί.

    Επιπλέον, η Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει από 4 σε 6 δις δολάρια το χρόνο κι έως το 2010 τα δάνεια που χορηγεί για τη γεωργία και τα τρόφιμα. Έως τον Ιούλιο, μάλιστα, προβλέπει ότι θα εγκρίνει 4 δις δολάρια για νέα προγράμματα, χωρίς να υπολογίζεται και το ένα δις δολάρια που έχει εκταμιεύσει η Διεθνής Χρηματοοικονομική Εταιρεία(IFC).

    Οι εκπρόσωποι των 95 χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη θα συγκεκριμενοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έλαβαν στη σύνοδο της Ρώμης τον Ιούνιο του 2008. Στη "διακήρυξη της Μαδρίτης" θα αναφέρονται οι δεσμεύσεις και η συγκεκριμένη δράση των χωρών για τον περιορισμό της πείνας στον κόσμο.

    Οι χώρες μέλη του FAO δεσμεύτηκαν στη Ρώμη να μειώσουν κατά το ήμισυ έως το 2015 τον αριθμό των ανθρώπων που πεινούν, ωστόσο ανταποκρίθηκαν εν μέρει στις δεσμεύσεις αυτές και μόνο με καταβολή μικρών οικονομικών παροχών.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης δήλωσε ότι η χώρα της τάσσεται υπέρ "μιας νέας συνεργασίας" με τις άλλες χώρες, τον ΟΗΕ και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

    "Η επισιτιστική ανασφάλεια και οι υψηλές τιμές των τροφίμων απειλούν την ευημερία και την ασφάλεια πολλών αναπτυσσόμενων χωρών. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε μια νέα συνεργασία με τις δωρήτριες χώρες, τις αναπτυσσόμενες χώρες, τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, τις ΜΚΟ, τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συντονίσουμε καλύτερα την πολιτική για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας" του ΟΗΕ, τόνισε.

    Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροδρίγεθ Θαπατέρο απηύθυναν έκκληση για ένα νέο στόχο προς την κατεύθυνση της ασφάλειας των τροφίμων.

    «Αυτό που συνήθως τείνουμε να λησμονούμε κατά τις τελευταίες δεκαετίας είναι πως υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επάρκεια τροφίμων σε χαμηλή τιμή και τις κρίσιμες σιτοδείες, που καταλήγουν σε λιμούς», τονίζουν οι δύο ηγέτες σε κοινή ανακοίνωσή τους, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν.

    Επιμένοντας ιδιαίτερα στο «δικαίωμα στην διατροφή» οι Μπαν και Θαπατέρο εκφράζουν την ελπίδα τους πως παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση η σύνοδος της Μαδρίτης θα καταλήξει σε συγκεκριμένα σχέδια για τη μείωση του επισιτιστικού προβλήματος και στη βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων.

    Οι δύο άνδρες υπογραμμίζουν ιδιαίτερα πως οι τιμές των διατροφικών προϊόντων εξακολουθούν να παραμένουν υψηλές στις πτωχές χώρες και πως η βοήθεια για την αγροτική ανάπτυξη έχει ελαττωθεί βαθμηδόν τα τελευταία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 January 2009 - 13:30:21 UTC