Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία σε οίκο ευγηρίας στη Ρωσία
  • [02] Υπέρ συμμαχικών κυβερνήσεων
  • [03] Ξεχωρίζει το ντέρμπι

  • [01] Τραγωδία σε οίκο ευγηρίας στη Ρωσία

    Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στη βόρειο-δυτική Ρωσία.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ακριβής αριθμός των τραυματιών αλλά και όσων διασώθηκαν δεν έχει διευκρινισθεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στο Κόμι και οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται.

    Η ρωσική κρατική τηλεόραση ωστόσο μετέδωσε ότι αγνοείται η τύχη 23 ανθρώπων και τρία άτομα διασώθηκαν.

    Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι καταστρεπτικές πυρκαγιές με μεγάλο αριθμό θυμάτων είναι συχνές στη Ρωσία καθώς τα πυροσβεστικά οχήματα λείπουν ή είναι απαρχαιωμένα.

    [02] Υπέρ συμμαχικών κυβερνήσεων

    Υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων δήλωσε, από τις Σέρρες, ότι είναι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. '''Δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία από κανένα κόμμα όπως είναι ο εκλογικός νόμος και αυτό είναι ένα ευεργέτημα για τον τόπο", επισήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ πρόσθεσε ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έφεραν τον τόπο στην κατάσταση που είναι σήμερα. ''Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να είναι ικανοποιημένος. Θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα την Κυριακή το βραδύ και θα προτείνουμε ό,τι είναι σωστότερο για το καλό του έθνους, εγώ είναι υπέρ του διαλόγου, για το καλό της Ελλάδας θα μπορούσα να κάνω και με την Αλέκα κυβέρνηση'', είπε χαρακτηριστικά.

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε για ακόμη μία φορά δριμύ κατηγορώ εναντίον της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη λέγοντας ότι ''η εθνική μας εξωτερική πολιτική βαδίζει σε ναρκοπέδιο. Η ανεπάρκεια τη κας Μπακογιάννη θα οδηγήσει και το έθνος αλλά και τον κ. Καραμανλή σε περιπέτεια''.

    Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τους χειρισμούς της κας Μπακογιάννη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στο θέμα των σχέσεων με την Τουρκία ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι '' όταν αναλαμβάνεις ένα τέτοιο πόστο υπερασπίσεως της εξωτερικής πολιτικής της χώρας πρέπει να δίνεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ, επτά ημέρες, την εβδομάδα, στο σκοπό και στο λόγο για τον οποίο τοποθετήθηκες και να μην απασχολείσαι όλες τις μέρες και τις ώρες πως ο άνδρας σου θα πάρει τη θέση του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής''.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ''οικονομικά βρισκόμαστε στη μέση μίας δίνης όπου καλπάζει η ανεργία και ο μαρασμός των επιχειρήσεων'', ενώ δεν απέφυγε να στρέψει τα πυρά του και κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Παπαθανασίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''αν αυτός ο προϋπολογισμός βγει πέρα, εγώ θα φέρω από την Καστοριά ένα λύκο στην πλάτη και θα γελάω γιατί δίπλα μου θα είναι ο Αλογοσκούφης και θα κουβαλάει μία αρκούδα''.

    Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, μεταξύ των οποίων, την αναστολή του ''Τειρεσία'' για τρία χρόνια, την αύξηση των εξαγωγών της χώρας και την οικονομική ενίσχυση από τη Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα.

    Όσον αφορά στους αγρότες, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ''ότι οδηγούμε τους ανθρώπους στα άκρα'' ενώ επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι ο αγρότης είναι η τελευταία βιομηχανία της Ελλάδας.

    ''Θα πρέπει να ισχύσει ένα ανάλογο πρόγραμμα με τα μεσογειακά προγράμματα που πέτυχε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982'', πρότεινε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Όσον αφορά στην πορεία του ΛΑΟΣ, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα διπλασιαστεί το ποσοστό του κόμματος του στις Ευρωεκλογές.

    Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκοψε την καθιερωμένη πίτα της νομαρχιακής του κόμματος στη Σέρρες, ενώ πραγματοποίησε ομιλία σε αίθουσα ξενοδοχείου η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο.

    Να σημειωθεί ότι η καθορισμένη συνάντηση που είχε με τους αγρότες του Προμαχώνα δεν έγινε, λόγω της αντίδρασης των αγροτών να τον επισκεφθούν στην πόλη των Σερρών, ενώ είχε αναγγελθεί ότι θα πήγαινε ο ίδιος στον Προμαχώνα.

    [03] Ξεχωρίζει το ντέρμπι

    Το ντέρμπι που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19:00) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ η κατάσταση δεν είναι καλή, αφού μετά τις πρόσφατες διοικητικές εξελίξεις και την αβεβαιότητα στον συγκεκριμένο τομέα, ακολούθησε το σοβαρό επεισόδιο στην προπόνηση της Πέμπτης με τους Τζιμπούρ και Σκόκο να «έρχονται στα χέρια». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα, προτάσσοντας την κρισιμότητα του ντέρμπι με τους πρωταθλητές. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ΑΕΚ προέρχεται από μία πολύ καλή εμφάνιση και νίκη 3-0 επί του Πανιωνίου, γεγονός που κρατά τους παίκτες σε εγρήγορση για την αναμέτρηση της Κυριακής. Από την άλλη πλευρά και με εξαίρεση τον τραυματία Στολτίδη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο νεοαποκτηθείς Ματ Ντερμπισάιρ, μάλλον θα μείνει εκτός αποστολής, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ, με τον «αέρα» των 11 βαθμών που τους χωρίζουν από τους διώκτες τους και με στόχο να αποδείξουν ότι δικαίως είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

    Τα ματς του Σαββάτου

    «Εσπασε το ρόδι» σε γκολ και νίκες σήμερα ο Αρης, καθώς σε αγώνα για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, νίκησε 1-0 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο με γκολ του Μπατιόν στο 78', σημειώνοντας την πρώτη του επιτυχία μέσα στο 2009.

    Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Στέλιο Γιαννακόπουλο (83', 92'), η Λάρισα νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ μέσα στο Παγκρήτιο στάδιο, στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι, που πλέον βρίσκονται σε δυσχερή βαθμολογική θέση, προηγήθηκαν με τον Πόποβιτς στο 81'.

    Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό που παραμένει αήττητος στο γήπεδο του. Επίσης, ο ΠΑΟΚ, που προέρχεται από πρόκριση σε βάρος του Αρη στο κύπελλο, θα φιλοξενήσει τον Εργοτέλη, με στόχο την νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά τσάμπιονς λιγκ.

    Τέλος, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αναμένονται οι -εξαιρετικά αμφίρροπες- αναμετρήσεις του Πανιωνίου με τον Πανθρακικό, του Πανσερραϊκού με τον Θρασύβουλο και της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    Σάββατο 31 Ιανουαρίου ΟΦΗ-Λάρισα 1-2

    (81΄ Πόποβιτς - 83΄, 92΄ Γιαννακόπουλος)

    Ηρακλής-Αρης 0-1

    (78΄ Μπατιόν)

    Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 15:00 Πανιώνιος-Πανθρακικός

    15:00 Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος

    16:45 Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός ALPHA

    16:45 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης NOVA

    19:00 Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης ΝΕΤ

    19:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 January 2009 - 19:30:15 UTC