Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δημόσιος φορέας αερομεταφορών"
  • [02] "Αναγκαστικές οι πρόωρες εκλογές"
  • [03] «Δεν υπάρχει σχέδιο»

  • [01] "Δημόσιος φορέας αερομεταφορών"

    «Το κεφάλαιο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του, μόνο μια ευαισθησία έχει και ένα κίνητρο: Να αποσπάσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κέρδος. Όλα τα άλλα που λέει η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της MIG είναι κοροϊδία και εκ του πονηρού» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και σημειώνει «Για την "Ολυμπιακή" λύση υπέρ των εργαζομένων της και των λαϊκών συμφερόντων αποτελεί μόνο η δημιουργία ενός ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου φορέα αερομεταφορών».

    Για την ομιλία του πρωθυπουργού

    "Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απαντήσει στη δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ως υπεύθυνη στάση του λαού απέναντι στην επερχόμενη κρίση τη συναίνεση προς την πολιτική της κυβέρνησης", αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού.

    "Υπεύθυνη στάση για το λαό είναι να απορρίψει την πολιτική του «ευρωμονόδρομου», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και με την οποία συμφωνεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να φορτώσει τις συνέπειες και της κρίσης στις πλάτες του", τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι "η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν και οι δύο τη δημαγωγία και την τρομοκρατία για να εξαπατήσουν το λαό. Η απάντηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημα, στη ζωή".

    "Μονόδρομος είναι όχι μόνο να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά αποφασιστικά να αντιπαλέψουν και την πολιτική τους, τις απειλές και την τρομοκρατία των καπιταλιστών στους χώρους δουλειάς. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, να συσπειρωθούν και να δράσουν για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] "Αναγκαστικές οι πρόωρες εκλογές"

    «Η οικονομική κρίση θα δημιουργήσει μια πολιτική ασφυξία, η οποία εκ των πραγμάτων θα αναγκάσει την κυβέρνηση να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές», εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews".

    Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι την κρίση μπορούν να την αντιμετωπίσουν "αντινεοφιλελεύθερες" δυνάμεις, οι οποίες μπορούν «να δώσουν μια απάντηση για την εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας.

    Στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ έχει θέση σε μια τέτοια συμμαχία, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρνητικός, ωστόσο αναφέρει πως για μια τέτοια συμμαχία υπάρχουν "προϋποθέσεις", όπως «προγογραμματικές συμφωνίες που θα είναι δυναντόν να μετατρέπου τις πολιτικές συμφωνίες σε καθημερινό, πολιτικό αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας και σημειώνει ότι «αυτές οι προϋποθέσεις σήμερα δεν υπάρχουν».

    Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναφέρει πως στην περίπτωση μη αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ «σε συνάρτηση με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής και πάντοτε αναφορικά και σε σχέση με στοιχεία δεσμεύσεων προς όφελος της κοινωνίας» και «χωρίς αυτό να σημαίνει διαδικασία πορείας προς συμμετοχή σε κυβέρνηση» θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο «ψήφος ανοχής και ψήφος εμπιστοσύνης».

    [03] «Δεν υπάρχει σχέδιο»

    Την εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου, κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη.

    «Ο λαός φοβάται με όλα αυτά που γίνονται, επικρατεί μια διαρκώς διογκούμενη ακρισία και μία διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική κρίση. Σε όλα αυτά ο κ. Καραμανλής αδυνατεί να απαντήσει, διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα διαρκώς πολλαπλασιαζόμενα, φοβάται το νούμερο των βουλευτών του στη βουλή το 151 απειλεί εμμέσως πλην σαφώς τους συνεργάτες του για εκλογές και γενικά κάνει ότι δυνατόν για να κρατηθεί στην εξουσία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη πως «η οικονομική πολιτική της ΝΔ δεν πείθει, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι έχει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν οι υπουργοί του. Πολύ φοβούμαι ότι ούτε ο κ. Καραμανλής γνωρίζει για το πώς θα βγούμε από την κρίση, προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες λιγότερου φόβου προς τον λαό, αλλά δεν μας εξηγεί ποιο είναι το σχέδιό του. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει σχέδιο».

    Σε ερώτηση αν ο ίδιος διατηρεί επαφές με βουλευτές της κυβέρνησης, κ. Καρατζαφέρης απάντησε:

    «Τους περισσότερους βουλευτές της ΝΔ τους γνωρίζω και έχουμε στενή σχέση. Πολλοί εξ αυτών είναι παιδιά μου και όπως συμβαίνει με τα παιδιά, όταν βρίσκονται σε αδιέξοδα, πάνε στον πατέρα τους. Έχω δηλώσει ξεκάθαρα και θέλω να γίνει κατανοητό, ότι εν ενεργεία βουλευτή δεν παίρνω στο κόμμα μου. Στο ΛΑ.Ο.Σ. συζητάμε με νομάρχες, αντινομάρχες, δημάρχους, υπάρχουν πολλοί άξιοι για να μας στελεχώσουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 February 2009 - 9:30:14 UTC