Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα η αδειοδότηση των ΜΜΕ"
  • [02] Θ. Αγγελόπουλος: "Η σκόνη του χρόνου"

  • [01] "Προτεραιότητα η αδειοδότηση των ΜΜΕ"

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Κώστα Γκιουλέκα είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν την περαιτέρω πορεία της οργάνωσης και της λειτουργίας των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και των εποπτευόμενων φορέων μετά την ένταξή τους στο ενιαίο πλέον υπουργείο Εσωτερικών.

    Η ενσωμάτωση πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος βοηθάει το κρίσιμο κομμάτι του υπουργείου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές και τη στελέχωσή του αλλά και την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία.

    Οπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, προτεραιότητα θα δοθεί από δω και πέρα στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Η έκδοση των κανονιστικών πράξεων που απομένουν και η ολοκλήρωση της προσπάθειας για να μπορέσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να ξεκαθαρίσει όπως πρέπει να γίνει μετά από χρόνια καθυστερήσεων.

    Εμφαση δόθηκε πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου, θέμα το οποίο θα αναλάβει άμεσα ο κ. Γκιουλέκας.

    Ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου είναι εξαιρετικά σημαντικός σε μια εποχή που πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα της περιφέρειας και με δεδομένο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για ΜΜΕ Κ. Γκιουλέκας, υπογράμμισε ότι θα δοθεί βαρύτητα και στον κεντρικό και στον περιφερειακό Τύπο, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνεται πρωτοβουλία με περιοδείες που θα γίνουν και στην ελληνική περιφέρεια για συναντήσεις με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ώστε να προωθηθούν και να προχωρήσουν θέματα δικού τους ενδιαφέροντος.

    Οσον αφορά στα ζητήματα επικοινωνίας, είπε ο κ. Γκιουλέκας, θα συνεχίσουμε προχωρώντας όλοι μαζί για να μεταδώσουμε καλύτερα το κυβερνητικό έργο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αδειοδοτήσεις, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν για το θέμα λεπτομέρειες.

    [02] Θ. Αγγελόπουλος: "Η σκόνη του χρόνου"

    "Ζούμε περίοδο κλειστού ορίζοντα. Ένα τοπίο στην ομίχλη, σ΄ έναν κόσμο που δεν ξέρει που πάει", έλεγε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, με αφορμή σήμερα, τη συνέντευξη Τύπου για την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας, "Η σκόνη του χρόνου", στο Μέγαρο Μουσικής, λίγες ημέρες πριν την προβολή, στο Φεστιβάλ Βερολίνου και τρεις ημέρες πριν η ταινία βγει στις ελληνικές αίθουσες, την Πέμπτη,12 του μηνός.

    Στο μεταξύ και δεδομένου ότι κάποια σκηνή με τον πρωταγωνιστή Γούιλεμ Νταφόε, έχει γυριστεί στο Μέγαρο Μουσικής, επιλέχθηκε η επίσημη πρώτη της "Σκόνης του χρόνου", να γίνει την Τετάρτη, 11 του μηνός, στο Μέγαρο.

    Ιρέν Ζακόμπ, Μισέλ Πικολί, Μπρούνο Γκαντς, "υπό την μπαγκέτα" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, οδηγούν τον θεατή σε ένα ταξίδι μνήμης, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη βιώματα από τα μεγάλα γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, μέσα από μια ιστορία έρωτα και μετέωρων προσδοκιών, φιλτραρισμένα στο χρόνο αλλά όχι θαμπά για τους ήρωες που τα έζησαν.

    "Ζούμε σ΄ έναν κόσμο κλειστό", είπε ο Θ.Αγγελόπουλος, γι αυτό και τα παιδιά βγαίνουν στο δρόμο, χωρίς να ξέρουν ότι ανάμεσα στο παιχνίδι -που προκάλεσε ακόμα και το θάνατο του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου-, βγαίνει μια αλήθεια: ποια σχέση με το μέλλον έχει το παρόν;".

    Σε ερώτηση για την κριτική που έχει τύχει το έργο του, ο ίδιος θεωρεί ότι "τους σκηνοθέτες δεν τους διαλέγει η κριτική ούτε το κοινό αλλά ο χρόνος" και πως για τον ίδιο, όλες του οι ταινίες είναι κεφάλαια της ίδιας ταινίας. Κεφάλαια, όπως είπε, "ενός μεγάλου βιβλίου, πάνω στην ανθρώπινη μοίρα, στο χρόνο που πέρασε αλλά και σε αυτόν που έρχεται".

    Η επόμενη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, φέρει τον προσωρινό τίτλο "Αύριο" και με αυτήν θα κλείσει την τριλογία που άνοιξε με το "Λιβάδι που δακρύζει" και συνεχίζει με την "Σκόνη του χρόνου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 February 2009 - 15:30:18 UTC