Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλία - Υπόθεση Ενγκλάρο
  • [02] Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση-Κογκρέσο

  • [01] Ιταλία - Υπόθεση Ενγκλάρο

    H αιτία θανάτου της Ελουάνα Ενγκλάρο, η οποία βρισκόταν σε κώμα εδώ και 17 χρόνια, "είναι συμβατή με το επιστημονικό πρωτόκολλο για τη διακοπή της ενυδάτωσης και της τεχνητής σίτισής της", ανακοίνωσε η Εισαγγελία της Τεργέστης, προσθέτοντας ότι "ο θάνατος προκλήθηκε από επιπλοκές του καρδιοαναπνευστικού συστήματος".

    Με τη δήλωση αυτή του γενικού εισαγγελέα της Τεργέστης, Μπενιαμίνο Ντεΐντα, τίθεται τέρμα στις φήμες και τις υποψίες ότι οι γιατροί της κλινικής του Ούντινε "Λα Κουιέτε" μπορεί να προσπάθησαν να επισπεύσουν το θάνατο της Ελουάνα.

    Παρά ταύτα, ο ιατρικός σύλλογος της πόλης Μπέργκαμο -όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του, Εμίλιο Πότσι- ενδέχεται να καλέσει τον νευρολόγο Κάρλο Αλμπέρτο Ντεφάντι ο οποίος παρακολουθούσε την Ελουάνα κατά τους τελευταίους μήνες, για να εξηγήσει ποιες ακριβώς θεραπείες εφαρμόσθηκαν.

    Στην Εισαγγελία του Ούντινε, έχουν κατατεθεί πάνω από πεντακόσιες μηνύσεις κατά του αναισθησιολόγου της ιατρικής ομάδας της κλινικής "Λα Κουϊέτε", Αμπατο Ντε Μόντε, για παραβίαση των στοιχειωδών ηθικών κανόνων του ιατρικού επαγγέλματος.

    Ωστόσο, η σαφής θέση της Εισαγγελίας της Τεργέστης, αναμένεται να αποδυναμώσει τις όποιες περαιτέρω δικαστικές πρωτοβουλίες σε βάρος των ιατρών.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας Ενγκλάρο, Τζουσέπε Καμπέις, από τη μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα, οι γονείς της Ελουάνα, πρόκειται να καταγγείλουν όλους όσοι προχώρησαν σε μηνύσεις.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μεσατζέρο Βένετο", οι δικηγόροι της οικογένειας Ενγκλάρο "εξετάζουν προσεκτικά" και ορισμένες από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Τέλος, ο συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο (γνωστός για το βιβλίο του "Γόμορρα", με θέμα τη μαφία της Νάπολης), σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς", τονίζει:

    "Ως Ιταλός, αισθάνομαι την ανάγκη να ελπίζω ότι η χώρα μου πρέπει να καταφέρει να ζητήσει συγγνώμη από τον Μπεπίνο Ενγκλάρο. O Μπεπίνο απευθύνθηκε στο νόμο, ο οποίος και επικύρωσε ένα συγκεκριμένο δικαίωμά του. Είναι αυτό αρκετό για να ξεσπάσει κύμα μίσους και θυμού εναντίον του; Είναι ένδειξη χριστιανικής αγάπης, το να τον αποκαλούν δολοφόνο;" διερωτάται ο Σαβιάνο.

    [02] Κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση-Κογκρέσο

    Το αμερικανικό Κογκρέσο και η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το γενικό περίγραμμα του νόμου για την οικονομική ανάκαμψη, ύψους 800 δισ.δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερουσιαστής Μάξ Μπόκους.

    «Είμαστε πολύ κοντά. Ελπίζω να το έχουμε επιτύχει έως τις τρεις το απόγευμα (22.00, ώρα Ελλάδος) τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Μπόκους. Ως πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, ο Μπόκους υπήρξε ένας από τα διαβουλευόμενα μέρη για τη συμφωνία αυτή, προϊόν συμβιβασμού μεταξύ του νομοθετικού σώματος και της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 2009 - 17:30:24 UTC