Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση"
  • [02] "Αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Αρχίζει το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

  • [01] "Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση"

    Θέματα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίαζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 12.Νωρίτερα, ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με την αμερικανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντέρμπιν.

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ι.Αλίεφ είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση μετείχαν κι οι υπουργοί Εξωτερικων Ντόρα Μπακογιάννη και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

    Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

    Ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση χαρακτήρισε σε δήλωσή του το Αζερμπαϊτζάν εταίρο στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα και μια πολύ σημαντική χώρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης, είπε, είναι η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών και ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή ξεκίνησε με τον αγωγό TGI ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

    Η χώρα μας, είπε, είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που εισάγει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η συνεργασία με Αζερμπαϊτζάν συνιστά αλλαγή στρατηγικής στις σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις και η συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν δεν σηματοδοτούν καμία αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά της Ελλάδος.

    Η προμήθεια φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες, καθώς και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινής ευρωπαϊκής στόχευσης, είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ακόμη ότι οι σχέσεις της Ελλάδος με τη Ρωσία βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και, όπως είπε, προχωρούμε στην υλοποίηση δύο κορυφαίων σχεδίων στον ενεργειακό τομέα.

    Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα μας επιδιώκει, σχεδιάζει και έχει πετύχει να είναι ενεργειακός κόμβος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, τις διμερείς σχέσεις αλλά και γενικότερα, την ευρωπαϊκή στρατηγική.

    Ο Πρόεδρος Αλίεφ χαρακτήρισε πολύ πετυχημένη την επίσκεψη στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις συμφωνίες που υπέγραψε και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα του.

    Σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και ανέφερε ότι η ενεργειακή συνεργασία παίζει σημαντικό ρόλο στις διμερείς σχέσεις.

    Ο Ι.Αλίεφ δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί τη διεύρυνση της συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και τόνισε ότι η χώρα του έχει αγωγούς και εγκαταστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδος.

    Το Αζερμπαϊτζάν μπορεί και θα παίξει ρόλο στην εξασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη και γιαυτό είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των καλών σχέσεων με την Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος Αλίεφ, ο οποίος προσκάλεσε τον Κώστα Καραμανλή στο Μπακού για να συνεχίσουν την καλή συνεργασία, όπως σημείωσε χαρακηριστικά.

    Κ.Καραμανλής για την οικονομική κρίση

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στις εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, οι οποίες αποτυπώνονται στη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε χθες.

    Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε πολύ μεγάλη την οικονομική κρίση η οποία εξελίσσεται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, όπως είπε, με ασφάλεια τη διάρκειά της.

    Το σχέδιο σταθερότητας, είπε ο πρωθυπουργός, είναι σαφές, συγκεκριμένο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών.

    Επανέλαβε ότι στηρίζεται σε τρεις άξονες, τη σταδιακή μείωση του ελλείμματος, την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη στήριξη των ασθενεστέρων.

    Επιδιώκουμε κλίμα εθνικής συνεννόησης, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είμαστε σε διαρκή επαγρύπνιση για όποιες αλλαγές και προσαρμογές χρειαστούν

    Τόνισε δε ότι απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα, καθώς και κλίμα εθνικής συνεννόησης για να ξεπεραστεί η κρίση.

    Ομιλία στο ΕΒΕΑ

    Έτοιμη είναι η χώρα μας να υπογράψει εμπορικές συμβάσεις απευθείας προμήθειας φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, στην εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας όπου πραγματοποιούνται επιχειρηματικές επαφές μεταξύ αζέρων και ελλήνων επιχειρηματιών.

    Αξιόλογες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν και σε άλλους τομείς συνεργασίας εκτός της ενέργειας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και ''πρωταρχικής σημασίας είναι ο ενεργειακός τομέας για τη χώρα μας με αξιόλογες προοπτικές ενδυνάμωσης συνέχισης και επέκτασης της συνεργασίας που υπάρχει ήδη αλλά οι επιχειρηματίες μπορούν να προσφέρουν τεχνογνωσία στις κατασκευές και σε ακόμα πιο σύνθετες δράσεις''.

    Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι τέσσερις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί αποτελούν έναυσμα δυναμικής εξέλιξης των διμερών σχέσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες θα αποδεχθούν την πρόκληση της συνεργασίας και σε αυτή την εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης είναι θετική μια τέτοια εξέλιξη και αποδέχθηκε την πρόσκληση για να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλαμ Αλίεφ αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία που δίνει το Αζερμπαϊτζάν στην διαμόρφωση κατάστασης σταθερότητας και ειρήνης στο Νότιο Καύκασο και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη διένεξη που υπάρχει στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όπως σημείωσε η αρμενική πλευρά αρνείται να συμμορφωθεί στις διεθνείς υποδείξεις «εμείς απαιτούμε να αποσυρθούν τα αρμενικά στρατεύματα κατοχής διότι, όπως συμπλήρωσε, πολιτικές εθνοκάθαρσης είναι επικίνδυνες και μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο για μακροπρόθεσμη αειφόρο μεταφορά ενέργειας για αυτό και υποστήριξε ότι πρέπει να επιλυθούν οι διενέξεις που υπάρχουν στην περιοχή».

    Επίσης ο πρόεδρος, ανέφερε ότι πενταπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια η παραγωγή πετρελαίου φτάνοντας στο 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως ενώ αναπτύσσονται συνεχώς οι επενδυτικές ευκαιρίες για εξαγωγή φυσικού αερίου, ιδιαίτερα μέσω της χώρας μας προς την ΕΕ. Αυτό ακριβώς το θέμα της αύξησης των εξαγωγών φυσικού αερίου είναι από τα σημεία διαβούλευσης και διερεύνησης κοινών επιδιώξεων και εδάφους συνεργασίας με τη χώρα μας. Σημείωσε ότι στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν επτά αγωγοί και ''θέλουμε παραπάνω'' όπως είπε και συμπλήρωσε ότι ευελπιστεί να διευθετηθούν οι συνομιλίες με την Ελλάδα ικανοποιητικά και για τις δύο πλευρές.

    ''Κανένας δεν θέλει να στηρίζεται σε έναν προμηθευτή'' σημείωσε ο πρόεδρος αλλά συμπλήρωσε ότι απαιτείται σκληρή δουλειά για την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου, όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά υπάρχουν θετικά σημάδια και η αισιοδοξία στηρίζεται στις συμφωνίες που υπεγράφησαν χθες.

    ''Θα υπάρξουν νεες συμβάσεις, νέες συνδέσεις, νέοι δεσμοί σε πολλούς τομείς'' είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα εξασφαλίσει η χώρα του το βέλτιστο περιβάλλον. Σχολίασε ότι αν και είναι νέο κράτος που ξεκίνησε χωρίς καθόλου ιδιωτικές επενδύσεις σήμερα το 85% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και δεν είναι μόνο η ελκυστικότητα του τομέα της ενέργειας που πρέπει να διακρίνει το ενδιαφέρον των επενδυτών αλλά γίνονται μεταρρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν οι πλούσιοι φυσικοί πόροι της χώρας παράλληλα με την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν.

    Ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι ανοίγουν καινούργιοι δρόμοι συνεργασίας των δυο χωρών σε βάθος χρόνου με τη συμπλήρωση του βασικού θεσμικού πλαισίου που καταδεικνύει και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αύξηση των συναλλαγών και σε άλλους τομείς. Οι οικονομίες μας είναι συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές είπε ο κ. Καραμανλής και κάλεσε τους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε μικτές επιχειρήσεις και σημείωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες και οι κυβερνήσεις θα σταθούν αρωγοί, ενώ σημείωσε τη σημασία του αγωγού ITGI για τους ενεργειακούς στόχους της χώρας μας.

    Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στον όγκο των διμερών επαφών που εμφανίζει τη χώρα μας να έχει ελλειμματικό ισοζύγιο και σημείωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για επωφελείς συνεργασίες σε τομείς πέρα από την ενέργεια που είναι στις βασικές μας προτεραιότητες.

    [02] "Αλλαγή πορείας με νέα κυβέρνηση"

    Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συναντώνται σήμερα στις 10.00 στην Αίγλη Ζαππείου, οι ηγεσίες παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα. Στόχος της συνάντησης είναι η συνεννόηση και ο συντονισμός των δυνάμεων της κοινωνίας, για θέματα τουριστικής πολιτικής.

    Στις 12:45 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ιλινόις, Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, και τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας Πολιτείας, Αλ.Γιαννούλια.

    Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα έχει, στα νέα κεντρικά γραφεία του Κινήματος τις ακόλουθες συναντήσεις:

  • Στις 3:30 μ.μ., με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

  • Στις 5:00 μ.μ., με τον Γενικό Γραμματέα του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού της Κύπρου (ΑΚΕΛ), Άντρο Κυπριανού.

    Συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας

    Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε σε βάθος τον κ. Παπούλια για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας, την προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης και την ανάγκη να πάει η Ελλάδα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης ανάπτυξης.

    Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι αυτή την κατάσταση ανομίας, διαφθοράς, σπατάλης του δημόσιου πλούτου και πελατειακών σχέσεων.

    Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι η πολιτεία τον προστατεύει.

    Ανέφερε επίσης ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, μια κρίση αξιών και αξιοπιστίας και αν αυτή η κατάσταση παραταθεί η κρίση θα βαθαίνει.

    Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρότασή του για εκλογές και για τη στήριξη προς το πρόσωπό του εφόσον επιθυμεί να έχει δεύτερη θητεία.

    Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, που τον δέχθηκε σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός διάλογος σε μια δύσκολη περίοδο.

    Συνεδρίαση για την Παιδεία και τον Πολιτισμό

    Υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου, συνεδρίασε ο επιτελικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του, τα δύο αυτά ζητήματα καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπίστωσε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.

    Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην Παιδεία κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ παραπάνω απο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

    «Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης»

    «Διαβλητές» και «αδιαφανείς» διαδικασίες προσλήψεων σε πέντε διαγωνισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατήγγειλε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης Ντίνος Ρόβλιας, σε συνέντευξη Τύπου.

    Επέρριψε την ευθύνη για τις παραπάνω περιπτώσεις στον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης και σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «παράκαμψη του ΑΣΕΠ» και επιβολή «αδιαφανών» διαδικασιών πρόσληψης, προκειμένου «να ευνοήσει, τόσο την προσωπική εκλογική του πελατεία, όσο και του κόμματός του».

    Ειδικότερα, ο κ. Ρόβλιας κατήγγειλε ότι ο κ. Χατζηγάκης διόρισε 48 άτομα στην εταιρεία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», εκ των οποίων οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα, όπου, όπως είπε ο καταγγέλων, «συνεστήθη τοπικό γραφείο της εταιρείας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύστασής του».

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διόρισε 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πολλοί εκ των οποίων «είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του», ενώ υποστήριξε πως αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 44 επιμελητών δικαστηρίων.

    Ο κ. Ρόβλιας ισχυρίσθηκε ότι σε δύο ακόμη περιπτώσεις αποτελεσμάτων διορισμών, που αναμένονται, 144 φυλάκων φυλακών και 35 υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι προσλήψεις γίνονται μέσω «εικονικών και στημένων» συνεντεύξεων.

    Αφού έκανε λόγο για «βιομηχανία παράνομων και ρουσφετολογικών προσλήψεων», ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε, αφενός, το νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ακυρώσει άμεσα αυτές τις προκηρύξεις και, αφετέρου, το ΑΣΕΠ να παρέμβει και να ζητήσει τη διακοπή των διαδικασιών.

    Τέλος, δήλωσε ότι η «αποχωρούσα κυβέρνηση περιφρονεί καθημερινά και έμπρακτα τους θεσμούς» και «παίζει με την αγωνία των άνεργων νέων».

    Απάντηση Σ.Χατζηγάκη

    Σε ανακοίνωση - απάντηση στις καταγγελίες του Ν. Ρόβλια περί «αδιαφανών διαδικασιών προσλήψεων» επί θητείας Σ. Χατζηγάκη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προέβη ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    «Στη λυσσαλέα και χωρίς αρχές, με πλήρη διαστρέβλωση της αντικειμενικότητας και των πραγματικών δεδομένων, προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να αποδείξει ότι πραγματοποιήθηκαν ρουσφετολογικοί διορισμοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υιοθετώντας ανεύθυνες φήμες και δημοσιεύματα, στα οποία κανονικά δεν θα άξιζε καμία απάντηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηγάκης. Δίνει δε, απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο Ντ. Ρόβλιας.

    Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί δημιουργίας γραφείων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» για «πελατειακούς λόγους», ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι προέκυψε ως αναγκαστικό αποτέλεσμα της συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, η οποία ασχολείται με την ανέγερση και τον εξωραϊσμό όλων των δικαστικών μεγάρων και όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Η δε, στελέχωση των γραφείων «δρομολογήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε περί τα τέλη του έτους και δεν έχει καμία σχέση με τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου και την μετακίνηση του κ. Χατζηγάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

    Για τις καταγγελίες Ρόβλια περί διορισμών «ημετέρων, συγγενών και φίλων» του τότε υπουργού στο διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων του κλάδου ΥΕ2Α, δηλαδή Επιμελητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην ανακοίνωση του Σ. Χατζηγάκη τονίζεται πως «ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την Ειδική Επιτροπή Διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου από ανώτατους Δικαστικούς, με βάση την επετηρίδα, τελούσε δε, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ διενεργήθηκε με όλα τα εχέγγυα αμεροληψίας και αξιοκρατίας» και πως «οι προδιαγραφές των θέσεων για τις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι (ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου) ήταν κατώτερες των συνολικών προσόντων πολλών εκ των επιτυχόντων, οι οποίοι κατείχαν πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου, γνώριζαν ξένες γλώσσες και είχαν εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διοικητική εμπειρία πολύ μεγαλύτερη του μέσου διαγωνιζόμενου που κατείχε ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου για τη θέση του Επιμελητή. Δεν υπήρξε, συνεπώς, καμία χαριστική μεταχείριση, δεδομένου ότι τα προσόντα των επιτυχόντων ήταν πολύ ανώτερα από τη θέση του απλού Επιμελητή (απολυτήριο Γυμνασίου), από κάθε άποψη».

    Η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας με μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει με απόφαση του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε σε βάθος τον κ. Παπούλια για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας, την προστασία των αδυνάμων και της μεσαίας τάξης και την ανάγκη να πάει η Ελλάδα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης ανάπτυξης.

    Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να έχουμε ένα ευνομούμενο κράτος και όχι αυτή την κατάσταση ανομίας, διαφθοράς, σπατάλης του δημόσιου πλούτου και πελατειακών σχέσεων.

    Ο Έλληνας πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι η πολιτεία τον προστατεύει.

    Ανέφερε επίσης ότι η χώρα βιώνει μια βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, μια κρίση αξιών και αξιοπιστίας και αν αυτή η κατάσταση παραταθεί η κρίση θα βαθαίνει.

    Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρότασή του για εκλογές και για τη στήριξη προς το πρόσωπό του εφόσον επιθυμεί να έχει δεύτερη θητεία.

    Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, που τον δέχθηκε σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα, ενώ ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός διάλογος σε μια δύσκολη περίοδο.

    Συνεδρίαση για την Παιδεία και τον Πολιτισμό

    Υπό την προεδρία του κ.Παπανδρέου, συνεδρίασε ο επιτελικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, στα καινούργια γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του, τα δύο αυτά ζητήματα καταλαμβάνουν κεντρικές θέσεις στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ διαπίστωσε την ύπαρξη τεράστιων προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, με μείζονα εκείνα της χρηματοδότησης.

    Οπως είπε ο κ. Παπανδρέου ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία συν 2% για την έρευνα, καθώς και η απόδοση στην Παιδεία κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ παραπάνω απο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου λαμβάνοντας υπόψη του την οικονομική κρίση, τόνισε ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης βρίσκεις χρήματα για να στηρίξεις τις μεγάλες προτεραιότητες, όπως η Παιδεία και ο Πολιτισμός.

    «Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης»

    «Διαβλητές» και «αδιαφανείς» διαδικασίες προσλήψεων σε πέντε διαγωνισμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατήγγειλε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης Ντίνος Ρόβλιας, σε συνέντευξη Τύπου.

    Επέρριψε την ευθύνη για τις παραπάνω περιπτώσεις στον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης και σημερινό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, τον οποίο κατηγόρησε για «παράκαμψη του ΑΣΕΠ» και επιβολή «αδιαφανών» διαδικασιών πρόσληψης, προκειμένου «να ευνοήσει, τόσο την προσωπική εκλογική του πελατεία, όσο και του κόμματός του».

    Ειδικότερα, ο κ. Ρόβλιας κατήγγειλε ότι ο κ. Χατζηγάκης διόρισε 48 άτομα στην εταιρεία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», εκ των οποίων οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα, όπου, όπως είπε ο καταγγέλων, «συνεστήθη τοπικό γραφείο της εταιρείας, χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύστασής του».

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ρόβλια, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διόρισε 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πολλοί εκ των οποίων «είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του», ενώ υποστήριξε πως αναμένονται τα αποτελέσματα διορισμού 44 επιμελητών δικαστηρίων.

    Ο κ. Ρόβλιας ισχυρίσθηκε ότι σε δύο ακόμη περιπτώσεις αποτελεσμάτων διορισμών, που αναμένονται, 144 φυλάκων φυλακών και 35 υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι προσλήψεις γίνονται μέσω «εικονικών και στημένων» συνεντεύξεων.

    Αφού έκανε λόγο για «βιομηχανία παράνομων και ρουσφετολογικών προσλήψεων», ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε, αφενός, το νέο υπουργό Δικαιοσύνης να ακυρώσει άμεσα αυτές τις προκηρύξεις και, αφετέρου, το ΑΣΕΠ να παρέμβει και να ζητήσει τη διακοπή των διαδικασιών.

    Τέλος, δήλωσε ότι η «αποχωρούσα κυβέρνηση περιφρονεί καθημερινά και έμπρακτα τους θεσμούς» και «παίζει με την αγωνία των άνεργων νέων».

    Απάντηση Σ.Χατζηγάκη

    Σε ανακοίνωση - απάντηση στις καταγγελίες του Ν. Ρόβλια περί «αδιαφανών διαδικασιών προσλήψεων» επί θητείας Σ. Χατζηγάκη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προέβη ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    «Στη λυσσαλέα και χωρίς αρχές, με πλήρη διαστρέβλωση της αντικειμενικότητας και των πραγματικών δεδομένων, προσπάθειά του το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να αποδείξει ότι πραγματοποιήθηκαν ρουσφετολογικοί διορισμοί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, υιοθετώντας ανεύθυνες φήμες και δημοσιεύματα, στα οποία κανονικά δεν θα άξιζε καμία απάντηση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηγάκης. Δίνει δε, απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει ο Ντ. Ρόβλιας.

    Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί δημιουργίας γραφείων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» για «πελατειακούς λόγους», ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι προέκυψε ως αναγκαστικό αποτέλεσμα της συνεχούς επέκτασης των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, η οποία ασχολείται με την ανέγερση και τον εξωραϊσμό όλων των δικαστικών μεγάρων και όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. Η δε, στελέχωση των γραφείων «δρομολογήθηκε το Σεπτέμβριο του 2008 και ολοκληρώθηκε περί τα τέλη του έτους και δεν έχει καμία σχέση με τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου και την μετακίνηση του κ. Χατζηγάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

    Για τις καταγγελίες Ρόβλια περί διορισμών «ημετέρων, συγγενών και φίλων» του τότε υπουργού στο διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων του κλάδου ΥΕ2Α, δηλαδή Επιμελητών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην ανακοίνωση του Σ. Χατζηγάκη τονίζεται πως «ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την Ειδική Επιτροπή Διαγωνισμού του Ελεγκτικού Συνεδρίου από ανώτατους Δικαστικούς, με βάση την επετηρίδα, τελούσε δε, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ διενεργήθηκε με όλα τα εχέγγυα αμεροληψίας και αξιοκρατίας» και πως «οι προδιαγραφές των θέσεων για τις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι (ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου) ήταν κατώτερες των συνολικών προσόντων πολλών εκ των επιτυχόντων, οι οποίοι κατείχαν πτυχία πανεπιστημιακού επιπέδου, γνώριζαν ξένες γλώσσες και είχαν εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διοικητική εμπειρία πολύ μεγαλύτερη του μέσου διαγωνιζόμενου που κατείχε ένα απλό απολυτήριο Γυμνασίου για τη θέση του Επιμελητή. Δεν υπήρξε, συνεπώς, καμία χαριστική μεταχείριση, δεδομένου ότι τα προσόντα των επιτυχόντων ήταν πολύ ανώτερα από τη θέση του απλού Επιμελητή (απολυτήριο Γυμνασίου), από κάθε άποψη».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Εκδήλωση του Ινστιτούτου Επικοινωνίας με θέμα "Social Media και Επικοινωνία" (10:00:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη-Πειραιώς)

  • Εναρξη εργασιών 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ - Η Α. Παπαρήγα θα παρουσιάσει την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής για το συνέδριο (10:00:00, Αθήνα/Περισσός)

  • Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα επισκεφθεί τους χώρους του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης (10:00:00, Αθήνα/Μακρυγιάννη)

  • Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συναντηθούν οι ηγεσίες παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας (10:00:00, Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με Αμερικανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία υπό τον γερουσιαστή Ρ. Ντέρμπιν (10:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση της ΥΠΕΞ Ν Μπακογιάννη με τους αμερικανούς Ρ. Ντέρμπιν και Α. Γιαννούλιας (11:00Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιρετών Επάρχων, στην αίθουσα του Επαρχιακού Συμβουλίου του Επαρχείου Λαγκαδά (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Λαγκαδάς)

  • Συνάντηση του Γ. Καρατζαφέρη με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ (11:15:00, Αθήνα/γραφεία ΛΑΟΣ στη Βουλή)

  • Επίσκεψη Υπ.Απασχόλησης Φ. Πάλη Πετραλιά στον ΟΑΕΔ Αλίμου (11:30:00, Αθήνα/Αλιμος)

  • Συνάντηση της ΥΠΕΞ Ν Μπακογιάννη με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άντρο Κυπριανού. (11:35:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Η Unicef θα βραβεύσει τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλο, τον γενικό διευθυντή τηλεόρασης ΕΡΤ Δ. Γόντικα και τον γενικό διευθυντή της ΕΡΑ Αντ. Ανδρικάκη, για τη συμβολή τους στο έργο της διεθνούς οργάνωσης (12:00:00, Αθήνα/Ανδρ..Δημητρίου 8 & Κένεντι (GRC), Γραφεία Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unicef - Καισαριανή)

  • Συνάντηση Παπούλια με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Κύπρου Άντρο Κυπριανού (12:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στα πλαίσια του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ" παραδίδει πέντε μηχανές μεγάλου κυβισμού στο ΕΚΑΒ, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. (12:00:00, Χολαργός/ΕΚΑΒ)

  • Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής (θέματα Υπ. ΠΕΧΩΔΕ) (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση Παπούλια με αντιπροσωπεία του ΚΚ Κούβας (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνέντευξη Τύπου της "Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ", στο ξενοδοχείο Electra Palace (13:00:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Αριστοτέλους)

  • Συνάντηση γνωριμίας του Κ. Γκιουλέκα με τους δημοσιογράφους (14:00:00, Αθήνα/ΓΓΕ- Κέντρο Τύπου)

  • Συνέντευξη του αμερικανού Γερουσιαστή Richard Durbin και του ομογενή Υπουργού Οικονομικών του Ιλλινόϊ Αλεξ Γιαννούλια (16:00:00, ΑΘήνα/Ξεν. Μεγάλη Βρετάνια)

  • 13ο Συνέδριο ΕΝΑΕ (17:30:00, Θεσσαλονίκη/Θεσσαλονίκη)

    Πρόγραμμα:

    -17:30- 20:00 - Τελετή έναρξης Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου

    - Χαιρετισμός του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου

    - Καλωσόρισμα νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη

    - Καλωσόρισμα Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη

    - Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη

    - Ομιλία Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου

    - Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων

    - Κήρυξη έναρξης εργασιών από τον Υπουργό Εσωτερικών,

    Προκόπη Παυλόπουλο

    - 20:00 Λήξη εργασιών πρώτης ημέρας

    -21:00 Δείπνο στο «Μακεδονία Παλλάς»

  • Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ Παπαθανασίου με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ (18:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΘΟ)

  • Εκδήλωση για την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο ο Σάκης Ρουβάς θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision (21:00:00, Αθήνα/"Αθηνών Αρένα")

  • Διαμαρτυρία νοσοκομιακών γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο UEFA: Ολυμπιακός-Σεντ Ετιέν, Γήπεδο Καραϊσκάκη

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (13η ημέρα)-Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών-Νέα Ιωνία - 18:00:00, Γιαννιτσά (GRC)

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (18η ημέρα): ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας - 18:00:00, Θεσσαλονίκη/Μίκρα (GRC)

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (προημιτελικοί, β΄ αγώνας) - 19:00:00, Αθήνα/Αμπελόκηποι (GRC), 19:00 Παναθηναϊκός-Μαρκόπουλο

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (προημιτελικοί)

    16:45 Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης

    21:30 Ξάνθη-ΑΕΚ

  • Υδατοσφαίριση-Κύπελλο ανδρών-Κλήρωση προημιτελικών, Αθήνα (GRC)

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-19η Αγωνιστική

    15.45 Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος

    15.45 ΑΕΚ-Ολυμπιακός

    16.00 Καβάλα-Αιγάλεω

    17.00 Μαρούσι-Ολύμπια Λ.

    18.00 Κολοσσός Ρ-Τρίκαλα

    19.00 ΑΕΛ-Πανιώνιος

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (9η ημέρα)

    15.00 Νηρέας Χαλ.-Εθνικός

    18.30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

    [04] Αρχίζει το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

    Με κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση», αρχίζει σήμερα το 18ο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Τις εργασίες θα ανοίξει η κ.Αλέκα Παπαρήγα με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ του κόμματος.

    «Το 18ο Συνέδριο αποτελεί κρίκο της επίπονης αλλά σταθερά ανοδικής πορείας του Κόμματος στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και υποχώρησης του παγκόσμιου εργατικού κινήματος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Στο Συνέδριο θα συζητηθούν η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του ΚΚΕ από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο καθώς και οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

    Η κα Παπαρήγα, σε σειρά δηλώσεων και συνεντεύξεών της, τον τελευταίο καιρό έχει υπογραμμίσει ότι το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ είναι ένα από τα σημαντικότερα της ιστορίας του, τόσο γιατί το κόμμα παρουσιάζει σταθερά αύξηση της επιρροής του, όσο και γιατί μετά από ενδελεχή μελέτη και ανταλλαγή απόψεων, κατά την προσυνεδριακή διαδικασία, θα συζητήσει ένα από τα σημαντικότερα κομματικά ντοκουμέντα: Το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής για το σοσιαλισμό, που αναφέρεται εκτενώς στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην Σοβιετική Ενωση και αναλύει τα αίτια της πτώσης.

    Στο συνέδριο θα παρουν μέρος αντιπροσωπείες από 90 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα από 72 χώρες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ.

    Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων θα συμμετέχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στις 18 Φεβρουαρίου, στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα, όπως και σε άλλες 11 συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του μηνός σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, το Μενίδι,την Πάτρα,τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

    Δηλώσεις για την Ολυμπιακή

    «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κλείσει το θέμα της Ολυμπιακής, οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπάρξει», δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΟΣΠΑ, και ταυτόχρονα επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «παρακολουθώντας τις εξελίξεις είμαστε αποφασισμένοι να παρέμβουμε υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός που αγοράζει την Ολυμπιακή, όχι μόνο θα κερδίσει από την ίδια την αγορά, αλλά θα υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις και σε ό,τι έχει υποσχεθεί ανέξοδα η κυβέρνηση στους ίδιους τους εργαζόμενους».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 February 2009 - 5:30:23 UTC