Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 5η Βραδιά Επικοινωνίας
  • [02] «Μακεδονικός 1928-2008»

  • [01] 5η Βραδιά Επικοινωνίας

    Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους τομείς της διαφήμισης και της επικοινωνίας, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της «5ης Βραδιάς Επικοινωνίας» της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Β. Ελλάδας (ΕΕΔΕΒΕ), ο πρόεδρος της Ντίνος Κωστόπουλος, ζητώντας να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις του κλάδου από την επιβάρυνση του αγγελιοσήμου.

    «Κατά 35% τον μήνα Ιανουάριο περικόπηκαν οι διαφημιστικές δαπάνες σε όλη τη χώρα. Η περιφέρεια βάλλεται ακόμη περισσότερο. Το κράτος εξήγγειλε κι άλλα μέτρα. Αν κάτι δεν αλλάξει, τότε κι άλλες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε την ανταποδοτικότητα των επιχειρήσεων μας, να διαμορφώσουμε πιο ευέλικτη πολιτική. Ανησυχούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.

    Ο πρόεδρος της ΕΕΔΕΒΕ αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, σύμφωνα με τις οποίες «κατά τον μήνα Ιανουάριο και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η πτώση της παραγωγής άγγιξε το 70%» , υπογραμμίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις στη διαφήμιση και την επικοινωνία. Ζήτησε επίσης, τη θεσμοθετημένη συμμετοχή της ΕΕΔΕΒΕ στις επιτροπές αξιολόγησης διαγωνισμών του δημοσίου.

    «Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας για την κρίση, έχουμε κάνει προσπάθειες ως κυβέρνηση να περάσουμε από αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις» τόνισε στο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

    Βραβεύσεις

    Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, τιμήθηκαν επαγγελματίες δημοσιογράφοι και άνθρωποι της επικοινωνίας, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας. Το βραβείο στον κ. Γκιουλέκα παρέδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

    «Ήρθαν τα πράγματα έτσι να βραβεύσω ένα πολύ καλό φίλο, εξαιρετικό δημοσιογράφο. Είμαι περήφανος που συνεισφέρω στην απονομή για την προσφορά του Κώστα Γκιουλέκα, για πολλά χρόνια, στον τομέα της επικοινωνίας. Το έργο του έχει αξιολογηθεί. Συνοδοιπόροι πλέον στον πολιτικό στίβο μπορούμε να αξιολογήσουμε τον σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας στη σημερινή εποχή» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης.

    «Είμαι περήφανος για τρεις λόγους. Πρώτον, γιατί με αυτούς που μας βραβεύουν για τρεις δεκαετίες κινηθήκαμε παράλληλα. Δεύτερον, γιατί ο καθένας τους, με την ευρηματικότητα του και τις ενέργειες του, έχει γράψει στο χώρο του, τη δική του ιστορία. Και τρίτον, γιατί με πολλούς από αυτούς είμαστε από παλιά, πολύ καλοί φίλοι» δήλωσε ο τιμώμενος, Κ. Γκιουλέκας.

    Την απόπειρα εκφοβισμού των δημοσιογράφων από την αυτοαποκαλούμενη «Σέχτα Επαναστατών» κατήγγειλε, κατά τη βράβευση του, ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης, οι βορειοελλαδίτες δημοσιογράφοι Γιώργος Φερέτης, Χρίστος Ζαφείρης και Αναστάσιος Βουτσικάκης.

    Το βραβείο για τον περιφερειακό τύπο απονεμήθηκε στους εκδότες της εφημερίδας «Σερραϊκό Θάρρος» των αδελφών Δημήτρη και Θανάση Αραμπατζή. Το βραβείο παρέλαβαν τα παιδιά τους Αλέξανδρος και Φωτεινή.

    Τιμήθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου Μελάθρου Θεσσαλονίκης Αγις Κυνηγόπουλος, οι διαφημιστές Αλέξανδρος Αλεξιάδης και Γιάννης Πολυράκης και ο σκιτσογράφος Γιώργος Ακοκαλίδης.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν και συμμετείχαν στην απονομή, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, οι βουλευτές Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας και Γιάννης Μαγκριώτης, ο γ. γ. της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, επιχειρηματίες στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας, κ.α.

    [02] «Μακεδονικός 1928-2008»

    Ιστορικό λεύκωμα με τα 80 χρόνια της ιστορίας του Μακεδονικού παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά από τα λευκώματα του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, του Αρη, του Αετού, του ΒΑΟ, του Θερμαϊκού και του Μ. Αλεξάνδρου φέτος σειρά είχε ο Μακεδονικός. Στο πολυσέλιδο λεύκωμα περιλαμβάνονται περίπου 300 φωτογραφίες, οι περισσότερες των οποίων είναι αδημοσίευτες, ενώ παράλληλα καταγράφεται με τον καλύτερο τρόπο όλη η ιστορία του συλλόγου που εδώ και 80 χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Το βιβλίο παρουσίασαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μακεδονικού, Παύλος Ανδρώνης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    «Μέσα από αυτό το λεύκωμα καταγράφουμε όλη την ιστορία του Μακεδονικού. Η ομάδα από το 1928 μέχρι και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου και όχι μόνο. Αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Με σύμβολο από τη μία πλευρά τον Λευκό Πύργο και από την άλλη το αστέρι της Βεργίνας αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα στοιχεία του ελληνισμού. Μέσα από αυτό το λεύκωμα οι νέοι θα μάθουν πράγματα που δεν γνωρίζουν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για να συμπληρώσει ο πρόεδρος της ομάδας, Παύλος Ανδρώνης «Αυτό το λεύκωμα βγάζει από την αφάνεια τον Μακεδονικό. Οποιος θα διαβάσει αυτό το βιβλίο θα μάθει πράγματα που δεν γνωρίζει. Συγχαρητήρια στην σπουδαία δουλειά που έκανε η συντακτική ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε πως: «είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που υπάρχουν για τον αθλητισμό. Ο Μακεδονικός εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Δίδαξε αξίες και συνεχίζει να διδάσκει. Έχει πολλά τμήματα τα οποία εδώ και χρόνια αναδεικνύουν σπουδαίους αθλητές».

    Τέλος ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε πως: «ο Μακεδονικός εδώ και πολλά χρόνια μας ενώνει. Η ιστορία του Μακεδονικού είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Μπορεί και πάει μπροστά επειδή υπάρχουν άτομα στη διοίκηση που αγαπούν αυτό που κάνουν και τους αποδίδω τα εύσημα».

    Σημειώνεται ότι ο Μακεδονικός έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στις Δυτικές Συνοικίες που περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5, κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και βόλεϊ και αίθουσες γυμναστικής. Αποτελεί αθλητική κυψέλη, καθώς έχει εγγεγραμμένους περίπου 2.000 αθλητές, ενώ διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβησης, χάντμπολ, πόλο και στίβου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 February 2009 - 21:30:16 UTC