Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για την ιεραρχία στο Δημόσιο
  • [02] Νέες δημοσκοπήσεις
  • [03] Κίνα: Φτωχός συλλέκτης έργων τέχνης
  • [04] Αυστραλία: 200 φάλαινες εξόκειλαν

  • [01] Νομοσχέδιο για την ιεραρχία στο Δημόσιο

    Ρύθμιση για τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, με δήλωσή του, γνωστοποίησε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου ώστε να αξιοποιούνται υπάλληλοι που έχουν πολλά προσόντα και στην ουσία είναι μόνιμοι.

    Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, και οι υπάλληλοι που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο θα μπορούν να φτάνουν στο βαθμό του διευθυντή, καθώς πολλοί από αυτούς "διαθέτουν εξαιρετικά προσόντα και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σήμερα, όπως έχουν τα πράγματα, αφού δεν είναι δυνατό να ενταχθούν στην ιεραρχία".

    "Είναι μια τομή, η οποία έρχεται να συμπληρώσει τις μεταβολές που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001", πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

    [02] Νέες δημοσκοπήσεις

    Έρευνα της V-PRC για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" καταγράφει τη γνώμη των πολιτών για την ΕΕ και την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διαμορφώνεται στο 3%. Ειδικότερα,το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 38% και ακολουθούν ΝΔ 35%, ΣΥΡΙΖΑ 10%, ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 4,5% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%. Το 45% ενδιαφέρεται για τις ευρωεκλογές, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 54%. Επίσης, το 43% θεωρεί πως η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, ενώ το 28% εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση.

    Εξάλλου,σε δημοσκόπηση της RASS για το "ΠΑΡΟΝ" το ΠΑΣΟΚ προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές με 3,4% και προτιμάται από το 34,2% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η ΝΔ με 30,8%, ΚΚΕ 7,3%, ΣΥΡΙΖΑ 6,1%, ΛΑΟΣ 4,7% και Οικολόγοι Πράσινοι 3,2%".

    Τέλος, δημοσκόπηση της ALCO για το "Πρώτο Θέμα" δείχνει πτώση της ΝΔ σε τέσσερις μεγάλες κρίσιμες περιφέρειες. Ειδικότερα, στην Α' Αθήνας η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται με 1,2%, αντί για 10% στις περασμένες εκλογές το 2007. Στη Β' Αθήνας το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 7,1%, ενώ η ΝΔ ήταν μπροστά με 1,22%. Στο υπόλοιπο Αττικής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 9,7%, ενώ το κυβερνών κόμμα προηγείτο κατά 3 μονάδες. Τέλος στην Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν μπροστά με 2,75%, ενώ τώρα πρώτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.

    [03] Κίνα: Φτωχός συλλέκτης έργων τέχνης

    Ένας Κινέζος συλλέκτης τέχνης δήλωσε πως αγόρασε δύο μπρούτζινα που είχαν λαφυραγωγηθεί από το Θερινό Παλάτι του Πεκίνου και που δημοπρατήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι κατά τη δημοπρασία της συλλογής Υβ Σαιν Λοράν-Μπερζέ, όμως τόνισε πως δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να τα πληρώσει.

    Πρόκειται για ένα κεφάλι αρουραίου κι ένα κεφάλι λαγού, ύψους 40 εκατοστών, πωλήθηκαν έναντι 15,7 εκατ. ευρώ το καθένα. Η Κίνα αξίωνε πάντοτε την επιστροφή των κομματιών αυτών που προέρχονταν από το Θερινό Παλάτι του Πεκίνου, το οποίο είχαν λαφυραγωγήσει βρετανοί και γάλλοι στρατιώτες το 1860.

    «Πιστεύω πως ο κάθε Κινέζος θα δραστηριοποιείτο εκείνη τη στιγμή. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα για νβ ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Όμως πρέπει να υπογραμμίσω πως τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Κάι Μινγκτσάο.

    Το ανακοινωθέν δημοσιεύθηκε από το Ταμείο Εθνικής Κληρονομιάς της Κίνας, μη κυβερνητική οργάνωση που προσπαθεί από το 2002 να επαναπατρίσει λαφυραγωγημένα αντικείμενα τέχνης.

    Ο Κάι, ιδιοκτήτης ενός οίκου δημοπρασιών στη Ζιαμέν, είναι ένας από τους συμβούλους του Ταμείου, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

    [04] Αυστραλία: 200 φάλαινες εξόκειλαν

    Περίπου διακόσιες φάλαινες έχουν εξοκείλει σε μια παραλία του νησιού Κινγκ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Τασμανία και την Αυστραλία.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριων Ζώων της Αυστραλίας, Κρις Άρθουρ, μαζί με τις φάλαινες έχουν ξεβραστεί στην ακτή Ναρακούπα και έξι δελφίνια.

    "Όσο τα ζώα είναι ζωντανά, υπάρχει πάντα ελπίδα", πρόσθεσε.

    Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα για το λόγο για τον οποίο τα κήτη βγαίνουν στις παραλίες. Οι ατελείωτες ώρες που εκατοντάδες φιλόζωοι περνούν προσπαθώντας να επαναφέρουν τις φάλαινες στη θάλασσα συχνά έχουν απογοητευτική κατάληξη. Τα ζώα είτε πεθαίνουν από εξάντληση είτε επιστρέφουν στην παραλία ακόμη και αφού τα έχουν οδηγήσει στον ωκεανό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 March 2009 - 7:30:18 UTC