Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρειάζονται αναπτυξιακές πολιτικές"
  • [02] "Απομυθοποιείται η ΕΕ"

  • [01] "Χρειάζονται αναπτυξιακές πολιτικές"

    Χρειάζονται αναπτυξιακές πολιτικές για να βγει η χώρα από την κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κ. Καραμανλή, για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για έλλειψη σχεδίου και αξιοπιστίας.

    "Ο κ. Καραμανλής πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες τα δραματικά στοιχεία της κατάρρευσης του προϋπολογισμού του 2008, στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές μέρες έκρυβε από τους Έλληνες πολίτες. Επιστρέφει όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, χωρίς αξιοπιστία γιβ αυτά που θα έπρεπε να διεκδικήσει η χώρα μας", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    "Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικές πολιτικές. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, αναπτυξιακό στίγμα, πολιτικές που να ενισχύσουν το εισόδημα του πολίτη και να επενδύουν στο μέλλον. Και πάνω από όλα χρειάζεται αξιοπιστία, την αξιοπιστία που η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν διαθέτει" κατέληξε.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    "Όσοι απαρτίζουν την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για αξιοπιστία", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στο σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    "Τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας έχουν όσοι θυσιάζουν το εθνικό συμφέρον στο βωμό του μικροκομματικού λαϊκισμού. Τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας έχουν όσοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα κατάματα.Τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας έχουν όσοι δεν ξέρουν ή προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε:

    "Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες περιμένουν πράξεις σύνεσης και ευθύνης για την έξοδο από την κρίση. Και σε αυτό ακριβώς το αίτημα ανταποκρίνεται πλήρως και εδώ και σε διεθνές επίπεδο η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή".

    Τέλος στην ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος

    Δύναμη ανατροπής για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας θεωρεί την "πράσινη ανάπτυξη" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή", προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη "στοχευμένη, μακροχρόνια σχεδιασμένη και ποιοτική ανάπτυξη".

    "Θα θέσουμε τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα της χώρας", τονίζει, προσθέτοντας ότι "εφόσον χρειαστεί και εφόσον η απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών δεν εξασφαλίζεται από τους μετόχους τους, δεν θα διστάσουμε να προβούμε σε κρατικοποιήσεις".

    Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί αναγκαία την ταχεία προσφυγή στις κάλπες. "Αποτελεί πράξη ευθύνης το να ζητούμε να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο", λέει, εκτιμώντας παράλληλα ότι "ο στόχος της αυτοδυναμίας γίνεται κάθε μέρα και πιο εφικτός".

    Μιλώντας για το μοντέλο διακυβέρνησης που θα υιοθετήσει στην περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, αναφέρει ότι ο "συγκεντρωτισμός και η πελατειακή λογική πρέπει να δώσουν τόπο σε ένα ισχυρό, λιτό επιτελικό κράτος" και προσθέτει: "Θα καλέσω τα καλύτερα μυαλά της χώρας και των Ελλήνων του εξωτερικού για να συμμετάσχουν στο μεγάλο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του κράτους".

    [02] "Απομυθοποιείται η ΕΕ"

    "Η σύνοδος απέδειξε τα πολύ στενά όρια διαχείρισης που διαθέτουν οι φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις με την απόφασή τους να μετακυλίσουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους", δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και πρόσθεσε:

    "Απομυθοποιείται η ΕΕ. Εδώ λοιπόν υπάρχει χώρος παρέμβασης, δράσης των λαών, με όρους απειθαρχίας και μη υποταγής. Όταν αυτοί δυσκολεύονται οι λαοί μπορούν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 March 2009 - 13:33:19 UTC