Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] MIG-Το SUPERFAST 12 στην Κρήτη
  • [02] Αρειος Πάγος για επίδομα των 176 ευρώ
  • [03] Στον εισαγγελέα για το "πόθεν έσχες"
  • [04] Ερευνα για τους παιδικούς σταθμούς
  • [05] "Αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ"
  • [06] "Αναγκαίες τομές και αλλαγές"
  • [07] "Αδήριτη ανάγκη η συνεννόηση"
  • [08] "Οχι" σε αύξηση ΦΠΑ-νέους φόρους
  • [09] Μακελειό στην Αλαμπάμα

  • [01] MIG-Το SUPERFAST 12 στην Κρήτη

    Ο όμιλος MIG δρομολογεί ένα επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στη μεγάλη αγορά της Κρήτης, πραγματοποιώντας είσοδο και δια θαλάσσης- εκτός από αέρος με την Ολυμπιακή.

    Το SUPERFAST 12 είναι το τρίτο πλοίο που μπαίνει στην αγορά των ακτοπλοϊκών μεταφορών στη γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ανδρέας Βγενόπουλος εγκαινιάζει το νέο δρομολόγιο του πλοίου που μέχρι πρότινος εκτελούσε δρομολόγια προς Ιταλία.

    [02] Αρειος Πάγος για επίδομα των 176 ευρώ

    Τα δύο Εργατικά Τμήματα (Β1 και Β2) του Αρείου Πάγου με τις υπ' αριθμ. 574 -577/2009 αποφάσεις τους απέρριψαν αιτήσεις αναίρεσης του Δήμου Τρικάλων, του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Οργανισμού Βρεφονηπιακών Σταθμών του ιδίου Δήμου, καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας που ζητούσαν να αναιρεθούν αποφάσεις Πολυμελών Πρωτοδικείων τα οποία δίκασαν ως Εφετεία που είχαν δεχθεί αγωγές εργαζομένων για την καταβολή επιδόματος των 176 ευρώ (ειδική παροχή του Ν. 3016/2002). Με τις αποφάσεις είχαν γίνει δεκτές αγωγές συνολικά 34 εργαζομένων στα εν λόγω ΝΠΔΔ και είχαν επιδικάσει ποσά από 4.664 έως 5.800 ευρω σε καθένα εκ των αιτούντων.

    Τα δικαστήρια είχαν δεχθεί ότι είναι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η μη χορήγηση σε αυτούς της ειδικής παροχής του Ν. 3016/2002 αποτελεί ευθεία παραβίαση τόσο της αρχής ισότητας των Ελλήνων ενώπιον του νόμου όσο και του δικαιώματός τους ως εργαζομένων, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, για ίση αμοιβή για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας που έχουν καθιερωθεί με τα άρθρα 4 και 22 του Συντάγματος.

    Ο Α.Π. απέρριψε ως αβάσιμους τους λόγους αναίρεσης των ΝΠΔΔ τα οποία ισχυριζόντουσαν ότι εσφαλμένα κρίθηκε ότι δικαιούνται οι εργαζόμενοι την ειδική αυτή παροχή. Ο Α.Π. έκρινε ότι τα Πολυμελή Πρωτοδικεία δεν παραβίασαν τις διατάξεις των νόμων και του Συντάγματος με την ερμηνεία που έκαναν και οι λόγοι αναίρεσης απορρίπτονται ως αβάσιμοι.

    Ακόμη, ο Α.Π. αναφέρει στις αποφάσεις του ότι με διάφορες υπουργικές αποφάσεις είχε χορηγηθεί η αμοιβή αυτή (176 ευρω) σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που βρίσκονταν υπό διαφορετικές μεταξύ τους εργασιακές συνθήκες. Επομένως, «η διαδοχική χορήγηση της παροχής σε όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ που αμείβονται κατά τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, αδιακρίτως φορέα, είδους και συνθηκών εργασίας κατέστησε την παροχή αυτή προσαύξηση του μισθού», προσθέτει ο Α.Π. Έτσι οι ενάγοντες αμειβόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές δικαιούνται να λαμβάνουν την παροχή αυτή κατ' εφαρμογή της αρχής της ισότητας, κατέληξε ο Α.Π.

    [03] Στον εισαγγελέα για το "πόθεν έσχες"

    Στον εισαγγελέα στέλνει 354 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίηκησης και Αυτοδιοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, επειδή δεν υπέβαλαν δηλώσεις «πόθεν έσχες», όπως όφειλαν.

    Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Ρακιντζής στο ραδιοφωνικό σταθμό City, θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για 30 υπαλλήλους, καθώς διαπίστωσε στην κατοχή τους αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.

    Στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή έχουν μπει και περίπου 200 υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών, εξαιτίας των καταγγελιών που υπάρχουν γιβ αυτούς, για ατασθαλίες και πειθαρχικά παραπτώματα. Ο κ. Ρακιντζής δήλωσε ότι «έχουμε πάρει την απόφαση να χτυπήσουμε τη διαφθορά και την κακοδιοίκηση όπου τη βρίσκουμε».

    Για όσους δεν υπέβαλαν «πόθεν έσχες», ο κ. Ρακιντζής είπε ότι θα ασκήσει πειθαρχική δίωξη «για την παράβαση του νόμου και του καθήκοντος, ότι θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και μπορεί να τιμωρηθούν μέχρι και με προσωρινή παύση».

    Όσον αφορά τους 30 υπαλλήλους των οποίων θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο κ. Ρακιντζής είπε ότι «αυτοί είναι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και ποινικά, όπως υπεξαιρέσεις, μη επιστροφή ΦΠΑ.

    Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «βρήκα σε κάποιους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά πρέπει να τα ελέγξω με τις προηγούμενες δηλώσεις τους. Αυτή είναι μια πάρα πολύ αργή διαδικασία και επίμονη».

    [04] Ερευνα για τους παιδικούς σταθμούς

    Την ανάγκη να δημιουργηθούν ακόμη περισσότεροι χώροι για τη φιλοξενία παιδιών προσχολικής ηλικίας επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος Αθηναίων κ. Ήρα Βαλσαμάκη, υπεύθυνη του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Η κ. Βαλσαμάκη παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τη δημογραφική καταγραφή και αποτύπωση της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των οικογενειών των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων.

    Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι από τις 7.216 αιτήσεις που κατατέθηκαν για τη σχολική χρονιά 2008-2009 εγκρίθηκε το 70% αυτών (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 5.195 παιδιά). Και τούτο γιατί με αυτόν τον αριθμό ο δήμος άγγιξε το 100.3% της πληρότητας του. Από τα παιδιά το 70% έχουν ελληνική υπηκοότητα ενώ το 29% προέρχονται από άλλες χώρες. Τα παιδιά αλβανικής καταγωγής καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό (19%) και το υπόλοιπο 10% κατάγεται από χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Από τις οικογένειες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο προκύπτει ότι οι περισσότερες (1.720 στον αριθμό) έχουν μόνο ένα παιδί, οι 538 έχουν τρία παιδιά και μόνο 150 οικογένειες είναι πολύτεκνες.

    Οι ηλικίες των γονέων είναι τα 25-35 για τις μητέρες και τα 35-45 για τους πατεράδες των παιδιών. Σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση το 90% δηλώνουν έγγαμοι ενώ το υπόλοιπο 10% είναι άγαμοι που είτε ζουν μαζί, είτε χωριστά.

    Η πλειοψηφία των γονέων (ποσοστό 53% για τις γυναίκες και 55,9% για τους άνδρες) έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ την τριτοβάθμια έχει ολοκληρώσει το 35,85% των μητέρων και το 32,76% των πατέρων.

    Τέλος όσον αφορά στο επάγγελμα, το 53% των μητέρων που στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, το 21% είναι δημόσιοι υπάλληλοι και το 11% είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Το ποσοστό των παιδιών που έχουν απαλλαγεί από τα τροφεία (την οικονομική συμμετοχή του κάθε γονέα δηλαδή) αγγίζει το ποσοστό του 27,6%.

    Οι λόγοι που ώθησαν τους αρμόδιους στην απαλλαγή είναι: το 25% απαλλάχτηκε λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Το 20% γιατί ήταν τρίτεκνες οικογένειες. Το 19% γιατί οι γονείς ήταν υπάλληλοι του δήμου της Αθήνας, το 17% ήταν μονογονεϊκές οικογένειες ή διαζευγμένοι με χαμηλά εισοδήματα. Το 10% ήταν πολύτεκνοι. Το 5% απαλλάχτηκε γιατί κάποιο μέλος της οικογένειας είχε βαθμό αναπηρίας κατά 67% και τέλος το 4% απαλλάχτηκε γιατί συνέτρεχαν παραπάνω από δύο λόγοι απαλλαγής.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2008 και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Διευθύντριας Παιδικών Προγραμμάτων του Δήμου κ. Ε. Καλαϊτζή, της προϊσταμένης του τμήματος κ. Μ. Διβάνη και των κοινωνιολόγων κ.κ. Ν. Βεργή και Μ. Ράλλη.

    [05] "Αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ"

    Για "αντιδραστικό, αντιλαϊκό πρόσωπο της ΕΕ" μιλά του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις αποφάσεις του ECOFIN που "κινούνται στην κατεύθυνση της εφαρμογής νέων αντεργατικών μέτρων στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στην ακόμα πιο δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, συντάξεις και μισθούς, έχουν αποκλειστικό σκοπό να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων που ευθύνονται για την κρίση".

    "Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που η ΕΕ προκρίνει και η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λάβει, δρομολογούνται στο όνομα του περιορισμού των ελλειμμάτων. Αυτή η πολιτική είναι ενιαία στην ΕΕ και αφορά όλες τις χώρες κι αυτές που δεν έχουν μεγάλα ελλείμματα. Είναι υλοποίηση της στρατηγικής που η ΕΕ είχε και πριν την κρίση και τώρα με την κρίση συμπληρώνεται και γίνεται ακόμα πιο επιθετική σε βάρος των λαών. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται ούτε για τα ελλείμματα ούτε για την κρίση. Πλήρωσαν πολύ ακριβά και το ευρώ και την καπιταλιστική ανάπτυξη", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

    Το ΚΚΕ ζητά "να απορρίψει ο λαός τα χρεοκοπημένα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Όσο πιο γρήγορα ο λαός ορθώσει το ανάστημά του στις πολιτικές της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο λιγότερα θα είναι τα δεινά που θα πληρώσει. Ο λαός πρέπει να ενισχύσει την πολιτική ανυπακοής στην ΕΕ, να περάσει στην αντεπίθεση και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη συνέπεια και τη σταθερότητά του. Αυτός είναι ο δρόμος για να μην πληρώσει την κρίση, να αποκρούσει και να ανατρέψει στην πορεία την αντιλαϊκή πολιτική".

    Για την Ολυμπιακή

    Για "υπονόμευση, συρρίκνωση και παράδοση της Ολυμπιακής σε επιχειρηματικούς ομίλους", κάνει λόγο το ΚΚΕ και εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή "είναι πια αντιμέτωποι με την ανεργία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων και με τους εκβιασμούς της MIG".

    "Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής και ο ελληνικός λαός έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν κατά της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και να τιμωρήσουν τα κόμματα που τον εκφράζουν", καταλήγει το ΚΚΕ.

    [06] "Αναγκαίες τομές και αλλαγές"

    Για "ένα συντονισμένο εκπαιδευτικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, για το σχολείο για το Πανεπιστήμιο που έχει ανάγκη η κοινωνία", μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ μετά τη συνάντηση του με την ΟΛΜΕ.

    "Θεωρούμε ότι ο διάλογος δεν μπορεί να καταλήξει και δεν θα καταλήξει αν δεν λαμβάνει υπόψη του τις μεγάλες κοινωνικές ανάγκες, τις αγωνίες των μαθητών και των φοιτητών για ένα λύκειο αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, για να σταματήσει η μαθησιακή διαρροή και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς ουσιαστική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και χωρίς μια ριζικά διαφορετική πολιτική από αυτήν που ακολουθήθηκε έως σήμερα. Σε συνθήκες ανάπτυξης προσδέσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στην αγορά. Σε συνθήκες κρίσης αυτό θα είναι καταστροφικό. Πρέπει να αλλάξει στρατηγική η εκπαίδευση για να σώσουμε την Παιδεία", τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παιδεία, θα έχει επαφές με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, τα συντονιστικά των μαθητών και φοιτητών και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

    Επιπλέον το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη πανελλαδική σύσκεψη για την παιδεία, ενώ στόχος του είναι να κλείσει η όλη συζήτηση με την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης στην Αθήνα περί τα τέλη Μαρτίου.

    ΣΥΝ: Εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο

    Σημαντικό προβάδισμα με 49.06% έχει ο Γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Χουντής έναντι του Δ. Παπαδημούλη ο οποίος με ποσοστό 42.89% έρχεται δεύτερος με καταμετρημένο το 86,54% των ψήφων στο εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις υποψηφιότητες του κόμματος για για τις ευρωεκλογές. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Π. Τριγάζης.

    Η εφορευτική επιτροπή θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής πιθανών ενστάσεων.

    Ωστόσο ο κ. Ν. Χουντής σε δήλωσή του ευχαριστεί όλα τα μέλη του Συνασπισμού ''που, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, ενίσχυσαν το δημοκρατικό, αριστερό χαρακτήρα του κόμματος''.

    Ο κ. Χουντής καλεί τους πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου για να δοθεί ισχυρό μήνυμα, ανατροπής και αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Δ. Παπαδημούλης σε δήλωσή του συγχαίρει τον Ν. Χουντή και τονίζει ότι τα μέλη του ΣΥΝ μίλησαν και κατέγραψαν δύο ισοδύναμες υποψηφιότητες. Στέλνουν ένα σαφές και ελπιδοφόρο μήνυμα. Η ηγεσία του κόμματος καλείται, ενόψει και των ευρωεκλογών να αντιστοιχηθεί με το μήνυμα των μελών μας, με θετικές πρωτοβουλίες και αλλαγές.

    Ο κ. Παπαδημούλης εύχεται καλή δύναμη στον κ. Χουντή και επισημαινει ότι αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πολύ μεγάλο βάρος στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του κομματικού μας στόχου, την εκλογή τεσσάρων ευρωβουλευτών.

    Προσωπικά, καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης, είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω, όπως πάντα, να συμβάλλω στον κοινό μας αγώνα, στο μέτρο φυσικά που μου αναλογεί. "Έκαστος εφ' ώ ετάχθη". Με απόλυτο σεβασμό και δέσμευση στο "συνασπιστικό κεκτημένο" για την αριστερή ευρωπαϊκή μας πολιτική. Με υπερηφάνεια για τις ιδέες του ρεύματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και σταθερή προσήλωση στην ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κοινό μας σπίτι ο Συνασπισμός.

    Όπως εγινε γνωστό στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 11.538 μέλη του κόμματος που σημαίνει αύξηση κατά 33% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2004

    [07] "Αδήριτη ανάγκη η συνεννόηση"

    «Τα μηνύματα για βαθειά ύφεση έως το 2010, που έρχονται από τον Πρόεδρο της Eurogroup και τον κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν την αδήριτη ανάγκη, επιτέλους να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα, για το καλό του τόπου και όχι το "ψηφοθηρικό καλό".

    Όταν η παγκόσμια κρίση βρίσκεται "ante portas", πρέπει οι πολιτικοί να κλείσουν οριστικά την πόρτα του παλαιοκομματισμού και του μικροκομματισμού και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με προτάσεις, ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ αναφερόμενος στη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ.

    Αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιακής τόνισε ότι "έγινε το πρώτο βήμα. Πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα γρήγορα, ώστε η Ολυμπιακή να κάνει το άλμα και να ανοίξει τα φτερά της πετώντας στον παγκόσμιο ουρανό, για το καλό του τόπου και των εργαζομένων".

    Τέλος σχετικά με τα σενάρια για συνεργασια με τη ΝΔ ο κ.Βελόπουλος υπογράμμισε ότι "η στήριξή μας, αφορά μόνο την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση"

    [08] "Οχι" σε αύξηση ΦΠΑ-νέους φόρους

    Το πράσινο φώςς για την ολοκλήρωσε τη διδιακισαίας ποκρατικοποίησης της ΟΑ έδωσε η ΕΕ.

    Συνεδρίάζει σήμερα για πρ΄τη φόρά του Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ακπαίδευσης υπό τον καθηηγη΄τη Γ.Μπαμπινίωτη.

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτικη΄από την Γ.Παπανδρύο

    Διαψεύδουν ΝΔ και ΛΑΟΣ συνέρια για ενδεχόμενη συνεργασία πριν ή μετά της εκλογές

    Ο Ν.Χουντής θα υηγεθεί του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

    Στον εισαγγελία παραμπέμπονται 354 εφορικάοι και υπάλληλοι πολεοδομιών για μη υποβλή πόθεσν έσεχες. Αρση τραπζιξού απορρήτου για τριαντα υπαλλήλους

    Ανοίγει ο δρόμος για νααδρομική καταβολή 176 ευρώ σε 4000 χιλίαδες υπαλλήλους δημσίου και ερυτερου δημοσίου τομέρα μετά την

    Ανολιγειθ ι δρλινις γθα τγβ αβαδριθνλη ξαταβικλη τωβ 176 ευρλω σε οερλθοιυ 499 χθλαςες υοακκληκιοιυ του δηνισλθιυ ξαθ ευλρτυρτς δηνσιλθιυ νετλα τγβ εολθξρωση αοι τιβ ι

    Συστάσεις για τον οεριρισμός των ελλεμάτω απγύη στην Ελλάδα το Εκλοφι. Τα μέτρα αφορούν στην ενίσχευση της δημοσιοινομι σταθερότντας, στη βελτίωση ανταγνωιστικότηατς, στο λέεγχο των κρατικών δαπανώ και στη συνέχει των εμετερρυμίσεω και υγεία συντάξεις.

    Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ και επιβολής νέων φόρων, διαβεβαίωσε ο κ.Γ.Παπαθανασίου, από τις Βρυξέλλες. θέμαυσης ΦΠΑ και επιβολής νέων φόρων διαβεβαίωσε ο ΠΑπαπαθανασίου.

    [09] Μακελειό στην Αλαμπάμα

    Τη ζωή δέκα ανθρώπων, περιλαμβανομένης της δικής του, καθώς και της μητέρας του, αφαίρεσε ένας άνδρας περίπου 35 ετών που καταλήφθηκε από δολοφονικό αμόκ και καταδιώχθηκε από αστυνομικούς στην πόλη Σάμσον, στο νότιο τμήμα της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ο δράστης σκότωσε πέντε άτομα, περιλαμβανομένης της συζύγου ενός τοπικού βοηθού σερίφη και του βρέφους της, ηλικίας μόλις 3 μηνών, μέσα σε τροχόσπιτο στη Σάμσον, σύμφωνα με τον Γουίντον Μέλτον, δήμαρχο στη γειτονική πόλη Γενεύη.

    Τα υπόλοιπα θύματα του άνδρα --που δεν κατονομάζεται-- περιλαμβάνουν δυο άνδρες που εκτέλεσε σε ένα κατάστημα κι έναν οδηγό ανοικτού ημιφορτηγού ο οποίος μάλλον δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα.

    Το πολλαπλό φονικό άρχισε στη Σάμσον και ολοκληρώθηκε, μετά την καταδίωξη του δράστη από τους αστυνομικούς, στη Γενεύη, 20 χλμ. μακρύτερα, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών (FBI) και την τοπική αστυνομία.

    Σύμφωνα με έναν αστυνομικό ο άνδρας πυροβόλησε εναντίον αρκετών αυτοκινήτων εν μέση οδό καθώς κι εναντίον δυο πολυκαταστημάτων. Οι αρχές στην Αλαμπάμα έκαναν λόγο για "μια σειρά τουλάχιστον τεσσάρων περιστατικών πυροβολισμών", στα οποία ενέχεται ο ένοπλος.

    Ο ύποπτος "σκότωσε τουλάχιστον εννέα θύματα πριν πεθάνει από αυτοτραυματισμό", σύμφωνα με ανακοινωθέν του πολιτειακού υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας. Ο τοπικός επικεφαλής της αστυνομίας δέχθηκε μια σφαίρα, αλλά δεν τραυματίστηκε σοβαρά διότι φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι θα βρεθούν κι άλλα θύματα. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τα κίνητρα του άνδρα, ο οποίος έκαψε επίσης ένα σπίτι.

    Η νοτιοανατολική Αλαμπάμα, που γειτνιάζει με τη Φλόριντα, είναι κυρίως αγροτική περιοχή με πολλές οικογένειες που έχουν χαμηλό εισόδημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 March 2009 - 7:33:50 UTC