Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Παρουσία της Ελλάδας παντού"
  • [02] ΕΚΑΒ: Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
  • [03] "ΕΑ.: Προκήρυξη στην εφημ. "Το Ποντίκι"
  • [04] "Να φτιάξει η εικόνα της Ελλάδας"

  • [01] "Παρουσία της Ελλάδας παντού"

    Δικό μας δόγμα είναι η παρουσία της Ελλάδας παντού, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την εξωτερική πολιτική και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στην εξωτερική πολιτική.

    «Αποτύχατε παταγωδώς στην εξωτερική πολιτική», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι «η Νέα Δημοκρατία παρέλαβε την Ελλάδα της ασφάλειας και του μεγαλείου των Ολυμπιακών Αγώνων, μια Ελλάδα αξιοσέβαστη στο διεθνές στερέωμα, και παραδίδει τώρα μια Ελλάδα στην οποία ο λαός είναι απαισιόδοξος, ενώ η διεθνής κοινότητα μάς αγνοεί και μας μνημονεύει μόνο για τα αρνητικά».

    «Εξουθενώσατε την ελληνική οικογένεια και την ελληνική οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι «η αποτελεσματικότητα της άσκησης εξωτερικής πολιτικής επηρεάζεται από την ανασφάλεια των πολιτών και από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση της χώρας».

    «Πιστεύει κανείς ότι χωρίς Παιδεία ποιότητας για όλους μπορούμε να πάμε μπροστά;», είπε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε:

    «Σήμερα δεσμεύομαι όχι μόνο για πλήρη διαφάνεια στις προμήθειες αλλά και για πλήρη αξιοκρατία στις ένοπλες δυνάμεις» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στις μικροκομματικές σκοπιμότητες».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η σταθερή πολιτική ισοτιμία της Ελλάδας στην ΕΕ δεν χαρίζεται. Αυτό έκανε το ΠΑΣΟΚ και έφτασε στρατηγικής σημασίας επιτυχίες τις οποίες κατεδάφισε η ΝΔ . Το ΠΑΣΟΚ, είπε, υπηρέτησε το σύνθημα «η Ελλάδα στους Ελληνες, και τώρα η Ελλάδα βρίσκεται στην δαμόκλειο σπάθη της επιτήρησης, που αποτελεί επιβεβαίωση της καταστροφικής οικονομικής πολιτικής σας».

  • ** Ο κ.Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μετά από πρωτοβουλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνάντηση θα γίνει «μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα».

    [02] ΕΚΑΒ: Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την κεντρική είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με κύρια αιτήματα τη χορήγηση ειδικών στολών και την αγορά νέων ασθενοφόρων.

    Οι διαδηλωτές απέκλεισαν για 45 περίπου λεπτά την κεντρική είσοδο του υπουργείου όπου στάθμευσαν και ασθενοφόρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ στην προσπάθειά τους να αναδείξουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις ειδικές προστατευτικές στολές εργασίας διαδήλωσαν φορώντας παλιά ρούχα, μαύρες φόρμες, αθλητικά σορτς και μπλούζες που έγραφαν: «αυτές είναι οι στολές που μας χορηγεί το υπουργείο». Στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φεϊγ βολάν στους περαστικούς, ενώ έκαναν γνωστό ότι θα διαδηλώσουν και έξω από το υπουργείο υγείας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

    «Η σύμβαση για τη χορήγηση των ειδικών προστατευτικών στολών στα πληρώματα του ΕΚΑΒ υπογράφτηκε πριν από 15 μήνες, αλλά δεν τις προμηθευτήκαμε ακόμα, ενώ ούτε ένα από τα 220 νέα ασθενοφόρα δεν θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Ανέστης Κουκουρίκος. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμα να εξασφαλιστούν ασθενοφόρα για το νομό Χαλκιδικής τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω τουριστικής κίνησης,

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, συζήτησε μαζί τους και παρέλαβε υπόμνημα με τα αιτήματά τους το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει στον αρμόδιο υπουργό.

    [03] "ΕΑ.: Προκήρυξη στην εφημ. "Το Ποντίκι"

    Την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις εναντίον της τράπεζας Citibank -στη Ν.Ιωνία, την περασμένη Δευτέρα και στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Κηφισιά τον Φεβρουάριο- αναλαμβάνει ο "Επαναστατικός Αγώνας" με προκήρυξη στην εφημερίδα "Το Ποντίκι".

    Στην προκήρυξη, που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα "Το Ποντίκι", η οργάνωση αρνείται ότι με την επίθεση στην Κηφισιά ήθελε να προκαλέσει τον τραυματισμό αθώων πολιτών και κατηγορεί "τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της εξουσίας, δηλαδή τους δημοσιογράφους" ότι προχώρησαν σε μία "γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, μιλώντας για τυφλό χτύπημα" και για επίθεση "τύπου Αλ Κάιντα".

    Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, σκοπός της επίθεσης ήταν "να καταστραφεί η υποδομή της συγκεκριμένης πολυεθνικής, καθιστώντας επισφαλή την παρουσία της στον ελλαδικό χώρο".

    "Επειδή όμως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ενέργειες με ωρολογιακούς μηχανισμούς και να προειδοποιούμε γι' αυτές σε ΜΜΕ, προκειμένου να εκτελούνται με ασφαλή τρόπο, δηλώνουμε πως αν υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία στη γνωστοποίηση προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και στις εκκενώσεις κτιρίων και περιοχών, με αποτέλεσμα να απειληθεί η ασφάλεια πολιτών, αποκλειστικοί υπεύθυνοι θα είναι η αστυνομία και το δημοσιογραφικό μέσο που θα έχει λάβει το τηλεφώνημα" αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης που εστάλη στην εφημερίδα "Το Ποντίκι".Η οργάνωση σημειώνει πως "οι στόχοι του 'Επαναστατικού Αγώνα' έχουν και θα έχουν κοινωνικό και ταξικό κριτήριο, είτε πρόκειται για υλικούς στόχους είτε για ανθρώπινους, οι οποίοι επικεντρώνονται στην πολιτική και οικονομική ελίτ, τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και του κράτους, την αστυνομία που τους περιφρουρεί και όχι τους απλούς πολίτες".

    Στην προκήρυξη γίνεται, επίσης, εκτενής αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, στα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν, αλλά και στο ρόλο της Citibank και εν γένει των τραπεζών.

    Η προκήρυξη καταλήγει με την εξής αναφορά: "Οι επαναστάσεις χρειάζονται δύο ιστορικούς παράγοντες για να γίνουν. Ο ένας είναι οι αντικειμενικές συνθήκες όπως είπαμε πριν, τις οποίες τις έχουμε. Ο δεύτερος είναι οι υποκειμενικές συνθήκες, δηλαδή ένα κίνημα ευρύ, επαναστατικό και αποφασισμένο να προχωρήσει πάση θυσία, ένα πολύμορφο σχέδιο ανατροπής μαζί με τα κοινωνικά αυτά τμήματα που θα ξεσηκωθούν. Και αυτό οφείλουμε να το φτιάξουμε εδώ και τώρα. Για να γίνει αυτή η κρίση ο τάφος του συστήματος".

    [04] "Να φτιάξει η εικόνα της Ελλάδας"

    "Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια αθλιότητα" τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την εξωτερική πολιτική και πρόσθεσε ότι "ο ελληνικός λαός δεν έχει σπορά φασισμού και σπορά ρατσισμού". "Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με λέει ακραίο" υπογράμμισε και κατηγόρησε για ακρότητες, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Καρατζαφέρης τόνισε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για σύναίνεση για την οικονομική κρίση επειδή τον ενδιαφέρει να φτιάξει η εικόνα τη Ελλάδας στην Ευρώπη έτσι ώστε να μπορεί να δανείζεται με φθηνότερο επιτόκιο.

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι "και το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την κατάντια της εξωτερικής πολιτικής".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι Ομπάμα στην Τουρκία ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που αμερικανός πρόεδρος πηγαίνει μόνο στην μία πλευρά και ανέφερε "ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί μόνο την Τουρκία. Και αυτό είναι απόρροια της εξωτερικής πολιτικής των λιμναζόντων υδάτων" και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν γνωρίζει "που πηγαίνουν τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2009 - 11:31:22 UTC