Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
  • [02] Με τον Κ.Σημίτη συναντάται ο Γ.Παπανδρέου
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Κερδίζουν οι τράπεζες"

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική θα διεξαχθεί, σήμερα στη Βουλή,σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

    Δύο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορούν στις εισπρακτικές εταιρείες και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, συζητήθηκαν στην Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες πλέον θα ονομάζονται εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, δεν θα εισπράττουν, θα ενημερώνουν απλά, όπως είπε, τους καταναλωτές για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σεβόμενες συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας.

    Σ' αυτό τον τομέα πια, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μπαίνει τάξη, καθώς η κυβέρνηση άκουσε τη φωνή της κοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης και ανταποκρίθηκε γρήγορα, προχωρώντας και σε νομοθετική ρύθμιση.

    Από εδώ και πέρα οι εταιρείες αυτές, είπε ο υπουργός, θα σέβονται την αξιοπρέπεια του καταναλωτή και του πολίτη, ενώ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο μεθαύριο στη Βουλή.

    Ανέφερε ακόμη ότι έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το νέο νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    [02] Με τον Κ.Σημίτη συναντάται ο Γ.Παπανδρέου

    Με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρωτοβουλια του κ.Γ.Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνάντηση θα γίνει «μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα».

    "Η Ελλάδα από ηγέτιδα χώρα στην ευρύτερη περιοχή έχει γίνει προβληματική χώρα, ενώ υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι έχει ανύπαρκτο ρόλο διεθνώς με σοβαρά ερωτήματα για το κύρος μας", ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της, υπό την προεδρία του, συνεδρίασης του επιτελικού κύκλου εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος.

    Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η προαναφερθείσα αίσθηση εντείνεται από τις εξελίξεις στην οικονομία και "την ανομία στο κράτος" και πρόσθεσε ότι "η παρουσία μας στην ΕΕ είναι από ανύπαρκτη έως προβληματική, ενώ δεδομένη είναι και η απουσία της Ελλάδας από τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, στα δε ελληνοτουρκικά έχει επαναπαυθεί η κυβέρνηση".

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και θέματα άμυνας, με τον κ. Παπανδρέου να τονίζει ότι "προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι νέοι εξοπλισμοί, αλλά η ενδυνάμωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων" και να προσθέτει ότι "στις πρόσφατες κρίσεις (των Ενόπλων Δυνάμεων) υπήρξε διάχυτος κομματισμός".

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    Ανικανότητα στη δημοσιονομική διαχείριση καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου επικαλούμενος το κείμενο της απόφασης του ECOFIN από το οποίο χρησιμοποίησε και χαρακτηριστικές φράσεις. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν έχει όραμα και προοπτική και δεν έχει καταθέσει ένα σχέδιο που θα βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση.

    Ο κ. Παπακωσταντίνου αναφερόμενος στην απόφαση του ECOFIN, επισήμανε ότι σε αυτό αναφέρεται πως το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης κρίνεται ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας καθώς και ότι δεν περιγράφει συνεκτικά μέτρα και δεν προβλέπει δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι αντί η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, επιδίδεται σε μια θεατρική παράσταση αποτελούμενη από επτά πράξεις τις οποίες περιέγραψε. Από τον διορισμό επιτρόπων στις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρείες, τους ημιυπαίθριους χώρους, τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τον ΦΠΑ κ.α.

    Με όλα αυτά, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση θα στείλει τελικά το λογαριασμό στους πολίτες για να τον πληρώσουν.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές θα έρθει σε σύγκρουση με το ECOFIN το οποίο προτείνει τη λήψη μόνιμων μέτρων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι συμφωνεί με το ECOFIN για μόνιμα μέτρα που θα αφορούν στην περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο, στην αλλαγή της φορολογικής κλίμακας, στη λήψη μέτρων στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων και της ανάπτυξης κλπ.

    Εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με τις ευρωεκλογές και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση την οικονομική κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την παρούσα ηγεσία της δεν βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη δημοσίευση καταλόγου στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την απορία γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν ψάχνουν πως διαρρέουν παρόμοια στοιχεία. Θεώρησε ανεπαρκείς τις απαντήσεις που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις οποίες χαρακτήρισε "δηλώσεις σχολιαστή" και "όχι στελέχους της υπεύθυνης κυβέρνησης" και τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε κινηθεί ο εισαγγελέας και η πολιτική ηγεσία.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τους ημιυπαίθριους χώρους, τόνισε ότι τυχόν νομιμοποίηση τους θα στείλει λάθος μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορούν να νομιμοποιούνται οι αυθαιρεσίες. Και πρόσθεσε ότι αυτό ισχύει και για άλλες περιπτώσεις όπως η περαίωση φορολογικών υποθέσεων κλπ. Ερωτηθείς για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με την Μητρόπολη Αττικής και τον πρώην μητροπολίτη Παντελεήμονα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως όταν οι αποφάσεις βρίσκονται μακριά από το λαϊκό αίσθημα, αποδοκιμάζονται από το λαό.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Μπαράκ Ομπάμα στην Τουρκία ο κ. παπακωνσταντίνου απάντησε ότι σημασία δεν έχει τι κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά τι κάνει και τι δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πλήρη απουσία από τη διεθνή σκηνή με αποτέλεσμα να έχει χάσει η χώρα σημαντικό έδαφος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (09:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ημερίδα με θέμα "Γυναίκα και ΜΜΕ" (10:00:00, Αθήνα/Κέντρο Τύπου ΓΓΕ). Χαιρετσμό από τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο

  • Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για την εξωτερική πολιτική (10:30:00, Βουλή)

  • Κρήτη- Συνέντευξη Τύπου στου Ανδρέα Βγενόπουλου στο Ηράκλειο με την ευκαιρία της δρομολόγησης της νεας γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο του Superfast Ferries (10:30:00, Ηράκλειο/Κρήτη)

  • Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και η ΔΕΗ, στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, διοργανώνουν τράπεζα διαλόγου με θέμα : «Οι καταναλωτές ρωτούν, η ΔΕΗ απαντά» (11:00:00, Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου)

  • Συνέντευξη Τύπου για την διεθνή ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2009 με θέμα:"Δημιουργικές Βιομηχανίες-Οδηγός Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Καινοτομίας" (11:00:00, Αθήνα/Αμαλίας 8). Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους δημιουργικότητας και καινοτομίας 2009

  • Εκδήλωση της Microsoft Ελλάς, με θέμα «Στηρίζοντας την Επιχειρηματικότητα» (12:00:00, Αθήνα/Microsoft Ελλάς-Βασ. Σοφίας 103). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας

  • Παρουσίαση βιβλίου Λουκά Τσούκαλη - Ομιλίες Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Βασιλείου, Αν. Διαμαντοπούλου και Α. Παπαχελά (13:00:00, Αθήνα/ΕΒΕΑ)

  • Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Σημίτη (13:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνάντηση του Π/Δ Κ.Παπούλια με το Προεδρείο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό)

  • Παρουσίαση της εκδοτικής σειράς της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Μοναστήρια & Προσκυνήματα της Ελλάδος» (13:00:00, Αθήνα/Μεγάλη Βρετανία). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος

  • Το παρόν και το μέλλον της ΠΑΕ "Απόλλων Καλαμαριάς" θα παρουσιάσει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή σωτηρίας της ομάδας, στην ψαροταβέρνα "Πεσκάδο" (13:30:00, Θεσσαλονίκη/Σοφούλη 90)

  • Συνάντηση του Π/Δ Κ Παπούλια με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο (14:00:00, Αθήνα/Προεδρικό)

  • Εκδήλωση για τους τρόπους πρόληψης σε θέματα υγείας (16:45:00, Κατάστημα Public - Σύνταγμα). Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mαιευτηρίου ΛΗΤΩ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Λεωνίδας Παπαδόπουλος και o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Marfin Egnatia Bank Θάνος Σοφιός θα μιλήσουν για τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, ώστε η πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες διάγνωσης και πρόληψης σε θέματα υγείας να είναι ευκολότερη, όσο και για τη σπουδαιότητα της πρόληψης ως του πιο αποτελεσματικού τρόπου για να σωθούν ζωές

  • Παρουσίαση της εταιρίας Phoenix Solar (17:30:00, Αθήνα/Τεχνόπολις)

  • Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη οργανώνει εκδήλωση βράβευσης της Σαμπιχά Σουλεϊμάν για τη σταθερή παρουσία της στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των θεμάτων της κοινότητας των Ρομά (18:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ο Π/Δ Κ Παπούλιας θα μεταβεί στον Εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ) για να εγκαινιάσει την έκθεση "Μίκης Θεοδωράκης:Συνθέτης- Πολιτικός- Στοχαστής" (19:30:00, Αθήνα/Μητροπόλεως 1 & Φιλελλήλων)

  • ΣΥΝ - Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Ρέθυμνο και τα Χανιά (20:30:00, Χανιά, 14:30 - Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου), 20:30 - Χανιά - Ωδείο Χανείων Κεντρική Ομιλία)

  • 5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Αγγειακές Νόσους, "Aristotle Vascular Experts Meeting- AVEM 2009" (Hyatt Regency Hotel , Θεσσαλονίκη)

  • Συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος με θέμα "Οικονομική κρίση και ελληνικό εμπόριο" (Αθήνα/"Ιντερκοντινένταλ")

  • Συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Βούλγαρο ομόλογό του Petar Mutafchiev, όπου θα υπογράψουν διμερή συμφωνία για τη σιδηροδρομική διασυνοριακή σύνδεση Ελλάδας -Βουλγαρίας (Κομοτηνή/Σιδηροδρομικός Σταθμός)

  • Το 5ο Ετήσιο Συνέδριο Αρθηροσκλήρωσης, με διεθνή συμμετοχή, διοργανώνει η Εταιρεία Αρθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" (Θεσσαλονίκη)

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Φάση των «16», 6η Ημέρα): Ταού-Ολυμπιακός - 21:15:00, Βιτόρια, Ισπανία

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο UEFA (φάση «16», β` αγώνες), Μαρσέιγ (Γαλλία)-Αγιαξ (Ολλανδία)

    Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

    Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μέταλιστ (Ουκρανία)

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

    Ουντινέζε (Ιταλία)-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία)

    Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Ααλμποργκ (Δανία)

    Αμβούργο (Γερμανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)

    Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία)

    [04] "Κερδίζουν οι τράπεζες"

    Σε «αντεπίθεση και λαϊκή συμμαχία για αύξηση μισθών, συντάξεων και προστασία των ανέργων, για αξιοπρεπές εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών, για την ανατροπή της πολιτικής του "ευρωμονόδρομου"» καλεί με ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

    «Η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών δεν είναι προς όφελος των μικρομεσαίων και των νοικοκυριών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση » αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, αλλά «γίνεται για την προστασία της κερδοφορίας των τραπεζών και των βιομηχάνων στη χώρα και τα Βαλκάνια, από τον πλούτο που έχουν παράγει οι εργαζόμενοι».

    Για τα καρτέλ

    "Με τις τοποθετήσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ανάπτυξης η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει πώς έχουν τα πράγματα στο χώρο του εμπορίου, για να μη φανούν τα αποτελέσματα της πολιτικής της που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την απελευθέρωση. Τα μονοπώλια στην παραγωγή και στο εμπόριο είναι τόσο ισχυρά που δεν ελέγχονται αλλά διαμορφώνουν καρτέλ", αναφέρει σε άλλη ανακοίνωση το ΚΚΕ.

    "Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ληστεία των μονοπωλίων μόνο αν συμμαχήσουν ενάντιά τους", τονίζει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 March 2009 - 12:18:16 UTC