Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πρώτη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον"

  • [01] "Πρώτη προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον"

    «Πρώτη και τελευταία έγνοια μου είναι το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η ενότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων. Είναι το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Τα άλλα είναι έγνοιες και άγχη άλλων. Τα άλλα είναι ευσεβείς πόθοι όσων βλέπουν την εξουσία σαν αποκλειστικό αυτοσκοπό. Τα άλλα είναι πυροτεχνήματα, σενάρια και παρερμηνείες ανευθυνότητας. Τα άλλα δεν με αφορούν. Δεν μας αφορούν». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της Ζακύνθου στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σταθερά στο δρόμο της ευθύνης. Στο δρόμο που πίστεψα και πιστεύω, για το καλό της πατρίδας μας, στο δρόμο που μαζί συμφωνήσαμε. Αυτή η επιλογή, αυτή η πολιτική χρειάζεται δύναμη, επιμονή και συνέχεια. Χρειάζεται πείσμα και προσήλωση στο στόχο».

    Με αφορμή τις εξελίξεις, όσον αφορά την διεθνή οικονομική κρίση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της για την Ελλάδα, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε αποφασισμένος να λέει την αλήθεια όσο σκληρή κι όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος. «Δεν πρόκειται να χαϊδεύω αυτιά, διακινδυνεύοντας την πορεία της πατρίδας μας. Δεν με νοιάζει η πρόσκαιρη δημοτικότητα. Δεν με ενδιαφέρουν οι εφήμερες εντυπώσεις» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία. Με απασχολούν οι πολιτικές που χρειάζονται απέναντι στη διεθνή κρίση. Με ενδιαφέρουν οι πολιτικές που διασφαλίζουν μια καλύτερη επόμενη μέρα. Παίρνω και θα πάρω, για το σκοπό αυτό, όλες τις αποφάσεις που χρειάζονται».

    Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι, όποιος ισχυρίζεται πως οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας μπορεί να αντιμετωπιστούν με ευχολόγια και εύκολες συνταγές, επιχειρεί να εξαπατήσει τους πολίτες, ενώ σημείωσε ότι οποίος μοιράζει ακοστολόγητες υποσχέσεις, είτε δεν ξέρει, είτε προσποιείται πως δεν ξέρει τί γίνεται στον κόσμο. Μάλιστα όπως ανέφερε, ενώ σβ ολόκληρο τον κόσμο επικρατεί κλίμα συνεννόησης και συνένωσης προσπαθειών, στην Ελλάδα, κάποιοι διαπρέπουν στην κατασκευή προσχημάτων για την αποστασιοποίηση από κάθε δύσκολη απόφαση. Επίσης είπε ότι αναπτύσσονται απόπειρες μηδενισμού, διαστρέβλωσης και παραποίησης των πραγμάτων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για στείρα άρνηση, ανευθυνότητα, και αντιδραστικότητα.

    Ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την ομιλία του στην Ζάκυνθο υπογράμμισε: «Δεν είχα ποτέ και δεν έχω σήμερα κανένα απολύτως δίλημμα. Ανάμεσα στον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας, έκανα από την αρχή μια ξεκάθαρη επιλογή. Και από την επιλογή αυτή δεν πρόκειται να λοξοδρομήσω. Δεν πρόκειται να καταφύγουμε σε λαϊκισμούς που μπορεί να αποδειχθούν επιζήμιοι για τον τόπο μας. Δεν πρόκειται να μοιράσουμε ψεύτικες υποσχέσεις, για να κερδίσουμε εφήμερες εντυπώσεις.»

    Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα συνεχίσει να παλεύει όποιο κι αν είναι το κόστος, για να βγει η χώρα από την κρίση με τις μικρότερες απώλειες και να εξασφαλιστούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο, για όλους τους πολίτες.

    Με αφορμή την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο, ο Κ. Καραμανλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα για την στήριξη του τουρισμού, λέγοντας ότι πήραμε έγκαιρα μια σειρά από μέτρα, εντείνουμε τις προσπάθειες και επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας όπως:

    Συστηματική προβολή της χώρας με αυξημένους πόρους, δραστική μείωση ορισμένων επιβαρύνσεων, αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, επιδότηση για προσλήψεις ανέργων σε εποχικές μονάδες και λειτουργική τακτοποίηση ξενοδοχείων. Επίσης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, είναι χώρα ασφαλής και φιλόξενη, μπορεί να αποδειχθεί προορισμός πρώτης επιλογής και στη δύσκολη αυτή χρονιά.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε μία σειρά από έργα που έγιναν ή γίνονται στην Ζάκυνθο και τα Επτάνησα. Όπως είπε στα νησιά του Ιονίου, από το Μάρτιο του 2004, εντάχθηκαν στο Γ΄ ΚΠΣ περίπου 980 νέα έργα, που ξεπερνούν τα 650 εκ. ευρώ. Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα εντάχθηκαν 480 νέα έργα, με συνολικό κόστος πάνω από 400 εκ. ευρώ, ενώ από αυτά, περίπου, 300 έργα, που ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ αφορούν τη Ζάκυνθο.

    Ο Κ. Καραμανλής μίλησε και για μία σειρά έργων υποδομής, όπως ύδρευσης αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, την προώθηση έργων στο λιμάνι και τη μαρίνα, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα, ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης του δρόμου που συνδέει την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου με το λιμάνι της Κυλλήνης, μήκους 13 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ακόμη ανέφερε ότι το νέο γενικό νοσοκομείο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ θα αναβαθμιστεί το σημερινό, με ανακατασκευές και σύγχρονο εξοπλισμό. Όσον αφορά τον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου, ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για μια πρότυπη μονάδα κοινωνικής μέριμνας, προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, που μπαίνει άμεσα σε πλήρη λειτουργία, για να παρέχει φροντίδα σε άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, ενώ πρόσθεσε ότι προωθείται η ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγείας στο νησί.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του νησιού, το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο και το δημοτικό θέατρο, καθώς και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2009 - 13:30:10 UTC