Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα"
  • [02] Διαπολιτισμικό Κέντρο η Ρόδος
  • [03] Σε επιφυλακή
  • [04] Πράσινη ανάπτυξη
  • [05] Δημοσιογραφία και Internet

  • [01] "Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα"

    «Κάνουμε μάχη εναντίον της διαφθοράς. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κάποιο πρόσωπο. Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα. Δεν θα επιτρέψουμε στα ισχυρά συμφέροντα να εξαγοράζουν πολιτικούς, δικαστές και "μίντια"» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο επισκέφθηκε ενόψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών της 13ης Μαΐου.

    Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα διατεθεί επιπλέον ένα δισ. ευρώ για την εκπαίδευση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Μας ρωτάνε πού θα βρούμε τα χρήματα. Θα τα βρούμε γιατί θα διαχειριζόμαστε εμείς τα χρήματα του ελληνικού λαού, χωρίς σπατάλες και με διαφάνεια».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, τονίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις από γνωστές συντεχνίες, και κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης της αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης των ιδρυμάτων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφθασε στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο του Ιδρύματος Δημήτρη Νίνο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Γιάννη Τσάκνη, ο οποίος του έθεσε το πρόβλημα με τους συμβασιούχους.

    Συζήτηση για την οικονομία

    Συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στη Βουλή, για θέματα της οικονομίας και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο «για σοβαρό οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει η χώρα και οι πολίτες από τη διακυβέρνηση της ΝΔ» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αποκρύπτει συστηματικά την πραγματική εξέλιξη κρίσιμων μεγεθών, όπως τα έσοδα, οι δαπάνες και το ύψος των δανειακών αναγκών».

    Όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, δεν υπάρχουν σοβαρά προγράμματα στήριξης των ανέργων, οι ανισότητες διευρύνονται και τμήματα πληθυσμού περιθωριοποιούνται, ενώ οι σπατάλες και οι ρουσφετολογικές ρυθμίσεις για ισχυρούς και "ημέτερους" επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό».

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προωθεί την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδίου που και την κρίση θα αντιμετωπίσει και τα θεμέλια για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας βάλει, αναλίσκεται σε ημίμετρα προεκλογικής κοπής, πολιτικές που βαθαίνουν την κρίση, διευρύνουν τις ανισότητες και τα αδιέξοδα των πολιτών, σπαταλούν κρίσιμους πόρους και καταρρακώνουν την αξιοπιστία της χώρας», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

    [02] Διαπολιτισμικό Κέντρο η Ρόδος

    Ως έδρα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO επελέγη η πόλη της Ρόδου. Η ιδρυτική πράξη για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος θα υπογραφεί την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα τελετών του Καστέλο από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Διαπολιτισμικού Κέντρου της UNESCO.

    Στους σκοπούς του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO (Ρόδου) περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση ευρωπαϊκών και διεθνών συναντήσεων και συνεδρίων με θέματα την πολιτιστική κληρονομιά, τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των λαών και την προαγωγή τους, την προστασία του περιβάλλοντος και άλλα.

    Στην τελετή της υπογραφής της Ιδρυτικής Πράξης θα παραστούν διακεκριμένες προσωπικότητες από πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ρωσία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο, ΗΠΑ και Τουρκία.

    Aπό ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, και η διευθύντρια του τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κ. Αικ. Στενού.

    Κατά την διάρκεια της υπογραφής της Ιδρυτικής Πράξης ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου θα τιμήσει την κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα με το χρυσό μετάλλιο τιμής της πόλεως Ρόδου, ως αναγνώριση του καθοριστικού ρόλου της για την επιλογή της Ρόδου ως Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου της UNESCO.

    To Kέντρο θα στεγασθεί και θα οργανωθεί προσωρινά με μέριμνα του Δήμου Ροδίων στη Μεσαιωνική Πόλη, μέχρι να επισκευασθεί και ανακαινισθεί η Ροδιακή Έπαυλη που θα αποτελέσει τη μόνιμη στέγη του.

    [03] Σε επιφυλακή

    "Ούτε ολιγωρία, ούτε υπερβολές" είναι η στάση που κρατά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης της νέας γρίπης στη χώρα μας - στάση που σήμερα έλαβε τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), δήλωσε ο κ.Δ.Αβραμόπουλος.

    Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εμφάνιση του νέου ιού, επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις του Π.Ο.Υ., για σοβαρό ενδεχόμενο αντιμετώπισης πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ο ιός μεταλλάσσεται, χωρίς να αποκλείεται και μια δραματική αύξηση της θνησιμότητας, αντίστοιχης με εκείνης της επιδημίας της «ισπανικής γρίπης» του 1918. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα κινείται για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου.

    «Είναι πολύ πιθανό, να έχουμε και το πρώτο κρούσμα και στην πατρίδα μας. Βασική μας αρχή, είναι η αλήθεια, η διαφάνεια, η ενημέρωση. Μ' αυτά τα θέματα δεν παίζουμε» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, προχωρώντας στη συνέχεια, στην επισκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί:

    «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έκρινε το ζήτημα ως πρώτης σημασίας. Έχουν ήδη υλοποιηθεί, όλες οι δράσεις που αφορούν στο επίπεδο πρόληψης και λειτουργούμε σε επίπεδο προετοιμασίας, εφαρμογής όλων των απαραίτητων μέτρων, για την αντιμετώπιση του χειρότερου σεναρίου. Θέσαμε σε εφαρμογή, το «σχέδιο Άρτεμις». Απαγορεύσαμε την εξαγωγή σε τρίτες χώρες και την διακίνηση αντι-ιικών φαρμάκων, (τα οποία επαρκούν για το 12% του πληθυσμού) με εξαίρεση 300 δείγματα που εστάλησαν στην Κύπρο που είχε άμεση ανάγκη. Τα φάρμακα διατίθενται πλέον, μόνον απ' τα νοσοκομεία. Ελέγχουμε την αλόγιστη πρόσληψη, ώστε να μην καταστεί ανθεκτικός ο ιός σ' αυτά. Περιορίζουμε την φαρμακευτική δαπάνη στη νοσοκομειακή τιμή. Προμηθεύσαμε την πρεσβεία μας στο Μεξικό και την ελληνική παροικία του Μεξικού. Κατέχουμε αντιδραστήρα για την αυτόνομη διάγνωση του ιού στη χώρα μας. Κάθε μέρα στις 4 το απόγευμα, εκδίδεται ανακοίνωση».

    Ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, όπου έχουν εγκατασταθεί θερμικές κάμερες εντοπισμού των περιστατικών και έχει εξασφαλιστεί προσωπικό, για να ελέγχει τα εν λόγω περιστατικά. Στο σχεδιασμό, υπάρχει και η δημιουργία πρόσθετης γραμμής επικοινωνίας, οδηγίες, ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και των επαγγελματιών.

    Τέλος, ο κος Αβραμόπουλος επανέλαβε πως η γρίπη δεν έχει σχέση με την κατανάλωση χοιρινού κρέατος, καθώς μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο όπως η κοινή γρίπη - με το φτέρνισμα, αλλά και το κάπνισμα που μεταφέρει στη μύτη και το στόμα, τα επικίνδυνα μικρόβια.

    Πιο καθησυχαστικός, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως «η ευαισθησία του ιού στα φάρμακα είναι παρήγορη» και πως «δεν έχει μεγάλη λοιμογονικότητα, ούτε την μεταδοτικότητα του ιού του 1918».

    Πάντως, ο επιδημιολόγος Δ. Τριχόπουλος, παρότι ανέφερε πως «η μέχρι τώρα πορεία του ιού μοιάζει να είναι καθησυχαστική και ο μοναδικός θάνατος που είχαμε στις ΗΠΑ, μοιάζει να οφείλεται και σε άλλα νοσήματα του φορέα, παραμένουν ερωτηματικά σε σχέση με την θανατηφόρα «ισπανική γρίπη» που ακολούθησε παρόμοια πορεία».

    [04] Πράσινη ανάπτυξη

    Η επιχειρηματικότητα και η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να προωθηθούν μαζί και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να πορευθεί η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη, που διοργάνωσε η Money Conferences σε συνεργασία με την Eurotsarty.

    Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως μελέτες έχουν δείξει ότι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές δεν προσελκύουν επενδύσεις και τόνισε πως χρέος της πολιτείας είναι να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, καθώς και κίνητρα για να προωθηθεί η πράσινη επιχειρηματικότητα.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι εταιρίες πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία της αειφορίας τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για το δικό τους καλό και συμπλήρωσε πως και οι καταναλωτές θα πρέπει να επιβραβεύουν τις εταιρίες που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη επιλέγοντας τα προϊόντα τους.

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε προγράμματα που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε "προετοιμάζουμε την υπουργική απόφαση για την οικιακή χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, με στόχο την ενεργειακή αυτονόμηση οικιών, ενώ παράλληλα θα μπορούν να εκχέουν ενέργεια και στο κεντρικό σύστημα".

    Επιπλέον, σημείωσε, πως η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο για τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έμφαση, όπως είπε, στα μεγάλα έργα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

    Επίσης, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί τις νέες τεχνολογίες που συνδέονται με τις ΑΠΕ (σπίτι νέων τεχνολογιών στο Λαύριο, "πράσινο νησί" στον Αη Στράτη, παρόμοιο πρόγραμμα στη Νίσυρο). Εξάλλου ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως το υπουργείο προωθεί προγράμματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη σύνδεση της πράσινης ανάπτυξης με την επιχειρηματικότητα (δράσεις στο πρόγραμμα "Επιχειρώ 2009").

    Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ότι θα μειωθεί η γραφειοκρατία που μαστίζει τη λειτουργία του κράτους.

    Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά όπως τόνισε, το κρίσιμο ζήτημα είναι το ποιες αρμοδιότητες θα έχει αυτό καθώς και το ποια θέση θα καταλαμβάνει στην ουσιαστική ιεραρχία των υπουργείων. Μάλιστα, αναφέρθηκε, στο παράδειγμα της Κόστα Ρίκα, στην οποία όπως είπε, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος περιλαμβάνει και τον τομέα της ενέργειας.

    Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης, επεσήμανε πως για να προωθηθούν σε σημαντικό βαθμό οι πολιτικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά κλπ) και την ανακύκλωση θα πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία η οποία όπως είπε, εκτός των άλλων προβλημάτων που προκαλεί εκτρέφει και τη διαφθορά.

    Ο βουλευτής και πολιτικός εκπρόσωπος για το περιβάλλον και τη χωροταξία του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, συμφώνησε με τον κ. Μητσοτάκη ότι η κακοδαιμονία σε ό,τι αφορά την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προέρχεται από την τρελή όπως τη χαρακτήρισε γραφειοκρατία που επικρατεί στην Ελλάδα.

    Επίσης σημείωσε, πως χρειάζεται εκλογίκευση των κινήτρων που παρακινούν τους επενδυτές προκειμένου να επενδύσουν στον τομέα αυτό.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε πως η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι χαοτική και όπως είπε, ουσιαστικά εξυπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν αρπαχτές και τιμωρεί τους σοβαρούς επενδυτές.

    Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η πολιτική της πράσινης ανάπτυξης πρέπει να μπει στο DNA των επιχειρήσεων για να περάσουμε από την Ελλάδα του 20ού αιώνα σε αυτή του 21ου αιώνα.

    Εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων ο κ. Σπύρος Σγούρος επεσήμανε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντική θέση στον τομέα των βιολογικών προϊόντων, κάτι που θα τους απέφερε όπως τόνισε, και πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού.

    Ο κ. Σγούρος τόνισε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι επιθυμούν μια πράσινη ανάπτυξη, η οποία θα είναι και κοινωνικά δίκαιη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η πυρηνική ενέργεια δεν αποτελεί μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

    Ο διευθυντής του προγράμματος για το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών Χουσείν Αμπάτζα, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πολιτική του ΟΗΕ για το περιβάλλον και στη συνέχεια εστίασε στην πολλαπλή, όπως τη χαρακτήρισε, κρίση που διέπει το σύγχρονο κόσμο. Κρίση, που όπως είπε, σχετίζεται με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, με τη μείωση των διαθέσιμων ποσοτήτων τροφής και πόσιμου νερού και η οποία πρόσφατα έχει εξελιχθεί σε οικονομική κρίση.

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επισήμανε πως η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την πράσινη οικονομία βλέπει το περιβάλλον ως ευκαιρία, καθώς, όπως σημείωσε, η επένδυση σε αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί ευκαιρίες στην αγορά, προωθεί το εμπόριο και μειώνει τη φτώχεια.

    [05] Δημοσιογραφία και Internet

    Πώς πορεύεται η παγκόσμια δημοσιογραφία ανάμεσα στις δυο δαγκάνες της οικονομικής κρίσης και του διαδικτύου; Με ποιά εργαλεία μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο βιώσιμο και καλό για τη δημοσιογραφία και τους εργαζόμενους σε αυτήν;

    Σε αυτά και άλλα ερωτήματα που απασχολούν το δημοσιογραφικό κόσμο σήμερα, επιχείρησαν να απαντήσουν τρεις επιφανείς εκπρόσωποι των Διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπό το συντονισμό του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Ψυχογιού, χθες το βράδυ, σε συζήτηση με θέμα "Η δημοσιογραφία στην εποχή του διαδικτύου" που διοργάνωσε το "Megaron Plus" με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Μια συζήτηση που προανήγγειλε ένα σημαντικό συνέδριο του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα "νέα μέσα, ενημέρωση, συγκλίσεις και αποκλίσεις" μέσω του οποίου αναζητούνται απαντήσεις σε έναν έντονο προβληματισμό, για τη νέα κουλτούρα που γεννιέται στο χώρο της δημοσιογραφίας με κλειδιά τη συμμετοχικότητα και τη διαδραστικότητα, η οποία θα μπορούσε να ανοίξει ορίζοντες ελπίδας, όπως είπε ο καθηγητής του Παντείου κ. Ποταμιάνος.

    Σε τραγικούς καιρούς, όμως, όπως εξήγησαν οι διευθυντές των διαδικτυακών εκδόσεων της ισπανικής "Ελ Παίς" κ. Λίντια Αγκουίρε, του βρετανικού "Γκάρντιαν" κ. Τζορτζίνα Χένρι και της αμερικανικής "Νιου Γιορκ Τάιμς" κ.Τζιμ Ρόμπερτς, το τοπίο των ΜΜΕ είναι ακόμη θολό και τα βήματα πολύ προσεκτικά σε έναν κόσμο που αιωρείται ανάμεσα στην οικονομική κρίση, δηλαδή το κόστος ενός επιχειρησιακού μοντέλου που πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα διατηρώντας οικονομικές ισορροπίες και θέσεις εργασίας, και την ταχύτητα ανάπτυξης του διαδικτύου, με την αναζήτηση καινοτόμων - για την παραδοσιακή έννοια της δημοσιογραφίας - εφαρμογών και διεξόδων που θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν την αναγνωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ.

    Η "Ελ Παίς" μέσα από τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και του κοινού τους και βασική επιλογή την καλή δημοσιογραφία, αναζήτησε και πέτυχε μέχρι τώρα να είναι ανταγωνιστική χωρίς απολύσεις με ευέλικτες μορφές υπερεργολαβίας των εργαζομένων της, όπως είπε η κ. "Αγκουίρε".

    Ο "Γκάρντιαν" επέλεξε την αποδοχή αλλαγής προτύπου που επέβαλε το Ιντερνετ με τον διαδικτυακό τόπο του "comment is free" προωθώντας την πολυφωνία ως προς τη μονοφωνία που είχε ο δημοσιογραφικος κόσμος και με εργαλείο τη διαδραστικότητα που προσφέρουν εκατομμύρια blogs. Επιλογή, που όπως είπε η κ. Χένρι προσέφερε μεγάλη ελευθερία καθώς στόχος έγινε η ποιότητα του λόγου σε συνδυασμό με την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό της κοινωνικής συμμετοχής.

    Οι "Νιου Γιορκ Τάιμς" πόνταραν στη δημιουργία νέου τρόπου διάδοσης των ειδήσεων ξεπερνώντας το κλισέ της "ιδιοκτησίας της είδησης", εισάγοντας εργαλεία και προωθώντας νέους συνδυασμούς περιεχομένου, με την ενθάρρυνση της συμμετοχής των χρηστών του διαδικτύου, είτε με ερωτήσεις συμμετοχής σε επίκαιρες πολιτικές επιλογές, είτε με συμμετοχή θεματικών φωτογραφιών και βίντεο, είτε με προώθηση του συνδυασμού δημοσιογραφικής και φωτογραφικής δουλειάς ταυτόχρονα από ένα δημοσιογράφο, είτε με τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας στην ενημέρωση, όπως είπε ο κ. Ρόμπερτς επισημαίνοντας ότι κλειδί στην ανταγωνιστικότητα είναι πάντα να πειστεί ο κόσμος να μας ακολουθήσει, καθώς παραμένει ερώτημα το θέμα των συνδρομών σε σχέση με το κόστος που αυτό έχει ως προς την επισκεψιμότητα, η οποία με τη σειρά της είναι αυτή που ορίζεται ως αμοιβή μέσω της διαφήμισης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2009 - 12:30:27 UTC