Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσλήψεις άνεργων νέων στην Εθνική
  • [02] Απεργία πείνας για συνθήκες κράτησης
  • [03] Στην Πρώτη Σερρών η 8η "Μαθητιάδα"
  • [04] ΗΠΑ:Ανανέωση κυρώσεων κατά Συρίας
  • [05] Ημέρα αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της ΕΕ
  • [06] "Απαιτούν λύσεις"
  • [07] Η μάχη των πλέι οφ

  • [01] Προσλήψεις άνεργων νέων στην Εθνική

    Αρχίζει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας για νέους που είναι άνεργοι, με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ανεργίας. Από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για πρόσληψη.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις αυτές πρέπει να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας www.nbg.gr, στη θέση "ενδιαφέρουσες συνδέσεις /Πρόγραμμα Απασχόλησης Άνεργων Νέων". Τα δικαιολογητικά θα αποσταλούν ταχυδρομικά και οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Τράπεζας.

    Όπως είχε ανακοινωθεί, η Εθνική Τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα πλήρως αμειβόμενης απασχόλησης με σύμβαση διάρκειας έξι (6) μηνών σε ολόκληρη τη χώρα, εξακοσίων (600) κατ΄ αρχήν ανέργων νέων (300 ανά εξάμηνο), ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων οικονομικών σχολών, με πρόθεση να διατηρήσει το Πρόγραμμα σε ισχύ για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση. Στόχος του Προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανέργους και παράλληλα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

    Για την υλοποίηση του Προγράμματος συστάθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από ανώτατα Στελέχη της Τράπεζας (Γενικούς Διευθυντές) και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Υπαλλήλων της, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια των σχετικών διαδικασιών.

    Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής, η Τράπεζα θέτει σε εφαρμογή τον πρώτο εξαμηνιαίο κύκλο του Προγράμματος που αφορά την απασχόληση, πανελλαδικά, τριακοσίων (300) άνεργων νέων, πτυχιούχων Οικονομικών Σχολών.

    Σημειώνεται ότι:

    - Ο αριθμός των προκηρυσσόμενων θέσεων για κάθε νομό είναι ανάλογος του αριθμού των κατά τόπο ανέργων που γνωστοποίησε στην Τράπεζα ο Ο.Α.Ε.Δ.

    - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στο Πρόγραμμα είναι: α) πτυχίο πανεπιστημιακής οικονομικής σχολής , β) ηλικία μέχρι 30 ετών και γ) εγγραφή ως ανέργων στον Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι και 17.03.2009.

    - Το κριτήριο επιλογής είναι ο βαθμός του πτυχίου, με προσαύξηση 10% εφόσον υπάρχει μεταπτυχιακός τίτλος συναφής με τα Οικονομικά.

    [02] Απεργία πείνας για συνθήκες κράτησης

    Απεργία πείνας άρχισαν, τα τελευταία 24ωρα, έγκλειστοι στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους. Πρόκειται για υπόδικους και κατάδικους, οι οποίοι παραμένουν στους συγκεκριμένους χώρους έως ότου μεταχθούν σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

    Όπως καταγγέλλουν οι απεργοί, οι επικρατούσες συνθήκες είναι άθλιες. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, σε πολλές περιπτώσεις στοιβάζονται επί μήνες σε λίγα τετραγωνικά μέτρα, τη στιγμή που στους συγκεκριμένους χώρους δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες υγιεινής, ενώ δεν τους παρέχεται ούτε η δυνατότητα προαυλισμού.

    Συνήγορο στις αιτιάσεις τους έχουν το δικηγορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, τα μέλη του οποίου αναφέρουν πως είναι αποκαρδιωτική η εικόνα που παρατηρείται στα περισσότερα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων. Μάλιστα, το πρόβλημα επιτείνεται κι από την υπερπληρότητα των δικαστικών φυλακών Διαβατών, η διοίκηση των οποίων αρνείται να «φιλοξενήσει» κι άλλους κρατούμενους.

    Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διωκτικές αρχές του νομού «στέλνουν» τους προφυλακιστέους ή καταδικασθέντες στις φυλακές της Κομοτηνής, των Γρεβενών ή και του Δομοκού.

    Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναζητά τρόπους προκειμένου οι κρατούμενοι των αστυνομικών τμημάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος να πάρουν μέρος στις επικείμενες ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

    Όπως ενημέρωσε η αστυνομική διεύθυνση, συνολικά 68 κρατούμενοι σε τμήματα, κι άλλοι επτά της υποδιεύθυνσης Μεταγωγών, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, διότι δεν αντιμετωπίζουν ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

    Από την Εισαγγελία καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ενταχθούν όλοι οι παραπάνω στους εκλογικούς καταλόγους των δικαστικών φυλακών Διαβατών, όπου θα «στηθεί» κάλπη. Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι ο τρόπος μεταγωγής των κρατουμένων την ημέρα των εκλογών στα Διαβατά.

    [03] Στην Πρώτη Σερρών η 8η "Μαθητιάδα"

    Την έναρξη της 8ης «Μαθητιάδας» κήρυξε στην Πρώτη Σερρών, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

    Η διοργάνωση του κορυφαίου μαθητικού θεσμού, που θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων, με τη συμμετοχή 1.200 μαθητών 52 σχολείων (μεταξύ αυτών τέσσερα ειδικά σχολεία και ένα ιδιωτικό), από τους 52 νομούς της Ελλάδας, καθώς και από 41 ξένες χώρες, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού, οι συντελεστές της, τόνισαν ότι «η διοργάνωση ξεπερνά πλέον τα ελληνικά όρια και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "Μαθητική Ολυμπιάδα", καθώς αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων».

    Ο κ. Καλαφάτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή της «Μαθητιάδας» και εξέφρασε τη χαρά του, που θα κηρύξει την έναρξή της.

    «Αυτό το πάντρεμα που γίνεται, αυτός ο χορός, αυτό το όμορφο πανηγύρι μεταξύ άθλησης του σώματος και άθλησης του νου, είναι σημαντικό και ιδιαίτερα όταν συμβαίνει με τόσο επιτυχημένο τρόπο, σε ένα ακριτικό μέρος της περιοχής μας. Με τόσο μεγάλη συμμέτοχη, που ξεπερνά τα 1.000 άτομα, με 200 ομογενείς από τις 5 Ηπείρους, η "Μαθητιάδα" είναι ένας θεσμός, που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση και στην καρδιά, όχι μόνο της Β. Ελλάδας, όχι μόνο της χώρας, αλλά σιγά-σιγά και παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί τιμή για όλους μας», δήλωσε ο υπουργός.

    Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Γάλλος, τόνισε, από την πλευρά του, πως «η λέξη κλειδί δεν είναι η συμμετοχή, είναι ο αγώνας. Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης θα διοργανώσουμε και φέτος, αγώνες αντάξιους του συμβολισμού της διοργάνωσης».

    Όλοι οι μαθητές διαμένουν στο «Μαθητικό Χωριό», αντίστοιχο με το Ολυμπιακό Χωριό. Η διεξαγωγή των δράσεων της «Μαθητιάδας» υποστηρίζεται από 800 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    «Με χαρά μας συμμετέχουμε στους αγώνες και τα προγράμματα. Τα ελληνόπουλα έρχονται σε επαφή με τη χώρα των γονιών τους και θα βοηθήσουμε να εδραιωθεί ο θεσμός στη συνείδηση των ομογενών», δήλωσε ο ταμίας του ΣΑΕ, Κωνσταντίνος Δημητρίου.

    Παράλληλα με τους αγώνες, θα διεξαχθούν και πολιτιστικές και δράσεις των Παραολυμπιακών Αγώνων από αθλητές με αναπηρία. Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει στη «Μαθητιάδα», με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, το Παραολυμπιακό Πάρκο, όπου μαθητές επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    «Τα τελευταία πέντε χρόνια έρχομαι από την Αθήνα, παρότι δεν είμαι πλέον γραμματέας της Παραολυμπιακής Επιτροπής, γιατί εάν δεν έρθω μου δημιουργείται ένα κενό», δήλωσε ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης.

    Η «Μαθητιάδα», εκτός από αθλητικό, αποτελεί επίσης κορυφαίο πνευματικό θεσμό. Στις 44 πολιτιστικές δράσεις της συμπεριλαμβάνονται εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παρουσιάσεις σε συνεργασία με φορείς πολιτισμού, όπως το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του «Νόησις», Ιωάννης Αντωνόπουλος, φέτος «θα γίνουν διαλέξεις που αφορούν τρεις θεματικές ενότητες: τα συμπληρώματα διατροφής, το διαδίκτυο και το σύμπαν».

    Επίσης, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η «Δημοκρατία στην Πράξη», όπου οι μαθητές θα εκφράσουν απόψεις και θα εκδώσουν ψηφίσματα για θέματα, που οι ίδιοι επιλέγουν.

    Επίσης για δεύτερη χρονιά φέτος, θα υλοποιηθούν και οι δράσεις της «Πράσινης Μαθητιάδας» με κορυφαία το Πάρκο Ελιάς.

    «Η Μαθητιάδα αποτελεί πλέον παγκόσμιο γεγονός και θεωρώ ότι στα επόμενα χρόνια θα είναι η κορυφαία εκδήλωση της Ελλάδας. Αξίζει να την επισκεφθείτε», τόνισε ο δήμαρχος Πρώτης, Κωνσταντίνος Αστρίνης.

    «Γεγονός υπερτοπικής σημασίας, που δεν μπορεί να το αντιληφθεί όποιος δε συμμετέχει», χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο πρόεδρος του ΕΓΒΕ, Βασίλης Παπαγεωργίου.

    Η Ηβ Μαθητιάδα πραγματοποιείται με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομίας και Οικονομικών, Μακεδονίας - Θράκης, Πολιτισμού, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τουριστικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

    Το θεσμό στηρίζουν επίσης, η Γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Α.ΜΕ.Α, η νομαρχία και η Τ.Ε.Δ.Κ. Σερρών, το Ε.Β.Ε.Σ. και το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, καθώς και το Κέντρο Μαύρης Θάλασσας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

    [04] ΗΠΑ:Ανανέωση κυρώσεων κατά Συρίας

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή πως ανανέωσε τις κυρώσεις εναντίον της Συρίας, επειδή η χώρα αυτή αποτελεί μία συνεχιζόμενη απειλή κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ, παρά την αποστολή αυτή την εβδομάδα δύο απεσταλμένων στη Δαμασκό στην προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων.

    Σε μία επιστολή με την οποία ενημερώνει το Κογκρέσο για την απόφασή του, ο Ομπάμα κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, επιδιώκει την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής και πυραυλικών προγραμμάτων και υποσκάπτει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας να σταθεροποιήσουν το Ιράκ.

    "Για αυτούς τους λόγους αποφάσισα πως είναι απαραίτητο να συνεχιστεί στην ουσία η εθνική επείγουσα ανάγκη που έχει κηρυχθεί όσον αφορά την απειλή αυτή και να διατηρηθούν σε ισχύ οι κυρώσεις", ανέφερε ο Ομπάμα στην επιστολή προς το Κογκρέσο.

    Οι κυρώσεις, οι οποίες επιβλήθηκαν από τον προηγούμενο πρόεδρο Τζορτζ Μπους και υπόκεινται σε ανανέωση κάθε χρόνο, απαγορεύουν τις εξαγωγές όπλων προς τη Συρία, εμποδίζουν τις συριακές αεροπορικές εταιρίες να λειτουργούν στις ΗΠΑ και αρνούνται την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ σε Σύρους οι οποίοι φέρεται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Αν και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές πως επιθυμούν καλύτερες σχέσεις με τη Συρία, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, η ανανέωση των κυρώσεων δείχνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμες για μία δραματική βελτίωση.

    Ο Ομπάμα υπέγραψε την εκτελεστική εντολή που παρατείνει τις κυρώσεις την Πέμπτη, λίγο αφότου δύο απεσταλμένοι των ΗΠΑ συνάντησαν τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ αλ-Μουάλεμ στη Δαμασκό.

    Η επίσκεψη του υψηλόβαθμού αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέφρι Φέλτμαν και του αξιωματούχου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ντάνιελ Σαπίρο ήταν η δεύτερη αφότου ο Ομπάμα ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο και άρχισε να συνομιλεί με τη Δαμασκό.

    [05] Ημέρα αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της ΕΕ

    Εκατομμύρια Ευρωπαίοι γιορτάζουν σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, που είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ε.Ε. Μαζί με τη σημαία, το έμβλημα, τον ύμνο και το ενιαίο νόμισμα (ευρώ) εκπροσωπεί την πολιτική οντότητα της Ε.Ε. Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 27 χώρες-μέλη και στα υπό ένταξη κράτη.

    Σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια, στις 9 Μαιου 1950, ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν διακήρυξε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ). Η Διακήρυξη Σουμάν, εμπνευσμένη από τον Ζαν Μονέ, αποτελεί την απαρχή γένεσης της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που οδήγησε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (1957) και στη μετεξέλιξή της, τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών-μελών.

    Μέσα από τα ερείπια που είχε αφήσει ο Ββ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Σουμάν πρότεινε τη σταδιακή δημιουργία μιας κοινής αγοράς για τα ευρωπαϊκά προϊόντα, αρχίζοντας από τον άνθρακα και τον χάλυβα- δύο προϊόντα στα οποία στηριζόταν η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της ηπείρου μας. Η ΕΚΑΧ θα λειτουργούσε στη βάση ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού θεσμικού Οργάνου, που θα επέτρεπε τη βαθμιαία υπέρβαση της λογικής των εθνικών κρατών και των εθνικών διαιρέσεων. Στόχος του εγχειρήματος αυτού ήταν η εξασφάλιση της συλλογικής ασφάλειας, η συμφιλίωση και η αποφυγή ενός νέου καταστρεπτικού πολέμου στην Ευρώπη, αιτήματα τα οποία παρέμεναν πρωταρχικά ιδιαίτερα μετά από τον μακρόχρονο ανταγωνισμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

    Η ΕΚΑΧ σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η ευρωπαϊκή ήπειρος και την έναρξη ενός νέου είδους συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη συνάντηση κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στο Μιλάνο το 1985 αποφασίστηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο η 9η Μαΐου ως «Ημέρα της Ευρώπης».

    Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Σουμάν και των άλλων "πατέρων" της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Ζαν Μονέ, του Κόνραντ Αντενάουερ, του Άλτσιντε ντε Γκάσπερι, του Ανρύ Σπαάκ, απέδωσε καρπούς. Από τη Συνθήκη για την κοινή διαχείριση του άνθρακα και του χάλυβα, στη Συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας του 1957, στην κοινή αγροτική πολιτική, στη νομισματική συνεργασία, στις άμεσες και καθολικές εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, των αγαθών, των κεφαλαίων και των υπηρεσιών, έως τον χώρο ελευθερίας, δικαιοσύνης και ασφάλειας και το ευρώ. Από τα έξι ιδρυτικά κράτη μέλη, στα 27. Και έπεται συνέχεια. Για την ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ευημερία της ευρωπαϊκής ηπείρου.

    [06] "Απαιτούν λύσεις"

    Στα μηνύματα που λαμβάνει ένας νέος είκοσι ετών, ο οποίος γεννήθηκε το 1986, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, κάνοντας αναδρομή στην παρελθούσα περίοδο και διεκτραγωδώντας την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

    Ανέφερε πως το πρώτο μήνυμα που αντιμετώπισε ο νέος όταν ήρθε στον κόσμο ήταν «πως θα κλείσουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο στη φυλακή», κατόπιν είδε «την τυμβωρυχεία» πάνω από τον άρρωστο ηγέτη για την καρέκλα, ύστερα την ενδοτικότητα στα Ίμια και άκουσε «ζήτω ο Αμερικάνος», μετά είδε να εξαντλείται το πολιτικό κεφαλαίο δέκα ετών, τη λεηλασία του Χρηματιστηρίου κι ενώ εκείνο γεννήθηκε στη λιτότητα διαπιστώνει πως τεράστια κεφάλαια αλλάζουν τσέπες, ότι κλάπηκαν «τα λεφτά του κόσμου», κι ο κόσμος αυτοκτονεί. Μετά - ανέφερε ο Γ. Καρατζαφέρης - του ξαναζήτησαν να σφίξει το ζωνάρι για να μπούμε στην ΟΝΕ, ύστερα ήρθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μια καλή στιγμή για τον τόπο, αλλά μετά κατάλαβε πως τα «ινδάλματα παίρνουν ναρκωτικά», πως «τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς ντόπα», διαπίστωσε κατόπιν ότι ο διάλογος είναι περιττός. Ύστερα είδε πως το κράτος είναι ανεπαρκές να μάθει ποιος παρακολουθούσε τον πρωθυπουργό, είδε να κάνουν μπίζνες με τα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία και κανείς να μην πηγαίνει φυλακή, έμαθε ότι υπάρχουν εκκλησιαστικοί πατέρες ομοφυλόφιλοι και ακούει από την τηλεόραση ότι αν δεν είσαι ομοφυλόφιλος δεν πας μπροστά στη ζωή σου. Μετά είδε στη Θεσσαλονίκη έναν πρωθυπουργό ανήμπορο «να καλύπτει και να στριμώχνεται», «να έχει εξαντλήσει το πολιτικό του κεφάλαιο, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην κοινοβουλευτική του ομάδα». Μετά ο νέος των 20 ετών, ακουσε πως «οι υπουργοί τα παίρνουν», αλλά «μέσα στη Βουλή οι άλλοι βουλευτές τους καλύπτουν». «Τα κουκουλώνουν όλα. Αυτά ακούει ο νέος. Γιβ αυτό η απαξία του πολιτικού κόσμου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Ο κ.Καρατζαφέρης περιέγραψε κατόπιν την πορεία που μπορεί να χαράξει ένας νέος απογοητευμένος από την κατάσταση αυτή: τα ναρκωτικά, την εκπόρνευση.

    Εκτενώς αναφέρθηκε στην κατάσταση η οποία οδηγεί στα τροχαία δυστυχήματα - «γιατί κάποιοι επίορκοι τα πιάνουν» και παραδίδουν δρόμους καρμανιόλες» - για να τονίσει πως «σκοτώνουμε τα παιδιά μας», «δεν έχουμε παιδιά», έχουμε σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε τέλος να «βρούμε λύσεις» για τα ναρκωτικά, για τον «ακήρυχτο πόλεμο» αυτό, να αντιμετωπίσουμε τους ναρκομανείς ως τραυματίες πολέμου, να εφαρμόσουμε σκληρές ποινές στον έμπορο ναρκωτικών, «τους δολοφόνους της νεολαίας μας».

    "Χρειάζεται σοβαρότητα και ξεκάθαρες κουβέντες"

    Την απαίτηση των νέων για «σοβαρότητα, σταράτες και ξεκάθαρες κουβέντες» εκ μέρους των πολιτικών, «για λύσεις και προτάσεις» ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στις επαρχίες τους, ώστε να «κρατηθούν ζωντανοί», προέταξε στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του γιατί στην σημερινή συζήτηση χάθηκε η ευκαιρία να μιλήσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας για την ουσία των προβλημάτων της Νεολαίας.

    "Τί θα καταλάβει ο 23χρονος που ζει στα Τρίκαλα από τόσους αριθμούς που είπαμε εδώ σήμερα; Δεν είπαμε τίποτα στο Θανάση που θα φύγει από το χωράφι τι θα κάνει να έρθει στην Αθήνα; Δεν τους είπαμε τίποτα για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Τί είπαμε στους νέους που είναι μαζί πέντε χρόνια και δεν μπορούν να παντρευτούν; Στους άνεργους τί είπαμε; Σε κείνους που έχουν μάστερ και διδακτορικά και σερβίρουν στο φάστ φουντ; Τι τους προσφέρουμε για να μείνουν στην επαρχία τους; Πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες, ιατρικά κέντρα χωρίς γιατρούς;», συνόψισε τα ερωτήματά του ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Αναφερόμενος στα αρνητικά παραδείγματα προς την νεολαία είπε πως σήμερα αυτό που βλέπει ένας νεαρός άνθρωπος είναι να προχωρούν και να πλουτίζουν οι μη προσοντούχοι άνθρωποι, «πρέπει να είναι ή τραγουδιστής ή ποδοσφαιριστής» για να πας μπροστά και να βγάζεις λεφτά. «Τι παράδειγμα δίνουμε στους νέους; Τι μηνύματα εκπέμπουμε;"

    «Δεν βρίσκουν οράματα και οι νέοι καταλήγουν αλλού», διαπίστωσε και σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επιστρέψουν οι 60 χιλιάδες φοιτητές, που σπουδάζουν στο εξωτερικό και κοστίζουν 1 δισ. ευρώ.

    [07] Η μάχη των πλέι οφ

    Σέντρα στην μάχη των πλέι οφ... Την Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, τα οποία έχουν φέτος ακόμα πιο έντονο ενδιαφέρον, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ενώ στο Ολυμπιακό στάδιο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΛ και θέλει να ξεκινήσει με νίκη την πορεία της στο «μίνι» πρωτάθλημα των πλέι οφ.

    Σχετικά με το ξεχωριστό φετινό ενδιαφέρον των αγώνων αυτών, να σημειώσουμε ότι προκύπτει από το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν «απολαμβάνει» τα προνόμια του κυπελλούχου Ελλάδας από τη στιγμή που δεν κατάκτησε το τρόπαιο. Αυτό σημαίνει ότι η φάση της διοργάνωσης στην οποία θα συμμετάσχει, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ.

    Η ΑΕΛ είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, από τη στιγμή που στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στον 2ο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Europa League, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 22 Ιουλίου.

    Η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ πολύ σημαντικός στόχος είναι αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν τους ομίλους του Europa League. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.

    Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της UEFA. Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.

    Θυμίζουμε πως η πρώτη από τις έξι αγωνιστικές των πλέι οφ διεξάγεται την Κυριακή και οι ομάδες ξεκινούν με την εξής βαθμολογία: ΠΑΟΚ 3, Παναθηναϊκός 2, ΑΕΚ 1, Λάρισα 0.

    Συνοπτικά οι ώρες έναρξης (και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις) των αγώνων των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ:

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ

    19:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - NOVA

    21:15 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-Λάρισα - NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 May 2009 - 6:30:27 UTC