Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aυτόματοι πωλητές στα βενζινάδικα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Νέα εθνική στρατηγική
  • [03] Υπό ανασύσταση η λίμνη Κάρλα
  • [04] 62ο Φεστιβάλ Καννών
  • [05] Κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • [01] Aυτόματοι πωλητές στα βενζινάδικα

    Με εγκύκλιο του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Κ. Μουσουρούλη, καθιερώνεται, στο εξής, η δυνατότητα λειτουργίας αυτόματων πωλητών στα πρατήρια υγρών καυσίμων και πέραν του ωραρίου λειτουργίας τους. Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, πέραν των πρατηρίων που παραμένουν ανοιχτά τις νυχτερινές ώρες και αργίες και ορίζονται στις αποφάσεις των οικείων νομαρχιών, οι καταναλωτές, θα μπορούν να ανεφοδιάζονται και σε (κλειστά) πρατήρια στα οποία λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων.

    Το μέτρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, φέρνει τους Έλληνες ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, καθώς, στα περισσότερα κράτη-μέλη της ΕΕ, η πρακτική αυτή ακολουθείται κατά κόρον.

    Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ' αριθ. 334/V/2007 απόφασή της είχε, ήδη, υποδείξει τον τρόπο αυτό εφοδιασμού των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με καύσιμα ως ένα αναγκαίο μέτρο ενίσχυσης του ανταγωνισμού, με απώτερο στόχο τη διεύρυνση των επιλογών του καταναλωτή, που δυνητικά οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές.

    Έτσι, η ρύθμιση του υπουργείου έρχεται σε συνέχεια πάγιας νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία περιορίζει την εφαρμογή του ωραρίου λειτουργίας μόνο στα επανδρωμένα πρατήρια. Σύμφωνα με την νομολογία αυτή, "κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 22 του ν. 3054/2002, οι οποίες θέτουν κανόνα περιοριστικό της επαγγελματικής ελευθερίας και, για το λόγο αυτό, ερμηνεύονται στενά, το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων αφορά στα πρατήρια, όπου η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται με το προσωπικό αυτών, όχι δε και στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων, διότι προκειμένου για τα αυτόματα μηχανήματα, ενόψει του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους και του τρόπου λειτουργίας τους, δεν συντρέχουν οι λόγοι, για τους οποίους, όπως προκύπτει και από την εισηγητική έκθεση του ν. 3054/2002, προβλέπεται η θέσπιση ωραρίου λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων."

    ''Είναι σαφές ότι πρόκειται για δυνατότητα και όχι υποχρέωση, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το εξειδικευμένο προσωπικό των πρατηρίων θα εξακολουθούν να έχουν αυτή την επιλογή, ακόμη και κατά τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, καθώς η υποχρεωτική εκ περιτροπής λειτουργία πρατηρίων, όπως προβλέπεται, ήδη, στη νομοθεσία παραμένει σε ισχύ. Υπογραμμίζεται, δε, ότι η λειτουργία των αυτόματων πωλητών, πέραν του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, αφορά μόνο στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης υγρών καυσίμων και δεν ισοδυναμεί με κατάργηση της απαγόρευσης λειτουργίας των επανδρωμένων πρατηρίων κατά τις ώρες αυτές, πλην των ρητώς αναφερομένων στις αντίστοιχες νομαρχιακές αποφάσεις'' αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

    Το υπουργείο εκτιμά ότι οι πρατηριούχοι οφείλουν να χαιρετίσουν το μέτρο αυτό το οποίο θα δώσει νέα πνοή στον κλάδο και θα ευνοήσει την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού και "εκτός ωραρίου" και θεωρεί δεδομένο ότι η - επιβεβλημένη, άλλωστε και από την πάγια νομολογία του ΣτΕ- νέα εξέλιξη, θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές.

    Λαμβάνοντας, εξ άλλου, ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών, οι κρατικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει αναλυτικές εγκυκλίους (Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών) όπου περιγράφονται τα μέτρα ασφαλείας και πυρόσβεσης που οφείλουν να λαμβάνουν τα πρατήρια, τα οποία λειτουργούν με αυτόματους πωλητές, προκειμένου να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε πιθανότητες ατυχήματος. Οι πρατηριούχοι που επιλέγουν την εγκατάσταση αυτόματων πωλητών και τη λειτουργία τους, εκτός του προκαθορισμένου, με τις εκάστοτε νομαρχιακές αποφάσεις, ωραρίου, οφείλουν να τηρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για τα πρατήρια και, επιπλέον, τους ειδικούς όρους λειτουργίας αυτόματων μηχανημάτων πώλησης υγρών καυσίμων.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Νέα εθνική στρατηγική

    Την ανάγκη αναζήτησης της "πολιτικής ηγεμονίας" και όχι μόνο της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας - "που πάντα πίστευα ότι είναι εφικτή για το ΠΑΣΟΚ" - υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη, με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Τσάτσο και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού δικαίου. Και αυτός ο στόχος είναι προσπελάσιμος, είπε ο ομιλητής, μόνο μέσω της λειτουργίας "ανοιχτών, δημοκρατικών, συλλογικών και αποκεντρωμένων κομμάτων, που λειτουργούν με διαφάνεια και αξιοκρατία", επισημαίνοντας μάλιστα ότι "ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος και ιδίως κάθε κόμματος εξουσίας προδικάζει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του κράτους". Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Ρέππας, Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Χριστοδουλάκης, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Βερελής και πολλοί άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προσωπικότητες της Ακαδημαϊκής κοινότητας και πολύ κόσμος.

    Ο ομιλητής παρουσιάζοντας την ανάλυσή του σημείωσε, πως σήμερα καλείται το πολιτικό σύστημα "να ανασυγκροτήσει μια κατακερματισμένη, ανασφαλή, απογοητευμένη, απαισιόδοξη και δύσπιστη κοινωνία" προσφέροντας απαντήσεις που θα προσδιορίζουν "τι είναι πραγματικά προοδευτικό και ριζοσπαστικό". Η χώρα επομένως χρειάζεται μια "νέα εθνική στρατηγική" που θα βασίζεται στο "εθνικό καθήκον της αλήθειας" τόνισε ο κ.Βενιζέλος, καθώς η κρίση στα καθημάς "έχει προσλάβει τα χαρακτηριστικά της εθνικής ανομίας - της αμφισβήτησης δηλαδή της ρυθμιστικής ικανότητας του κράτους και κατά μείζονα λόγο της κοινωνίας".

    Σύμφωνα με την ανάλυση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εξάλλου, η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στον "φαύλο κύκλο" που διαμορφώνουν τρείς παράγοντες: οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και η αντιφατική επίπτωση της συμμετοχής μας στο ευρω - "που λειτουργεί ως νομισματικός θώρακας αλλά και ως οικειοθελής περιορισμός της δημοσιονομικής μας πολιτικής". Στο υπόστρωμα αυτού του σκηνικού εξάλλου, είπε ο κ.Βενιζέλος, "βρίσκεται η σύγκρουση της τυπικής και άτυπης οικονομίας, που διευκολύνει την απορρόφηση των κραδασμών της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα αποκλείει κάθε σοβαρή προσπάθεια εκλογίκευσης της σχέσης κράτους-οικονομίας και δίκαιης αναδιανομής του κοινωνικού πλεονάσματος".

    Υπογραμμίζοντας επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει στους νέους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς και υπονοώντας πως θα πρέπει να αναμορφώσει τη στρατηγική της έναντι της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, λόγω της ισχυρής πίεσης που ασκούν μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες για το "ειδικό καθεστώς", ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως για να υπάρξει μια νέα εθνική στρατηγική πρέπει να υπάρξουν ορισμένες "δημοσιονομικές προϋποθέσεις" - όπως είναι μια "εθνική συμφωνία φορολογικής δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης" - αλλά και ορισμένες τροποποιήσεις, σε θέματα ποινικής ευθύνης υπουργών, επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης ή απαγόρευσης της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

    Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος συνθηματολόγησε με μια παραφθορά του συνθήματος Ομπάμα - "μπορούμε αρκεί να θέλουμε" τόνισε, διότι το διακύβευμα δεν είναι "η δεδομένη, όπως πιστεύω, νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά η διεύρυνση της έκτασης και η διασφάλιση της ποιότητας αυτής της νίκης".

    [03] Υπό ανασύσταση η λίμνη Κάρλα

    Το έργο της λίμνης Κάρλα, που βρίσκεται υπό ανασύσταση, και το φράγμα του Πηνειού, στο ύψος της Γυρτώνης, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

    Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι όραμά του είναι να ολοκληρωθούν τα δύο προαναφερόμενα έργα καθώς, η πολιτική του ΠΕΧΩΔΕ αφορά την αξιοποίηση των υδάτων, από το φράγμα της Ψυκιάς στον Αχελώο μέχρι τον Πηνειό και μέσω του φράγματος της Γυρτώνης στην τροφοδότηση της λίμνης Κάρλα. Επισήμανε δε, ότι η Θεσσαλία είναι ελλειμματική σε υδάτινους πόρους.

    Σε ό,τι αφορά την Κάρλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα διαχειριστικής αρχής με πρόεδρο τον πρώην νομάρχη Μαγνησίας, Γιάννη Πρίντζο. Σε σχέση δε με το φράγμα της Γυρτώνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τη βεβαιότητα ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους θα συνεχισθεί κανονικά. Το συγκεκριμένο φράγμα είναι σημαντικό περιβαλλοντικό έργο ταμίευσης νερού και θα βοηθήσει άμεσα στην επίλυση σοβαρών αρδευτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας.

    [04] 62ο Φεστιβάλ Καννών

    Με γυαλιά 3-D, για τρισδιάστατη προβολή, κι ένα όμορφο, διασκεδαστικό καρτούν, γύρω από ένα 80χρονο γέρο κι ένα 8χρονο παιδάκι, που πετάνε μαζί με ένα ολόκληρο σπίτι για να πραγματοποιήσουν το όνειρο του γέρου να φτάσει στους Καταρράκτες του Παραδείσου στη Λατινική Αμερική, έκανε σήμερα την επίσημη έναρξή του το 62ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Έναρξη η οποία έγινε σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που φαίνεται να έχει φτάσει, αν και όχι με την ίδια δύναμη, και στην Κρουαζέτ.

    Με λιγότερους αγοραστές που θα παραμείνουν εδώ λιγότερες ημέρες, με λιγότερες να αναμένονται οι αγορές των νέων ταινιών, με λιγότερα κότερα στο λιμάνι, αλλά και λιγότερα πάρτι (το Vanity Fair ακύρωσε το ετήσιο δικό του), αν και το ίδιο το φεστιβάλ ανακοινώνει πως δεν θα περικόψει τα δικά του πάρτι και τις άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Και σαν να μη φτάνει η κρίση, με τις τόσες αφίξεις από όλα τα μέρη του κόσμου, μαζί και το Μεξικό, υπάρχει πάντα ο φόβος της εμφάνισης της γρίπης των χοίρων!

    Η ταινία «Up» του Πιτ Ντόκτερ, που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού, είναι δοσμένη με άφθονο χιούμορ αλλά και με ωραία σκίτσα και γρήγορο ρυθμό (ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος), μαζί και συγκίνηση, έτσι που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Για πολλούς, ιδιαίτερα Αμερικανούς παραγωγούς αλλά και διανομείς, το νέο αυτό σύστημα του 3-D θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές τεχνικές επιτεύξεις στο χώρο του κινηματογράφου. Πολλές αίθουσες έχουν ήδη εξοπλιστεί με την αναγκαία αυτή τεχνολογία, ενώ, όπως αναφέρθηκε, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι μισές από τις αίθουσες των ευρωπαϊκών χωρών θα έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα, πράγμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα αύξησης και του εισιτηρίου. Βέβαια, δεν σημαίνει πως το σύστημα αυτό θα το ακολουθήσουν στο μέλλον όλες οι ταινίες.

    Το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα σκηνοθετών ανάμεσα στους 20 που εκπροσωπούνται με ταινίες τους στο διαγωνιστικό τμήμα: Κουέντιν Ταραντίνο («Inglorious Basrterds»), Πέδρο Αλμοδόβαρ («Ραγισμένες αγκαλιές»), Λαρς φον Τρίερ («Αντίχριστος»), Κεν Κόουτς («Ψάχνοντας για τον Ερίκ»), Αλέν Ρενέ («Αγρια χόρτα»), Τζέιν Κάμπιον («Λαμπρό αστέρι»), Ανγκ Λι («Taking Woodstock»), Μάρκο Μπελόκιο («Vincere»), Παρκ Τσαν-Γουκ («Δίψα») και Ελία Σουλεϊμάν («Ο χρόνος που απομένει»). Με ακόμη κι άλλες πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες από γνωστούς σκηνοθέτες (Κόπολα, Αμενάμπαρ κ.ά.) να προβάλλονται στα άλλα τμήματα του φεστιβάλ: Εκτός συναγωνισμού, «Ενα κάποιο βλέμμα», «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» και «Εβδομάδα της Κριτικής». Τέλος, φέτος, στο φεστιβάλ, προβάλλονται και δύο ελληνικές ταινίες: «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου («Ενα κάποιο βλέμμα») και «Θέμις», ντοκιμαντέρ του Μαρκ Γκαστίν γύρω από την πορεία της Δικαιοσύνης (στο τμήμα «Acid»)

    [05] Κάλπες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές. Ολες οι παρατάξεις προσδοκούν οφέλη, σε μια κρίσιμη, πολιτικά, συγκυρία, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα διεξάγονται οι ευρωεκλογές.

    Ζητούμενο αποτελεί για μια ακόμη χρονιά η έκδοση κοινών αποτελεσμάτων από τις φοιτητικές παρατάξεις.

    Οι κάλπες άνοιξαν νωρίς το πρωί και έκλεισαν με τη δύση του ήλιου.

    Αποτελέσματα θα αρχίσουν να φθάνουν στα κεντρικά γραφεία των παρατάξεων μετά το κλείσιμο της κάλπης και πρώτα από την περιφέρεια και τις σχολές με μικρό αριθμό φοιτητών, ενώ στις μεγάλες σχολές, όπως παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, τα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ. Πάντως, οι παρατάξεις, δηλώνουν πανέτοιμες για τη διαδικασία, αφού όλες θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα με τη σειρά που τους έρχονται.

    Μεγάλη είναι η αγωνία των παρατάξεων σχετικά με τη συμμετοχή στη διαδικασία. Ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι μπορεί τουλάχιστον αυτό το στοιχείο να είναι περισσότερο χρήσιμο απο οποιοδήποτε άλλο, πάλι σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Αλλωστε, πολλοί φοιτητές υπολογίζουν στην αύξηση της συμμετοχής, μια και κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε πρόσφατα και στις εκλογές της Ομοσπονδίας καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).Το ζητούμενο και φέτος είναι η επανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ. Ενα "στοίχημα" που έχουν χάσει οι φοιτητές εδώ και χρόνια, ωστόσο κάθε φορά επανέρχονται σε αυτό, αν και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί. Και φέτος, οι περισσότεροι φοιτητές εκτιμούν ότι οι παρατάξεις θα εκδώσουν χωριστά αποτελέσματα και δεν θα καταφέρουν να ανακοινώσουν κοινώς αποδεκτά.

    Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που είναι πρώτη δύναμη, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι και πάλι η παράταξή τους θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη, ενώ και η ΠΑΣΠ, που έρχεται δεύτερη, προσδοκά να αυξήσει τα ποσοστά της, λόγω της πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε. Πολλοί φοιτητές πάντως, εκτιμούν ότι ως ένα βαθμό μπορεί οι φετινές φοιτητικές εκλογές να αποτυπώσουν τις πολιτικές εξελίξεις.

    Ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους έχουν και οι φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στις παρατάξεις της Αριστεράς. Συγκεκριμένα, αυτοί που ανήκουν στην Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), όπως επίσης και η Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έχουν ελπίδες για αύξηση των ποσοστών τους.

    Κάθε παράταξη, πάντως, διαθέτει ικανό "οπλοστάσιο" επιχειρημάτων, που ενδεχομένως συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά οι φοιτητές ελπίζουν ότι θα πείσουν τους ψηφοφόρους τους και γι' αυτό μιλούν για αύξηση των ποσοστών τους. Τα αιτήματα στον πανεπιστημιακό χώρο συνδέονται σε ένα μεγάλο βαθμό με τα όποια αδιέξοδο υπάρχουν στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν κυρίως με τις σπουδές και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

    Δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

    Ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε δήλωσή του σχετικά με τις εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, υπογραμμίζει τη βεβαιότητά του ότι οι εκλογές "θα αποτελέσουν μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή για το Πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματά τους θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της ενιαίας θεσμικής εκπροσώπησης των φοιτητών με πλουραλισμό, δημοκρατικές αξίες, προωθητικούς στόχους και οράματα".

    Ο υπουργός εξήρε το ρόλο των φοιτητών στην προσπάθεια για την άνοδο της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας -όπως αναφέρει- της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της χώρας, σε ένα πλαίσιο κατοχυρωμένης αυτονομίας και άνθησης της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

    "Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές", τονίζει, "συνιστούν τη δημοκρατική βάση νομιμοποίησης ενός δυναμικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο οφείλει να θέτει και να υπηρετεί ποιοτικούς, σπουδαστικούς στόχους προς όφελος της νέας γενιάς και της ελληνικής κοινωνίας".

    Ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρεται και στην "κρίσιμη όσο και μεταβατική φάση" που βρίσκουν φέτος οι εκλογές το Πανεπιστήμιο και καταλήγει ευχόμενος στις παρατάξεις "καλή επιτυχία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 May 2009 - 18:30:22 UTC