Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για τις ευρωεκλογές
  • [02] "Η αγορά και το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ

  • [01] Σύσκεψη για τις ευρωεκλογές

    Συνεδριάζει το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή Ευρωεκλογών της ΝΔ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Η επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος κ.Λ.Ζαγορίτης. Στις 12.30 ο κ.Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον απερχόμενο γγ του ΝΑΤΟ Γιάαπ Ντε Χούπ Σέφερ.

    Στην επιτροπή μετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, οι Πρ. Παυλόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Τραγάκης, Φ. Πατριανάκου, Γ. Παπανικολάου, Μ. Δασκαλάκης και ο Λ. Ζαγορίτης.

    Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση εάν αρνούνται κορυφαίοι υπουργοί να μπουν επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο, ανέφερε: "Να αρνηθούν σε τι πράγμα; Σε κάτι το οποίο δεν υφίσταται; Η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι θέμα αρμοδιότητας του πρωθυπουργού που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θέματα αρνήσεων έτσι και αλλιώς. Οταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις".

    Στις 12:30 ο κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jaap de Hoop Scheffer.

    [02] "Η αγορά και το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη"

    Το Πεκίνο επισκέπτεται ο κ.Γ.Παπανδρέου για μια συνάντηση κορυφής μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς και της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της ΛΔ της Κίνας, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο και θα προεδρεύσει της επιτροπής της ΣΔ για την "βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία", παρουσία των συντονιστών της επιτροπής, του πρώην πρωθυπουργού της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον και του πρώην προέδρου της Χιλής Ρικάρντο Λάγος.

    Στις συναντήσεις του με τα ηγετικά στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο κ. Παπανδρέου, θα συζητήσει θέματα που αφορούν την σχέση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, τις διμερείς σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με το ΠΑΣΟΚ, καθώς και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Κίνας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δεν είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά έχει μία στενή σχέση συνεργασίας και δραστηριοποιείται στις Επιτροπές που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και τα θέματα Διεθνούς Αφοπλισμού.

    Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα, ο κ. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις με οικολογικό ενδιαφέρον όπως, το Πράσινο Κτίριο Tsing Hua και το εργοστάσιο σκυροδέματος Jinyu, που λειτουργεί με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Πράσινο Κτίριο Τsing Hua, κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι ένα πρότυπο κτίριο σε διεθνές επίπεδο για την έξυπνη χρήση κατασκευαστικών τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αυτόνομο.

    Ομιλία στο Συμπόσιο των Αθηνών

    Το κλείσιμο της Βουλής από την κυβέρνηση είχε στόχο την παραγραφή αδικημάτων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Συμπόσιο των Αθηνών με θέμα "Η σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιό θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;"

    Ανοίγοντας την ομιλία του, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι στην πολιτική ζωή του τόπου δεν είναι όλα τόσο φωτεινά. Η κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο της Βουλής με στόχο την παραγραφή αδικημάτων, με τον τρόπο αυτό φάνηκε πώς οι νεοσυντηρητικοί αντιλαμβάνονται τους δημοκρατικούς θεσμούς.

    Η πρόκληση σήμερα για τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης είναι η ποιότητα της δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και ανακύπτει εύλογο το ερώτημα ποιός κυβερνά τον τόπο, την Ευρώπη, τον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια με το νεοσυντηρητισμό και την παγκοσμιοποίηση είχαμε τεράστια συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στους λίγους. Υπήρξε μια εποχή τεράστιων ανισοτήτων και η διαχείριση τεράστιου πλούτου από χρηματοπιστωτικά συστήματα σε πολλές περιπτώσεις αιχμαλώτισε το πολιτικό σύστημα.

    Ο ευρωπαίος πολίτης αισθάνεται περιθωριοποιημένος και είναι ανάγκη η επαναφορά του πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και η επαναφορά της αγοράς και του κράτους στην υπηρεσία του πολίτη. Πρέπει να εγγυηθούμε κοινωνικά δικαιώματα πρόσβαση στη γνώση μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στην οικονομία, πράσινη ανάπτυξη, νέες μορφές συμμετοχής του πολίτη στη δημοκρατία όπως για παράδειγμα μέσα από το Διαδίκτυο, είπε.

    Το ερώτημα που ανακύπτει είναι δημοκρατία και σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Μιλώντας για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να καταστεί πρότυπο δημοκρατίας, να εμβαθύνει στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συμμετοχική δημοκρατία.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε εκτενή αναφορά στο τι διακυβεύεται στις ευρωεκλογές και ποιοί είναι οι στόχοι των σοσιαλιστών. Επίσης είπε ότι οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με αμηχανία τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ομπάμα. Είναι ευκαιρία να προβληθούν αρχές διεθνούς δικαίου στις ευρωεκλογές, είναι η στιγμή που πολλοί κοιτάζουν προς τη σοσιαλδημοκρατία.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου - Εναρξη εργασιών από τον Μ. Βαρβιτσιώτη (09:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Electra Palace)

  • Επίσκεψη της γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στο εργοστάσιο Κατσέλη (10:00:00, Αθήνα)

  • Συνάντηση προέδρου ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα με Γ. Μπαμπινιώτη (10:30:00, Αθήνα/Πλ. Ελευθερίας 1)

  • Εικοσιτετράωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος (11:00:00, Αθήνα/πλατεία Κλαυθμώνος)

  • Ενημέρωση Διπλωματικών Συντακτών από εκπρόσωπο Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο (11:00:00, Αθήνα/Βασ. Σοφία 1)

  • Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υπέρτασης ( 17 Μαΐου), διοργανώνεται από την Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρία στον Ιατρικό Σύλλογο (12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους 4 )

  • Aπονομή δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Κάραβελ" )

  • Συζήτηση για τις ευρωεκλογές - Θα μιλήσουν: Κωστής Χατζηδάκης, Αννα Διαμαντοπούλου και Φώτης Κουβέλης (12:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ-Αμφιθέατρο Κρανιδιώτη )

  • Συνέντευξη Τύπου της πολιτικής κίνησης "Δράση" για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της για τις ευρωεκλογές (12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Κινγκ Τζορτζ")

  • Συνέντευξη Τύπου της Επάρχου Λαγκαδά Πόπης Καλαϊτζή, με αφορμή τη διοργάνωση διημέρου δράσεων για την Κορώνεια στο πλαίσιο του 6ου Ιππικού Μαραθωνίου, στο Ούζο Μέλαθρον. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Στοά Καρίπη 21)

  • Τελετή ονοματοδοσίας και παράδοσης στο υπουργείο Οικονομίας δύο αντιλαθρεμπορικών σκαφών (12:00:00, Ναυπηγεία Ελευσίνας)

  • Παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (12:00:00, Αθήνα/υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης)

  • Συνέντευξη τύπου με θέμα: Πορεία τραπεζικών επιτοκίων και ρευστότητα στην αγορά, θα δώσουν ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης, Πολιτικός Εκπρόσωπος Ανάπτυξης και ο Φίλ. Σαχινίδης, Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ (12:30:00, Αθήνα/Γραφεία ΠΑΣΟΚ)

  • Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη για την πορεία των τραπεζικών επιτοκίων και τη ρευστότητα στην αγορά (12:30:00, ΠΑΣΟΚ)

  • Συνάντηση Κ. Καραμανλή με τον απερχόμενο γγ του ΝΑΤΟ Γιαπ Ντε Χούπ Σέφερ (12:30:00, Αθήνα/Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης στα γραφεία της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης, με θέμα: «1. Τριήμερο διαλόγου του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη και τις κεντρικές θέσεις του Κόμματος» (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Βασ. Ηρακλείου 30

  • Συνάντηση ΥΠΕΞ Μπακογιάννη με το ΓΓ του ΝΑΤΟ (13:00:00, ΥΠΕΞ)

  • O Π/Δ K. Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ JAAP de HOOP SHEFFER (14:30:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη με ΓΓ του ΝΑΤΟ, Jaap de Hoop Scheffer (15:00:00, Αθήνα/Πεντάγωνο)

  • Το ΕΛΙΑΜΕΠ οργανώνει συζήτηση με τον διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Βίντις, με θέμα τις σχέσεις της Κροατίας με τις γειτονικές της χώρες (16:00:00, Αθήνα/ΕΛΙΑΜΕΠ-Β. Σοφίας 49 )

  • Συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής ευρωεκλογών της ΝΔ υπό την προεδρία του Π/Θ Κ Καραμανλή (17:30:00, Αθήνα/Ρηγίλλης)

  • Εκδήλωση με θέμα "Στηρίζοντας τις ελληνικές επενδύσεις σε αναπτυσσόμενες αγορές εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης", στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΒΕΘ. (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 29. Σημείωση: Την εκδήλωση διοργανώνει ο Οργανισμός MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα.

  • Ομιλία Α. Παπαρήγα σε ημερίδα του ΚΚΕ με θέμα: «Η διεθνής οικονομική κρίση και η θέση της Ελλάδας. Οι θέσεις του ΚΚΕ» (18:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Τιτάνια" )

  • Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Δημαρχείο)

  • Ο Γ.Παπανδρέου στην Κίνα

  • Τελική φάση άσκησης "Σάρισα 2009" στο Πεδίο Ασκήσεων Ασκού Προφήτη (Θεσσαλονίκη)

  • 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Νευρολόγων (Θεσσαλονίκη)

  • Επίσκεψη υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάση Παπαληγούρα, στη Θεσσαλονίκη.Σημείωση: Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Παπαληγούρας θα επισκεφθεί την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας και θα μιλήσει σε δείπνο (20:30, Nikopolis) που οργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ γυναικών-Φιλικό: Ελλάδα-Σλοβακία - 19:15:00, κλειστό Εργάνης, Βύρωνας

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (Πλέι Οφ, Ημιτελική Φάση, 2ος Αγώνας): Μαρούσι-Ολυμπιακός - 21:00:00, Κλειστό Αγίου Θωμά

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (Πλέι οφ, τελική φάση, 2οι αγώνες), Τελικός

    19.00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

    Θέσεις 3-4

    18.30 ΝΕ Πατρών-Εθνικός

    [04] Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ

    Πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύεται και φέτος η ΔΑΠ ΝΔΦΚ.Για άλλη μια χρονιά, οι παρατάξεις δεν συμφωνούν στα ποσοστά. Σήμερα αναμένονται τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Το κλίμα προσέλευση των φοιτητών και σπουδαστών στις κάλπες ήταν υποτονικό.

    Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων πάντως σε όλες τις σχολές και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και σήμερα ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει και φέτος αποχή αλλά παρόλα αυτά η ΔΑΠ ΝΔΦΚ συγκρατεί τα ποσοστά της και παραμένει η πρώτη δύναμη, δεύτερη έρχεται η ΠΑΣΠ με οριακή άνοδο ενώ οι αριστερές παρατάξεις φαίνεται ότι και αυτές κατάφεραν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους.

    Συγκεκριμένα σε 43 από 203 συλλόγους η ΔΑΠ δίνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    ΔΑΠ ψήφοι 3.157 ποσοστό 39,17%.

    Το 2008 οι ψήφοι ήταν 3.242 και το ποσοστό 38,38%.

    Άνοδο σημείωσε και η ΠΑΣΠ η οποία σύμφωνα με την ΔΑΠ σε ψήφους 2.261 πήρε ποσοστό 28,06%. Το 2008 με ψήφους 2.224 πήρε ποσοστό 26,33%.

    Πάντα σύμφωνα με την ΔΑΠ η Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΚΚΕ) πήρε 1.271 ψήφους ποσοστό 15,77%. Το 2008 είχε συγκεντρώσει 1.374 ψήφους, ποσοστό 16,27%.

    Η ΕΕΑΚ (Ανεξάρτητοι Αριστεροί) 629 ψήφοι με ποσοστό 7,8%.

    Το 2008 494 ψήφοι με ποσοστό 5,85%.

    Αριστερή Ενότητα (ΣΥΝ) 392 ψήφοι 4,86%. Το 2008 455 ψήφοι, ποσοστό 5,39%.

    Αγωνιστική Κίνηση 22 ψήφοι 0,27%. Το 2008 40, ποσοστό 0,47%.

    Τέλος διάφορα σχήματα 205 ψήφοι ποσοστό 2,54%, το 2008 494 ψήφοι ποσοστό 5,85%.

    Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής αποτελούν δημοσκόπηση και αντανακλούν το γενικό πολιτικό κλίμα δίνοντας ένα σαφές μήνυμα και για τις ευρωεκλογές. Οι φοιτητές καταδίκασαν με την ψήφο τους τις ακραίες μειοψηφίες και τις πρακτικές βίας. Η ΔΑΠ παραμένει πρώτη δύναμη. Οι φοιτητές επιβράβευσαν τη στάση και τις προσπάθειές της. Οι φοιτητές ψήφισαν μαζικά και η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά".

    Τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με την ΠΑΣΠ

    Σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, τα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές, όπως έχουν διαμορφωθεί έως τώρα, από την καταμέτρηση των ψήφων σε 80 από τις 196 συνολικά κάλπες της χώρας, είναι τα εξής:

    ΠΑΣΠ: 28,40%,

    ΔΑΠ: 30,01%,

    ΠΚΣ: 19,27%,

    ΕΑΑΚ: 9,21%,

    ΑΡ.ΕΝ.: 5,36%,

    ΑΓ. ΚΙΝ.: 0,19%,

    Λευκά: 1,81%

    ΛΟΙΠΑ: 5,75%.

    Τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με την Πανσπουδαστική

    Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική σε 89 από 196 συλλόγους έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα :

    ΔΑΠ 30,97% , μείωση 0,68%

    ΠΑΣΠ 27,99% , αύξηση 3,14%

    Πανσπουδαστική 18,45 % και αύξηση 0,51%

    ΕΑΑΚ 8,99%, αύξηση 1,08%

    Αριστερή Ενότητα 5,04% και μείωση 0,08%.

    ΤΕΙ

    ΔΑΠ 39,16% , μείωση 0,81%,

    ΠΑΣΠ 26,70%, μείωση 0,15%

    Πανσπουδαστική 18,87% μείωση 2,46%

    ΕΑΑΚ 1,91% μείωση 0,15%

    Αριστερή Ενότητα 3,85% αύξηση 0,9%.

    Τα πρώτα αποτελέσματα σύμφωνα με την Αριστερή Ενότητα

    ΔΑΠ 31,9% (-1%)

    ΠΑΣΠ 27,3% (+1,9%)

    ΠΚΣ 17,2% (-0,8%)

    ΕΑΑΚ 9,5% (+0,8%)

    ΑΡ.ΕΝ 8,3% (+0,3%)

    Ενταση στο Πολυτεχνείο

    Ένταση επικράτησε στο Πολυτεχνείο της Πατησίων καθώς νεαρά άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα στις σχολές όπου οι φοιτητές καταμετρούσαν τα ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα, λίγο πρίν απο τα μεσάνυκτα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο όπου οι φοιτητές καταμετρούσαν τα ψηφοδέλτια και οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τις προθέσεις τους οχυρώθηκαν μέσα στις αίθουσες. Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν όμως να εισβάλουν σε τουλάχιστον μία αίθουσα και να καταστρέψουν μια κάλπη.

    Οι φοιτητές δηλώνουν ότι οι εκλογές στο τμήμα αυτό θα επαναληφθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 May 2009 - 4:30:19 UTC