Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Είμαστε η παράταξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Είμαστε η παράταξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού"

    «Είμαστε οι πρωτοπόροι και πραγματικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μαζί με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη παρουσίασαν τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Επικεφαλής είναι η κα Μαριέττα Γιαννάκου της οποίας, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, ζήτησε ο ίδιος να ηγηθεί τους ευρωψηφοδελτίου. Εκφράζει η κα Γιαννάκου, είπε ο κ. Καραμανλής, τη μαχητικότητα, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς. "Είναι η Μαριέττα του θάρρους, του ξεχωριστού χαρακτήρα, είναι η Μαριέττα μας. Ηταν και παραμένει αγωνίστρια," υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκφράζει ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα και ότι πρόκειται για μια ισχυρή, ανανεωμένη ομάδα υπεράσπισης των θέσεων της πατρίδας μας, διεκδίκησης στο πλαίσιο της Ευρώπης αλλά και για την ίδια την Ευρώπη.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το νέο ψηφοδέλτιο συγκροτούν άνθρωποι με εμπειρία στα ευρωπαϊκά ζητήματα, καταξιωμένοι στις επιστήμες και στους επαγγελματικούς χώρους, και που μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις αυξημένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν απέναντι στην πατρίδα.

    Είναι μια ισχυρή ομάδα, συμπλήρωσε, που ξέρει και μπορεί να κατανοεί τα κρίσιμα θέματα, τα οποία πρόκειται να απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια ανανεωμένη ομάδα, με αντιπροσώπευση της κοινωνίας των εργαζομένων, εκπροσώπηση της επιχειρηματικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, με ειδήμονες στα διεθνή ζητήματα, με συμμετοχή της νέας γενιάς, εκπροσώπηση του Ελληνισμού της διασποράς, και με ισχυρή γυναικεία παρουσία.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια δυναμική ομάδα, που κατανοεί τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που έχει βαθιά συναίσθηση κοινωνικής ευθύνης, που έχει αντίληψη των κινδύνων και των ευκαιριών που προβάλλουν, και η οποία παλεύει με πίστη και επιμονή για την Ελλάδα και τα συμφέροντά της.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στην περίοδο που ακολουθεί θα πρέπει να επικρατήσουν καθαρά πολιτικοί όροι, σημειώνοντας ότι θα είναι προς το συμφέρον του δημοσίου βίου, για το καλό της πατρίδας.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η ΝΔ είναι ο πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, η οποία "τολμά να παίρνει αποφάσεις, να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος και να παίρνει δύσκολους δρόμους για το συλλογικό καλό. Αποφάσεις που δικαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο που χαρακτηρίζει την πολιτική. Και σε αυτό το κρίσιμο στοιχείο, όπως και σε κάθε άλλο τολμούμε τη σύγκριση".

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τον καιρό που άρχισε να συγκροτείται, μια κρίση που αλλάζει τον κόσμο και η οποία θα επηρεάσει καθοριστικά ακόμα και την ίδια την εξέλιξή της.

    Για τους μέχρι σήμερα ευρωβουλευτές της ΝΔ, τόνισε ότι προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στον κ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της προηγούμενης ομάδας: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά στελέχη της παράταξης, η 50χρονη παρουσία του οποίου στο δημόσιο βίο σημαίνει γνώση, αξία, εμπειρία, προσφορά και ταυτόχρονα "είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για την παράταξή μας".

    Ανέφερε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η μεταρρυθμιστική συνθήκη, γίνεται πιο ισχυρό, καθώς αποτελεί τον θεματοφύλακα των δικαιωμάτων του Ευρωπαίου πολίτη, και, μέσα από το οποίο, μεταφέρεται η φωνή των πολιτών της Ευρώπης και των Ελλήνων πολιτών.

    Στις ευρωεκλογές, είπε ο κ. Καραμανλής, καλούμαστε να απαντήσουμε τί θέλουμε από τους ευρωβουλευτές μας, ποιοί θέλουμε να είναι, τί να εκφράζουν, ποιά Ευρώπη θέλουμε, ποιές θέσεις προωθούμε και ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα της 7ης Ιουνίου.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να οικοδομείται στην Κοινωνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, με ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή, ανοιχτή και δημοκρατική, ασφαλή για όλους τους λαούς και τους πολίτες της, με αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της φύλαξης των συνόρων της, αλλά και μια Ευρώπη που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και τη φτώχεια.

    "Θέλουμε μια Ευρώπη που να στηρίζει τα μέλη της στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες, τις πρόσθετες αντιξοότητες, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε κράτος-μέλος. Θέλουμε να αναδεικνύει έμπρακτα η αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας και να ενώνει δυνάμεις στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της".

    Την λίστα των υποψηφίων παρουσίασε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Στη δεύτερη θέση η κα Ρόδη Κράτσα, κοινωνιολόγος-αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής από το 1999, ενώ ακολουθούν:

    -Γιώργος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής από Μακεδονία.

    -Κώστας Πουπάκης, πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γγ της ΓΣΕΕ.

    -Θεόδωρος Σκυλακάκης, οικονομολόγος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών.

    -Γιώργος Κουμουτσάκος, διπλωμάτης, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

    -Γιώργος Παπανικολάου, δικηγόρος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ.

    -Γιάννης Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, πρώην γγ Έρευνας & Τεχνολογίας.

    -Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος, γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & ΕΕ της ΝΔ.

    -Αλίκη Μοσχή, εκλεγμένη Γυναίκα της Ευρώπης, διεθνολόγος, πρώτη επιλαχούσα στα Δωδεκάνησα.

    -Λευτέρης Δημητρίου, πρόεδρος Παγκυπρίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών.

    -Βάσω Κόλλια, πρώην γγ Νέας Γενιάς.

    -Ελένη Φωτέα, δικηγόρος.

    -Βασίλης Κανάκας, αγρότης από τη Θεσσαλονίκη, μηχανολόγος, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

    -Άννα Μπρεδήμα, δικηγόρος.

    -Δημήτρης Κούρτης, εκπαιδευτικός, πολύτεκνος, συντονιστής βββάθμιας εκπαίδευσης της Στουτγάρδης.

    -Αλεξάνδρα Πάλλη, γγ Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    -Γιάννης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

    -Αφροδίτη Μπλέτα, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω.

    -Αχμεντσίν Ριτβάν, δάσκαλος.

    -Πηνελόπη Παππά, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών.

    -Γιώργος Κασιμάτης, επιχειρηματίας, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

    Δήλωση Μ.Γιαννάκου

    Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μαριέττα Γιαννάκου, σε σύντομο χαιρετισμό της σημείωσε ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη των ανησυχιών και των αμφιβολιών, επικαλούμενη μια φράση του Ζακ Ντελόρ. Σημείωσε, δε, ότι με την επικύρωση της συνθήκης από την Ιρλανδία και τον Τσέχο Πρόεδρο, το Ευρωκοινοβούλιο θα αποκτήσει σημαντικές αρμοδιότητες καθώς θα συναποφασίζει για το 80% των ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητά μας.

    Ανέφερε ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει στην ΕΕ ο διακυβερνητισμός, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη έχει αποκτήσει ισχύ ως υπερεθνικό όργανο και έχει αναλάβει αρμοδιότητες από τα κράτη-μέλη. Ευχήθηκε να είναι επιτυχημένο το έργο των ευρωβουλευτών και χαρακτήρισε ως απόλυτα επιτυχές το έργο της προηγούμενης ομάδας της ΝΔ κάνοντας ειδική μνεία στον πρώην επικεφαλής Γιάννη Βαρβιτσιώτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2009 - 10:30:14 UTC