Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χαμηλά τα επιτόκια στεγαστικής πίστης"
  • [02] "Ευρωβουλή Πολιτών" στο Σύνταγμα
  • [03] Πρόσκρουση πλοίου στη Λήμνο
  • [04] 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης
  • [05] Ταινία για τη ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ
  • [06] "Ο αγώνας θα είναι σκληρός"
  • [07] Επιστολή Τσίπρα για ευρωεκλογές
  • [08] Επίσκεψη στο Ηράκλειο
  • [09] "Πιθανή μείωση θητείας"
  • [10] Συντριβή αεροσκάφους
  • [11] Για το τρόπαιο το UEFA

  • [01] "Χαμηλά τα επιτόκια στεγαστικής πίστης"

    Στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσφέρονται τα δεύτερα υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακής κατάθεσης έως ένα έτος ενώ ταυτόχρονα τα ελληνικά νοικοκυριά απολάμβαναν, τον Μάρτιο του 2009, όπως συνέβαινε και πριν από έξι μήνες, από τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικής πίστης μεταξύ των 16 κρατών μελών της Ευρωζώνης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων των ελληνικών τραπεζών.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρονται τα ακόλουθα:

    - Ονομαστικά επιτόκια για νέες καταθέσεις: στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις προσφέρονται τα δεύτερα υψηλότερα επιτόκια προθεσμιακής κατάθεσης έως ένα έτος. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, τον Μάρτιο του 2009, τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων έως 1 χρόνο ήταν υψηλότερα κατά 1% και 0,64%, αντίστοιχα, σε σχέση με το μέσο όρο των 16 κρατών μελών της Ευρωζώνης, γεγονός που υπερκαλύπτει τα όποια υψηλότερα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    - Περιθώριο επιτοκίου (spread): σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2008, το περιθώριο επιτοκίου, δηλαδή η διαφορά μεταξύ του μέσου σταθμικού επιτοκίου των νέων τραπεζικών δανείων και του αντίστοιχου επιτοκίου των νέων καταθέσεων στην Ελλάδα, μειώθηκε το Δεκέμβριο του 2008 κατά 0,70% και διαμορφώθηκε στο 3,27%, με αποτέλεσμα να μειωθούν αντίστοιχα και τα έσοδα των τραπεζών από τόκους. Το περιθώριο αυτό στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 0,45% την ίδια περίοδο και διαμορφώθηκε στο 2,64% στο τέλος Δεκεμβρίου 2008.

    Κατά συνέπεια, η διαφορά επιτοκίου στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο στην ευρωζώνη ανήλθε στο 0,63%. Η εν λόγω διαφορά είναι σαφώς χαμηλότερη από το μέσο περιθώριο δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου μέσω εκδόσεως ομολόγων. Να ληφθεί μάλιστα υπόψη το γεγονός ότι λόγω του υψηλότερου κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, το κόστος άντλησης κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές είναι αντίστοιχα υψηλότερο.

    - Ονομαστικά επιτόκια για νέα δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    Στεγαστικά δάνεια: σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία της ΕΚΤ:

    - Τα ελληνικά νοικοκυριά απολάμβαναν, τον Μάρτιο του 2009, όπως συνέβαινε και πριν από έξι μήνες, από τα χαμηλότερα επιτόκια στεγαστικής πίστης μεταξύ των 16 κρατών μελών της Ευρωζώνης,

    - Από το Δεκέμβριο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2009, το μέσο επιτόκιο για υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια με διάρκεια άνω των πέντε ετών μειώθηκε κατά 0,57% (από 5,11% σε 4,54%) στην Ελλάδα έναντι μείωσης 0,23% στη ζώνη του ευρώ (από 5,01% σε 4,78%),

    Καταναλωτικά δάνεια: στα καταναλωτικά δάνεια, με ή χωρίς δικαιολογητικά, τα ονομαστικά επιτόκια στην Ελλάδα ήταν υψηλότερα έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης (Μάρτιος 2009: 8,62% έναντι 7,73%). Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2009, το κόστος δανεισμού των νοικοκυριών στη Σλοβακία (13,91%), την Ολλανδία (13,68%), την Πορτογαλία (13,5%), την Ιταλία (10,88%) και την Ισπανία (10,25%) ήταν υψηλότερο.

    Δάνεια προς επιχειρήσεις: τέλος, τα επιτόκια νέων δανείων προς επιχειρήσεις παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών (Δεκέμβριος 2007 - Μάρτιος 2009) μείωση της τάξης του 2,12% (για δάνεια μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ) και 1,69% (για δάνεια άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ). Επίσης, για τα υφιστάμενα δάνεια προς επιχειρήσεις παρατηρήθηκε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, μείωση 0,92%.

    Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι το 31% επί του συνόλου των δανείων που έχουν χορηγηθεί προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι στεγαστικά δάνεια, στα οποία οι έλληνες καταναλωτές απολαμβάνουν από τα ανταγωνιστικότερα επιτόκια της ευρωζώνης. Το αντίστοιχο ποσοστό δανεισμού με πιστωτικές κάρτες ανερχόταν, τον Ιανουάριο του 2009, στο 4% και για τα λοιπά καταναλωτικά δάνεια στο 10,5%. Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ (www.hba.gr).

    [02] "Ευρωβουλή Πολιτών" στο Σύνταγμα

    Με ένα σύγχρονο περίπτερο πολυμέσων, το οποίο θα λειτουργήσει από αύριο στην είσοδο του μετρό της πλατείας Συντάγματος, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εγκαινιάζει την προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

    Το περίπτερο των πολυμέσων που τιτλοφορείται "Ευρωβουλή Πολιτών", θα δώσει τη δυνατότητα στους Αθηναίους, όπως θα γίνει και στα υπόλοιπα 26 κράτη-μέλη της ΕΕ, για τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες, να εκφράσουν τις ιδέες αλλά και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη που θέλουν, στέλνοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

    Η ευρωβουλή πολιτών καθώς και άλλες τρισδιάστατες κατασκευές που θα εγκατασταθούν στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, θα αναδείξουν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ευρωπαίους πολίτες, όπως η μετανάστευση, η ενέργεια, η ασφάλεια και το περιβάλλον κ.α., δίνοντας έμφαση όμως στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου με κεντρικό σύνθημα "Εχεις το λόγο - Ψήφισε".

    Σημειώνεται ότι το περίπτερο θα παραμείνει στην είσοδο του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

    [03] Πρόσκρουση πλοίου στη Λήμνο

    Στον προβλήτα του λιμανιού Μύρινα της Λήμνου προσέκρουσε στις 19.30 σήμερα το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της ΝΕΛ "Ταξιάρχης", το οποίο με περίπου 150 επιβάτες εκτελούσε το επιδοτούμενο δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αη Στράτης - Σύμη - Χίος και επιστροφή στο Λαύριο.

    Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα μισού περίπου μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση. Ο "Ταξιάρχης" είναι το πλοίο που θα παρελάμβανε τους 84 επιβάτες του επιβατηγού "Θεόφιλος" που ανήκει στην ίδια πλοιοκτήτρια εταιρία και είχε προσκρούσει σήμερα τα ξημερώματα στον προβλήτα του ίδιου λιμανιού. Στον "Ταξιάρχη" απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί.

    [04] 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

    Στην "Πράξη" και τη Ζωή επιχειρούν να επαναφέρουν την έννοια της τέχνης οι διοργανωτές της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που αρχίζει την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

    Με τίτλο και θέμα "Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς" 57 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τα έργα τους σε δεκαπέντε συνολικά διαφορετικούς χώρους της πόλης στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της διοργάνωσης.

    Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έκθεση διαδραστικών έργων τέχνης και εγκαταστάσεων καλλιτεχνών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση) , Φεστιβάλ Περφόρμανς με τη συμμετοχή 28 καλλιτεχνών από 14 χώρες του κόσμου, έκθεση για τη σύγχρονη ζωγραφική στην Ελλάδα , εργαστήρια νέων καλλιτεχνών, πανόραμα σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α

    Συνολικά στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μετέχουν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες από 39 χώρες . Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε 28 συνολικά χώρους της πόλης.

    Τη γενική επιμέλεια της διοργάνωσης ανέλαβαν η Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης κ. Συραγώ Τσιάρα συνεπικουρούμενη από την επιμελήτρια δημοσίων προγραμμάτων της γκαλερί Tate Modern Γκαμπριέλα Σαλγκάντο (Αργεντινή) και την Νιγηριανή διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Λάγος κ.Μποίσι Σίλβα.

    "Μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών επιχειρούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους σήμανσης της σύνθετης εποχής μας, να αμφισβητήσουμε το αδιέξοδο της κρισιμότητας των καιρών και να επαναπροσδιορίσουμε το νόημα της καλλιτεχνικής πράξης" τόνισαν μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της διοργάνωσης οι επιμελήτριες της .

    Αναφερόμενη στο γενικό θέμα της διοργάνωσης η κ. Μαρία Τσαντσάνογλου - διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (βασικού διοργανωτή των εκδηλώσεων) τόνισε μεταξύ άλλων ότι το σκεπτικό του θέματος που επιλέχθηκε για την 2η Μπιενάλε είναι "η πρόκληση προς τους σύγχρονους καλλιτέχνες να μιλήσουν με τα έργα τους για την αποτυχία της πολιτικής και την απαξίωση της ιδεολογίας και στους πολίτες να απολαύσουν στιγμές γαλήνης εν μέσω της δίνης των προβλημάτων της εποχής" για να καταλήξει πως "κανείς δεν είναι αφελής για να υποστηρίξει πως ο καλλιτέχνης μπορεί να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα , η Τέχνη απαντά καλώντας όλους μας να κάνουμε ένα διάλειμμα για να απολαύσουμε αυτό που συμβαίνει στο κενό ανάμεσα στις δύο εποχές , ανάμεσα στη δίνη της αμφισβήτησης , τη θεωρία και την αναθεώρηση της"

    [05] Ταινία για τη ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

    Ο Αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ απέκτησε τα δικαιώματα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανακοίνωσαν τα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks.

    Φιλοδοξία της ταινίας αυτής είναι να δημιουργήσει «ένα πορτραίτο αναφοράς» για τον μαύρο αμερικανό πάστορα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους τα στούντιο, τα οποία ίδρυσαν το 1994 ο Σπίλμπεργκ και ο Ντέιβιντ Γκέφεν.

    «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Ίδρυμα Κινγκ (που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Μάρτιλ Λούθερ Κινγκ) μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξιστορήσουμε αυτά τα τόσο καθοριστικά γεγονότα», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Σπίλμπεργκ.

    «Ευελπιστούμε πως οι δημιουργικές δυνατότητες της ταινίας και ο αντίκτυπος τα ζωής του Δρ. Κινγκ θα μας δώσουν μία ιστορία για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι», πρόσθεσε.

    Ο Σπίλμπεργκ για πρώτη φορά είχε προσεγγίσει το θέμα του ρατσισμού στην ταινία «Το πορφυρό χρώμα» του 1985, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Άλις Ουόκερ, το οποίο είχε τιμηθεί το 1984 με βραβείο Πούλιτζερ. Στην ταινία θιγόταν και παρουσιαζόταν το θέμα της αδιαφορίας της αμερικανικής κοινωνίας του 20ου αιώνα απέναντι στις μαύρες γυναίκες.

    [06] "Ο αγώνας θα είναι σκληρός"

    Επίσκεψη στα Ιωάννινα θα πραγματοποιήσει σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, ανέφερε ότι στην κάλπη "πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που κυβέρνησαν", αλλά και εκείνα "τα κόμματα τα οποία χειροκρότησαν την Ε.Ε., όπως ο ΣΥΝ, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι".

    Η κ.Αλέκα Παπαρήγα εξήγησε ότι "τα κόμματα αυτά κάνουν κριτική βάζοντας όρια, ότι μπορεί να αλλάξει η Ε.Ε. από τα μέσα. Δεν αλλάζει".

    Γι αυτό, όπως επισήμανε, "η ψήφος, που πιάνει τόπο, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ", διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι το κόμμα της λέει την αλήθεια και "δεν πρόκειται να παίξει με την ψήφο των εργαζομένων".

    Έκανε, επίσης, λόγο για "βρώμικη επίθεση" κατά του ΚΚΕ, κάτι που -όπως είπε- συμβαίνει πάντα όταν πλησιάζουν εκλογές, γιατί "αυτό που θα τους φοβίσει είναι η δύναμη του ΚΚΕ" και "ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι".

    Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έρθουν καινούρια μέτρα, υποστηρίζοντας ότι "απλώς, τα φυλάνε στο συρτάρι. Η ΝΔ ξέρει ποια είναι αυτά, το ΠΑΣΟΚ επίσης τα ξέρει". Πρόσθεσε δε, ότι "η σύνοδος που έγινε στην Πράγα πριν από λίγες μέρες αποφάσισε γενική επίθεση στην κοινωνική πολιτική, στην ασφάλιση, στην Υγεία".

    Τέλος, υπογράμμισε ότι "είναι ανάγκη να προλάβουμε τα χειρότερα. Αρκετά έπαιξαν και τα δύο κόμματα στις πλάτες άλλων. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, θέλει θυσίες, δεν θα είναι ένας αγώνας στρωμένος με ρόδα. Αλλά, χίλιες φορές ένας δύσκολος αγώνας με το λαό επιτιθέμενο, από το να κάθεσαι παθητικά να περιμένεις ποιος θα απογοητεύσει, ποιος τυχόν θα σε αντιμετωπίσει με υποκριτικά φιλάνθρωπα αισθήματα".

    [07] Επιστολή Τσίπρα για ευρωεκλογές

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, ζητάει να αναφέρεται στην επικοινωνιακή καμπάνια, ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου και όσοι έχουν γεννηθεί το 1991.

    Η επιστολή του κ. Τσίπρα αναφέρει: «Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια, για τη συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές.Από την εκστρατεία αυτή απουσιάζει η πληροφορία, πως όλοι οι Έλληνες πολίτες γεννημένοι το έτος 1991 έχουν δικαίωμα ψήφου. Επειδή στόχος και των δύο επικοινωνιακών εκστρατειών είναι ο περιορισμός της αποχής, θα ήταν καλό από την μεριά σας να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να πληροφορηθούν οι εκλογείς αυτοί ότι έχουν δικαίωμα ψήφου».

    Περιοδεία Τσίπρα στο Αιγάλεω

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με εμπόρους, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Αιγάλεω, πρότεινε τη δημιουργία τράπεζας "ειδικού σκοπού" για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να σταματήσει "η ασυδοσία των τραπεζών" απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ο εμπορικός κόσμος στενάζει. Πάνω από ένα δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές, πάνω από 1,5 εκ. οι εγγεγραμμένοι στον Τειρεσία και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει, είναι να μοιράζει χρήμα στις τράπεζες, 28 δισ. ευρώ δίχως όρους και εγγυήσεις και να έχει ένα ταμείο εγγυοδοσίας, που δανειοδοτεί μόνο τις εύρωστες επιχειρήσεις».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή στρατηγικής, «γιατί δεν αρκεί κανείς να μιλάει διαρκώς για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει να τις στηρίξει κιόλας».

    Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ισχυρό, ένα μήνυμα που να φτάσει στην κυβέρνηση, στο κυβερνητικό επιτελείο και να είναι ένα μεγάλο "φτάνει πια" μ΄αυτή την πολιτική, που δίνει τα πάντα στους λίγους και ισχυρούς, στους προνομιούχους του χρήματος και αφήνει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να στενάζει και να μην μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στην οικονομική κρίση».

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση του εμπορικού κέντρου και του γηπέδου του Παναθηναικού, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

    "Οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι, όχι μόνο γιατί θα αποκτήσουν ένα στολίδι, αλλά και γιατί το γήπεδό τους δεν θα συμπαρασύρει οικονομικά συμφέροντα, επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδιώξεις. Θα είναι καθαρό και από άποψη οικονομική και από περιβαλλοντική. Κυρίως όμως, ιδιαίτερα ευτυχείς πρέπει να είναι οι πολίτες της Αθήνας, οι κάτοικοι του Αιγάλεω, ο εμπορικός κόσμος του Αιγάλεω, που δεν θα έχει τον ανταγωνισμό με ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο, που θα έριχνε τον τζίρο των καταστημάτων εδώ, πάνω από 60%".

    [08] Επίσκεψη στο Ηράκλειο

    Το Ηράκλειο επισκέπτεται ο κ.Γ.Καρατζαφέρης. Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία σε στελέχη και φίλους του ΛΑ.Ο.Σ.

    Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε τα εξής:

    «Ο κ. Πρωθυπουργός θυμήθηκε - μετά από 5 χρόνια - την "πάταξη των καρτέλ" όταν όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε με τους κουμπάρους. Μίλησε για "μείωση των τιμών" όταν εκείνες καθημερινά ανεβαίνουν, καθώς και για "ενίσχυση των μικρομεσαίων" όταν οι τράπεζες αφήνονται ελεύθερες να στραγγαλίζουν την οικονομία. Προφανώς πρόκειται για κυβέρνηση "θερινών διακοπών"...».

    Εξάλλου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τα ευρωψηφοδέλτια που ανακοίνωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

    «Το να μην κερδίζεις στην EUROVISION δεν είναι η συντέλεια του κόσμου. Το να παρουσιάζεις, όμως, άνευρα και άγευστα ευρωψηφοδέλτια αυτό σίγουρα δεν προάγει τα ελληνικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες. Κατά τα λοιπά, τα δύο άκρα τού "ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε." για άλλη μια φορά συντονίστηκαν απόλυτα μεταξύ τους ακόμη και στον χρόνο παρουσίασης των άχρωμων ευρωψηφοδελτίων τους, που μοιάζουν μεταξύ τους σαν δύο σταγόνες νερό».

    [09] "Πιθανή μείωση θητείας"

    Μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες λέει σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Τασούλας. Και τονίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με πιθανότητα εκλογών και ψήφους, αλλά με την υλοποίηση δεσμεύσεων της ΝΔ.

    Ο κ.Τασούλας αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το χαρακτηρίζει κράμα πείρας, ενθουσιασμού και αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ σχολιάζοντας τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών επισημαίνει: «Στις 8, στις 9 στις 10 Ιουνίου, όλο το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά αυτή και τις επόμενες κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί αποτέλεσμα με πολιτικό ενδιαφέρον αλλά όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος».

    Η συνέντευξη του Κ. Τασούλα στον Κώστα Μελισσόπουλο:

    ΕΡ: Kύριε Υπουργέ, πως σχολιάζετε τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ;

    ΑΠ: Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μία σύνθεση, ένα κράμα πείρας, γνώσεων, ενθουσιασμού και αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα και στην εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της χώρας μας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τα μέλη που αποτελούν το ευρωψηφοδέλτιο, τα στελέχη του κόμματος και οι παλιοί ευρωβουλευτές που διεκδικούν και πάλι την εκλογή τους και οι καινούργιοι που την διεκδικούν για πρώτη φορά, αλλά και η επικεφαλής η κυρία Γιαννάκου, που είναι ένα πολιτικό πρόσωπο συνδεδεμένο και με την αποφασιστικότητα και με την ευρωπαϊκή γνώση και με την εμπειρία των θεσμών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όλα αυτά μαζί, δίνουν την εγγύηση ότι η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου έγινε, αφού ολοκληρώθηκε ένας διάλογος, αφού ολοκληρώθηκε μία προσπάθεια, αφού ολοκληρώθηκε μία σύνθεση η οποία ένωσε και έδωσε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι με αυτή τη σύνθεση, με αυτά τα πρόσωπα και με αυτή την επίδοση που θα σημειώσει η Νέα Δημοκρατία την 7η Ιουνίου, τα συμφέροντα της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα εκπροσωπηθούν κατά το καλύτερο τρόπο και τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν την τήρηση αυτών των συμφερόντων, να υλοποιήσουν την προσπάθεια αυτή, θα το επιτύχουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναφέρομαι ειδικότερα και στη επικεφαλής του ψηφοδελτίου και θυμίζω ότι η κυρία Γιαννάκου σε νεότατη ηλικία το 1984, τότε που για πρώτη φορά ουσιαστικά η Ελλάδα έστειλε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκλεγμένους ευρωβουλευτές γιατί το 1981 είχαν σταλεί ευρωβουλευτές που τους είχαν ορίσει τα κόμματα, από το 1984, λοιπόν, η κυρία Γιαννάκου από πολύ νεαρή ηλικία είναι μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αυτό επανελήφθη και άλλες φορές, έδωσε ένα στίγμα μιας νεωτερικής αντιλήψεως στην θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας και έδωσε και ένα στίγμα, αν θέλετε, μιας καλώς εννοούμενης πεισματικής αντιλήψεως όσον αφορά την θέληση να δρομολογήσει εξελίξεις που είναι για το καλό του τόπου. Αυτή η γνώση, αυτή η ορμή, αυτό το πείσμα, το καλώς εννοούμενο πείσμα, τίθεται τώρα στην υπηρεσία των ευρωπαϊκών συμφερόντων της χώρας και είμαι βέβαιος ότι η επικεφαλής μας και τα στελέχη που θα εκλεγούν, και να είστε βέβαιοι θα είναι αρκετά αυτά τα στελέχη, θα υποβοηθήσουν σημαντικά την εθνική μας προσπάθεια μέσα σβ αυτό το τεράστιο χωνευτήρι ιδεών, απόψεων και προσδοκιών που είναι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και που είναι η πιο αυθεντική μορφή εκπροσώπησης των Ευρωπαίων πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΕΡ: Οι ευρωεκλογές για το ΠΑΣΟΚ έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Πιστεύετε ότι μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να αμφισβητήσει την Κυβέρνηση;

    και εκείνες οι εκλογές είχαν πάρει αυτό το χαρακτήρα και ερμηνεύτηκαν και έτσι εν συνεχεία επειδή είχε γίνει εκ προοιμίου κοινά δεκτό το ότι έχουν αυτό το χαρακτήρα τον δημοψηφισματικό όπως είπατε, αλλά τότε. Σήμερα αυτός ο χαρακτήρας και από την διαδρομή τόσων Ευρωεκλογών που έκτοτε έγιναν αλλά και από την συγκυρία δεν προσλαμβάνεται. Αυτός ο χαρακτήρας ο δημοψηφισματικός δεν προσλαμβάνεται, δεν γίνεται δεκτός και αυτό το βλέπουμε και από τις σφυγμομετρήσεις αλλά και από την συμπεριφορά του κόσμου. Οι πολίτες δέχονται ότι είναι εκλογές που πρέπει να διεξαχθούν με πολιτικούς όρους και όχι εξωπολιτικούς αλλά συγχρόνως δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί οι Ευρωεκλογές δεν είναι Ευρωεκλογές. Έχουμε λοιπόν Ευρωεκλογές, έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μία συζήτηση και ένα διάλογο που αφορά τα Ευρωπαϊκά θέματα με πολιτικούς όρους και νομίζω πως αυτή η απαίτηση του ΠΑΣΟΚ γίνεται εκ του ασφαλούς γιατί αντιλαμβάνεται και ξέρει εκ προοιμίου ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό όχι από την κυβέρνηση για λόγους σώνει και καλά άρνησης σε ότι προτείνει η αντιπολίτευση, αλλά απβ τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Εμείς πάμε στις Ευρωεκλογές κάνοντας μνεία και του έργου μας και της κυβερνητικής μας θητείας και της ανάγκης να συγκριθεί η δική μας υπευθυνότητα με την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι όμως δυνατόν αυτές οι εκλογές να έχουν άμεσο πολιτικό αποτέλεσμα. Στις 8, στις 9 στις 10 Ιουνίου, όλο το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά αυτή και τις επόμενες κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί αποτέλεσμα με πολιτικό ενδιαφέρον αλλά όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος.

    ΕΡ: Κύριε Υπουργέ πιστεύετε ότι οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα ήταν «μία κάποια λύσις;»

    ο ποιητής θεωρεί ότι θα ήταν οι βάρβαροι, οι οποίοι τελικά δεν ήρθαν. Δεν ξέρω αν οι πρόωρες εκλογές θα ήταν > που τελικά δεν έρχονται. Σας θυμίζω ότι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες αναλυτές, πολιτικά πρόσωπα κυρίως από την αντιπολίτευση, δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι περίπου στοιχημάτιζαν ότι στις 7 Ιουνίου θα έχουμε διπλή κάλπη, θα έχουμε δηλαδή 46.000 κάλπες και όχι 23.000 κάλπες που θα έχουμε στα εκλογικά τμήματα της χώρας. Αυτό τελικά δεν έγινε και κανείς απβ αυτούς που στοιχημάτιζαν έστω και ηθικά δεν θυμήθηκε την πρόβλεψή του για να ομολογήσει ότι έχασε αυτό το στοίχημα. Τώρα ακλόνητοι, αδιόρθωτοι και χωρίς καμία αυτογνωσία, οι ίδιοι που στοιχημάτιζαν ότι στις 7 Ιουνίου θα έχουμε διπλές κάλπες στοιχηματίζουν ότι θα έχουμε κάλπες πρόωρες, είτε το φθινόπωρο, είτε λίγο μετά, είτε λίγο πριν. Όλα αυτά βέβαια οφείλονται στο ότι, όπως λέει και ο αστικός κώδικας, τα χρέη από τα στοιχήματα δεν αναζητούνται, δεν μπορεί κανείς να τα επιδιώξει με αγωγή, είτε είναι αυτή ένδικη, είτε αυτή είναι πολιτικής φύσεως. Νομίζω πως εάν έμπαινε ένα παράβολο και κατέπιπτε σε όσους κάνουν προβλέψεις που δεν επαληθεύονται, δεν θα είχαμε όλο αυτό το μπαράζ τέτοιων δωρεάν προβλέψεων κύριε Μελισσόπουλε. Εν πάση περιπτώσει νομίζω πως πέραν όλων αυτών η σχεδόν μονολεκτική απάντηση στο ερώτημα σας είναι ότι χρειαζόμαστε, εάν μου επιτρέπετε όσο το δυνατό μεγαλύτερη υπευθυνότητα μπορεί κανείς να δείξει, χρειαζόμαστε υπευθυνότητα από την αντιπολίτευση, χρειαζόμαστε υπευθυνότητα από τους συλλογικούς φορείς για να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κρίση η οποία έρχεται και μέχρι στιγμής περνάει ξώφαλτσα από τις πόρτες της χώρας μας. Έχουμε επιπτώσεις, έχουμε συνέπειες αλλά δεν έχουμε τις συνέπειες που έχουν άλλες χώρες. Όλη αυτή η ιστορία των πρόωρων εκλογών, της διπλής εκλογής που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, όλη αυτή η ιστορία των δωρεάν προκλήσεων είναι επιδείξεις δωρεάν αυτοπεποίθησης. Προσπαθεί δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κυρίως, ανώδυνα, χωρίς επιπτώσεις να δείξει ότι διαθέτει αυτοπεποίθηση. Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να δείξεις ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση είναι να δείξεις το ελάχιστο της υπευθυνότητος που απαιτούν οι περιστάσεις. Και εάν το δείξεις - και τώρα δίνω δωρεάν συμβουλές στο ΠΑΣΟΚ εις βάρος μου και εις βάρος μας - εάν το επιδείξεις, όποτε γίνουν εκλογές θα έχεις και όφελος.

    ΕΡ: Κάτι τελευταίο που σας αφορά, που αφορά και στο έργο σας. Η στρατιωτική θητεία. Μπορούν οι νέοι να ευελπιστούν ότι θα μπορέσει να μειωθεί περαιτέρω ;

    ΑΠ: Η στρατιωτική θητεία όπως ξέρετε είναι ήδη σημαντικά μειωμένη εν σχέσει με το παρελθόν. Είναι 12 μήνες και στην Αεροπορία και στο Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς. Όπως έχει πει κατβ επανάληψη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ο κος Μειμαράκης στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού ο οποίος γίνεται στη διαδικασία της θητείας στο Στρατό Ξηράς κυρίως, διότι εκεί παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό τους όλες εκείνες οι προϋποθέσεις και έχουν πραγματοποιηθεί όλα εκείνα τα προαπαιτούμενα που ακίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε τρίμηνη μείωση της 12μηνης θητείας στο Στρατό Ξηράς και να πάμε σε 9μηνο. Απομένουν κάποιες διαδικαστικές λεπτομέρειες οι οποίες ωστόσο δεν είναι αποφασιστικής σημασίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να δρομολογηθεί και εφόσον εκπληρωθούν και αυτές οι τελευταίες προϋποθέσεις δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντως ήδη η θητεία, επαναλαμβάνω, είναι μειωμένη εν σχέση με το παρελθόν σημαντικά και ήδη γίνονται προσπάθειες μέσα στο πλαίσιο αυτής της χρονικής περιόδου η θητεία να είναι και μία προσφορά στην άμυνα της χώρας αλλά και κατά το δυνατόν όφελος γνώσεων, εμπειρίας και ακόμη και προσόντων που αποκτούν οι στρατεύσιμοι νέοι μας. Εμείς υλοποιούμε αυτές τις δεσμεύσεις και εφόσον τελικά ανακοινωθεί μέσα στον ορίζοντα τον φετινό και ίσως και νωρίτερα από το τέλος του χρόνου η μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στο 9μηνο, να ξέρετε ότι αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με εκλογές, ούτε με ψήφους, ούτε με επιθυμίες να είναι κανείς αρεστός. Στα θέματα της Στρατιωτικής θητείας και της ασφάλειας της χώρας η μόνη πορεία την οποία οφείλουμε να ακολουθούμε είναι η πορεία της διασφάλισης της Άμυνας της χώρας και της προσαρμογής της θητείας στα σύγχρονα επιχειρησιακά και κοινωνικά δεδομένα. Αυτό είναι κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και είναι οι μόνοι λόγοι που θα υπαγορεύσουν τη λήψη μια τέτοιας αποφάσεως.

    [10] Συντριβή αεροσκάφους

    Τουλάχιστον 64 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από τη συντριβή ενός Ινδονησιακού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους, με πάνω από 100 επιβαίνοντες στην ανατολική Ιάβα.

    Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, επικαλούμενοι αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση από την Τζακάρτα, συνετρίβη και ισοπέδωσε ή προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον έξι σπίτια στην περιοχή Μαγκετάν.

    Κατά τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον πέντε από τους νεκρούς ήταν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο έδαφος.

    "Το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε μερικά σπίτια, πήρε λίγο ύψος, έπεσε στο έδαφος κι έπιασε φωτιά", είπε αυτόπτης μάρτυρας στον τηλεοπτικό σταθμό Metro.

    Το δυστύχημα δεν είναι το πρώτο που πλήττει τον Ινδονησιακό στρατό τους τελευταίους μήνες. Την 6η Απριλίου, 24 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων είχαν βρει το θάνατο όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν είχε συντριβεί σε βάση στην Ιάβα.

    Η Ινδονησία, που εκτείνεται σ' ένα αρχιπέλαγος με 6.000 κατοικημένα νησιά, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αερομεταφορές.

    Εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Metro απεικόνιζαν διεσπαρμένα φλεγόμενα συντρίμμια του μεταγωγικού και πολίτες να προσπαθούν να σβήσουν εστίες φωτιάς με κουβάδες νερό.

    [11] Για το τρόπαιο το UEFA

    Οι ώρες μετρούν αντίστροφα για τον 38ο τελικό του Κυπέλλου UEFA, από τότε (1972) που η διοργάνωση απέκτησε το σημερινό όνομά της (πρώην Κύπελλο Εκθέσεων, 1958-1971). Το βράδυ (21:45), ο Ισπανός Μεδίνα Κανταλέχο θα σφυρίξει στο "Σουκρού Σαράτσογλου" της Κωνσταντινούπολης την έναρξη της αναμέτρησης, που θα είναι και η τελευταία για την συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το Κύπελλο UEFA θα μετονομαστεί σε Europa League.

    Αντιμέτωπες θα τεθούν δύο ομάδες που κατέληξαν στον θεσμό ως "έκπτωτες" από το Τσάμπιονς Λιγκ, ήτοι η ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ και η γερμανική Βέρντερ Βρέμης. Πρόκειται για δύο συγκροτήματα που δεν έχουν παρελθόν στη διοργάνωση, ούτε έχουν συναντηθεί ξανά σε κάποιο ευρωπαϊκό διασυλλογικό τελικό.

    Να σημειωθεί πως σήμερα θα είναι η τρίτη φορά που στον τελικό του UEFA θα αναμετρηθούν ομάδες που είχαν ξεκινήσει από το Τσάμπιονς Λιγκ, αφού έχουν προηγηθεί οι αγώνες Γαλατασαράι-Αρσεναλ (2000) και Φέγενορντ-Ντόρτμουντ (2002).

    Η Βέρντερ απέναντι σε ουκρανικές ομάδες μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (10-10 τέρματα). Αντίστοιχα, απέναντι σε γερμανικούς συλλόγους έχει να επιδείξει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (14-6 τα τέρματα). Ενα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, μάλιστα, είναι πως με τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους οι Ουκρανοί είναι αήττητοι οσάκις αντιμετώπισαν (τρεις φορές) γερμανική ομάδα. Αν όμως οι δύο σύλλογοι είναι "πρωτάρηδες" σε ευρωπαϊκό τελικό, δεν ισχύει εν τούτοις το ίδιο για τους τεχνικούς τους.

    Το 2000 ο Λουτσέσκου είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Γαλατασαράι, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Σάαφ, ως ποδοσφαιριστής, είχε παίξει με την νυν ομάδα του στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992, με αντίπαλο τη Μονακό (2-0).

    Ο τελικός έχει πάντως και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στην Βέρντερ αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Τζιόλης που ενδέχεται μάλιστα να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα. Ο διεθνής αμυντικός μέσος κυνηγά μάλιστα ένα σπάνιο ρεκόρ, καθώς αν η Βέρντερ νικήσει θα είναι μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής (προηγήθηκε ο Κόνι Τόρστενσον) που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο με ομάδα εναντίον της οποίας έχει αγωνιστεί και σκοράρει την ίδια αγωνιστική περίοδο!

    Αγωνιστικά και ξεκινώντας από την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ, ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο (λόγω καρτών) Χούμπσμαν. Από την άλλη πλευρά, για τον ίδιο λόγο ο Σάαφ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντιέγκο και Αλμέιδα, ενώ απών θα είναι και ο τραυματίας Μέρτεζακερ. Βοηθοί του Κανταλέχο θα είναι οι συμπατριώτες του Χεσούς Κάλβο Γουαδαμούρο και Ρομπέρο Ντίαθ Πέρεθ Ντελ Παλομάρ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αλφόνσο Πέρεζ Μπουρούλ.

    Οι πιθανές ενδεκάδες:

    ΣΑΧΤΑΡ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόφ, Σρνα, Ισένκο, Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Ιλσίνιο, Λεβαντόφσκι, Γκάι, Λουΐς Αντριάνο, Ζάντσον, Φερναντίνιο.

    ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Πρεντλ, Νάλντο, Μπένις, Τζιόλης (Νίμεγερ), Μπάουμαν, Φρινγκς, Οζίλ, Πιζάρο, Ρόζενμπεργκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2009 - 6:30:32 UTC