Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στην αποχή"
  • [02] Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

  • [01] "Οχι στην αποχή"

    «Θεωρούμε απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που συνέβη πολύ πρόσφατα, να μεταφερθεί το τουρκικό αεροστρατηγείο του Εσκί Σεχίρ στη Λάρισα, να ενοποιηθούν τα δύο στρατηγεία και να εναλλάσσονται Έλληνας και Τούρκος διοικητής σε μια περίοδο που το ίδιο το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, δεν δέχεται χάρτες και εθνικά σύνορα και, ταυτόχρονα, η ηγεσία της Τουρκίας δεν συμφωνεί με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επομένως, το θέμα των γκρίζων ζωνών θα οξυνθεί, όπως και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της Λήμνου».

    Αυτά τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και συνέχισε:

    «Σε συνθήκες κρίσης που η διαπάλη ανάμεσα στις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πολύ μεγάλη για τους αγωγούς, τα προβλήματα κατά τη γνώμη μας περιπλέκονται και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε εν κρυπτώ. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η συμμόρφωση και η συμμετοχή στο δολοφονικό ΝΑΤΟ».

    Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να αγνοήσουν τις συστάσεις διαφόρων να μην προσέλθουν στις κάλπες και να προτιμήσουν τις παραλίες, επισημαίνοντας ότι η αρνητική και η καταδικαστική ψήφος τιμωρεί τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, αφού οι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν ανάγκη να απέχουν, αλλά ακόμη και αν απέχουν «η τύχη τους δουλεύει είτε με ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ». Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές και να "ευστοχήσουν στην ψήφο τους και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να δώσουν δύναμη και φτερά στα συμφέροντά τους".

    Στις 20.30, η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία Πύρρου στα Ιωάννινα.

    [02] Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου, αλλά και στη συνέχεια, σε ομιλία του σε φίλους και στελέχη του κόμματος, που είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "οδηγούνται στις ευρωεκλογές εν μέσω ενός σκυλοκαβγά", προσθέτοντας ότι το προεκλογικό κλίμα σκιάζεται αφενός από τη σκανδαλολογία και αφετέρου από το "άκομψο" κλείσιμο της βουλής. Ένα κλείσιμο -πρόσθεσε- για το οποίο δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που το τελευταίο διάστημα είχε μετατρέψει τη Βουλή σε ανακριτικό γραφείο.

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός "αποφάσισε να κλείσει τη Βουλή για να συγκαλύψει τα σκάνδαλα".

    Η ζημιά -πρόσθεσε- είναι συνολικότερη για όλα τα κόμματα, που εμφανίζονται, σύμφωνα με τον ίδιο, υπέρ της συγκάλυψης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη πως "μαίνονται τα εσωκομματικά μπλοκ" στη ΝΔ.

    Ο ίδιος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και ας υπάρχουν ενδείξεις -όπως είπε- διπλασιασμού των ποσοστών του κόμματός του.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών το Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που θα επιφέρουν οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, αν αρχίσουν από το φθινόπωρο.

    Τέλος, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ευρωεκλογών, "ουδείς μιλά για τον πραγματικό σκοπό αυτών των εκλογών και των θεμάτων που διακυβεύονται".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2009 - 16:30:15 UTC