Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε η αξιόπιστη δύναμη του τόπου"
  • [02] "Να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Παγιδεύουν το λαό"
  • [05] "Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος"
  • [06] "Κλίμα πόλωσης"

  • [01] "Είμαστε η αξιόπιστη δύναμη του τόπου"

    Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά θα επισκεφθεί σήμερα σημεία της Εγνατίας Οδού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής της.

    Η περιοδεία θα ξεκινήσει το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και περί τις 11:30 θα παραστεί στην τελετή για την ολοκλήρωση της Εγνατίας στη Γέφυρα του Βενέτικου και ακολούθως θα επισκεφθεί τα έργα στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα του Δρίσκου.

    Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα φτάσει στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Λιμανιού, καθώς και το Δημαρχείο.Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πόλη.

    "Είμαστε η αξιόπιστη δύναμη του τόπου, είμαστε στρατευμένοι στις απαιτήσεις των δύσκολων σημερινών καιρών, στα μεγάλα εθνικά ζητήματα και στις ανάγκες των πολιτών" δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο.

    Ο κ. Καραμανλής έδωσε απάντηση στο σύνθημα "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" που έχει θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. "Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα αυτό αφορά μόνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι "προσπαθούν να μεταφέρουν τα εσωκομματικά τους άγχη σε ολόκληρη την κοινωνία".

    Ακολούθως, έβαλε τα δικά του βασικά διλήμματα: "Ας απαντήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τί θα βούλιαζε τον τόπο; Η υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα; Η σταθερότητα ή η αστάθεια; Η σοβαρότητα ή η επιπολαιότητα; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν στα δημόσια χρέη, βούλιαξαν στην ανεργία. Ένα μόνο προσθέτω: αυτό που βουλιάζει σε αυτές τις ώρες είναι ο λαϊκισμός. Η απόπειρα παραπληροφόρησης και η ανευθυνότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Συνέχισε λέγοντας ότι τα πράγματα θα ήταν τραγικά εάν είχαμε τα δεδομένα του 2004 και αν διαχειρίζονταν τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης το σύστημα ΠΑΣΟΚ, "που μέχρι πρόσφατα δεν έβλεπε και δεν άκουγε και δεν ήξερε τίποτε για την παγκόσμια κρίση".

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής την κατηγόρησε ότι επιχειρεί να εκτρέψει το διάλογο από την πολιτική στο χάος της παραπολιτικής, ότι σκανδαλολογεί ανεύθυνα και αβάσιμα για να κρύψει την έλλειψη θέσεων, προτάσεων και ιδεών. "Δεν έχει θέσεις, δεν έχει στρατηγική. Δεν τολμά να αναπτύξει προτάσεις για τα δύσκολα προβλήματα. Συνεχίζει να βάζει το κομματικό πάνω από το εθνικό, αρνείται να συμπράξει σε κάθε εθνική προσπάθεια" τόνισε.

    Η ηγεσία και οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Καραμανλής, δυσφημούν τη χώρα, έφθασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η Αθήνα έγινε Καμπούλ. Υποστήριζαν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανειστεί. Διακήρυσσαν ότι καταρρέει τάχα η οικονομία μας. Επιμένουν ακόμη και τώρα να συνθηματολογούν και να κινδυνολογούν ότι η Ελλάδα βουλιάζει, ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και στις βασικές αποφάσεις της κυβέρνησης:

    - Πρώτον, δρομολογούμε διάλογο με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο και στο δημόσιο τομέα.

    - Δεύτερον, συνεχίζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για την αναμόρφωση του λυκείου και την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος,

    - Τρίτον, προχωρούμε στην θέσπιση ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας και εφαρμόζουμε πλήρως το νέο σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας,

    - Τέταρτον, συνεχίζουμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και

    - Πέμπτον, προετοιμάζουμε το σταδιακό άνοιγμα των κλειστών αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων.

    Μένουν πολλά να γίνουν ακόμη, είπε ο κ. Καραμανλής, αλλά πρόσθεσε ότι η αλήθεια που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε σημαντικό έργο.

    Ενδεικτικά ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις σε δύσκολα προβλήματα, με πρόσφατο παράδειγμα την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής και ολοκληρώθηκαν εκατοντάδες νέες υποδομές, ενώ ξεκίνησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων (19 δισ. ευρώ), που αλλάζει ριζικά την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Δώσαμε στη χώρα ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό, ανοίξαμε με τη νέα ενεργειακή πολιτική το δρόμο για την πράσινη ανάπτυξη, πετύχαμε σημαντική αποκλιμάκωση των δημοσίων ελλειμμάτων, πετύχαμε μεγάλη μείωση της ανεργίας.

    Αναφερόμενος πάντα στο έργο της κυβέρνησης ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" στο οποίο εντάχθηκαν πάνω από χίλια έργα, τους πόρους για τους δήμους της περιφέρειας που τριπλασιάσθηκαν, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Αττική με την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο 70 επενδυτικών σχεδίων.

    Έκανε ειδική αναφορά στον τομέα του περιβάλλοντος, λέγοντας ότι στην Ανατολική Αττική ολοκληρώθηκαν 60 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ δόθηκαν λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων και ανεξέλεγκτων χωματερών. Σημείωσε δε ξεχωριστά την προστασία του Ασωπού και το πρόγραμμα αναδάσωσης των καμένων περιοχών.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στη χώρα μας διογκώνονται από τα βάρη και τις αδυναμίες του παρελθόντος, ιδίως από το υπέρογκο δημόσιο χρέος που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο δρόμος του μέλλοντος, είπε ο πρωθυπουργός, απαιτεί νέες αλλαγές και περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Η παγκόσμια κρίση λειτουργεί σαν καταλύτης για ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων. Αυτή είναι η στρατηγική μας, αυτή είναι η πολιτική μας.

    [02] "Να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία"

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,θα επισκεφθεί σήμερα, στις 11:00 π.μ., τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού, όπου θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, πέντε χρόνια μετά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου

    Στις 6:30 μ.μ., θα μιλήσει σε ειδική πολιτική εκδήλωση, για το Κοινωνικό Κράτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

    Το βράδυ, θα επισκεφθεί το Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με νέους της πόλης και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής.

    «Ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, η μικρομεσαία επιχείρηση, σήμερα βουλιάζει, ο τζίρος πέφτει από τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος και οι ακάλυπτες επιταγές πολλαπλασιάζονται. Έχουμε στην άναρχη ανάπτυξη των MALL, των πολυκαταστημάτων, που χτυπούν την μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία κλείνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος βιοτεχνία στην Καλογρέζα. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας, ενώ ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε και στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει λεφτά σε τράπεζες, που δεν τα βλέπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

    «Το ταμείο εγγυοδοσίας βοηθά τους λίγους, και όχι τους πολλούς, που έχουν ανάγκη και τώρα προεκλογικά μοιράζει ρουσφετολογικά δωράκια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τελειώνουν, πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και την μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτό θα κάνουμε και γι' αυτό δεσμευόμαστε».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Περιοδεία Καραμανλή στην Εγνατία Οδό, μαζί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά

    09.00 - Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

    11.30 - Άφιξη στη γέφυρα Βενέτικου Ποταμού - Δηλώσεις στα ΜΜΕ

    Ακολούθως, στάση στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα Δρίσκου.

    14.15 - Άφιξη στην Ηγουμενίτσα - Επίσκεψη στο Λιμάνι και το Δημαρχείο

    19:30-Ομιλία σε συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα

  • H Mη Κυβερνητική Οργάνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "Ρωμηοσύνη" ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα "Η Ρωμηοσύνη διαμέσου των αιώνων" (10:00:00, Αθήνα/Πολεμικό Μουσείο), παρουσία της Αυτού Θειοτάτης Μακαριώτητος Πατριάρχου Ιεροσολύμων κκ. Θεοφίλου του Γ

  • Πρόγραμμα Γ.Παπανδρέου:

    11.00- Επίσκεψη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Ελληνικό

    18:30-Ομιλία σε εκδήλωση το ΣΕΦ

    21:00- Επίσκεψη στο Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με νέους και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση (Μπουρνάζι - Πεζόδρομος)

  • Συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου, στο εκλογικό κέντρο του κόμματος (Τσιμισκή 22) (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 22)

  • Κοινό περίπτερο, αφιερωμένο σε όλα τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης βιβλίου (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Ν. Γερμανός - αίθουσα Β)

  • Ομιλία Κ. Καραμανλή στην Ηγουμενίτσα (19:30:00, Ηγουμενίτσα)

  • Ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη προς τους επιχειρηματίες του Ν.Χαλκιδικής, με θέμα: "Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και μέτρα στήριξης αυτών", στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ( 20:00:00, Πολύγυρος/Χαλκιδική)

  • Περιοδεία Τσίπρα στο Βόλο

    13:00 - περιοχή Νέας Ιωνίας: περιοδεία

    20:30 - Παραλία Βόλου (έναντι Τράπεζας Ελλάδας): Κεντρική Ομιλία

  • Προεκλογική δραστηριότητα Αλέκας Παπαρήγα

    11:00 π.μ. περιοδεία σε καταστήματα και καφετέριες του Ιλίου

    - 11:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση

    - 20:30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ελευσίνα

  • Ο Ευ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας (20:30:00, Καλαμάτα)

  • Περιοδεία Γ. Καρατζαφέρη στην Καρδίτσα. Συνέντευξη Τύπου στις 19.30 στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ. Θα ακολουθήσει ομιλία στον ίδιο χώρο.

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Ευρωπαϊκό λιγκ Γυναικών (Α΄ όμιλος, 2η ημέρα) - 20:30:00, Αλμπαθέτε/Αλμπαθέτε (ESP), 20:30 Ισπανία-Ελλάδα

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (φάιναλ φορ, ημιτελικοί), Σέρρες (GRC), 14:00 Διομήδης Άργους-ΑΕΚ

    18:00 Φίλιππος Βέροιας-ΓΑΣ Κιλκίς

    * Μπάσκετ-Α1 Ανδρών (Πλέι Οφ, 4ος «Μικρός Τελικός»): Μαρούσι-Άρης - 19:00:00, Κλειστό Αγίου Θωμά

  • Ποδόσφαιρο-Φιλικός ελπίδων: Ελλάδα-Κύπρος - 18:00:00, Αθήνα/Αγιος Κοσμάς

  • Βόλεϊ-Παγκόσμιο Ανδρών (προ-προκριματικοί, 4η ημέρα), Ελλάδα-Ρουμανία

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (φάιναλ φορ, ημιτελικοί), Σέρρες (GRC), 14:00 Διομήδης Αργους-ΑΕΚ

    18:00 Φίλιππος Βέροιας-ΓΑΣ Κιλκίς

    [04] "Παγιδεύουν το λαό"

    Περιοδεία σε καταστήματα και καφετέριες του Ιλίου θα πραγματοποιήσει σήμερα η κ.Αλ.Παπαρήγα. Το βράδυ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Ελευσίνα.

    Στόχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι να παγιδεύσουν το λαό σε παραπλανητικά διλήμματα και καυγάδες, είπε η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Μελετίου στα Σεπόλια.

    Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι για τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ και χαρακτήρισε ως «φιάσκο» την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

    «Επιλέγουν να παγιδεύσουν το λαό σε παραπλανητικά διλήμματα και καυγάδες», τόνισε, χωρίς, όπως είπε, να υπάρξει συνολική συζήτηση των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Θέλουν να πείσουν, είπε, τους ψηφοφόρους να πάρουν μέρος στον μεταξύ τους καυγά και να ψηφίσουν έναν από τους δυο. Καραμανλή ή Παπανδρέου. Νέα Δημοκρατίας ή ΠΑΣΟΚ».

    Είπε ακόμη ότι όπως στις εθνικές εκλογές έτσι και τώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ απασχολούν ξανά τον κόσμο με ψέματα, με στόχο, όπως τόνισε, να πείσουν ότι όλα τα κόμματα είναι ίδια και κατήγγειλε ότι στις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται νέα προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ.

    «Μάθαμε σήμερα, σαν πρωινά κουλούρια, ότι στις επόμενες ημέρες ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια, με στόχο να κάμψουν το 1% των ψηφοφόρων μας και να το οικειοποιηθούν», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «εμάς δεν μας βάζετε στο χέρι».

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποιος θα είναι ο αγωγός της προβοκάτσιας προσθέτοντας ότι υπάρχουν παπαγαλάκια μπλε, πράσινα, κίτρινα καθώς, όπως είπε, τα παπαγαλάκια είναι πολύχρωμα και αυτά κατευθύνουν την κοινή γνώμη σε βάρος του ΚΚΕ.

    «Στρατολογούν δημοσιογράφους που είναι προς ανάδειξη και είναι πιο πρόθυμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους», τόνισε και κάλεσε τα μέλη του ΚΚΕ να βρίσκονται σε εγρήγορση μέρα και νύχτα.

    «Θα δουλέψουμε φανατικά, επιστρατεύοντας τις αλήθειες και τα επιχειρήματα που θα τους ξεσκεπάσουν. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να γίνουμε σαν τα μούτρα τους», τόνισε, και είπε: «πρωτοπαίδι του αντικομουνισμού είναι η Νέα Δημοκρατίας και δευτεροπαίδι το ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούν διάφορους αχυράνθρωπους και αχυροκόμματα».

    Αναφερόμενη στην τηλεμαχία είπε ότι «όσοι άντεξαν και παρακολούθησαν το χθεσινό φιάσκο, θα κατάλαβαν ότι συζητούνται πολλά, εκτός από τα προβλήματα των εργαζομένων και το τι σημαίνουν οι ευρωεκλογές», κατηγορώντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα ότι κοροϊδεύουν το λαό.

    Στην ομιλία της αναφέρθηκε και στο θέμα με τους μετανάστες λέγοντας ότι δεν ήρθαν στη χώρα μας για να δημιουργήσουν προβλήματα στους Έλληνες εργαζόμενους, αλλά για να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον και κάλεσε τόσο τους Έλληνες όσο και τους μετανάστες εργαζόμενους να αντισταθούν και να μην πέσουν στην παγίδα, όπως είπε, της αντιπαράθεσης. «Εμείς, τόνισε, δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι κανενός και δεν πρόκειται να φέρουμε σε αντιπαράθεση Έλληνες και μετανάστες», προσθέτοντας ότι και οι μετανάστες έχουν τις ευθύνες τους και θα πρέπει να αντισταθούν στις αντιπαραθέσεις.

    Είπε ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες γυρίσαμε στον μεσαίωνα και χωρίζουμε τους ανθρώπους σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. «Εμάς αυτό δεν μας ενδιαφέρει, είπε, όλοι αυτοί ήρθαν στη χώρα μας ως θύματα του ιμπεριαλισμού και όχι ως τουρίστες».

    Η γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλή για αυτά και να συμφωνήσουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ζήσει καλύτερα το λαό της.

    Τέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν με την ψήφο τους στις 7 Ιουνίου το ΚΚΕ λέγοντας ότι «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάθουν νίλα και το ΚΚΕ να πάρει τη μερίδα του λέοντος από τη νίλα αυτή. Κερδισμένη ψήφος είναι με το ΚΚΕ και αν ψηφίσετε τα άλλα, λεγόμενα, μικρά κόμματα δεν θα τους αφαιρεθεί δύναμη», τόνισε.

    "Θα το πληρώσουν ακριβά"

    Προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ σκέφτονται να ετοιμάσουν πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια περιοδείας της στην εταιρία "Λαβιφάρμ".

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά:

    "Επειδή διαθέτουμε καλούς φίλους, αλλά υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι και σε πολιτικούς χώρους και σε δημοσιογραφικούς, έντιμοι οι οποίοι βεβαίως δεν είναι κομμουνιστές, αλλά δεν αντέχουν τις βρώμικες εκστρατείες, έχουμε την πληροφορία ότι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι προσπαθούν και σκέφτονται να ετοιμάσουν μια προβοκάτσια τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές εναντίον του ΚΚΕ, με την ελπίδα να κόψουν 1% σε ποσοστό από το ΚΚΕ. Ψηφοφόρους, που για πρώτη φορά θέλουν να ψηφίσουν το Κόμμα. Μολών λαβέ, λοιπόν".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι "εμείς δεν μπορούμε να ματαιώσουμε την προβοκάτσια. Άμα θέλουν, να την κάνουν. Τους δηλώνουμε ότι θα το πληρώσουν ακριβά και εκείνο που θα μας προσφέρουν είναι τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι φίλοι του Κόμματος, να κάνουν τη μέρα, νύχτα, να τρέξουν ακόμα πιο πολύ από όσο τρέχουν, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμιά ζημιά για το Κόμμα. Μολών λαβέ".

    Στην ερώτηση αν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που ετοιμάζουν την προβοκάτσια, η κα Παπαρήγα απάντησε: "Λες να μην το ξέρω; Γιατί το λέω; Έχουμε πει τίποτα που δεν ισχύει; Γιατί να τους καταδώσω; Μήπως πρέπει να έρθει και ο εισαγγελέας να μου πάρει δήλωση για αυτό;".

    [05] "Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος"

    Το Βόλο επισκέπτεται σήμερα ο κ.Αλέξης Τσίπρας. Θα περιοδεύσει στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

    Για ανούσια αντιπαράθεση ανάμεσα στα παραδοσιακά κόμματα της εξουσίας, την ώρα που βαθαίνει η κρίση, η ανεργία καλπάζει και χάνονται κοινωνικές κατακτήσεις, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Ταχυδρομείου στα Γιάννενα.

    "Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί τη συνθήκη της Λισαβόνας που αναθέτει τη διακυβέρνηση της Ευρώπης στα οικονομικά λόμπι. Ψήφισαν τα ίδια, εννιά στις δέκα φορές στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι αμετακίνητοι υπέρ του Συμφώνου Σταθερότητας. Δέχονται αδιαμαρτύρητα τις πιέσεις του συντηρητικού κ. Μπαρόζο και του σοσιαλιστή κ. Αλμούνια που ζητούν μειώσεις μισθών" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

    "Αποφεύγουν να τοποθετηθούν πάνω στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά την ίδια στιγμή κάνουν ότι διεκδικούν ή λένε ότι θα διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής στο διεθνές πεδίο. Πιστέψτε με όμως, τη συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα δεν θα την αποφύγουν και θα τοποθετηθούν επί της ουσίας θέλουν, δεν θέλουν".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη "χαλαρή ψήφο" στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία.

    Σε ότι αφορά την υπόθεση Siemens, μίλησε για νέα επεισόδια του σήριαλ για τα οποία θα υπάρξει και συνέχεια: "Φαίνεται - τόνισε - ότι το αλισβερίσι των κομμάτων, των μαύρων ταμείων της Siemens είχε δύο στάδια. Κλείσιμο της Βουλής για τα πολιτικά πρόσωπα και στραβά μάτια μαζί με διακοπές στο Μόναχο για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Μας δουλεύουν και μας ζητούν και την ψήφο μας, δεν θα τους γίνει χάρη".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας επισήμανε "σε κάθε περίπτωση τους οικολόγους δεν τους θεωρούμε αντιπάλους. Μακάρι να αποφασίσουν την κοινή δράση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά να δώσουν, όπως διατείνονται, λευκές επιταγές στα δύο κόμματα εξουσίας. Στην πρώτη περίπτωση τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι σημαντικά στη δεύτερη, οφέλη θα υπάρξουν μόνο για τους ίδιους και τον δικομματισμό".

    [06] "Κλίμα πόλωσης"

    Την Καρδίτσα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.Θα ακολουθήσει ομιλία του στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος στον ίδιο χώρο.

    Για μια "μεγάλη χαμένη ευκαιρία γιατί δεν ακούστηκαν θέματα που απασχολούν την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέματα της Ε.Ε. που επηρεάζουν την ζωή των Ελλήνων πολιτών στο μεγαλύτερό της μέρος", μίλησε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμία, αναφερόμενος αναφερόμενος στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

    "Ασχολούμαστε με παπαγαλάκια βαρβαρότητες και φοβικά σύνδρομα και με αυτά πάμε στις εκλογές μέσα σε ένα οξυμένο κλίμα πόλωσης που ευνοεί τους δύο μονομάχους οι οποίοι αυξάνουν καθημερινά τα κρεσέντο τους", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

    "Πιστεύω πως έπρεπε να μιλήσουμε στο debate για σοβαρά θέματα που μας απασχολούν σαν χώρα σήμερα, όπως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, θέμα που εγώ το 2004 το έθεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και μέσα στο πλαίσιο των θέσεών μου αυτών σήμερα κινούνται τόσο ο κ. Σαρκοζί όσο και η κ. Μέρκελ. Εν τέλει πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε σοβαρά και υπεύθυνα στον ελληνικό λαό αποφεύγοντας να τον φοβίσουμε ή να τον προκαλέσουμε", δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 May 2009 - 4:30:27 UTC