Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χώροι πρασίνου ενάντια στα συμφέροντα"

  • [01] "Χώροι πρασίνου ενάντια στα συμφέροντα"

    "Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα μεγαλύτερα και μικρότερα συμφέροντα που μπλοκάρουν αυτή τη στιγμή την ενιαία προοπτική για την Αττική, προκειμένου να διαμορφώσουμε έναν χώρο πρασίνου ψυχαγωγίας και πολιτισμού με ενιαίο σχεδιασμό από τη Δραπετσώνα, το Ελληνικό που θα γίνει πράσινο ως τη Γλυφάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και του Φαλήρου.

    "Εχουμε ένα τεράστιο πλούτο, ίσως την πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου, αν όχι του κόσμου, ενώ ο ελληνικός λαός επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να έχει πρόσβαση ο πολίτης στην παραλία", είπε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι "πέντε χρόνια με κυβέρνηση ΝΔ έχουμε πλήρη εγκατάλειψη, πελατειακή και κερδοσκοπική διαχείριση των Ολυμπιακών Ακινήτων και ολόκληρης της παραλίας, κατακερματισμό και αδυναμία πρόσβασης του πολίτη στη θάλασσα".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν και δεσμεύτηκε ότι θα τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, σημειώνεται, ότι μετά την ενημέρωση που είχε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου με τραμ.

    Στις 6:30 μ.μ., θα μιλήσει σε ειδική πολιτική εκδήλωση, για το Κοινωνικό Κράτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

    Το βράδυ, θα επισκεφθεί το Περιστέρι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με νέους της πόλης και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής.

    "Βουλιάζει η μικρομεσαία επιχείρηση

    «Ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, η μικρομεσαία επιχείρηση, σήμερα βουλιάζει, ο τζίρος πέφτει από τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος και οι ακάλυπτες επιταγές πολλαπλασιάζονται. Έχουμε στην άναρχη ανάπτυξη των MALL, των πολυκαταστημάτων, που χτυπούν την μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία κλείνει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος βιοτεχνία στην Καλογρέζα. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας, ενώ ανάλογη επίσκεψη πραγματοποίησε και στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει λεφτά σε τράπεζες, που δεν τα βλέπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

    «Το ταμείο εγγυοδοσίας βοηθά τους λίγους, και όχι τους πολλούς, που έχουν ανάγκη και τώρα προεκλογικά μοιράζει ρουσφετολογικά δωράκια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τελειώνουν, πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία και την μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτό θα κάνουμε και γι' αυτό δεσμευόμαστε».

    Συνέντευξη στον "Κόσμο του Επενδυτή"

    «Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρόκριμα και για τις επόμενες εκλογές. Η απόφαση του λαού να πεί όχι στην κυβερνητική αλαζονεία θα είναι αδύνατο να αγνοηθεί" τόνιζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του προς τον ΚτΕ.

    Αποφεύγει να ορίσει το ποσοστό που καθιστά "ασφαλή" την προδιαγραφόμενη νίκη του κόμματός του-"όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο καλύτερα για τη χώρα" αναφέρει χαρακτηριστικά"-ωστόσο προλαμβάνοντας ερμηνείες την επόμενης μέρας υπογραμμίζει ότι σε κάθε περίπτωση "η νίκη είναι νίκη" Και επαυξάνει δηλώνοντας πως "όλοι ξέρουν τι θα σημαίνει η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ σε ευρωεκλογές μετά από 15 χρόνια".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ορίζει ως τρείς κορυφαίες προτεραιότητες του κόμματός του τα θεσμικά μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα τη διάσωση της οικονομίας αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει επιβάλει η ΕΕ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει σκοπιμότητες απαξίωσης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών σε όσους διογκώνουν την αναμενόμενη αποχή από τις κάλπες εξηγεί γιατί η άρνηση συνεργασίας από τα κόμματα της Αριστεράς καθιστά αναγκαστική την αυτοδυναμία ενώ υπερασπίζεται το προβάδισμα του κόμματός του στις πράσινες πολιτικές.Ανοίγει μάλιστα το παράθυρο σε μελλοντική μετονομασία του ΠΑΣΟΚ ώστε να τονίζεται και η οικολογική του διάσταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 May 2009 - 12:30:14 UTC