Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Μετακινούμαι στην Αθήνα»
  • [02] Αγνοείται Airbus

  • [01] «Μετακινούμαι στην Αθήνα»

    Tον πολύγλωσσο οδηγό «Μετακινούμαι στην Αθήνα», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, που πρέπει να γνωρίζει όποιος μετακινείται με τα ΜΜΜ εντός της πρωτεύουσας, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην πολιτική του υπουργείου Μεταφορών να γίνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πιο ελκυστικά, πιο σύγχρονα, πιο ασφαλή, πιο οικολογικά και πιο φιλικά προς τους κατοίκους της πόλης.

    Ο οδηγός, που θα διατίθεται σε κεντρικά σημεία και στάσεις της πρωτεύουσας, είναι μεταφρασμένος σε έξι γλώσσες, στα αγγλικά, τα ρωσικά, τα αλβανικά, τα αραβικά, τα κινέζικα και φυσικά τα ελληνικά, για να είναι πιο χρηστικός σε μεγαλύτερη ομάδα επιβατών των ΜΜΜ. Θα κυκλοφορεί σε δυο μορφές: Ως 16σέλιδο φυλλάδιο και ως πολύπτυχο σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, το οποίο αναπτύσσεται στα χέρια του επιβάτη.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, «πρόκειται για μια μορφή της Χάρτας Δικαιωμάτων των επιβατών, η οποία περιλαμβάνει, πέρα από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, και πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών για τον επιβάτη, όπως τα διάφορα είδη εισιτηρίων, που διατίθενται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις αντίστοιχες τιμές που ισχύουν γι' αυτά, καθώς και το πρόστιμο που επισύρει η μη επικύρωσή τους».

    Ο χρήστης της Χάρτας μπορεί, επίσης, να ενημερωθεί για τις κάρτες διαδρομών, που κυκλοφορούν, και τα προνόμια, που παρέχουν στους κατόχους τους, να μάθει με κάθε λεπτομέρεια τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια, τους σταθμούς και τις ακριβείς ώρες αναχώρησης όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να γνωρίσει τα δικαιώματά του σαν επιβάτης, αλλά και τις συμπεριφορές, που οφείλει να αποφεύγει. Επίσης, μπορεί να πληροφορηθεί πώς θα έλθει σε επαφή με διάφορες χρήσιμες πληροφορίες, που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις του.

    [02] Αγνοείται Airbus

    Δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι και εξαφανίσθηκε σήμερα το πρωί από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, έγινε γνωστό από αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.

    Η Air France ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο της, έστειλε αυτόματο μήνυμα στις 05.14 (ώρα Ελλάδας) αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις.

    Ο Φρανσουά Μπρούς, διευθυντής επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι η πιο πιθανή εκδοχή είναι ότι το αεροπλάνο επλήγη από κεραυνό.

    "Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο Μπρους στους δημοσιογράφους. "Το αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη καταιγίδων με ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσαν δυσλειτουργίες", πρόσθεσε.

    "Γενικά υπήρξαν στη ζώνη αυτή ισχυρές τροπικές αναταράξεις. Αυτά είναι αεροσκάφη συνηθισμένα σε συνθήκες αυτού του είδους, πρέπει όμως να υπήρξε στην περίπτωση αυτή μία συσσώρευση συνθηκών", είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό.

    Το αεροπλάνο εξαφανίσθηκε από τα βραζιλιάνικα ραντάρ γύρω στις 10.30 μ.μ. της Κυριακής (τοπική ώρα, 04.30 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας), έπειτα από πτήση περίπου τριών ως τρεισήμισι ωρών, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη Βραζιλία. Αυτός ο χρόνος πτήσης σημαίνει ότι οι ελεγκτές το έχασαν ενώ βρισκόταν σχετικά κοντά στη Βραζιλία μάλλον, παρά στον προορισμό του, τη Γαλλία.

    Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας Χένρι Ουίσλον δήλωσε ότι αεροπλάνα απογειώθηκαν από το νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας, για να αναζητήσουν το αεροπλάνο της Air France.

    "Ως τώρα θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα κηροζίνης έτσι πρέπει δυστυχώς τώρα να αντιμετωπίσουμε το πιο τραγικό σενάριο", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Ζαν-Λουί Μπορλό. Ο ίδιος προσέθεσε μιλώντας ότι το αεροπλάνο είχε εξαφανιστεί τόσο από τα στρατιωτικά όσο και από τα πολιτικά ραντάρ. Σύμφωνα με τον Μπορλό, το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας "έχει σαφώς παραμεριστεί" και προκρίνεται "το ενδεχόμενο ενός δυστυχήματος".

    Το Airbus 330-200 μετέφερε 216 επιβάτες ενώ τα μέλη του πληρώματος ήταν 12. "Η Air France με λύπη της ανακοινώνει πως δεν έχει νέα από την πτήση AF 447 που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ρίο στο Παρίσι με 216 επιβάτες και συμμερίζεται τη συγκίνηση και την ανησυχία των οικογενειών", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Οι συγγενείς των ανθρώπων που ταξίδευαν με την πτήση AF 447 έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ.

    Η Γαλλία θα στείλει δύο αεροσκάφη με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον εντοπισμό του Α330. Ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Breguet Atlantique και ένα Falcon 50 τα οποία βρίσκονταν στο Ντακάρ έχουν εγκαταλείψει την βάση τους στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης για να συμμετάσχουν στις έρευνες, υπό την διεύθυνση του κέντρου διάσωσης της Σενεγάλης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου, λοχαγός Κριστόφ Πράζουκ.

    Επιπλέον, ένα πλοίο του γαλλικού ναυτικού το οποίο ταξίδευε στον κόλπο της Γουινέας πλέει προς την περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες αλλά όπως τόνισε ο λοχαγός "βρίσκεται ήδη αρκετές ημέρες στην θάλασσα".

    Tο αεροπλάνο της Air France, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πραγματοποιώντας πτήση από τη Βραζιλία στη Γαλλία με 228 επιβαίνοντες, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, σύμφωνα με υπολογισμό βραζιλιάνου ειδικού σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας.

    Το αεροπλάνο "βρίσκεται το μέγιστο σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά των νήσων Φερνάντο ντε Νορόνια, προς την κατεύθυνση του Ντακάρ", δήλωσε ο Γουστάβο Αντόλφο Φράνκο Φερέιρα, σμήναρχος εν αποστρατεία των βραζιλιάνικων ενόπλων δυνάμεων.

    Καθώς τα νερά σε αυτήν τη ζώνη δεν είναι παγωμένα, ο Φερέιρα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες, στην περίπτωση που οι πιλότοι κατάφεραν να προσθαλασσώσουν με επιτυχία το αεροπλάνο κοντά στα νησιά αυτά, το ανατολικό άκρο των οποίων βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τις βραζιλιάνικες ακτές.

    "Αναμφίβολα, (στην περίπτωση αυτή) οι συνθήκες μπορεί να είναι καλύτερες από αυτές του Χάντσον" στις ΗΠΑ, πρόσθεσε, αναφερόμενος στον άθλο ενός αμερικανού πιλότου να προσυδατώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ένα Airbus-320 στα παγωμένα νερά του ποταμού Χάντσον, σώζοντας τη ζωή 155 επιβατών.

    Ωστόσο ο Φερέιρα έκρινε "λίγο πιθανό" να κατέστη δυνατή μια προσθαλάσσωση του Airbus της Air France, καθώς το αεροπλάνο αντιμετώπιζε ηλεκτρική βλάβη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2009 - 16:30:17 UTC