Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Η νέα πορεία μάς χρειάζεται όλους''

  • [01] ''Η νέα πορεία μάς χρειάζεται όλους''

    "Στις 7 Ιουνίου θα νικήσουμε γιατί η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

    Στις 7 Ιουνίου, τόνισε, δίνουμε ψήφο ελπίδας και εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον και πρόσθεσε ότι με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο δρόμος για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. Την Κυριακή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου δίνουμε μια μεγάλη μάχη και έχουμε απέναντί μας όλες τις δυνάμεις του κατεστημένου και τα συμφέροντα που δεν αντέχουν ένα κράτος δικαίου. Δεν αντέχουν, πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, για τη δύναμη του Έλληνα και της Ελληνίδας. Γι' αυτό καλλιεργούν την αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι. Γιατί χωρίς επιλογές ο πολίτης παραδίδεται.

    Ο μόνος φόβος τους, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί μόνο αυτό δίνει σήμερα μια άλλη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, για μια κυβέρνηση αξιόπιστη, δυναμική και προοδευτική, με βούληση να χαράξει μια νέα πορεία.

    Η νίκη της 7ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι νίκη εκείνων που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν από την πολιτική της δεξιάς, που τους έβαλε στο περιθώριο της κοινωνίας. Θα είναι νίκη των πολλών και γι' αυτό δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές τονίζοντας ότι την Κυριακή δεν πρέπει να λείψει κανένας, γιατί "η νέα πορεία μας χρειάζεται όλους".

    Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα σήμαινε ψήφο σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση, σε αυτούς που επενδύουν στο ψέμα, στην πόλωση και στη συκοφαντία.

    Ο κ. Παπανδρέου προκάλεσε για μία ακόμη φορά τον κ. Καραμανλή να μιλήσει "για μία φορά με ειλικρίνεια" και να πει ποιούς νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλλει μετά τις ευρωεκλογές και με πόσα νέα βάρη θα φορτώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι αδιαφόρησε για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. Εκμεταλλεύτηκαν, είπε, την εμπιστοσύνη του βορειοελλαδίτη για να κερδίσουν τις εκλογές και μετά τους πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτός ο τόπος, πρόσθεσε, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας ότι στη Νέα Δημοκρατία υπόσχονται τα πάντα σε όλους και μετά χαρίζουν τα πάντα σε λίγους, σε φίλους, σε κουμπάρους και κολλητούς. Και τώρα, τόνισε, έρχονται και εγκαινιάζουν τα έργα που φέρουν την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ όπως η Εγνατία οδός. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε και πάλι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι όπως είπε, ένιωσαν προδομένοι από τις πολιτικές της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ είναι και δικός τους αγώνας. Είναι ο αγώνας για να απαλλαγούμε από την βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα. Και αυτό πρόσθεσε είναι το γενικό προσκλητήριο της δημοκρατίας.

    Το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, απ' όπου ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ τόσο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις όσο και με την προοπτική ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ''οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους'' και πρόσθεσε, ότι θέλουμε την ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά το δρόμο τους προς την Ευρώπη θα ανοίξει η αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ταυτόχρονα θα αποκαταστήσει και τις σχέσεις Αθήνας - Σκοπίων. Και απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε λύση διπλής ονομασίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία έχει γίνει εθνική γραμμή.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή της Χρυσούλας Παλιαδέλλη - Σαατσόγλου, η οποία είχε πάρει μέρος στις ανασκαφές της Βεργίνας, ως βοηθός του καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου.

    Η επιλογή της τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι τυχαία και επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τη Μακεδονία, καθώς και τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ του επεδείχθη το τελευταίο χρυσό στεφάνι που βρέθηκε στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 June 2009 - 20:30:18 UTC