Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης"
  • [02] "Είναι η ώρα του λαού"

  • [01] "Πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης"

    Την Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπου ενημερώθηκε εκτενώς από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο Δημήτριο Σκαρλάτο για τη δραστηριότητα των Υπηρεσιών Τροχαίας και τα προγράμματα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται σε όλη την Αττική. Ενημερώθηκε ακόμη για τα αυξημένα μέτρα τροχαίας που έχουν σχεδιαστεί, με σκοπό την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και εν όψει του εορταστικού τριημέρου Πεντηκοστής και Αγ. Πνεύματος .

    «Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται εδώ, που κάνει η Τροχαία, για την εμπέδωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Δουλειά που έχει - και θέλω να το υπογραμμίσω αυτό - μετρήσιμα, θετικά αποτελέσματα» τόνισε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις τους και επισήμανε ότι τη χρονιά που μας πέρασε, είχαμε μια ενθαρρυντική μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, σε σχέση με το 2007, γεγονός που αποδεικνύει πως «με κοινή, έντονη προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα».

    «Τις επόμενες μέρες, λόγω της μετακίνησης των πολιτών για τις Ευρωεκλογές, αλλά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οδικό δίκτυο της χώρας θα δεχθεί έντονη κυκλοφοριακή φόρτιση. Για την ομαλή μετακίνηση, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων και, πάνω απβ όλα βέβαια, για την πρόληψη και την αποτροπή ατυχημάτων, είμαι βέβαιος ότι οι γυναίκες και οι άντρες της Τροχαίας, για μια ακόμη φορά, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη «σοβαρή δουλειά που κάνει καθημερινά η Ελληνική Αστυνομία για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες»και διαβεβαίωσε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ότι «η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους, τους εμπιστεύεται και προσπαθεί πάντα να διασφαλίζει τους όρους που επιτρέπουν στην Αστυνομία να επιτελεί το καθήκον της».

    «Μια σειρά από οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι οδηγούν στην αύξηση της παραβατικότητας. Είναι επίσης γνωστό ότι νέες μορφές εγκληματικότητας δημιουργούν νέα δεδομένα. Σβ αυτό το περιβάλλον, η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία, στο πλαίσιο του Συντάγματος, με πλήρη σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

    Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Βασιλείου Τσιατούρα (ο οποίος συμμετέχει στην TASK FORCE των Αρχηγών Αστυνομιών στη Χάγη).

    "Πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης"

    "Η Ν.Δ. δεν είχε και δεν έχει κανένα δίλημμα. Διαλέγει το δρόμο της ευθύνης. Τον δρόμο του χρέους. Το δρόμο για μια ισχυρή και περήφανη πατρίδα στην καρδιά της Ευρώπης", τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

    «Οι περήφανοι Μακεδόνες δηλώνουν και σήμερα παρόντες. Οι αντιξοότητες δεν μας πτοούν. Παρά τη βροχή είμαστε εδώ, αποφασισμένοι, δυνατοί. Δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αποψινή παρουσία σας. Η σημερινή συγκέντρωση, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι συγκλονιστική.

    Η Θεσσαλονίκη αποφάσισε. Η Μακεδονία στέλνει μήνυμα παντού στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός μόλις ανέβηκε στο βήμα και πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι αμοιβαία και βαθιά ριζωμένη η σχέση αυτή. Από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή. Από εδώ δεσμεύτηκα να υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες που μας ενώνουν. Δεσμεύτηκα να υπηρετώ, με όλες τις δυνάμεις μου, όλους τους Έλληνες. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Όποιο κόστος κι αν χρειαστεί. Πάνω από όλα είναι η Πατρίδα μας».

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι παρόντες την Κυριακή στις ευρωεκλογές και να ψηφίσουν «ναι» στη σταθερότητα και στη σιγουριά.

    Η Ελλάδα ακολουθεί, σήμερα, πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης. Βάση και στήριγμά της, στην πορεία αυτή, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η μεγάλη εθνική επιλογή που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισήμανε και υπενθύμισε πως όταν η Ν.Δ. έκανε αυτή την επιλογή κάποιοι αναζητούσαν «τριτοκοσμικούς» δρόμους.

    Αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο της πενταετούς διακυβέρνησης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα το μεταρρυθμιστικό της έργο και σημείωσε ότι σε κάθε προσπάθεια της αντιμετώπιζε έντονες αντιδράσεις βολεμένων συμφερόντων. «Σε κάθε μεταρρύθμιση αντιμετωπίζαμε την πολεμική του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε αλλαγή αντέτασσαν ένα μονότονο «όχι». Δεν ήθελαν να αλλάξουν κατεστημένες δομές. Δεν ήθελαν να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες που κράταγαν, επί δεκαετίες, πίσω τη Χώρα μας», είπε.

    Αναγνώρισε τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε αυτή την πορεία, «δεν διεκδικήσαμε ποτέ το αλάθητο. Κάναμε, όπου χρειάστηκε, την αυτοκριτική μας», παρατήρησε, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το έργο μας».

    Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι στην οικονομική κρίση και σημείωσε: «Στις πιο δύσκολες ώρες για την Πατρίδα μας, αδιαφορούν για τα συμφέροντα της χώρας. Μιλούν για ναυάγια και υπόσχονται θαύματα. Υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Αλλά δεν λένε από πού θα τα έβρισκαν. Δημαγωγούν. Βουλιάζουν στο λαϊκισμό. Βουλιάζουν στην ανευθυνότητα. Δεν αλλάζουν».

    Στο ΠΑΣΟΚ έχασαν την ψυχραιμία τους, είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σκανδαλολογεί, κινδυνολογεί και βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

    «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κανένα από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα», τόνισε. «Και επειδή δεν έχει θέσεις, επειδή δεν έχει συγκροτημένο πρόγραμμα, επειδή δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, σκανδαλολογεί ανεύθυνα. Όταν όμως σκανδαλολογεί απλώς θυμίζει, έτσι, το παρελθόν του. Και το παρελθόν του είναι νωπό. Το ξέρουμε όλοι! Το θυμούμαστε όλοι! Γιατί το έχει βιώσει ο Τόπος. Και δεν θέλει να το βιώσει ξανά! Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αοριστολογεί και υπεκφεύγει. Βάζει το κομματικό, πάνω από το εθνικό. Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν «βαρβάρους» όλα τα κόμματα, όλους τους πολίτες εκτός ΠΑΣΟΚ. Έφτασαν στο σημείο να απαιτούν να παραμερίσουμε όλοι, να παραμερίσετε όλοι, για να περάσει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ. Ρωτήστε τους, λοιπόν: Ποιά σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία; Έως πού θα φτάσει η αλαζονεία τους; Και κάτι ακόμα: θλίψη και μόνο θλίψη προκαλεί το επίπεδο της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ξεκίνησε με το απαράδεκτο και υβριστικό δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Χωρίς κανένα θετικό μήνυμα γιατί απλούστατα δεν έχει τίποτα θετικό να προτείνει και τώρα κορυφώνεται λίγο πριν την κάλπη με μαύρη διαφήμιση. Καταλαβαίνω γιατί την ώρα αυτή καταφεύγουν στην γκρίζα προπαγάνδα. Είναι προϊόν πανικού. Μεγάλου πανικού. Το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Με ψεύδη και λασπολογίες επιδιώκουν την υποβάθμιση της προεκλογικής εκστρατείας υποτιμώντας και την νοημοσύνη των πολιτών. Παραπληροφορούν, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν. Τους είδατε, τους μάθατε, τους ξέρετε. Παριστάνουν, τώρα, τους καταγγέλλοντες. Προσπαθούν να αποδώσουν στην Κυβέρνηση ευθύνες των ημερών τους, των διπλανών τους, των κυβερνήσεών τους. Δεν αλλάζουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν Δεν τους παρακολουθούμε σε αυτόν τον κατήφορο. Δεν τους παρακολουθούμε στην απόπειρά τους να δημιουργήσουν νοσηρή ατμόσφαιρα. Δεν τους ακολουθούμε στην επιλογή του διχασμού και της πόλωσης. Ο καθένας κρίνεται από το ήθος του Οι πρακτικές τους είναι ξένες στις αντιλήψεις μας. Έχουμε άλλες προτεραιότητες. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να χειριστούμε».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κι απευθύνθηκε στα Σκόπια λέγοντας πως «ως Μακεδόνας πρωθυπουργός το λέω προς κάθε κατεύθυνση: Η Ιστορία δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται, δεν ξαναγράφεται».

    Συνέντευξη σ τον ΑΝΤ1

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Αντένα και στους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Στρ. Λιαρέλη, υπογράμμισε ότι στόχος της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές είναι η νίκη και για αυτό αγωνίζεται, σημειώνοντας ότι και την επομένη των Ευρωεκλογών θα πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Η ψήφος στις Ευρωεκλογές είπε ο κ. Καραμανλής, είναι διαφορετική από τις εθνικές εκλογές, σημείωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη του το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, αλλά πρόσθεσε ότι δεν επιλέγεται ούτε κυβέρνηση ούτε πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε ότι θα είχε κινηθεί διαφορετικά, αν δεν είχε πλειοψηφία 151 βουλευτών σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και στην υπόθεση Παυλίδη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι ευάλωτος σε εκβιασμούς και πρόσθεσε "εκβιασμό στα 53 μου χρόνια δεν δέχθηκα ποτέ και από κανέναν είτε εντός είτε εκτός κόμματος".

    Σε ό,τι αφορά τη διαφυγή στο εξωτερικό των κυρίων Χριστοφοράκου και Καραβέλα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι όλα αυτά έγιναν πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπήρξε κάποια χρονική ολιγωρία, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που υπηρεσιακοί παράγοντες μπορούν να εμφανίσουν μια τέτοια ατέλεια.

    Δεν δέχομαι με τίποτα πρόσθεσε, ότι αυτό έγινε επί σκοπόν και δεν πιστεύω ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έκανε κάτι τέτοιο από πρόθεση. Η περίοδος και η υπόθεση που διερευνάται δεν αφορά τη ΝΔ, αφορά περιόδους της προηγούμενης κυβέρνησης όταν υπεγράφησαν οι μεγάλες συμβάσεις και οι προγραμματικές συμφωνίες στον ΟΤΕ.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν έπρεπε να παραιτηθεί η υπουργός Εξωτερικών που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν σημαίνει ότι όταν αναλαμβάνεις την πολιτική ευθύνη παραιτείσαι, αλλά σημαίνει την παραδοχή ότι σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε πρόβλημα. Δεν σημαίνει ότι πρέπει ο καθένας να εγκαταλείπει τη θέση του, επειδή εμφανίζεται μια δυσλειτουργία, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, "ο Πρωθυπουργός είναι που κρίνει αν πρέπει να γίνουν κάπου αλλαγές και αν οι πρωθυπουργοί έκαναν αλλαγές για τέτοιου είδους ζητήματα μιας ή δυο ημερών καθυστερήσεις, τότε δεν θα έπρεπε να μείνει κανένας όρθιος.''

    Ο κ. Καραμανλής συνέχισε να κάνει αυτοκριτική, λέγοντας ότι δεν είναι αλάνθαστος, αλλά πρόσθεσε ότι από το σημείο αυτό μέχρι να δημιουργείται η αίσθηση ότι όλοι είναι φαύλοι, υπάρχει τεράστια απόσταση.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν διαπίστωσε να υπάρχει καν ένδειξη για ποινικές ευθύνες υπουργών στα θέματα των ομολόγων ή του Βατοπαιδίου, ενώ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια στελεχών που δημιούργησαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η πρόθεσή του είναι να μείνει στην ηγεσία της ΝΔ, αν ηττηθεί στις εθνικές εκλογές, αλλά πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα πρέπει να συμβαίνει και άλλη μια προϋπόθεση, "να σε θεωρούν και οι γύρω σου και ευρύτερα ικανό - άξιο, και να θέλουν να είσαι μαζί τους σε αυτόν τον αγώνα".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα πρέπει να γίνουν εθνικές εκλογές μετά το πέρας της οικονομικής κρίσης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι παίζει μικροπολιτικό παιχνίδι σε βάρος του κορυφαίου θεσμού που είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Σε ό,τι αφορά την οικονομία, τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ότι πιστεύει στην ήπια προσαρμογή, είπε ότι έχουν διαφυλαχθεί σε σύγκριση με την Ε.Ε. οι θέσεις εργασίας και ότι επιμένει στην ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας στα περιθώρια των αντοχών της οικονομίας.

    Σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ενισχύεται η αστυνομία, πως πλέον αστυνομία και κοινωνία είναι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο θεσμός του ασύλου, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

    [02] "Είναι η ώρα του λαού"

    «Όταν λέμε ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, εννοούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει κρατική αμυντική βιομηχανία, όπου πραγματοποιούνται όσο γίνεται περισσότερα έργα, για την άμυνα της χώρας βεβαίως και όχι για επιθετικούς εξοπλισμούς» τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στην ΕΒΟ, όπου περιόδευσε το πρωί, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

    «Να φύγουμε πια από αυτή την κατάσταση σε τέτοιες μονάδες, όπως είναι εδώ στην Μάνδρα να μπορούν να κατασκευάσουν σύγχρονα οπλικά συστήματα ή μέρος οπλικών συστημάτων και όμως να έχουν απομείνει 136 εργαζόμενοι και να λυμαίνονται κυριολεκτικά και μόνο για λόγους κερδοφορίας το χώρο οι ιδιώτες. Είναι ευθύνη των κυβερνήσεων και πολύ μεγάλη μάλιστα ευθύνη, γιατί δεν μιλάμε για οποιαδήποτε παραγωγή, αλλά παραγωγή που έχει σχέση με την ικανότητα άμυνας της χώρας και την όσο γίνεται απεξάρτηση από αγορές του εξωτερικού, από μονοπώλια του εξωτερικού, που τη δύσκολη στιγμή μπορούν να εκβιάζουν διπλά και τριπλά», πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

  • ** Νωρίτερα η κα Παπαρήγα πραγματοποίησε περιοδεία στα συνεργεία του Δήμου Ασπροπύργου και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

    "Είναι η ώρα του λαού"

    "Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη, τώρα είναι η ώρα του λαού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Γύρω από αυτή την κεντρική θέση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματός της στις ευρωεκλογές, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά των άλλων κομμάτων, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα. Χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Θ. Παφίλης, η υποψήφια Α. Γρηγοριάδου και η κ. Rosa Rabiais μέλος της ΚΕ του Πορτογαλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο μεγάλος απών στις ευρωεκλογές είναι ο ανύπαρκτος απολογισμός δράσης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της ΕΕ και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα. Η Γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για "καταιγιστική επίθεση σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας από την επομένη των εκλογών, με βάση τις αποφάσεις της Πράγας", θέματα στα οποία, όπως είπε, δεν αναφέρονται ούτε η κυβέρνηση, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

    Αναφερόμενη στο κλίμα που επικρατεί, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι "δεν φταίνε τα σκάνδαλα που σκανδαλίζουν δικαιολογημένα. Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν και στο μέλλον, μίζες και ρεμούλες επίσης, δίκτυο προστασίας για κατηγορούμενους ή ύποπτους υπήρξε και θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον αλλά, η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, για το πέπλο σιωπής". Το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, παραμένει ασυμφιλίωτος αντίπαλος του αστικού πολιτικού συστήματος, που είναι σάπιο όχι μόνο εξ αιτίας των σκανδάλων αλλά πριν απ΄όλα γιατί αυτό το σύστημα οργανώνει τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, ισχυροποιεί τα μονοπώλια παντού. Νομιμοποιεί αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν στην συνεχή επιδείνωση της καθημερινής μας ζωής. Είμαστε πολέμιοι αυτού του πολιτικού συστήματος που βασικούς μετόχους έχει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε χαρακτηριστικά.

    Ασκώντας κριτική στα άλλα κόμματα η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε κατ άρχην στους εργαζόμενους που απογοητεύθηκαν από τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ προτείνοντάς τους να σκεφθούν "πόσες φορές το ΠΑΣΟΚ τους έφερε σε δύσκολη θέση, να μη μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο έκανε επιλογές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, για ποιο λόγο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων συνθήματα που κάποτε τα φωνάζαμε όλοι μαζί". Ας σκεφθούν, πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα ότι η άνοδος ή η πτώση του ΠΑΣΟΚ, ή άνοδος ή η πτώση της ΝΔ, δεν τρομάζει ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε την πλουτοκρατία. Είναι μια ευχάριστη και ανώδυνη, γι' αυτούς, εναλλαγή.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα είπε ότι για να μας πείσει ότι δεν είναι τόσο κακή η ΕΕ, τα φορτώνει όλα στην εκάστοτε κυβερνητική διαχείριση. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατρέψει σε εκλογικό χαρτί την ενότητα της αριστεράς, ενώ αλλού έχει το νου του.

    Για τον ΛΑ.ΟΣ τόνισε ότι αποκαλύφθηκε, αναγορεύοντας τον εαυτό του ως εθνικό ευεργέτη υπέρ της φτώχειας. Αντί να διαθέσει ένα εκατομμύριο ακόμα για την διαφήμισή του, τα έδωσε σε μια άλλη μορφή διαφήμισης, ως ελεημοσύνη για τους φτωχούς, στο κοινωνικό ταμείο φτώχειας. Δεν σταμάτησε εδώ. Αναδείχθηκε σε εκτελεστή συμβολαίου συκοφάντησης του ΚΚΕ, με το αζημίωτο όπως φαίνεται. Ένα πράγμα είναι, ο αντιπρόσωπος του εθνικιστικού και ρατσιστικού τόξου που δηλητηριάζει, αποδιοργανώνει, διαλύει.

    Για τους Οικολόγους - Πράσινους, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι Οικολόγοι-Πράσινοι, απόντες έως και αδιάφοροι για όσα έχει υποφέρει ο ελληνικός λαός από την ΕΕ, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τη στήριξη του συστήματος και την δικαίως ανερχόμενη περιβαλλοντική ευαισθησία.

    Εμείς, είπε για το ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα, ζητάμε δύναμη και στήριξη, λέμε καθαρά χωρίς μισόλογα, για ποιο σκοπό και πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη και την ψήφο σας. Όχι για να σας υποκαταστήσουμε, αλλά για να πολλαπλασιάσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να διαμορφωθεί ένας ισχυρός ριζοσπαστικός πόλος που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη πολιτική, στα μονοπώλια, σε συνεργασία με κάθε ριζοσπαστικό κίνημα στις ευρωπαϊκές χώρες και ευρύτερα.

    Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στην αποχή τονίζοντας ότι η αποχή των δυσαρεστημένων από την κάλπη, όταν μάλιστα θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελεί πραγματική τιμωρία τους. Και οι δύο τους θέλουν ψήφο υπέρ τους, τους είναι αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί που δεν θέλουν να τους ψηφίσουν. Στο ΚΚΕ, κατέληξε η κ. Παπαρήγα δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί, ας δείξουμε τη δύναμή μας στις 7 Ιούνη και από τις 8 Ιούνη πάμε για νέους πιο αποτελεσματικούς αγώνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 June 2009 - 10:30:19 UTC