Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με σύμμαχο τον πολίτη προχωρούμε μπροστά"
  • [02] "Η δύναμη στα χέρια των πολλών"

  • [01] "Με σύμμαχο τον πολίτη προχωρούμε μπροστά"

    «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Θα συνεχίσει τις πολιτικές της, τις μεταρρυθμίσεις, το έργο για ένα καλύτερο αύριο, που έχει ανάγκη ο τόπος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 432ο εκλογικό τμήμα, στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης.

    «Αναδεικνύουμε σήμερα με την ψήφο μας τους εκπροσώπους μας στο ευρωπαϊκό κοινοβουλιο», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ψηφίζουμε για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ψηφίζουμε για μια Ελλάδα ισχυρή, σε μια ενωμένη Ευρώπη, πιο αποτελεσματική, πιο κοινωνική με πιο δυνατή φωνή στα μεγάλα διεθνή ζητήματα. Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι η δική μας επιλογή είναι ξεκάθαρη, δεδομένη, είναι σταθερή. Με σύμμαχο τον πολίτη προχωρούμε μπροστά. Κάνουμε τις πολιτικές προωθούμε τις μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος. Διασφαλίζουμε, δηλαδή, με υπευθυνότητα με συγκεκριμένο έργο, όχι στα λόγια, ένα καλύτερο αύριο για όλους και όλες μας».

    Ο κ. Καραμανλής έφθασε στο εκλογικό κέντρο 15 λεπτά πριν τις 10 και τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι υφυπουργοί Κώστας Γκιουλέκας και Γιάννης Ιωαννίδης, οι βουλευτές Γιώργος Ορφανός και Απόστολος Τζιτζικώστας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βάκης Φραντζής, και κομματικά στελέχη.

    Χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα. Παρόντες ήταν όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, τους οποίους ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε για τον αγώνα που έδωσαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

    «Η οικονομία είναι σήμερα η πιο επείγουσα εθνική υπόθεση» τόνισε ο κ. Καραμανλής από το Πεδίο του Άρεως, στέλνοντας ταυτόχρονα προς τους πολίτες το μήνυμα «μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά». Ο πρωθυπουργός, έθεσε επίσης το δίλημμα των εκλογών «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα» και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του «ανευθυνότητα, λαϊκισμό, αλαζονεία, ισοπέδωση, ατολμία απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης» σε μια μεγάλη, όπως χαρακτηρίστηκε, προεκλογική συγκέντρωση.

    Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Καραμανλής είπε: «στο διάστημα που ακολουθεί κρίνεται η πορεία της χώρας μας, κάποιοι παίζουν με τους θεσμούς, παίζουν με την οικονομία, παίζουν με την πορεία του τόπου. Η πολιτική είχε και έχει δύο δρόμους μπροστά της ο πρώτος, ο δρόμος της υπευθυνότητας, οδηγεί στο συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον. Σημαίνει δύσκολες αποφάσεις, που δίνουν πραγματικές λύσεις. Σημαίνει σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα. Ο δεύτερος, ο δρόμος της ανευθυνότητας, καταλήγει στις μικροκομματικές ιδιοτέλειες. Βάζει το κόμμα πάνω από όλα. Προσφέρει ευχάριστες, αλλά απραγματοποίητες υποσχέσεις. Γιβ αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Καταλήγει σε αδιέξοδο. Ταυτίζεται με το λαϊκισμό, την ατολμία, την απουσία σχεδίου διαχείρισης της κρίσης».

    Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική και εκτεταμένη αναφορά στην υπόθεση της Siemens, καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ και δήλωσε την εμπιστοσύνη του στην Δικαιοσύνη. Η αλήθεια είναι μία και μόνη, ανέφερε ο κ. Καραμανλής: «Η πρωτοφανής υπόθεση «Siemens» είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Και μόνο του ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν προτρέχουμε. Περιμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σβ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του. Οι κραυγές του δεν θα τρομάξουν κανέναν. Και, βέβαια, δεν θα τρομάξουν το «νοικοκύρη»: Που είναι η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που υπέγραψαν τις προγραμματικές συμφωνίες. Εκείνοι δηλαδή που υπέγραψαν απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων. Κανένας δεν ξεχνά τις πρακτικές τους. Δεν ερεύνησαν ποτέ κανένα σκάνδαλο. Δεν δέχτηκαν τη σύσταση καμιάς Εξεταστικής Επιτροπής. Ψήφιζαν νόμους επίσπευσης της παραγραφής. Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν! Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του λέγοντας ότι «ο στόχος μας υπήρξε ένας και μοναδικός: Να παρουσιάσουμε υπεύθυνα το έργο και τις θέσεις μας. Να παρουσιάσουμε, πάνω από όλα, το σχέδιό μας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς, όμως. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατέφυγε σε μια από τις πιο μαύρες προπαγανδιστικές εκστρατείες στην ιστορία της: Με απαξιωτικούς όρους, χαρακτηρίζοντας τους αντιπάλους της «βάρβαρους». Με ακραία κινδυνολογία, λέγοντας ότι ως χώρα, βουλιάζουμε. Με ψεύδη, στην αρνητική διαφήμισή της. Με προκλητική παραπληροφόρηση».

    Ο κ. Καραμανλής έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου την πενταετία που πέρασε υπογραμμίζοντας: «Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Τολμήσαμε δύσκολες αποφάσεις. Πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα:

    Ενισχύσαμε το Κοινωνικό Κράτος: Πανωτόκια - ΛΑΦΚΑ - ΕΚΑΣ - αγροτικές συντάξεις - επίδομα ανεργίας. Ό,τι είπαμε, το κάναμε.

    Μειώσαμε σημαντικά τα δημόσια ελλείμματα.

    Περιορίσαμε δραστικά την ανεργία.

    Ενισχύσαμε την ασφάλεια στις νέες γενιές, μεταρρυθμίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα.

    Ολοκληρώσαμε την Εγνατία Οδό, δίνοντας νέα στρατηγική σπουδαιότητα στη Β. Ελλάδα.

    Ξεκινήσαμε την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, αλλάζοντας τον οδικό χάρτη της χώρας.

    Τολμήσαμε διεθνείς συμφωνίες -για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου-που εντάσσουν τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

    Εφαρμόσαμε νέα ενεργειακή πολιτική, που άνοιξε έμπρακτα το δρόμο για την «πράσινη ανάπτυξη».

    Δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, πετυχαίνοντας όφελος ενός εκ. ευρώ την ημέρα. Δρομολογήσαμε λύση στο πρόβλημα του ΟΣΕ, που αφήνει ημερήσια ζημιά 2 εκ. ευρώ.

    Ο πρωθυπουργός μίλησε για την έξαρση της εγκληματικότητας και έκανε ειδική τιμητική αναφορά στον αστυνομικό Σπύρο Θεοδώρου που το μεσημέρι της Παρασκευής έχασε τη μάχη για τη ζωή. «Του είμαστε ευγνώμονες για τη θυσία του και την προσφορά του. Εκείνοι που κάνουν εύκολη κριτική στην Αστυνομία, εκείνοι που λαϊκίζουν απροκάλυπτα, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι η Αστυνομία που κάνει με αυτοθυσία το καθήκον της. Υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και είναι δίπλα στον πολίτη» είπε ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο θέμα ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι «Η σύγκρουσή μας με τη βία είναι εντεινόμενη. Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο μέτρο. Οι Αρχές εντείνουν τον αγώνα τους. Οι νόμοι απέναντι στους «κουκουλοφόρους» θα γίνουν πιο αυστηροί. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του πολίτη για προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Το δικαίωμα να πηγαίνει στη δουλειά του με ανοιχτούς δρόμους. Το δικαίωμα να βρίσκει ανοιχτό το σχολειό, ανοιχτό το Πανεπιστήμιό του. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή στα όποια κίνητρα της βίας. Καμία ανοχή στις πράξεις βίας».

    Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στους οπαδούς του λέγοντας «Πίστεψα και πιστεύω, σε μια Ελλάδα σύμμαχο με όλους τους πολίτες της. Γιβ αυτήν την Ελλάδα είμαστε μαζί. Είμαστε ένα. Στηρίξτε τη με την ψήφο σας. Δύναμή μου είστε εσείς. Ξέρω τις δυσκολίες. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Ξέρω τα προβλήματα στο δρόμο για το μέλλον. Μαζί θα τον κερδίσουμε. Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όλοι και όλες μαζί. Για την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες».

    Επίσκεψη στην Ψυττάλεια

    Ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε τη μονάδα μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην Ψυττάλεια, συνοδευόμενος από τον υπουργό και τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και Θ. Ξανθόπουλο.

    Ο κ. Καραμανλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόνισε ότι η πολιτική για το περιβάλλον δεν γίνεται με κούφια και μεγάλα λόγια αλλά χρειάζεται έργα, επιμονή, αποτέλεσμα, πολιτική βούληση και στρατηγική.

    "Χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που βλέπουν και αναγνωρίζουν τα προβλήματα εκεί όπου υπάρχουν, μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες, τολμούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος και στο περιβάλλον η επιλογή είναι μία, ανάμεσα στα λόγια και στα έργα, ανάμεσα στο στείρο μηδενισμό και στη δράση και σε τελική ανάλυση ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα".

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια διαρκής και καθημερινή μάχη και απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπογραμμίζει την πιεστική ανάγκη να ανταποκριθούμε στην πράξη με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, στη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, που είναι η διατήρηση της βιωσιμότητας του πλανήτη.

    Πρόσθεσε πως η προστασία του περιβάλλοντος, η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, η στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και την ανανεώσιμη ενέργεια, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.

    Όλοι οφείλουμε να συμβάλουν ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε μια κοινά συντονισμένη προσπάθεια, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε "η Ελλάδα με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια μια υπεύθυνη συγκροτημένη στρατηγική για το περιβάλλον".

    Η έγνοια μας για το περιβάλλον, είπε, μετριέται με έργα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η Ελλάδα συμμετέχοντας κατά 2 τοις χιλίοις στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι σήμερα ανάμεσα στις 4 μόλις χώρες της ΕΕ που βρίσκονται εντός των στόχων του Κιότο. Οι θεσμικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν ένα νέα πλαίσιο για την προστασία του περιβάλλοντος με το εθνικό χωροταξικό πλαίσιο και τα ειδικά χωροταξικά, τριπλασιασμός μέσα σε πέντε χρόνια της εγκατεστημένης ισχύος σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η προώθηση μεγάλων έργων, η θεσμοθέτηση 18 νέων προστατευόμενων περιοχών και η ένταξη πάνω από το 20% του εδάφους της χώρας στο δίκτυο "Νatura", είναι μετρήσιμα αποτελέσματα, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Για τη Ψυττάλεια ανέφερε ότι είναι το εντυπωσιακότερο και το μεγαλύτερο παράδειγμα περιβαλλοντικού έργου, όχι μόνο σε εθνική αλλά και σε ευρωπαϊκή κλίμακα και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους που στο κρίσιμο θέμα του περιβάλλοντος επιλέγουν τον εύκολο αλλά βαθιά ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού, του μηδενισμού και του ψεύδους.

    Είναι η κατασκευή, είπε, και άψογη λειτουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου ξήρανσης λυματολάσπης στην Ευρώπη. Είναι η μεταμόρφωση του εφιαλτικού τοπίου που παραλάβαμε σε ένα χώρο πρασίνου και η παραγωγή ανανεώσιμης θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από το βιοαέριο της λυματολάσπης με την οποία καλύπτονται οι ανάγκες των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στην Ψυττάλεια.

    Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο Star

    "Βεβαίως θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές", δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο STAR CHANNEL και το δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο.

    Ο πρωθυπουργός είπε πως οι πολίτες θα κρίνουν αν θα του δώσουν μια τρίτη ευκαιρία, ενώ για τις ευρωεκλογές είπε πως καλό αποτέλεσμα είναι η νίκη. Παράλληλα σημείωσε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα "θα το δούμε, θα το σταθμίσουμε, θα το κρίνουμε" και τόνισε πως "δεν είναι οι ευρωεκλογές που επιλέγουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό".

    Για τις δημοσκοπήσεις είπε πως είναι χρήσιμα εργαλεία που λαμβάνει υπόψη του, αλλά δεν είναι αυτό που καθορίζει την πολιτική και κρίνει τις προτιμήσεις των εκλογέων. Είπε επίσης πως δεν θα αισθανθεί ευχάριστα σε περίπτωση που οι μετρήσεις επιβεβαιωθούν και επεσήμανε ότι χρέος του είναι να κάνει ό,τι πρέπει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Σε ό,τι αφορά την αποχή, δήλωσε πως είναι μορφή διαμαρτυρίας και πρόσθεσε πως στην πολιτική, τη δημόσια ζωή, τα πράγματα τα αλλάζουν μόνο εκείνοι που συμμετέχουν.

    Επιπλέον είπε πως οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαιτερότητες και ως προς της συμμετοχή και ως προς την επιλογή και είναι πιο εύκολο να εκφραστεί κανείς με ψήφο διαμαρτυρίας.

    "Έχω δώσει πολλά από τη ψυχή μου", είπε για το έργο της κυβέρνησης σ' αυτά τα πέντε χρόνια και ανέφερε πως αισθάνθηκε εθνική υπερηφάνεια στο Βουκουρέστι.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι "προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατήσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, όσο γίνεται σε χαμηλά επίπεδα".

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα πάρει για την κρίση είπε ότι θα είναι όποια χρειαστεί "για να βγούμε αλώβητοι, αλλά όχι με θεραπεία σοκ".

    "Η ακατάσχετη σκανδαλολογία βλάπτει γενικότερα το πολιτικό σύστημα", είπε ο κ. Καραμανλής και δήλωσε φανατικός υποστηριχτής του αιτήματος για διαφάνεια.

    Όσο για την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση περί φυγάδευσης υπόπτων, ο πρωθυπουργός απάντησε πως αυτά είναι αστειότητες και κωμικά πράγματα.

    Σημείωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στον κρατικό μηχανισμό και πως οποιοσδήποτε το αποδίδει σε πρόθεση, είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι, φτάνει στα όρια της συκοφαντίας.

    Για τον Κάρολο Παπούλια ανέφερε πως θεωρεί ότι κάνει καλά τη δουλειά του και έχει άριστη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

    "Είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αγαπητός στους έλληνες πολίτες. Δεν βλέπω λοιπόν γιατί δεν πρέπει να είναι πρόεδρος και για μία νέα θητεία", επεσήμανε και παράλληλα πρόσθεσε πως ήλπιζε ότι έχουμε φτάσει σε επίπεδο πολιτικής κουλτούρας όπου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κορυφαίο αυτό θεσμό, τον αφήνουμε έξω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    "Αυτά που ακούω από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μου προξενούν λύπη, δηλαδή να εμπλέκεται το ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στις όποιες μικροκομματικές, μικροπολιτικές σκοπιμότητες", συμπλήρωσε.

    Απαντώντας στο Γιώργο Παπανδρέου για το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "να κάτσει να σκεφτεί καμιά σωστή πρόταση και καμιά σωστή θέση ώστε να μπορούσαμε να πετύχουμε μια σύνθεση απόψεων για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχει η χώρα".

    Για την απογοήτευση που νοιώθουν οι νέοι από την πολιτική και τους πολιτικούς, είπε ότι τη βιώνει, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σημειώνοντας ότι η άποψη πως όλοι είναι φαύλοι ή παλιάνθρωποι δεν αποδίδει την αλήθεια.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως έχει σκεφτεί πολλές φορές αν έπρεπε να έχει πει τα περί σεμνότητας και ταπεινότητας, γιατί είναι κάτι που έχει μεγάλο κριτήριο υποκειμενισμού.

    "Τελικά πιστεύω ορθώς το είπα γιατί με εκφράζει", πρόσθεσε ενώ ανέφερε πως "όλοι αξιολογούμαστε, όλων η συμπεριφορά αθροίζεται κάθε μέρα και τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ομιλών".

    Επιπρόσθετα παραδέχτηκε ότι έχει κάνει και λάθη σε επιλογές προσώπων, αλλά δεν του επιτρέπεται να τις παρουσιάσει δημόσια γιατί - όπως είπε - θα γίνει προϊόν κουτσομπολιού.

    Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι ο τελευταίος ανασχηματισμός έγινε προ 4 μηνών και για την περίπτωση νέου είπε πως "αυτό τουλάχιστον μπορώ να σας το αποκλείσω".΄

    Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να σκεφτεί την πιθανότητα διακυβέρνησης της χώρας σε συνεργασία με άλλα πολιτικά κόμματα, απάντησε θεωρητικά ναι, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αυτή την ώρα.

    "Δεν έχω κανένα λόγο να μη σκέφτομαι έτσι", είπε ερωτηθείς αν θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα παροτρύνει τα παιδιά του να ασχοληθούν με την πολιτική είπε ότι είναι δικό τους δικαίωμα να διαλέξουν. "Της μάνας τους και δικό μου χρέος είναι να φροντίσουμε το χαρακτήρα τους, να είναι καλοί άνθρωποι, σεμνοί και ταπεινοί, να τους δώσουμε τα εφόδια για να σταθούν στον κόσμο", συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως η πολιτική δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή ενός νέου παιδιού αλλά πρώτα πρέπει να μορφωθεί, σταθεί στα πόδια του, να δει τι είναι η κοινωνία, να γνωρίσει πως βγαίνει το ψωμί.

    [02] "Η δύναμη στα χέρια των πολλών"

    Στο σχολικό συγκρότημα της οδού Πανόρμου 7, όπου έφτασε στις 11.00, συνοδευόμενος από νεολαίους της παράταξής του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα «ανοίξει ο δρόμος συγκρότησης του τρίτου πόλου».

    «Τούτη την ώρα η δύναμη δεν είναι στα χέρια των μηχανισμών. Τούτη την ώρα η δύναμη είναι στα χέρια των πολλών, που δεν είχαν δύναμη ως τώρα, στα χέρια των νέων, των ανέργων, των χαμηλόμισθων των συνταξιούχων. Ο καθένας από μας είναι σταγόνα, όλοι μαζί, όμως, είμαστε ορμητικό ποτάμι και μπορούμε ν΄αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Σε πανστρατιά, για την ανάδειξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε τρίτο κόμμα και την επανεκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Αλαβάνος απευθύνθηκε στους "δημοκράτες πολίτες που βρίσκονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν την Κυριακή, που δεν είναι βουλευτικές εκλογές, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α εφόσον συμφωνούν με τους αγώνες του".

    Είπε ότι θα διαψευστούν όσοι τρίβουν τα χέρια τους ελπίζοντας πως οι νέοι θα πάνε για μπάνιο την Κυριακή και σημείωσε ότι οι νέοι δεν θα χαρίσουν το δικαίωμα της ψήφου που κατακτήθηκε με αίμα από τη γενιά του Πολυτεχνείου. Υπενθύμισε μάλιστα τους αγώνες της γενιάς του άρθρου 16 και των κινητοποιήσεων του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Αναφέρθηκε στις οικολογικές ευαισθησίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στις μάχες που έδωσε, τις συγκρούσεις με συμφέροντα και τη δραστηριότητα του Δ. Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

    Για το θέμα των μεταναστών ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και θα αγωνιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να θεσπιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε., να έχουν χαρτιά και να σταματήσει ο «ρατσισμός από κούνια».

    "Ο Μπαρόζο και ο Σαρκοζί δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν σακιά και να τους βάζουν στις αποθήκες" είπε χαρακτηριστικά.

    Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι πέντε χρόνια δεν επικοινώνησε με την κοινωνία και όσον αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε ότι αυτή γίνεται σε κλίμα διαφθοράς και εκφυλισμού του πολιτικού συστήματος και του δικομματισμού. Για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη επισήμανε ότι «εξαγοράζει ψήφους με τηλεμάρκετινγκ».

    Με πρόταση του Α. Αλαβάνου οι συγκεντρωμένοι κράτησαν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Φώτης Κουβέλης και οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες Ελένη Σωτηρίου και Ντίνα Ταχταλίδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 June 2009 - 8:30:22 UTC