Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ημέρα ελπίδας για την Ελλάδα"
  • [02] Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] "Να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμη του"
  • [04] "Να νικήσει η λογική"

  • [01] "Ημέρα ελπίδας για την Ελλάδα"

    «Ημέρα επιλογής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ημέρα μεγάλης ελπίδας για μια νέα αρχή για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1717ο εκλογικό τμήμα, στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε στο εκλογικό κέντρο λίγο πριν τις 11.30, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντα, και τον υποδέχτηκαν βουλευτές, μέλη και φίλοι του κινήματος.

    Την Κυριακή αλλάζουμε για να μη βουλιάξουμε, ήταν το μήνυμα που έστειλε σε όλους τους Έλληνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι μια ψήφος για να αλλάξει η χώρα ρότα, να μπει στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη. Είναι ψήφος ελπίδας, πρόσθεσε, ψήφος για μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, που ανοίγει το δρόμο για να έχει η χώρα μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση αλλά και μια ευνομούμενη πολιτεία.

    Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά την φράση μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, καλώντας σε συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κυριακής. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, θα είναι νίκη όλων των δυνάμεων της εργασίας και της δημιουργίας, των δυνάμεων της δημοκρατίας, της προόδου και της αριστεράς, νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

    Η νέα πορεία, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, μας χρειάζεται όλους για συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε έλληνες που έχουν απογοητευτεί από την πενταετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τους αναποφάσιστους, σε εκείνους που ζητάνε μετριοπάθεια και νοικοκύρεμα, ακόμα και σε εκείνους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ένιωσαν να προδίδεται η εμπιστοσύνη που έδωσαν στο κυβερνών κόμμα.

    Σε όλους αυτούς, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε προσκλητήριο πανστρατιάς, το οποίο χαρακτήρισε προσκλητήριο της δημοκρατίας και γι' αυτό ζήτησε να μη λείψει κανείς από την εκλογική μάχη. Σε αντιδιαστολή προς την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ψήφος στη Νέα Δημοκρατία θα είναι μια ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση, σε αυτούς που επενδύουν στο ψέμα, στην πόλωση και στη συκοφαντία, σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που μας εμπαίζουν.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και να τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. "Μόνον εσάς θα υπηρετήσω", τόνισε και πρόσθεσε ότι στο όνομα των πολιτών είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και με τη διαφθορά που διαλύει τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι κατεδάφισε τη χώρα και έχασε αμαχητί ιστορικές ευκαιρίες για την Ελλάδα και διατύπωσε πέντε "όχι" απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ειδικότερα τα όχι που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου είναι:

    - Όχι σε έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται σε ομηρία, που κλείνει τη Βουλή για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των υπουργών.

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που επιβάρυνε με 80 δισ χρέος χωρίς να επενδύσει στην παιδεία την υγεία και την ανάπτυξη

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που χάρισε 8 δισ. ασφαλιστικές εισφορές στους τραπεζίτες, ενώ τα Ταμεία χρεοκοπούν.

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που χάρισε 5 δισ. στους μεγαλομετόχους για να τα πληρώσει μετά ο λαός με την αύξηση στον ΦΠΑ

    - Όχι σε μια κυβέρνηση που έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη, όπως είπε, της Κρήτης από την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. "Η δεξιά άφησε την Κρήτη στην τύχη της" τόνισε και μίλησε για εμπαιγμό, περιφρόνηση, αγνόηση και αδικία προς την περήφανη Κρήτη. Και όλα αυτά τα απέδωσε στην γνωστή, όπως είπε, διχαστική πρακτική της δεξιάς.

    Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση θα προωθήσει πολιτικές που θα καταστήσουν την Κρήτη αναπτυξιακό πρότυπο για όλη τη χώρα.

    [02] Ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 154ο εκλογικό τμήμα της παλιάς Ζωσιμαίας Σχολής, στα Γιάννενα, όπου προσήλθε δέκα λεπτά μετά τη 1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    Αμέσως μετά, ο κ. Παπούλιας προέβη στην εξής δήλωση: «Είναι πολύ σημαντική μέρα. Είναι θεσμός, εξισορροποιητικός της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και πρέπει να ενισχυθεί».

    [03] "Να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμη του"

    «Τώρα που το όραμα της ΕΕ ξέφτισε και δεν μπορεί να προσφέρει ευημερία, ασφάλεια και πρόνοια, είναι ευκαιρία να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμη του, δηλαδή να στοχεύσει καλά σήμερα στην κάλπη» δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 487 εκλογικό τμήμα στην Αθήνα.

    «Εμείς από την πλευρά μας, από αύριο θα είμαστε συνεπείς στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία , στα χωράφια, στα μικρομάγαζα»πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

    "Ας κάνουμε τη διαφορά", τόνισε η κα Παπαρήγα μιλώντας χθες Παρασκευή με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Χίλτον", αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά ότι "εμείς δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, δεν παίζουμε με την ψήφο σας και πρέπει να σταθούμε ακόμη περισσότερο συνεπείς μαχητές τα επόμενα χρόνια".

    Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε "ας κάνουμε, λοιπόν, τη διαφορά. Ας διαλέξετε και εσείς, αυτό που δεν κάνατε μέχρι τώρα: την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για να τα βγάλουμε όλοι μαζί πέρα στην ανηφόρα που περιμένει τον Ελληνικό λαό με τις αποφάσεις της ΕΕ".

    [04] "Να νικήσει η λογική"

    «Αναμένουμε τα αποτελέσματα της κάλπης με υπευθυνότητα, με αισιοδοξία, και θέλω να πιστεύω ότι απόψε θα νικήσει η λογική την αλαζονεία και η σωφροσύνη τους βερμπαλισμούς. Καιρός είναι να σταματήσουμε όλοι τα λόγια και να πέσουμε στα έργα γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 196ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Καρόλου Ντηλ, στη Θεσσαλονίκη.

    Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

    Ο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να επιτρέψει να δοθεί στην ΠΓΔΜ το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγό του, τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, στη Θεσσαλονίκη.

    Για τη Ν.Δ. ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως «αν θέλει να έχει μέλλον μπορεί να σωθεί αν έρθει μαζί μας» και σημείωσε πως μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

    Σχετικά με τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων μαλώνουν όχι για το ποιος έκλεψε περισσότερα, αλλά για το ποιος έκλεψε καλύτερα.

    Τόνισε την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα των λαθρομεταναστών και παρατήρησε: «Δεν αντέχουμε δύο εκατομμύρια μετανάστες. Εδώ και τώρα να βάλουμε ποσόστωση. Να καθαρίσουμε τον τόπο. Να πάρουμε πίσω τα πάρκα μας, τις πλατείες μας, τις γειτονιές μας».

    Είπε ακόμα ότι «ο ΛΑΟΣ δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα μουσουλμανική χώρα» και ο ίδιος δέχεται να ανοίξουν όλα τα τζαμιά στην Ελλάδα με τον όρο ότι η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ναός της Ορθοδοξίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 June 2009 - 10:30:23 UTC