Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας
  • [02] Δεσμεύσεις λογαριασμών

  • [01] Η ατζέντα της ημέρας

  • Μπάσκετ-Ευρωμπάσκετ γυναικών (Α΄ Φάση, Β΄ Όμιλος, 2η Ημέρα): Ελλάδα-Πολωνία - 18:00:00, Λιέπαγια, Λετονία, ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΠΣΑΤ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    www.eurobasketwomen2009.com

    [02] Δεσμεύσεις λογαριασμών

    Σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα προχώρησε η Αρχή για την "Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα", ύστερα από συνεννόηση με τον 4ο ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

    Η Αρχή προχωρά σε απαγόρευση πώλησης και μεταβίβασης ακινήτων (και κτημάτων) του Χρ. Καραβέλα σε Εκάλη, Αντίπαρο, Πάρο, Σαντορίνη, Αράχωβα και Μύκονο. Θα σταλούν, μάλιστα, σχετικές επιστολές σε όλα τα υποθηκοφυλάκεια της χώρας.

    Δεσμεύονται, επίσης, χρήματα (200.000 ευρώ), που έχουν βρεθεί σε κατάθεση σε τράπεζα της Αθήνας, καθώς και όσα τιμαλφή κρατάει η οικογένεια σε θυρίδες.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση, ακόμη και αν έχουν μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

    Ο κ. Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος του κ.Καραβέλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με φήμες που θέλουν τον εντολέα του να διαπραγματεύεται την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές, απάντησε πως «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση με καμία αρχή».

    Ο συνήγορος είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον ανακριτή ότι έχουν κατατεθεί προσφυγές των θυγατέρων του κ. Καραβέλα για εξάλειψη ή σημαντική μείωση της συνολικής εγγύησης 2 εκατομμυρίων ευρώ, που τους έχει επιβληθεί, και ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Ζαγοριανού ότι δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια ως την έκδοση των σχετικών βουλευμάτων.

    Επίσης, ο συνήγορος αναφερόμενος στην υπόθεση δέσμευσης λογαριασμών, στους οποίους είναι συνδικαιούχος και ο μικρότερος γιος του Χρ. Καραβέλα, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ανακριτής δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια για το αγόρι και ότι ίσως απλώς το καλέσει, ως μάρτυρα στην υπόθεση.

    Για το φυγόδικο εντολέα του, ο κ. Μαρκουλάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν γνώριζε όλα αυτά που συνέβησαν με την οικογένειά του δεν θα είχε φύγει.

  • ** Ο κ. Μαρκουλάκος επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά και ζήτησε εγγράφως να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο κ. Μαρκουλάκος ζήτησε την σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, επικαλούμενος ότι δεν ασκεί ορθά τα καθήκοντα του ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Σανιδάς εξέτασε την αίτηση του κ. Μαρκουλάκου και την αρχειοθέτησε, επικαλούμενος ότι ο Ν. Ζαγοριανός εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του.

  • ** Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Εφετών ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επέτρεπε τη χορήγηση ολόκληρης της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

    Ο συνήγορος του κ. Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι στην Εισαγγελία Εφετών δεν του επέτρεψαν να ενημερωθεί για το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης.

    Τις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της αιτήσεως εξαίρεσης του ανακριτή, που υπέβαλαν, οι δια των συνηγόρων τους, οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης. Ήδη, πρόταση προς το Συμβούλιο έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης.

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Φ.Γιουνγκ

    Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος και στέλεχος της μητρικής εταιρίας Φόλκερ Γιουνγκ.

    Ο κ. Γιουνγκ, που απολογήθηκε με τη βοήθεια μεταφραστή, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου έξι ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 June 2009 - 4:30:18 UTC