Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να αλλάξει ό,τι πικραίνει τους πολίτες"

  • [01] "Να αλλάξει ό,τι πικραίνει τους πολίτες"

    Επιλογή και απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ό,τι πικραίνει και ό,τι απογοητεύει τον πολίτη, είπε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα το μεσημέρι.

    Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά τις δράσεις και τις παρεμβάσεις τους και τόνισε, ότι θα ελέγχει ο ίδιος συστηματικά το κυβερνητικό έργο σε όλους τους τομείς.

    ''Για το εκλογικό αποτέλεσμα φταίμε μόνο εμείς και εμείς πρέπει να διορθωθούμε. Ο,τι πικραίνει τους πολίτες πρέπει να αλλάξει, είπε ο κ. Καραμανλής''. Απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ανευθυνότητα το να ζητά εκλογές, λέγοντας ότι το αίτημα αυτό είναι πρόφαση φυγής από τα προβλήματα.

  • ** Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζεται.

    Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στον δρόμο της υπευθυνότητας. Το μέλλον του τόπου πάνω απ' όλα, τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα το ποσοστό της αποχής, σημειώνοντας ότι αυτό το ποσοστό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών και την δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι οι πολίτες απαιτούν την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και αυτό αποτελεί το κεντρικό καθήκον της κυβέρνησης.

    Στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής τόνισε:

    «Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς δεν μας ικανοποιεί. Είναι σαφές ότι σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να μας στείλουν το μήνυμά τους. Κυρίως με αποχή.

    Όμως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει ευρύτερη σημασία. Το ποσοστό της αποχής είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Και το ποσοστό αυτό εκφράζει το κεντρικό μήνυμα των Ευρωεκλογών. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.

    Οι όποιοι ενθουσιασμοί βρίσκονται μακριά από τα μηνύματα των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν κυρίως ένα πράγμα: Την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το κεντρικό καθήκον της Κυβέρνησης.

    Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες πολίτες που μας ψήφισαν. Ευχαριστώ και εκείνους που είναι ψυχικά δεμένοι μαζί μας, έστω κι αν προσωρινά επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν διά της αποχής.

    Γνωρίζουμε ότι οι πολίτες απαιτούν από εμάς μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα. Απογοητεύονται, διότι ο κρατικός μηχανισμός, ο μεγάλος ασθενής στον τόπο μας, παραμένει προβληματικός, παρά τα βήματα που έχουν γίνει.

    Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της Χώρας.

    Αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα αυτή. Την ίδια ώρα όμως που οι ψηφοφόροι επικρίνουν συγκεκριμένες αδυναμίες μας, γνωρίζουν ότι, στο χειρισμό των μεγάλων προβλημάτων της Χώρας, πορευόμαστε με μοναδική πυξίδα την υπευθυνότητα. Με υπευθυνότητα χειριζόμαστε τη μεγάλη διεθνή κρίση και τις συνέπειές της.

    Καθήκον και χρέος μου είναι να υπηρετήσω το συμφέρον του Τόπου. Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την επιλογή μου αυτή. Η οικονομική πολιτική μας, με το ξεκάθαρο σχέδιό της, έχει σαφείς στόχους:

    - Να περιορίσει τις συνέπειες της κρίσης.

    - Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών.

    - Να βάλει τις βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Τόπου.

    Αυτή η πρόκληση ίσχυε πριν τις Ευρωεκλογές. Ισχύει και μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα. Το μέλλον του Τόπου είναι πάνω απβ όλα.

    Σε κρίσιμες συγκυρίες, η ανευθυνότητα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Όπως οι υποσχέσεις που μοιράζουν στους πάντες τα πάντα. Κυρίως, όμως, η ανυπαρξία διαμορφωμένου και συγκροτημένου οικονομικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Όλα αυτά, δυστυχώς, που χαρακτηρίζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

    Είμαι αποφασισμένος να επιμείνω στο δρόμο της υπευθυνότητας. Η πολιτική της ευθύνης αποτελεί αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αυτή η επιλογή άλλωστε είναι η μόνη που μπορεί να θωρακίσει την οικονομία της Χώρας, αλλά και να καταστήσει πιο αξιόπιστο το χώρο της πολιτικής, οδηγώντας τη Χώρα σταθερά στο μέλλον που της αξίζει.

    - Με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή.

    - Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

    - Με ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

    Συνεργασία πρωθυπουργού με Πρ.Παυλόπουλο

    Συνεργασία με τον Υπουργό των Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά τις ευρωεκλογές και ενημερώθηκε επισήμως για τα αποτελέσματα αλλά και για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    Ο Π. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά και πως οι πολίτες δεν ταλαιπωρήθηκαν, σημειώνοντας ότι έμαθαν που ψηφίζουν εγκαίρως και αυτό οφείλεται στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

    Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα για τη ΝΔ, ο κ. Παυλόπουλος απέδωσε την διαφορά στην πρωτόγνωρη αποχή,σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι, όμως, δεν έφυγαν από το κόμμα και τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε γρηγορότερα και καλύτερα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σύμφωνα με την οποία υπήρξε καθυστέρηση στη μετάδοση των αποτελεσμάτων με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί αργά το τελικό αποτέλεσμα, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι υπήρξε ταχύτατη μετάδοση των αποτελεσμάτων πιό γρήγορη από ποτέ και σημείωσε ότι το σύστημα ενημερωνόταν με βάση τα στοιχεία και τα τηλεγραφήματα που έφταναν από τις νομαρχίες και ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2009 - 10:30:15 UTC