Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Siemens-Ελεύθερος ο Δ.Δενδρινός
  • [02] ¶νοιξε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
  • [03] ΑΣΕΠ - Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός
  • [04] Ράλι Ακρόπολις-Νικητής ο Χιρβόνεν
  • [05] Ταξίδι στην πολιτιστική μας κληρονομιά
  • [06] Κλιμακώνεται η ένταση

  • [01] Siemens-Ελεύθερος ο Δ.Δενδρινός

    Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens Διονύσης Δενδρινός.

    Ο κ. Δενδρινός απολογήθηκε για περισσότερες από 5 ώρες για την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας C4I που ανατέθηκε στην Αμερικανική εταιρία SAIC με υπεργολάβο την Siemens. Ο κ. Δενδρινός παρέδωσε στην ανακριτή απολογητικό υπόμνημα στο οποίο τονίζει ότι η Siemens όποιο έργο της σύμβασης ανέλαβε το παρέδωσε έγκαιρα. Αναφέρει επίσης ότι δεν γνωρίζει τίποτε για ``μαύρα ταμεία`` της Siemens και τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία.

    Ανακριτής και εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογίας επέβαλαν, στον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή της Siemens, χρηματική εγγύηση 800.000 ευρώ (πρέπει να κατατεθεί μέχρι της 26 του μηνός), καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα 3 φορές το μήνα.

    [02] ¶νοιξε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

    Έληξε στις 7 το πρωί η κατάληψη στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Μαυροράχης των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Ασσήρου Θεσσαλονίκης.

    Ο ΧΥΤΑ άνοιξε μετά από έξι ημέρες κινητοποιήσεων, με τον δήμαρχο Ασσήρου, Δημήτρη Ράβναλη, να υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης ενόψει και της μεσημεριανής συνεδρίασης του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης».

    «Πρέπει να βρεθεί λύση για να εκτονωθεί η κατάσταση, ειδάλλως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν», πρόσθεσε ο κ.Ράβναλης. Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Ασσήρου ζητούν να μην εγκατασταθεί το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων στην περιοχή τους.

    Με τη λήξη της κατάληψης του ΧΥΤΑ Μαυροράχης τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν σχηματίσει λόφους στο νομό Θεσσαλονίκης.

    Μόνο μέσα στην πόλη, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Καζαντζίδης, υπάρχουν 2.500 τόνοι σκουπιδιών, ενώ άλλοι 800 τόνοι βρίσκονται στα απορριμματοφόρα και τα κοντέινερς. «Κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών. Ο ΧΥΤΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, διότι υπάρχουν κίνδυνοι με τις υψηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο κ.Καζαντζίδης.

    [03] ΑΣΕΠ - Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι γραπτοί διαγωνισμοί, που διεξήγαγε το ΑΣΕΠ, για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Όπως έκανε γνωστό η ανεξάρτητη αρχή, οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν ομαλά σε 37 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα για την εξέταση των υποψηφίων στην Α΄ Θεματική Ενότητα (κλάδος πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ηλεκτρονικών μηχανικών, χημικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων κλπ), στο πλαίσιο του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει της προκήρυξης 5Π/2008 (ΦΕΚ 530/15.10.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

    Το συγκεντρωτικό ποσοστό συμμετοχής των υποψηφίων ανήλθε στο 62,8%. Συγκεκριμένα προσήλθαν 3.008 από τους 4.788 υποψηφίους.

    Επίσης, δίχως προβλήματα ολοκληρώθηκε σε 24 εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα η εξέταση των υποψηφίων στην Α΄ Θεματική Ενότητα (κλάδος ιατρών, φαρμακοποιών, γραφικών τεχνών, συντηρητών έργων τέχνης, νοσηλευτικής, μαιευτικής κλπ), στο πλαίσιο του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει της προκήρυξης 4Π/2008 (ΦΕΚ 531/15.10.2008, τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

    Το συγκεντρωτικό ποσοστό συμμετοχής των υποψηφίων ανήλθε στο 56,6%. Συγκεκριμένα προσήλθαν 1.691 από τους 2.987 υποψηφίους.-

    [04] Ράλι Ακρόπολις-Νικητής ο Χιρβόνεν

    Ο Μίκο Χιρβόνεν είναι ο νικητής του 56ου Ράλι Ακρόπολις. Ο Φινλανδός οδηγός της Φορντ κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό αγώνα, ο οποίος είναι ο έβδομος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), σημειώνοντας χρόνο 4:09:42.5. Ο Χιρβόνεν άφησε στις δύο επόμενες τους Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Σιτροέν) και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Φορντ), ο οποίος πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική του Ράλι Ακρόπολις («¶γιοι Θεόδωροι 2»), αφήνοντας πίσω του τους Ντάνι Σόρντο και Χένινγκ Σόλμπεργκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη σημερινή νίκη του, ο Χιρβόνεν μείωσε στους επτά βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει από τον -πρωτοπόρο στην κατάταξη των οδηγών- Σεμπαστιάν Λεμπ (55 έναντι 48). Η σημερινή ήταν η όγδοη νίκη συνολικά για τον Χιρβόνεν, η Φορντ πέτυχε το «1-3» στον αγώνα, ενώ ο Οζιέ ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών σε ράλι WRC.

    Στο μεταξύ, σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά «χρώματα» αποτελεί η όγδοη θέση του Λάμπρου Αθανασούλα στο εφετινό Ράλι Ακρόπολις. Ο Έλληνας οδηγός (έτρεχε με ένα Skoda Fabia S2000) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον αγώνα σε 4 ώρες, 22 λεπτά και 30.1 δευτερόλεπτα, μένοντας 12 λεπτά και 47.6 δευτερόλεπτα μακριά από τον Χιρβόνεν, ωστόσο πανηγύρισε τη νίκη για το PWRC (Production World Rally Championship).

    Η βαθμολογούμενη οκτάδα στο 56ο Ράλι Ακρόπολις, καθώς και οι κατατάξεις οδηγών και κατασκευαστών, ύστερα από 7 αγώνες, έχουν ως εξής:

    1. Μίκο Χιρβόνεν (Φινλανδία/Φορντ) 4 ώρες 09:42.5

    2. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Σιτροέν) + 1:12.9

    3. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία/Φορντ) + 1:45.0

    4. Φεντερίκο Βιγιάγκρα (Αργεντινή/Φορντ) + 3:48.3

    5. Κόνραντ Ράουτενμπαχ (Ζιμπάμπουε/Σιτροέν) + 3:59.8

    6. Χαλίντ Αλ Κασίμι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα/Φορντ) + 7:04.3

    7. Μαντς Έστμπεργκ (Νορβηγία/Σουμπαρού) + 12:24.9

    8. Λάμπρος Αθανασούλας (ΕΛΛΑΔΑ) + 12:47.6

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

    1. Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία) 55 βαθμοί

    2. Μίκο Χιρβόνεν (Φινλανδία) 48

    3. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία) 31

    4. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Φινλανδία) 25

    5. Χένινγκ Σόλμπεργκ (Νορβηγία) 21

    6. Πέτερ Σόλμπεργκ (Νορβηγία) 20

    7. Μάθιου Γουίλσον (Βρετανία) 15

    8. Φεντερίκο Βιγιάγκρα (Αργεντινή) 14

    9. Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία) 13

    10. Μαντς Έστμπεργκ (Νορβηγία) 7

    11. Κόνραντ Ράουτενμπαχ (Ζιμπάμπουε) 7

    12. Χαλίντ Αλ Κασίμι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) 6

    13. Εβγκένι Νοβίκοφ (Ρωσία) 4

    14. Κρις ¶τκινσον (Αυστραλία) 4

    15. Ούρμο ¶αβα (Εσθονία) 1

    16. Νασέρ Αλ-Ατιγιάχ (Κατάρ) 1

    17. Λάμπρος Αθανασούλας (ΕΛΛΑΔΑ) 1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

    1. Σιτροέν Total WRT 94 βαθμοί

    2. Φορντ 79

    3. Stobart Φορντ 49

    4. Σιτροέν Junior Rally Team 24

    5. Munchi΄s Φορντ 18

    [05] Ταξίδι στην πολιτιστική μας κληρονομιά

    Πέντε ημέρες πριν από την τελετή των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ανοίγουν σήμερα οι πύλες της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης (www.theacropolismuseum.gr).

    Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα μέσω του ιστότοπου να περιηγηθεί στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Μουσείου.

    Είναι ένας ηλεκτρονικός χάρτης, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Μια διαδρομή που δεν αφορά μόνο στα εκθέματα και την ιστορία μας, αλλά και στη σύγχρονη εικόνα του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους του.

    Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

    1.Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

    2.Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

    3.Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

    4.Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

    5.Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

    6.Τα εισιτήρια

    Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing. Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους (που ως γνωστόν κοστίζουν 1 Ευρώ) μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

    Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου. Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη. Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρό του, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

    Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει και μια ακόμα έκπληξη: Το Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009, όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.

    [06] Κλιμακώνεται η ένταση

    Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στο Ιράν έπειτα από την επανεκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, με τους υποστηρικτές του αντιπάλου του στις εκλογές Μιρ Χοσέιν Μουσαβί να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

    Ο Μουσαβί κάλεσε σήμερα τους οπαδούς του σε ειρηνική διαδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου σχεδιάζει να εκφωνήσει ομιλία. Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν απέρριψε το αίτημά του για πορεία διαμαρτυρίας. Ο ίδιος έχει απειλήσει ότι θα ξεκινήσει καθιστική διαμαρτυρία.

    Ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε πως μάλλον θα καλέσει σήμερα τον ιρανό πρεσβευτή στο υπουργείο για να συζητήσουν την υπερβολική δραστηριότητα των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών και των ξένων μέσων ενημέρωσης. Οι επικεφαλής ειδήσεων των δύο γερμανικών κρατικών τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF διαμαρτυρήθηκαν στην πρεσβεία για τους περιορισμούς στη μετάδοση ειδήσεων για τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

    Στο μεταξύμ ο Μιρ Χοσέιν Μουσαβί, κατέθεσε στο Συμβούλιο των φρουρών του Συντάγματος αίτημα για την ακύρωση των προεδρικών εκλογών λόγω ανωμαλιών που σημειώθηκαν κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

    Το Συμβούλιο των φρουρών του Συντάγματος είναι η ανώτατη αρχή του κράτους που είναι υπεύθυνη για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας της οποιασδήποτε ψηφοφορίας στη χώρα.

    "Υπέβαλα σήμερα το αίτημά μου στο Συμβούλιο των φρουρών για να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσαβί στην ιστοσελίδα της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Τα μέλη του Συμβουλίου διορίζονται άμεσα και έμμεσα από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλι Χαμενέι, που εξέφρασε χθες την ικανοποίησή του για την επανεκλογή του Αχμαντινετζάντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2009 - 6:30:23 UTC