Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια"
  • [02] Ρύθμιση οφειλών σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

  • [01] "Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια"

    Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς τόνισε, ότι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα γίνει σε λίγες μέρες μια μοναδική στέγη πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο.

    Ηδη, πρόσθεσε, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολύ θετικό τρόπο ρίχνουν το φως τους πάνω στην Ελλάδα, πάνω στην Ακρόπολη και πάνω στα αριστουργήματα του Μουσείου.

    Εχουμε κάνει, είπε, όλη την προετοιμασία που απαιτείται και γι'αυτήν ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά, το Σάββατο.

    Ο κ. Παντερμαλής από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου θα είναι λαμπρά, αλλά συγχρόνως θα είναι οικεία, αφού εκτός από τους επίσημους, τρεις ημέρες θα δέχεται τον ανώνυμο πολίτη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Μάρμαρα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αν θα έρθουν κάποια μέρα στο Μουσείο, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ενώ σε άλλο ερώτημα για την κρίση στη ΝΔ, ο υπουργός Πολιτισμού είπε, "είναι πολύ σημαντικό το θέμα για να πούμε ο,τιδήποτε άλλο".

    Διάλογος για θέματα Δημόσιας Τάξης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος ανακοίνωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητά να ορίσουν εκπροσώπους για σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο υπουργείο Εσωτερικών για θέματα Δημόσιας Τάξης.

    Η κυβέρνηση, είπε, σταθερά και με συνέπεια επιδιώκει τη συνεννόηση με όλα τα κόμματα σε θέματα σημασίας και σπουδαιότητας για τη χώρα και τους πολίτες. Υπενθύμισε ανάλογη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού η οποία, όπως είπε, προσέκρουσε «κυρίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε στείρο μόνιμο "όχι"».

    Ο κ. Αντώναρος, υπενθύμισε πως ανάλογη επιστολή είχε στείλει ο κ. Μαρκογιαννάκης και πριν από ένα μήνα, στις 5 Μαΐου, χωρίς να πάρει απάντηση από τα κόμματα και εξέφρασε την ελπίδα, αυτή τη φορά, η στάση τους να είναι πιο εποικοδομητική.

    «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται τη συμμετοχή του, τη συμβολή του, τις ιδέες που έχει για τη διαμόρφωση πολιτικών σε θέματα κεφαλαιώδους σημασίας. Ειδικά όταν πρόκειται για την προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης του πολίτη» επισήμανε ο κ. Αντώναρος. Τόνισε επίσης πως όσοι, αν αρνηθούν, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη του "όχι" και η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της.

    Μπορεί κάποιοι να περιορίζονται σε γενικόλογα ευχολόγια ή να παρουσιάζουν ως δήθεν δικές τους πρωτοβουλίες δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εφαρμογή. Η αλήθεια δεν κρύβεται», συνέχισε και σημείωσε πως χάρις στις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. «Μας ενδιαφέρουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα και όχι οι πρόσκαιρες και εκκωφαντικές τυμπανοκρουσίες στις οποίες καταφεύγουν κάποιοι ελπίζοντας ότι η φωνή τους θα ακουστεί», συμπλήρωσε.

    Ο κ. Αντώναρος είπε επίσης πως θα έχει άδικο όποιος κάνει λόγο για διάλογο εκ των υστέρων: Δεν έχει καμία βάση τέτοια μομφή γιατί η κυβέρνηση πρέπει να κάνει το καθήκον της, γιατί από αρχές Μαίου υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση στα κόμματα και γιατί ο διάλογος σε συγκεκριμένα θέματα είναι διαρκής.

    Απαντώντας σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση σύρθηκε σβαυτά τα θέματα λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είπε ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει και ότι η κυβέρνηση δρα συνεχώς όλο αυτό το διάστημα με πρωτοβουλίες. Ανέφερε επίσης πως η κυβέρνηση πήρε - αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ - μέτρα όπως η κατασκευή των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών και εδώ και τρία χρόνια δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου οι δικές μας ανησυχίες να ακουστούν.

    Παράλληλα ανέφερε ότι ο υπουργός Εσωτερικών σε αντίθεση με τους προκάτοχους του επί ΠΑΣΟΚ, έχει συμμετάσχει σε όλες τις συναντήσεις των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

    Για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είπε ότι περιμένει να κατατεθούν στον επικείμενο διάλογο και πως όλα θα μελετηθούν. Με αφορμή άλλη ερώτηση είπε ότι η συνεννόηση δεν προϋποθέτει συμφωνία επί όλων των θεμάτων.

    Σε ό,τι αφορά την απέλαση λαθρομεταναστών, τόνισε ότι δεν υπάρχει ενιαία απαγόρευση και πως η κάθε περίπτωση ελέγχεται ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι οικονομικοί μετανάστες.

    [02] Ρύθμιση οφειλών σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 Ν.3762/09 (ΦΕΚ 75 τ.Α΄ - 15-05-09) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο

    ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ευνοϊκούς όρους, εφόσον υποβάλλουν αίτηση μέχρι 30/6/2009. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

    1. Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί: α) των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος Νόμου (5/2009), β) των λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων.

    2. Υπαγωγή στη ρύθμιση για διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των απαιτητών εισφορών μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 50% επί: α) των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου (5/2009), β) των λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, με καταβολή ποσού προκαταβολής το οποίο καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής κεφαλαιοποιημένης οφειλής. Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100,00 β¬.

    - Οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μία μόνο ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.

    - Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας της επιχείρησης μέχρι την 30/6/2009, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα ρυθμιστεί ή θα εξοφληθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή την Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 June 2009 - 10:30:19 UTC