Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ:Έκτακτη σύγκληση Βουλής και Εξεταστική
  • [02] Η ατζέντα της ημέρας
  • [03] "Η κρίση περνά στους αδύναμους"
  • [04] "Ευχολόγια"

  • [01] ΠΑΣΟΚ:Έκτακτη σύγκληση Βουλής και Εξεταστική

    Υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου, θα συνεδριάσει, στις 12:00, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος της αναπληρωτού εκπροσώπου Τύπου του, Μαρίας Καρακλιούμη, ζητά την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens.

    Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα από το Βιβλίο Εσόδων του της περιόδου 1999, όπου στο διάστημα Ιανουάριος - Μάϊος εκείνου του έτους, δεν αναγράφονται έσοδα από την οικονομική εξόρμηση του Κινήματος.

    Στον ίδιο πίνακα αναγράφονται έσοδα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ουδεμία εγγραφή υπάρχει για το διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου, ενώ υπάρχουν δύο εγγραφές για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

    «Η υπόθεση Siemens δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και υπάρχει ανάγκη άμεσης διερεύνησής της και πλήρους αποκάλυψης της αλήθειας», είπε η κ. Καρακλιούμη επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι αρνήθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τρεις φορές «παίζοντας επικίνδυνα με τους θεσμούς και για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες».

    Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας της Βουλής και η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, ώστε το πολιτικό σύστημα, απαλλαγμένο από κάθε σκιά, να προσανατολιστεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας και των πολιτών».

    «Η χώρα και η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορούν να παραμένουν όμηροι επιλεκτικών διαρροών και σκοπιμοτήτων, που υπονομεύουν κάθε έννοια δικαίου και στην πραγματικότητα οδηγούν στη συγκάλυψη», είπε η κ. Καρακλιούμη προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει σαφείς και ξεκάθαρες προτάσεις για τις απαιτούμενες αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, καθώς και για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε να εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής και τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, προτάσεις για τις οποίες η ΝΔ σιωπά».

    Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    «Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις μπορούν να φέρουν την αλλαγή στον κόσμο και να βάλουν τον πολίτη στο κέντρο του ενδιαφέροντος, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Μαυροβούνιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου.

    Παράλληλα, «η σοσιαλιστική οικογένεια στοχεύει στη διαμόρφωση ενός συνολικού προοδευτικού σχεδίου για όλο τον κόσμο. Στη βάση του σχεδίου αυτού θα βρίσκονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών».

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης σε όλο τον πλανήτη, καθώς θέση της Διεθνούς είναι ότι τα προβλήματα σε μια χώρα είναι τα ίδια με αυτά, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες παγκοσμίως.

    Ενδεικτικά ανέφερε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, των περιφερειακών ανισοτήτων, της ανάπτυξης, της βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, της αύξηση της ανεργίας, των κλιματικών αλλαγών, της ποιότητας ζωής και της ποιότητας της δημοκρατίας.

    Εξειδικεύοντας τις θέσεις αυτές και αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται τα χρήματα των πολιτών και τον πλούτο της χώρας».

    [02] Η ατζέντα της ημέρας

  • Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο Σέιχ-Σου θα επισκεφθεί ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης (08:00:00, Θεσσαλονίκη/Σέιχ Σου)

  • Ημερίδα από το Ινστιτούτο Ενέργειας για την Πράσινη Επιχειρηματιότητα την Ενέργεια και την Απασχόλησης (08:30:00, ΕΒΕΑ)

  • Ημερίδα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος "GREENBUILDING" για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κτιριακό τομέα (09:30:00, Αθήνα/Crowne Plaza-Μιχαλακοπούλου 50)

  • Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Πρέσβη της Κούβας, κ. Eρμές Eρρέρα, και τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, κ. Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο (10:00:00, Αθήνα/Πλατεία Ελευθερίας 1 )

  • Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για καταργήσεις - συγχωνεύσεις των Ερευνητικών Κέντρων. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Έρευνα» (11:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνέντευξη Τύπου του ΚΘΒΕ για την παράσταση "Ο Προεστώς του Χωριού" (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών)

  • Εκδήλωση με θέμα: "Κεραίες και Περιβάλλον: Τι μας δείχνει το Πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ;" διοργανώνει το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Α.Π.Θ., στο Electra Palace. (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Electra Palace)

  • Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος (12:00:00, Αθήνα/Ιπποκράτους 22)

  • Τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)

  • Συνέντευξη Τύπου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Νέων, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΘ (13:00:00, Θεσσαλονίκη/Θεμ. Σοφούλη 112 )

  • Γεύμα του προέδρου του ΣΕΒΕ σε δημοσιογράφους, στο "Πανελλήνιο", με αφορμή την 34η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου (13:30:00, Θεσσαλονίκη/Λαδάδικα)

  • Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Πολιτισμού Α.Σαμαρά για τις εκδηλώσεις "Πρέσπες 2009" - (15:30:00, Αθήνα/Υπουργείο Πολιτισμού)

  • Forum2020 "Το μέλλον της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς: Περιφερειακή Συνεργασία για την Ασφάλεια Κρατών και Πολιτών" (17:30:00, Αθήνα/"Μεγάλη Βρεταννία")

  • Οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου της γουνοποιίας της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν παλλαϊκό συλλαλητήριο, στη Νομαρχία Καστοριάς, με σκοπό την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους (19:00:00, Καστοριά/Νομαρχία Καστοριάς)

  • 34η Aνοικτή Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒΕ, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Hyatt Regency. Σημείωση: Επίσημος καλεσμένος και κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος θα μιλήσει για την "Στρατηγική συνδυασμένων μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα και τις νέες εμπορευματικές υπηρεσίες του ΟΣΕ".

  • Πορεία για την Κωνσταντίνα Κούνεβα (19:00:00, Αθήνα/Προπύλαια)

  • Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Ιστορική Μνήμη και Οικονομική Ανάπτυξη"-Διοργάνωση από το Μανιατακειον Ιδρυμα, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και τη συνεργασία των πρεσβειών της Ιταλίας και της Γαλλίας στην Ελλάδα (19:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Παλαίας Βουλής)

  • 2ο Φεστιβάλ Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (19:30:00, Θεσσαλονίκη/Αγαλμα Βενιζέλου)

  • Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αθήνα/Astir Palace Hotel

  • Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία

  • Γβ τακτική σύνοδος προέδρων και αντιπροέδρων ΤΕΙ (Καβάλα). Ομιλία απο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα: Κλήρωση πρωταθλήματος 2009-2010 - 13:00:00, Αλεξανδρούπολη

  • Πάλη-Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων

  • Μεσογειακοί Αγώνες-Πεσκάρα 2009, Πεσκάρα (ITA), (Χατζηδοπαυλάκης Ι.)

  • Ποδόσφαιρο-Γιουρόπα Λιγκα-Α` προκριματικός γύρος (Α` αγώνες)

    [03] "Η κρίση περνά στους αδύναμους"

    Ημερίδα για τα ερευνικά κέντρα, διοργανώνει σήμερα στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν κληθεί Πρόεδροι Ερευνητικών Κέντρων, συνδικαλιστικοί φορείς, Πρυτάνεις Πανεπιστημίων, προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην έρευνα στην Ελλάδα. Στην ημερίδα αναμένεται να αναπτυχθεί σχετικός διάλογος για το μέλλον των Ερευνητικών Κέντρων και γενικότερα της Έρευνας στη χώρα μας.

    "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά πάγια τακτική, πριν από την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων ή με αφορμή κυβερνητικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σε σημαντικούς τομείς, διαβουλεύεται με φορείς και πρόσωπα που εμπλέκονται και γνωρίζουν το θέμα με σκοπό την ουσιαστικότερη τεκμηρίωση των θέσεών της", τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Ομιλία Α. Τσίπρα

    Χωρίς καμία αναφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας μιλώντας χθες στην ανοιχτή διευρυμένη συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθήνας του κόμματος, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την οικονομική κρίση, την ανεργία αλλά και την υπόθεση Siemens για την οποία είπε ότι "βλέπουμε απίστευτα πράγματα".

    Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά και στην υπόθεση Κούνεβα τονίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία που ανέδειξε όλη τη βαρβαρότητα των εργασιακών σχέσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή ανέδειξε και το πλέγμα συνενοχής που είναι φτιαγμένο μέσα στο σύστημα, και πρόσθεσε:

    Συνένοχος πρώτος: τα ΜΜΕ που αρκετές μέρες απέκρυπταν την πρωτοφανή αυτή υπόθεση, μέχρι που αναδείχτηκε από το κίνημα αλληλεγγύης.

    Συνένοχος δεύτερος: οι διωκτικές αρχές. Σήμερα, μετά από έξι μήνες, η υπόθεση οδηγείται στο αρχείο, αφού βεβαίως τόσο καιρό δεν ενοχλήθηκε από τις αρχές ουσιαστικά κανένας.

    Συνένοχος τρίτος: το δημόσιο. Όπου οι εργολαβίες καθαρισμού και security, ζουν και βασιλεύουν, διαιωνίζοντας την μαύρη εργασία, την σκληρή υπερεκμετάλλευση, την απουσία κάθε δικαιώματος.

    Συνένοχος τέταρτος: η αδράνεια και η κρίση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Τσίπρας είπε ότι όλη η κρίση περνάει στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους, ενώ καμία ευθύνη και κανένα κόστος δεν αναλαμβάνουν οι οικονομικά ισχυροί.

    Για την υπόθεση Siemens ο κ. Τσίπρας είπε ότι "βλέπουμε απίστευτα πράγματα και το χειρότερο είναι ότι η κοινή γνώμη εθίζεται στην διαφθορά του πολιτικού συστήματος και στην λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος".Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι η ιστορία της Siemens δείχνει πόσο διαβρωμένη ήταν και είναι η εξουσία και πόσο ευάλωτο είναι το δημόσιο συμφέρον.

    [04] "Ευχολόγια"

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου στην Αθήνα, για την υπόθεση SIEMENS, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ δήλωσε:

    «Ο κ. Χριστοφοράκος είχε εγκαταστήσει στο γραφείο του εσωτερικό κύκλωμα τηλεοράσεως. Έχει καταγράψει πρόσωπα και συζητήσεις. Είναι απαραίτητο να βρεθούν τα DVD.Η οποιαδήποτε απόπειρα συγκαλύψεως και αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων ναρκοθετεί την ποιότητα της Δημοκρατίας. Πιστεύω, ότι οι αντιστεκόμενες σε πειρασμούς πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να συντονιστούν πέραν από κόμματα και αγκυλώσεις. Η αλήθεια πρέπει να λάμψει».

    Σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με την ευκαιρία της επίσκεψης Μπαρόζο στα Κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι " το κλειδί της επίλυσης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης είναι οι Βρυξέλλες. Ή θα απορροφήσει η Ευρώπη τους επιπλέον μετανάστες, ή θα εξαναγκάσει την Τουρκία να τους πάρει πίσω. Με ευχολόγια, με λόγια και με φανφάρες, το θέμα δεν λύνεται. Ο Αγ. Παντελεήμονας πνίγεται. Η Πάτρα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Τα νησιά μας είναι κάτω από τον ζυγό των λαθρομεταναστών. Ας καταλάβει η κυβέρνηση Καραμανλή. "Τέρμα τα παρακάλια, απαίτηση και λύση"».

    Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ

    Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2009 ανοίγει τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΛΑ.Ο.Σ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν στις 11:00 και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 July 2009 - 4:30:22 UTC